Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stargate Serisi

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

Of bitirdi bu dizi beni yahu...

Sene başında üniversitenin dc++ hubında birinden ilk sezonunu indirdim şöyle bir bakayım dedim...

İndirmez olaydım, bakmaz olaydım... Sg-1 in 9 sezonu Atlantisin 2 sezonu 1 okul döneminde bitirdim ama ben de bittim resmen finallere bile çalışmadım oturdum bunu izledim : P sezonlar bitti ben de o yüzden boşluktayım şu an. Rüyamda bile stargateler görüyorum yaw. Hastalık oldu resmen şimdi sezonlarda bitti 5 ay beklicem yeni sezonlar için olur mu yaw yapılır mı yaw. İzlemeyin izletmeyin harbi hastalık yapıyor resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

grimwolf.. welcome to the club :D

Abi.. benim tam geçen seneki halimdesin şuan :) İşte stargate'leri yeni keşfettiğim zaman.. Abi.. nerdesin neler izledin falan filan söyle abi konuşalım tartışalım..

SG-1 için 5 ay beklemen gerekmiyor abi, 9x15 şinci bölüm bu sabah çıktı.. ve önümüzdeki 5 hafta boyunca 20'ye kadar gidecek bu bölümler. Atlantis'in 2. sezonunun en son bölümü geçen hafta çarşamba sabahı çıktı. Ve çok güzeldi :)

Ayrıca yeni bi habere göre demin yazdım, okudun mu bilmiyorum, Stargate Worlds.. olayı bitirecek ben bilgisayarın başından falan kalkamam heralde..

saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Nesi yok ki?
Ta gidip atlantis'ten başlıyosun, SG-1'in 7 sezonunu çöpe atıyosun.
Bu diziye, önce StarGate'i (1994) izleyerek başlayacaksın, sonra 7 sezon SG-1'i sindireceksin, ardından SG-1 8. sezonla beraber Atlantis'e başlayacaksın.
"Yeme de yanında yat" misali.
Sosyal ağlarda paylaş

1 -daedalus
2- prometheus
3- odyssey

daedalus atlantis ile sg-1 arasında ring seferleri yapan ve genellikle wraith'e karsi atlantis'in kullandigi battlecruiser (serinin ilki). prometheus dunya ve yakin galaksilerden sorumlu sg1'in emrindeki battlecruiser. odyssey ise (*sniff*) prometheus'in rand confederate'in ori silahi tarafindan yok olmasi ile servise alinmis en yeni battlecruiser :)

f-302'lar ise her battlecruiser'ın fighteri. her battlecruiser 5-7 arasinda boyle fighter tasiyor. f-302'lar goa'uld'larin fighterlarindan melez olarak baslamis bir projenin son urunu. asgaard teknolojisi ile upgrade edildi. yardimsiz gezegene kontrollu giris ve gezegenden uzaya cikis yapabilirler. cok kısıtli hyperdrive'lari vardir. shield gormedim, sanirim yok :)

sovereign'cim bana yollama, sg1, sg atlantis ve bsg yuzunden hayatim sondu :p

[ Mesaj 12 Şubat 2006, Pazar - 20:06 tarihinde, Befounder tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1'ın sonuna doğru.. bi yeni bi spoiler öğrendim. isteyenler okusun:

[spo id=7135666]sanırım son bölümlere doğru öğrenicez.. ruslar sgc'den aldıkları planlarla kendi daedalus class battlecruiser'larını yapıyorlar. ismi "koralev". evet heycanlı bir gelişme.. ama malesef bu gemiyi 10. sezonun ilk bölümünde orii ile savaşırken kaybediyoruz.[/spo]

bu spoilerın allahı diilse ne :d
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
şimdiye kadar ori'ları radikal islamcılar olarak kabul ediyorlar sanmıştım, ama 9x19'u izleyince anladım ki bunlar komple dinlere savaş açmışlar. ori'ın haçlı seferi düzenlemesi, vala'nın babasız bir bebeğe hamile kalması. bunlar tam ateist olmuşlar, kendi dinleriyle bile uğraşıyorlar. ama zaten belliydi, insan ırkının geçmişini ancient'lara dayamalarından. neyse...
heyecanla temmuz'u bekleyeceğiz artık.
Sosyal ağlarda paylaş

