pekaziz Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 Yakında WoW'un Avrupa'da hizmete girmesinin üzerinden tam bir yıl, benim de kariyerimdeki 10. ay dolmuş olacak. Bu süre boyunca neler yaşayıp görmedim ki? Anatolian Sunrise'ın kuruluşu ve dağılışı, Guardians of Nightfall'un kuruluşu ve dağılışı; ardından sunucu değiştirip Warsong'da Dead Rose'a girmem, 2. bir transfer sonrası Neptulon'a geçmem, hala üyesi olduğum ve çokça da memnun kaldığım Repent loncasına katılmam, sabahlara kadar süren MC, BWL akınları, WoWTurk'un gelişip serpilmesi (hatta arada hacklenmesi), Avaturk forumlarının onca oyuncuyu bir araya topladıktan sonra kapanıp gitmesi, Paticik'te onca kişiyle tanışmam, Level'daki strateji rehberini her ay iple çekmem, Thottbot'ta Allakhazam'da eşyalara bakıp bakıp hayal kurmam (ki hala devam ediyor), Undead'lerin görünüşünden nefret edip her hafta yeni bir undead karakter açmam vs... Bu liste uzadıkça uzar aslında, yazamadığım-hatırlayamadığım o kadar fazla şey var ki. Tüm bu yaşananlar boyunca sürekli karma loncalardaydım; İngilizcem oldukça yeterli olduğu için hiçbir sıkıntı da çekmedim, hatta son bir yılda yaşadıklarım, 8 yıllık Anadolu Lisesi'nde edindiğimden daha fazla İngilizce birikim kazandırdı, bir o kadar da dostluk. Fakat bu süre boyunca hep birşeyler eksikti; 'what's up dude?' diyecek kadar samimi olduklarım olsa da arada görünmez bir duvar vardı? Oyunda benim için saatlerce çaba gösterecen onlarca arkadaşım olsa da arada dil farkı vardı. Ne kadar iyi bilirseniz bilin ikinci dil hiçbir zaman anadiliniz gibi olmaz, hemen herkes hemfikirdir bu konuda. İşte bu felsefeyle Guardians of Nightfall'da yer aldım ve iddia ediyorum, o an için yapılanmış en profesyonel 1-2 loncadan birisiydi ve hala da onur duyuyorum kurucularından olduğum için. Ne var ki hem bizlerin bu tarz etkinliklerdeki tecrübesizliği, hem de bu tarz oyunların mantığı ve insan ilişkileri çokça hesaba katılmadığı için kavgayla noktalandı ve dağıldı. Bu anda loncayı bir arada tutması gerekenlerden biri olan ben epey bir hışımla tepki verdim ve olaylar daha da berbat bir hale büründü. Tüm hata bendeydi demiyorum, sadece kendi açımdan bakıyorum olaya. Bu arada WoW'da ne yapıp ettiğimin ilginizi çekmediğini de biliyorum, az kaldı ana konuya. Bu koca 10 ay boyunca hep aklımın bir kenarındaydı bu konu: BWL'e girdiğimizde Türkçe taktikler vermek, Ragnaros'u indirdiğimizde gerçekten içten 'Herkesi tebrik ederim, aranızda olmaktan müthiş onur duyuyorum' demek, sosyal hayatta da sıkça bir araya gelmek her daim canımı sıkan, en çok ta acı veren arzular, hayaller oldu. Bir gün olacağından emindim ama zaman geçtikçe gördüm ki insanlar varoldukları durumları daha da kabulleniyor, karakterleriyle iyiden iyiye bütünleşiyor, onları koarıp çekmek oldukça zor oluyordu (ya da hepsi için olacaktı). Herneyse asıl demek istediğim şu anda bile hala böyle bir hayale sahibim. Gerçekten tecrübeli ve saygılı arkadaşlardan oluşan, asıl olmasa da ikincil önem verdikleri karakterleri olan, dostluğun hüküm sürdüğü bir lonca düşlüyorum. Hayır oyundan hala sıkılmadım, onlarca hedefim var şu anda bile, ama aklımı daima kemiriyor bu husus. Yeni bir oluşum yaratmak için oldukça geç, farkındayım; zaten derslerim de oldukça yoğun, çok sık ilgilenemem. Ne var ki tüm bunlara rağmen oyuncuların, sizlerin bu konu hakkındaki yorumlarınızı, tepkilerinizi merak ediyorum; tüm mesele bu.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 ASR'nin basindan beri olayin icinde bir insan olarak, imkansiz oldugunu belirtmek istiyorum. Seviye - yas kim ne derse desin baglantilidir, Türk oyuncular genc. Cok sacma sapan insanlar var. Belirli seviyenin üstünde insanlarla guild kurmaya kalksan yedigin yiyecegin küfürden, ugrasacagin insanlardan oyundan sogursun (bkz: Coldwind), Bunu da basarsan bile, Nefarian farmlanan bir sunucuda Ragnaros kestiginle kalirsin, artik 20 men kescek onu da millet utanmasa. Ne hedefledigine bagli olarak yapilacak birsey yani. Güclü olup sunucuda basi cekmek gibi bir planin varsa zaman kaybi sadece.