Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

In Flames - (Şarkı-yorum)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Lunar Strain

Behind Space: In Flames marşlarının kareaslarından biri, birçok grubun ilham kaynağı, Swedish Death tarzının yaratıcısı şarkı. Sert kısımlarıyla melodik kısımların uyumu ve sonundaki akustik, mükemmelden başka bir şey denemez. Mikael vokallerini beğenmiyorum ama. Albümün girişi olması nedeniyle de direk insanı uzay atmosferine sokar.

Lunar Strain: Konserlerde hic calınmamış bilinmeyen ama çok güzel ve Swedish Death'in ilk zamanlarını gösteren şarkı.

Starforsaken: Viyola'yla giren introsuyla hızlı bir parça, sönük biraz.

Dreamscape: Enstrumental bir sarkı, çoğu kişi beğenmez ama sağlamdır aslında baya.

Everlost: Biraz doomsu bir şarkı, Mikael yine kendi vokal tarzını konuşturmuş ama sevmiyorum Mikael vokalini napayım. 2. bölümü cidden çok güzel akustik, ama hatun vokalin azizliğine uğramış bu da çok detone. 2. bölümün sonundaki Jesper'ın gitar atraksiyonu cidden süper.

Hargalaten: In Flames'in ilk coverı, bir İsveç halk şarkısı. "E bu sadece viyolayla yapılmış, hani gitar?" diyenler dikkat ederse gitarın diğer enstrümanla nasıl uyum icinde oldugunu gorebilir.

In Flames: Albümün en sağlam parçalarından biri. Yine nedense pek bilinmeyen bir şarkıdır, canlı falan da çalınmaz ama nakaratı ve sonrasında şarkının hızlandığı bölüm bitirir.

Upon An Oaken Throne: In Flames'in en brutal 2 şarkısından biri. Direk death metal köklerine dayanan hızlı ve zor bir şarkı, acaip gaz, "wildfireee!" çığlığı cidden durup dururken kafa sallatıyor.

Acoustic Piece '93: In Flames'in ilk demosunda Clad in Shadows'un introsu olan bu kısa akustik parça yeni basımlarda da Lunar Straine koyulmuş, tek şarkı olarak düşünüldüğünde cidden kısa ama Intro olarak güzel.

Clad In Shadows: In Flames'in konserlerde ilk albümden çaldığı 2 parçadan biri. Klasik Lunar Strain tarzında.

Subterranean

Stand Ablaze: Bu sefer vokallerde Henke Forss'u görüyoruz. Cidden melodik ve çok duygulu bir şarkı. Burda bir ayrıntı vereyim, bu kitapçığa sözler basılmamıştır ve Henke Forss gruptan ayrıldıktan sonra sözlere hiçbir şekilde ulaşılamadığı için Anders bu şarkının sözlerini kendisi baştan yazmış ve konserlerde öyle söylemiştir.

Everdying: Bu da In Flames'in sert parçalarından biri, ama sonundaki akustikle cidden çok güzel bütünleşiyor.

Subterranean: Lunar Strain'deki şarkıların tarzında bir parça.

Timeless: Akustik enstrümental. Nedense gitar tonu hep garip gelmiştir bana.

Biosphere: Baştaki melodi tanıdık geliyor mu bakın bir :) Lunar Strain'deki sert tarzdan The Jester Race'teki melodik hale geçişin aralığındaki parça.

Eye of the Beholder: Metallica coverı.

Murders in the Rue Morgue: Iron Maiden coverı.

The Jester Race

Moonshield: İşte In Flames'in asıl çıkışını sağlayan üçüncü albüm. Bu albümde mikrofonu 4. ve son vokalist Anders Friden alıyor, davullarda ise sonradan gitarda göreceğimiz Bjorn Gelotte var. Şarkı cidden efsane bir şarkıdır... Girişindeki muhteşem akustik, sözleri, akustik solosu ve "I'm the moonshield" diye bitişi, cidden şimdi yazarken bile tüylerim diken diken oluyor. Her ay gördüğümde sözlerini mırıldandığım şarkı.. Aya bakarak dinlemesi cidden insanı alıp götürür.

The Jester's Dance: Enstrumental parça, akustikle başlar, sonra distortion girer, sonra sinirlenir sonra tekrar sakinleşir, güzeldir.

