Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

karnımız niye guruldar ve niye geğiririz

FIRAT

Öne çıkan mesajlar

said:
Qui, 21 Aralık 2005 20:25 tarihinde demiş ki:
Bahsettiğin şey kimus olsa gerek.

Gazın sebebi bağırsak bakterileri. Büyük oranda besindeki karbonhidratlardan kaynaklanıyor.

gaz öyle de, karnımızdaki gurultu açlıktan olur ondan söz etmiştim.[signature][hline] harvester
Buzx, 04 Aralık 2005 18:39 tarihinde demiş ki:Minarenin şeklini bile bi uzuva benzeten bir zihniyetin saçı açıklara bakarak ereksiyon olması gayet doğal tabi.
lylidn...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
toggie, 23 Aralık 2005 05:43 tarihinde demiş ki:
Bi de kızlar kanama gecirirken ses geliyo karınlarından gecen gün ben uzanıyodum karnına, regl oldugunun da farkındayım söylemişti cunku, öyle gurul gurul da değil garç gurç diye sesler geliyo.

O da bağırsaklardan geliyor. Uterus'tan gelebilecek sadece bir "uterin cry" var -ki onu ancak küretaj sırasında duyabiliyorsunuz :)[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Qui, 21 Aralık 2005 20:25 tarihinde demiş ki:
Bahsettiğin şey kimus olsa gerek.

Gazın sebebi bağırsak bakterileri. Büyük oranda besindeki karbonhidratlardan kaynaklanıyor.

Bütün bunları meraktan öğrendiysen tebrik etmek istiyom Qui :)

Midedeki gazın sebebi hava yutmamızdan ve bunu geğirik olarak zaten zaman zman dışa vuruyoruz :) Midede yutulan gaz fundus kısmıdan beklemektedir. Fundus kısmında gaz olmazsa bu mide kanamasını işaret eder. Bağırsaktaki gazı ağızdan değil anüsten atarız bu arada.
Gurultu ise peristaltik hareketlerden kaynaklanır. Sindirim kanalı "peristaltik hareket" denilen belli yönde besinleri iten bi hareket yapar. Tok karnına bu peristaltik haraketler daha fazla olmasına karşı çoğunlukla sese sebep olmaz. Ama boş kanalda bu hareketler ses çıkarır.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

karnımızın guruldamasını doktorlar biyolojik olarak açıklamışlar . ben aynı seyleri söylemek istemem. herkes kendi mesleğine göre cevap verecek se ben de öğretmenim size kendi meslek dilime ghöre cevap vereyim.

karnımızın guruldaması biyolojik nedenlerden dedik mi? sadece sonucu veya başka deyişle sonucun bir kısmı olan eylemden bahsederiz. karnımızın guruldamasında en büyük nedenlerden birisi beynin o saaatte midede yiyecek gelecek diye koşullanmasıdır. yani hepimizin bildiği pavlovun it deneyi gibi birsey . midemiz o saatte yiyeceğe koşullanmıştır. o saatte koşullanmanın etkisiyle hormonlar salgılanır. vs... diğer kısım biyolojik.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...