bu konuyu yeni kesfettim, diziye ise uc sene once adsl`e kavusunca basladim. dizi sci fi channel diye bir kablolu televizyon kanali tarafindan yapiliyor. bu kanal ozellikle dokuz sene once kiytirik bir kanaldi. simdi kendi capinda bir dev oldu o ayri. o yuzden ozellikle ilk bolumler hafif yesilcam bilimkurgulari gibidir. ha bir de hitap ettikleri kitle geregi hic dinle filan derin isleri olmaz.

bu dizinin takipcilerine battlestar galactica`yi oneririm. eski ve yeni bolumlerini internetten indirmek mumkun. butun dizilerin ingilizce altyazilari icin ise super bir yer: www.forom.com
dizi yayinlandiktan iki gun sonra altyazisini cikartiyorlar

[ Mesaj 12 Mart 2006, Pazar - 00:19 tarihinde, rahatsiz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet arkadaşlar.. zaman geldi çattı ve son bölümü izledik..

Son bölümün muhteşemliğini stargate forumlarında bulduğum bir yazıyla dile getirmek istiyorum.. daha güzel anlatılamazdı:

[spo]
said:
I found this website in hopes of finding other people who literally got chills at the end of this episode. I, as I'm sure all of you, have watched alot of TV in my lifetime. There have been some tearjerkers, some thought provokers, something hilarious that I'll laugh about after the show is over, but this episode by far takes the cake in my episode viewing history. (I am also 31 yrs. old, so I've got a little experience. )

When the huge ships came out of that Supergate, all I could say was, "WOW". When all the fleets were destroyed by the Orri, all I could say was, "WOW". When they showed Sam floating in the oblivion of space watching her dearest friends and co-workers being annihilated all I could say was, "WOW". And when they zoomed in on the pregnant Vala watching something that even SHE couldn't stop, that was all I could take. I got chills and the tears started running down my cheeks. (I swear I'm not a Sci Fi gal either...this is the only show of this genre that I enjoy.)

To the writers, producers (go Brad Wright), and actors (miss you "Jack") of this awesome show, way to go! This was by far the best episode of any television show I have ever seen. Thank you.
[/spo]

Sonu bu kadar muhteşem olan tek episode 7. sezonun sonundaki Lost City'dir. Yapılan savaş.. efektler.. Asgard gemisinin de yardıma gelmesi.. Tek kelimeyle..

Budur...
Sosyal ağlarda paylaş

Bu son haftasonu izlediğim sezon finalleri sonrası halen şoktayım.

Battlestar Galactica
Stargate SG-1
Stargate Atlantis (1 ay oldu sezon finalinin çıkalı)
24 (sezon finali olmasa bile bi final niteliğinde bitiyor her bölümü zaten)

Olamaz.. Cliffhanger yapmayı çok iyi biliyor adamlar.. Neyse bakalım 6 ay daha bekleycez..
Sosyal ağlarda paylaş

SG`nin finalini adamlar cok guzel yapmislar. bir ara artik bu dizi adam olmaz diyordum adamlar yine kullerinden dogurup super bir dizi cikardilar ortaya. bizim dizi yapimcilarinin ogrenmesi gerekiyor boyle numaralari.

[spo]tam o basbelasi kadin nereye kayboldu diye dusunurken, super bir numara ile meryem gibi hamile birakarak geri getirdiler kadini. bu arada Ori`larin kadini korumaya almasi da ilginc. bir acidan bsg`deki cylon`lardan olan cocuga benziyor. Ikiside gelecek sezon ana konu olacaklar anladigim kadariyla.
[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

onu bunu bırakın abi bi sürü yeni villain geliyo..

bi kere bu çocuk başımıza bela olcak ben hissediyorum.. ayrıca Atlantis'te bu bizden bi kaç kişinin ölümüne sebep olan virüsün yapımcılarıyla tanışacaz.. ve adamlar neler çıkacakmış neler.. ancientlar hakkında baya bi şey öğrenecez o bölümlerde deli spoiler olduğu için yazmıyorum buraya..