Artifacts of the Black Rain: İşte Biosphere'deki melodik akımın bir öte noktası. Baştan sona melodi dolu, çok güzel bir parça.

Graveland: Lunar Strain stilinde, bol bol hızlanıp yavaşlayan, clean nakaratı mükemmel (imzamdaki 3 satır bu nakarata aittir) parça.

Lord Hypnos: Davul atağıyla giren, melodisi Artifacts'e oldukça benzeyen bir şarkı. Şarkı gaz giderken ortada birden durur ve akustik bölüm girer.

Dead Eternity: In Flames'in sert parçalarından biri. Demosunda Jocke Göthberg söylüyor, Anders'in vokali ise çok daha güzel tamamlıyor. Şarkının başında ve sonundaki 4 satır In Flames'in yazdığı en iyi sözlerden sayılır genelde.

The Jester Race: Ne denilebilir ki. Akustikle giren, distortionla güçlenen mükemmel bir parça. Jester konseptini anlatır. "And we go..." diye giden nakaratı ve "There is no trace of me in their altered blueprints of life" sözü Anders'in söz yazma başarısının habercisidir.

December Flower: Bu kadar sert riffler üzerine nasıl bu kadar melodik bir şarkı yazılabilir... Çoğu kişiye göre In Flames'in en iyi solosunu barındıran parça. yaklaşık 2 dakikalık melodi bombardımanı solosuyla cidden efsanedir. Yazın ortasında aralık soğuğuna götürür. "We are In Flames, towards the dead archaic heavens..."

Wayfaerer: Böyle bir albümde hiç beklemeyeceğiniz tarzda, enstrümental ve progresifliğin sınırlarını zorlayan bir şarkı. Sonradan soloyla birleşen gitar melodisi ve sona doğru iyice coşan lead gitarla
Mesaj tarihi:
Cloud Connected'ı ben çok sevmiştim. En çok bıdı bıdılanan şarkılarıysa o albümdeki, dinliyim ben onu ya. Amaa only for the weak'in klibini indirmez olaydım diyorum. Harbi sevmedim yani. Daha fazla synth var gibi..
Mesaj tarihi:
only for the weak in klibi çok iyi ya bence oyle raatsız edici synth yok orda yerli yerinde,cloud connectedinki kotu bana gore ama paralandığı belli oluyo in flames in kamera çekimlerinin değişimi falan filan zaten sarkıda kotu =P
bu arada adam c/p falan yapmamısoturmus kendisi yazmıs[signature][hline]when you kill a man, you're a murderer.Kill many, and you're a conqueror.Kill them all ...Oh you're a God!

[Bu mesaj Akerfeldt tarafından 27 Ağustos 2005 16:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
cloud connected ilk izlediğimdeki tepkim "korn gibi" olmuştu[signature][hline]Alexi_Septimus, 24 Ağustos 2005 01:04 tarihinde demiş ki:
:))))))))))))))))))))))))))9999999999999999999999999dokuzdokuzdokuzdokuz
Mesaj tarihi:
said:
Jester, 27 Ağustos 2005 16:29 tarihinde demiş ki:
copy değil, kendim yazdım oturup.

Buna inanmam :)[signature][hline]I will sacrifice to find paradise
But I need to know you're behind me
Mesaj tarihi:
eheh, inan bence. Mix'in açtığı topicten gaza gelip yaptım, hatta yapmadan önce December_Flower'a msn'de dedim abi gaza geldim ben de yazıcam diye, yaklasık 1.5 saatimi aldı.[signature][hline]So weak, so hollow-minded
the primat flock responds
the jester race submits

Live In Flames..

Mesaj tarihi:
1.5 saat ve İn Flames bana göre çok kısa süre ama ilk ama emeğinin hakkını vermişssin tebrikler[signature][hline]I will sacrifice to find paradise
Mesaj tarihi:
said:
Akerfeldt, 27 Ağustos 2005 16:40 tarihinde demiş ki:
adamı tanımıyosun etmiyosun,bi sal...

Sakin ol dandik bir gruptan bahsetmiyoruz burda İlah'tan bahsediyoruz tabiki görüşümü söylücem[signature][hline]I will sacrifice to find paradise
Mesaj tarihi:
said:
mck, 27 Ağustos 2005 16:45 tarihinde demiş ki:
1.5 saat ve İn Flames bana göre çok kısa süre ama ilk

akerfeldt haklı ama, hakkaten tanımıyomuşsun beni :)[signature][hline]So weak, so hollow-minded
the jester race submits

Live In Flames..