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon / Pain Train Penthesilea, Level 60 Night Elf Priestess Emilo, Level 60 Gnome Warrior Elandra, Level 60 Night Elf Huntress Suark, 30 Aralık 2005 12:15 tarihinde demiş ki: Bence tauren rogue açsın.En temizi, yalnız Stealth yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 olabilecegine inancim gerekliligine inancimdan daha az ya da daha fazla neyse olmazda gereklide degil diyim ben kisaca . instance bitti mi cheer imi ceker " when you need an imba priest you know who to call" diyip artisligimi yapar cikarim partyden . duygusalliga gerek yok . iyi drop yoksa tesekkur bile etmem eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xrex Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 bu senin yazdiklarin bir ütopya benim icin.keske olsa.ama olmuor iste.ama sanirim bl de tamami türk olup ragnaros kesebilen bir guild var.onlara da cok imreniorum :)[signature][hline]-------------------------------------- Kam-Magtheridon www.grimsoul.co.uk -------------------------------------- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 Benzeri bir sey icin yeni bir realm acilmasini bekliyorum..[signature][hline]wi$h, the only gay eskimo Wissy, the Gnomest Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kath Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 Gerçekten hoş olurdu hep beraber bir araya gelip bişiler yapabilmek blizz devamlı yeni serverlar açıyo aslında denemek lazım[signature][hline]Balroth-Katharsis the venture co Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 The Venture CO denedim. Olmadi. Ne yazik ki bekleneni veremedi Realm. Chromaggus icin de cok gec gibi geliyor. Yeni bir realm bekliyorum. Umarim acilir.[signature][hline]wi$h, the only gay eskimo Wissy, the Gnomest Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kath Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 venture co devam ya kafamıza göre bi yer açılana kadar bırakıp gitmek yok wissy :D Daha bak adam gibi karşı karşıya bile gelemedik agız tadıyla ..[signature][hline]Balroth-Katharsis the venture co Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomex Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Oyuna başlayalı yaklaşık 5 ay oldu çıktığı gün başlamak istiodum yanıma arkadaş bulamamıştım o zamanlar bu geçen süreç içinde 100 lerce kez sıkıldım bırakıorum demişimdir ama her zaman türk bi guild la ts de küfürleşe küfürleşe pvp high instance hayalleri engel oldu ben inanıorum :) olsun istiorum :) bekliorum :) Su an omerta oynuorum 1 haftadır wow a girmiorum düşünün ne kadar sıkıldığımı ben de yeni server bekliorum ... Ama ilk olarak main chara da bi tier 1 set fln tamamlamak istiorum ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 2001 nebulasını hatırlattı söylediklerin..ah ne güzel günlerdi..[signature][hline]Gloomy sunday, with shadows I spend it all My heart and I have decided to end it all Soon there'll be prayers and candles are lit, I know Let them not weep, let them know,that I'm glad to go.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darklight1903 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 said: xrex, 02 Ocak 2006 00:46 tarihinde demiş ki: bu senin yazdiklarin bir ütopya benim icin.keske olsa.ama olmuor iste.ama sanirim bl de tamami türk olup ragnaros kesebilen bir guild var.onlara da cok imreniorum :) ^^[signature][hline]Nanette the danette. Burning legion. Alliance. Mage. Invadoria. http://wow.allakhazam.com/profile.html?602031 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daggerfall Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 aynı düşünceleri paylaşıyoruz warsong dan neptulon a geçiş sebebimizde hep beraber olup sadece turklerden oluşan ve turkçe konusulan bir ortama sahip olmak istedik oldukta ama pek uzun sürmedi yaklaşık 1 ay kadar evvel guildimiz düşünce farklılıkları sebebi ile dağıldı bunun sonucunda server değiştirenler bile oldu hatta büyük bir kısım değiştirdi diyebilirim. geriye sadece 3 4 türk kaldık 20-25 kişiden. çok istedik hep beraber olalım kendi aramızda birşeyler yapalım istedik ama olmadı keşke bl de priest açmamış olsaydım (warsong a geçip başka karakter açma sebeplerimden birisi de priest dan aradıklarımı bulamamamdır) başka birşey açmış olsaydım hala ordaydım belkıde kım bılır , tabi unutmamak lazım asr nin dağılışı da buyuk bir etken oldu baska bir server ve baska bir karakter arayısımıza. aslına bakarsanız zaman sorunu olmayan birisi bunu başarabılır belkı ama allah aşkına kımın zaman problemı yokkı ? kimimiz çalışıyor kimimiz okuyoruz.bilmiyorum açıkçası zor ve karısık bir durum...