Ne kadar muhteşem bir bölüm olsa da SG-1 finali, bi kaç plot hole var:
[spo]
1) Niye Daedalus'un da yaptığı gibi nüükler başlıkları gemilerin içine ışınlamayı denemediler?

2) Bu kadar rezalet bir fleet battle (filo savaşı) taktiği olamaz. Taktik bile değil. Gemiler kazık gibi ya yerinde duruyo ya da öyle ileri girişiyolar.

Bi kere fleet battle dediğin manevralı olur, bizim gemilerin yüksek manevra kabiliyetleri var.. ilk vuruşlarda manevra yapıp düşman ateşinden RAHATLIKLA kurtulabilecekleri yerde öküz gibi beklediler..

Hele hele kendimizden çok daha güçlü o gemilere karşı savaşmanın en mantıksal yolu.. bütün gemilerin ateş gücünü aynı hedef üzerine yoğunlaştırmasıdır. Ancak o zaman kalkanlarda en azından bir delik açıp ordan hasar verebilme hadi olmadı ordan nükleer bomba ışınlayabilme olanağı doğar...

Onu da bırakın, namı değer O'Neill'la Carter'ın eskiden Anubis'in süpermothership'inin süperweapon'ı nötralize etmek için kullandıkları başka bir taktik vardı. F302 ile kalkanlarının içine girip.. patlatmışlardı. Aynı şey yine yapılır rahatça.. Hele bu derece büyük bir gemide..

Neyse herşeye rağmen süper bi savaştı.. Asgard O'Neill class gemilerin.. bütün seyrettiğim bilimkurguların arasındaki EN MUHTEŞEM uzay gemisi dizaynı olduğuna karar verdim. Aksiyonda görmek de bi o kadar heycan verdi. Sizi bilmiyorum.[/spo]

Saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

Hocu sen hole iste, ben sana en efsane hole'u vereyim:

Yıldız Geçitlerini Ancient'lar yaptıysa madem, neden Dünya'nın simgesi piramit ve üzerindeki ay? Piramitler Goa'uld'lara ait ve Goa'uld'lar Ancientlar'dan çok sonra piyasaya çıkıyor. O halde Ancientlar neden Dünya'nın simgesi olarak piramit ve üzerindeki ayı geçit taşı üzerine koyuyorlar, o zamanlar Dünya'da piramit yok ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlışın var, filmi hatırlarsan Daniel Jackson bir piramit etrafında dua eden iki kişi ve üzerlerinde ay çizerek 7. sembolü bulup Abydos'a gitmelerini sağlıyordu(ve Abydos'unki de piramit ve üzeri 2 aydı). Ayrıca geçit simgelerinin hiçbiri harf değil, hatırlasana Carter ne diyordu "I don't need to know Ancient to understand what that is", onların hepsi birer yıldız kümesini ya da gezegenin kendisini temsil ediyor, evrensel bir şekilde anlaşılsın diye. Düşünsene, onlar Ancient harfleri olsa diğer ırklar Geçitleri kullanmakta zorlanmaz mıydı, oysa temelde herşey daha kolay anlaşılmak için değil mi, 1x10 The Torment of Tantalus.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm.. hakli olabilirsin ama piramitleri kesin olarak Goa'uld'larin yaptigini bilmiyoruz. Daniel o yorumlari stargate'in bulundugu yere göre yapti. Yani orjinal olarak stargate orda degildi.. Goa'uld oraya getirdi..

Bu demek oluyorki.. ancientlar dünyaya o stargate'i ilk koyduklari yerdeki yapilari hiçbir zaman tahmin edemeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...