Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

IRC Anime Download


ssj4songoku

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar biliyorum ki çoğumuz p2p(kazaa, edoneky vb.) programları ile boğuşuyoruz.Kablonet hızı düşürülmeden önce benim kullandığım bir yöntem di bu.Oyun indiriyordum fakat daha sonra bıraktım ve şimdi bir daha bakıyorum.Size bu konuda biraz yardım etmeye çalışcam.

1.Girdiğiniz irc kanalının kurallarını okuyun bunlar genellikle aynıdır fakat yinede okyun ban yemek istemezsiniz.Çoğu kanalda !rules komutu ile ulaşılabilir.

2.Mirc'de bazı ayarlar yapmanız sizin yararınıza olur.Guest blah blah diye giden bir nickle girmeyen genellikle kicklenirsiniz.Sonra options dan DCC SEction'a gidin

On send request Auto-get file: gelen dosyayı direk almanızı sağlar.Güvenilir olmayan kanallarda kullanmayın virus filan gönderebililer.Bunu eğer makinanızın başından kalktığınızda kullanın çünkü bazen downlaod için sıraya girersiniz ve sıra size geldiğinde bu açık değilse Mirc size downlaod edip etmiyceğinizi sorar ve belli bir süre sonra cevap almazsa hattan koparsınız.

if file exist: resume:Eğer hattan düşer internet filan göçerse dosyayı son kaldığınız yerden devam ettirmeniz için.

On chat request: Auto-accept:Birisinden dosya indirmek için ona chat request gönderip dosyalarınız görmeniz gerekir.Eğer bunu işaretlemediyseniz durmadan size kabul ediyormusunuz diye soracaktır.

3.Hangi kanaldan download ediceğiz gibi bir soruya karşılık size www.xgoogle.com www.envirosphere.com www.baka-updates.com bu adresleri veriyorum.Burdan gerekli
irc kanallarına ulaşabilirsiniz.

[b[4.[/b]Ne bu yazılar ve komutlar nasıl downlaod etcem ben bu zımbırtıları? sorusu için şöyle bir yanıtım var.Kuralalrı gördükten sonra !list komutunu yasaklayan birşey yoksa ki olmaz ihtimali %0.01 bu komutu kullanın size download yapabileceğiniz mod'ları göstericektir.Komutu girer girmez size mod'ların listesi, en yüksek kaç kb ile downlaod yapıldığı ve benzeri yazılar gelir.Burda Trigger kısmı sizin için önemli olandır.O bölümde yazanı komut gibi kullandıktan sonra yeni bir pencere açılır ve bu pencere de karşı taraftan neler downlaod edebileceğiniz yazar.Bunu bir dos ekranı gibi düşünebiliriz.Bazı komutları var:

get dosyaadı: istediğiniz dosyayı downlaod etmenizi yada onun için sıraya girmenizi sağlar.
dir:KArşıdaki bulunan dosyaları ve dizinleri görmenizi sağlar.
cd dizinadı:Yazdığınız dizine girmenizi sağlar.Dizine girdikten sonra dir yazarak içindekileri görebilirsiniz.
Queues:Sıradakileri ve kaçıncı sırada olduğunuz gösterir.
exit:Çıkmanızı sağlar.

4.XDCC'ler.Bu arkadaşlar iszlerin asıl downlaod etmek istiyceğiniz kişiler olmalı.Bunlar op'lardır ve kızdırrılmamaları lazımdır.Bu kişileri bulmanın bir yolu kurallar yasaklamıyorsa xdcc list dir !list komutu gibi size birl istelerini çıkartır.Güvenli fakat yavaş method ise beklemektir:D.Genellike yarım saat içinde kendileri gözükürler.Listede xdcc gözüktüğünde şöyle birşey görürsünüz.

-Kikyo_Sama- ** 8 packs ** 0 of 6 slots open, Queue: 40/40, Record: 527.7KB/s
-Kikyo_Sama- ** Bandwidth Usage ** Current: 255.1KB/s, Cap: 600.0KB/s, Record: 1066.1KB/s
-Kikyo_Sama- ** to request a file type: " /msg Kikyo_Sama xdcc send #x " **
-Kikyo_Sama- #1 77x [185M] AJ AYA 17

/msg Kikyo_Sama xdcc send #x gördüğünüz bu komut bizim dosya alma yolumuz olcaktır. x istediğiniz paketi temsil eder.Bu arkadaşta sadece bir paket olduğundan /msg Kikyo_Sama xdcc send #1 derşz buda bşze "AJ AYA 17" yi gönderir.

Şimdilik bu kadar.Eğer bir sorunuz olursa bana sorun.Bu arada bende ilginç birşeyler bakıyım belki yeni birşeyler bulurum.Ayrıca eğer unuttuğum, açıklamadığım veya yanlış olduğum biryer varsa yazarsanız sevinirim.

Not:Sharereactor'e olduğu örnekten dolayı deşekkür ederiz.

[hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

[Bu mesaj ssj4songoku tarafından 26 August 2003 11:44 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj ssj4songoku tarafından 26 August 2003 11:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...