Mesaj tarihi:
eheh kayıtları var historyde açıklarım zorlarsanız :)
bence gayet iyi yazmış,jotundaki melodi en iyi melodidir bence de(tabi opinions like assholes... :) ),cloud connected da süper bence,hatta bi ara özendim klipteki gibi headbang falan yapmaya çalıştım çalarken olmadı heh :)[signature][hline]Green is the colour of my death
as in winter-guise I swoop towards the ground
Green is the landscape of my sorrowfilled passing
Mesaj tarihi:
said:
mck, 27 Ağustos 2005 16:38 tarihinde demiş ki:
Buna inanmam :)

meali: oturupta bunu yazmaya üşenmedin mi,ben hayatta yazmazdım.
meal2: bu çok iyi bi review bunu yazman için pro olman lazım.

şimdi bu yazdığının ilahı tartısmayla,senin gorusunu belirtmenle ne alakası var ki senin ilahın olup olmaması benim umrumda da deil,artık ilahlık hiç bi tarafı kalmadı ben
m gözumde.jesterin emeğine saygı gostermedin ona sinir oldum sakinim zaten.[signature][hline]when you kill a man, you're a murderer.Kill many, and you're a conqueror.Kill them all ...Oh you're a God!

[Bu mesaj Akerfeldt tarafından 27 Ağustos 2005 16:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Hoca iyi oku o zaman sayfayı hey allam uğraştığım şeye bak
1.sayfayı oku sonrasını oku konunun biraz da ona göre eleştiri yap bana ok ?[signature][hline]I will sacrifice to find paradise
Mesaj tarihi:
hoca forum nası okunur bana öğretme biliyorum zaten.tepişecek halimde yok sen[signature][hline]when you kill a man, you're a murderer.Kill many, and you're a conqueror.Kill them all ...Oh you're a God!
Mesaj tarihi:
O zaman ne diye cevap veriyorsun hala neyse saygısızlık ettiysem kusura bakma dengesiz yapı var biraz da kusura kalma[signature][hline]I will sacrifice to find paradise
Mesaj tarihi:
bende en çok colony albumunu seviyorum ama emin değilim jester race de olabilir.en sevdiğim sarkıda colony ama belkide moonshield dır yada december flower da olabilir.olmadı galiba =/[signature][hline]when you kill a man, you're a murderer.Kill many, and you're a conqueror.Kill them all ...Oh you're a God!
Mesaj tarihi:
Ben her albümü çok severim, yani tek bi albüm en sevdiğim demek imkansız, kasa kasa böyle bir şey diyebilirsem de yine 1 taneye indiremiyorum, Colony ve Reroute to Remain derim.[signature][hline]So weak, so hollow-minded
the jester race submits

Live In Flames..

Mesaj tarihi:
whoracle mükemmel bir albüm ama klasikler,bombalar,en iyiler herneyse the jester racede,moonshield olsun,jesters dance(evet kısacık ama tapıyorum) olsun artifacts,jester race,dead eternity,december flower,aşmış şarkılar burada kısacası,ayrıca ben andersin vokalini de severim bu albümde,diğerleri de süper ama 100 de 100 ruh bu albümde var bence,bir bakıma metallicanın ride the lightning'i neyse if'in de tjr i odur.[signature][hline]Green is the colour of my death
as in winter-guise I swoop towards the ground
Green is the landscape of my sorrowfilled passing

[Bu mesaj December_Flower tarafından 27 Ağustos 2005 17:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Upon An Oaken Throne: In Flames'in en brutal 2 şarkısından biri. Direk death metal köklerine dayanan hızlı ve zor bir şarkı, acaip gaz, "wildfireee!" çığlığı cidden durup dururken kafa sallatıyor.

Cok doğru demişin.Bence In Flames in en iyi şarkısı vede diğer şarklarına gore biraz farklı[signature][hline]freeedom, 17 Haziran 2005 00:55 tarihinde demiş ki:
benım ıcımde ama her an bosalabilirim

Erutan, 19 Haziran 2005 22:19 tarihinde demiş ki:
Sias... ben herif değilim Bana herif diye hitab etme pis cocuk... bana oğlan diye hitap et
  • Yeni Oluştur...