[signature][hline]WoW Neptulon (eu) Undead Rogue [Bu mesaj Daggerfall tarafından 02 Ocak 2006 09:28 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Daggerfall tarafından 02 Ocak 2006 09:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rabe Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Chromaggus için bence geç değill lvl 60 lar var tabi ama daha bir kişide 1 tane mor göremedim ve cok türk var inanın baslamak istiyorsanız hemen derim ben daha geç olmadan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kizilbaron Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 said: Daggerfall, 02 Ocak 2006 09:26 tarihinde demiş ki: aynı düşünceleri paylaşıyoruz warsong dan neptulon a geçiş sebebimizde hep beraber olup sadece turklerden oluşan ve turkçe konusulan bir ortama sahip olmak istedik oldukta ama pek uzun sürmedi yaklaşık 1 ay kadar evvel guildimiz düşünce farklılıkları sebebi ile dağıldı bunun sonucunda server değiştirenler bile oldu hatta büyük bir kısım değiştirdi diyebilirim. geriye sadece 3 4 türk kaldık 20-25 kişiden. çok istedik hep beraber olalım kendi aramızda birşeyler yapalım istedik ama olmadı keşke bl de priest açmamış olsaydım (warsong a geçip başka karakter açma sebeplerimden birisi de priest dan aradıklarımı bulamamamdır) başka birşey açmış olsaydım hala ordaydım belkıde kım bılır , tabi unutmamak lazım asr nin dağılışı da buyuk bir etken oldu baska bir server ve baska bir karakter arayısımıza. aslına bakarsanız zaman sorunu olmayan birisi bunu başarabılır belkı ama allah aşkına kımın zaman problemı yokkı ? kimimiz çalışıyor kimimiz okuyoruz.bilmiyorum açıkçası zor ve karısık bir durum... açıkçası oyundan çok sıkıldım PvP kasmak gerçekten beni sıktı... zamanı olan bir sürü insanla kapışmak zorunda kalıyordum ben dursam onlar durmuyordu sonuçta... bende bir süreliğine oyunu bıraktım... ama tahminim 1 ay içinde tekrar başlarım... Warriorum var bir tane onunla kasarım herhalde[signature][hline]WoW EU - Neptulon Tauren Shaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaymz Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Tam olarak derdini anlatamamış arkadaş, sizde sap yiyip saman sıçmışsınız (biraz sert oldu), aslında aklımda yazacak birçokşey var ama buraya yazmak zaman kaybından başka birşey değil. arkadaşın demek istediği insan kendini yanlızca ana dilinde ifade edebilir, kendini tanıtmanın karakterini yansıtmanın en etkin yoludur bu. bunun duygusallıkla falan alakası yok, birşeye cevap yazmadan önce 2dk düşünelim derim. (bkz : ohh be)[signature][hline] Are you threatening me master jedi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fortinbras Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 said: Christoph_Vassel, 02 Ocak 2006 07:39 tarihinde demiş ki: 2001 nebulasını hatırlattı söylediklerin..ah ne güzel günlerdi.. 2001 2002 deki nebulayı hiçbir servera, hiçbir oyuna değişmem öyle ortam bir daha yaratılamaz[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck." - Obi-Wan Kenobi - "I'm not going there to die. I'm going there to see if I'm really alive." - Spike Spiegel - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 hatırladığım kadarıyla bu çarşamba günü yeni bir realm açılıyor olması lazım birisi öyle demişti... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoaCh Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 chromaggus için bencede hiç geç deil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 bence artık bi türk realm inin açılmasının zamanı geldi.. hayali bile güzel yau[signature][hline]Nindyn vel'uss kyorl ninta ratha tharla streea dal lil alust... Defias Brotherhood lvl 3* Night Elf Rogue Guild: Bregan D'ærthe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Bence kabus olurdu[signature][hline] Sezercik, 11 Haziran 1981 tarihinde demiş ki: Vurmayin abiler ,vurmayin ablalar... Haydi kafalar Telekoma[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 said: Lopeth, 03 Ocak 2006 00:26 tarihinde demiş ki: Bence kabus olurdu +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
curufinwe_ Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Turk realmı açmak mı? Ah şu çılgın Türkler![signature][hline]NE Druid Lvl 60 - BL Tomcats Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
infectdead Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Vallahi abi bende istiyordum hep boyle türklerle bi guild içinde oynayip serverın iyi guildleri arasında olayım ve sonunda başardık oyundan tekrar zevk almaya başladım. [Bu mesaj infectdead tarafından 03 Ocak 2006 18:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Yeni server açılcak umarım yarın orda başliyacaz biz 7-8 kişi horde olarak :) herkesi bekleriz :D[signature][hline]Mike, 13 Kasım 2005 22:37 tarihinde demiş ki: pardon sen nerenle karıştırıodun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Emin misiniz yarin acilacagina?[signature][hline]wi$h, the only gay eskimo Wissy, the Gnomest Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar