deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 M:TG'ye başlamayı düşünüyorum.Hatta düşünmeyi geçtim bu hafta ilk kartlarımı alacağım.Ama hala kararsızım.Tanıdığım çoğu kişi beyaz-kırmızı beyaz-mavi vs. gibi kombinasyonlar kullanıyor.Bir de Kamigawa zımbırtılarını.Ama ben beyaz oynamak istemiyorum(herkesin aynı şeyi kullanması nedeniyle) Acaba nasıl kombinasyonlar yapabilirim (2 renk şeklinde basitce olursa sevinirim.) Bir de şu kamigawa ravnica mirrodin vs. gibi blocklar nelerdir ne farklar var.Bir de Ravnica blocka karşı kamigawa blockla oynanabilir mi vs. Buabildiğim sitelerde araştırdım fakat yazılanlar genelde oynayanlara yönelik olmuş.Ben daha önce oyun izlememe ve kuralları da aşşağı yukarı bilmeme rağmen daha hiç oynamadım ve bir oyuncununn gözünden oyunu bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.[signature][hline]pff aklıma yazcak bişey gelmiyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HitokiriBattousa Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 valla birazdan okula gidicem o yüzden şu an yardımcı olamam ama pM olarak MSN2ini verirsen bildiğim herşeyi anlatırım[signature][hline]Platon, 26 Aralık 2005 00:27 tarihinde demiş ki: ben tavşan avlamak istiyorum beni karsı takıma verin :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinnika Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 aslında doğrudan şu veya bu rengi oyna demek doğru değil, herkesin kendi tarzı, tercihi olmalıdır. Renk seçimi yaparken nelere dikkat etmelisin? 1) Beyaz = Koruyucu, savunma özellikli ve iyileştirici büyüleri ve "küçük", düşük mana cost ile erken oyuna giren yaratıkları (savaşçıları) vardır. Bir nevi güneş enerjisini kullanan büyücü gibi. 2) Yeşil = Tipik bir doğa büyücüsü düşün, doğanın gücünü kullanan büyüler, genellikle doğa gücüyle güçlenen yaratıklar, genellikle Ayı gibi güçlü yaratıklar, oyuna geç girerler sağlam hasar verirler. 3) Mavi = su ve hava elementlerini kullanan büyücü gibi düşünebilirsin, kısa vadede düşmana karşı esen rüzgar, onu yavaşlatan büyüler, uzun vadede yelkenlerini doludizgin dolduran, rakibi bir kenara savurup atan bir fırtına. 4) Kırmızı = Ateşin gücü... rakibi her aşamada yakıp kavuran küçük-büyük ayırt etmeyen büyüler. Başlangıç için küçük ve kolay harcanabilir bol sayıda yaratık, sonlara doğru durdurulması imkansız, hatta rakibe zarar verirken kendini de yıpratabilen hırçın vahşi yaratıklar. 5) Siyah = Kazanmak için her yol mübahtır. Her türlük kötülük, her türlü karanlık büyü, hatta rakibini ortadan kaldırmak için kendi canını veya kendi yaratıklarını göz kırpmadan feda edebilecek bir büyücü gibi... Bu renkleri tek tek oynayabileceğin gibi (örneğin mono-black) farklı özellikleri birleştirmek için renkleri karıştırabilirsin. Tek renk oynamanın avantajı, her zaman tek renk "mana" (= büyü enerjisi) ihtiyacın olacağı için büyü yapmak için enerji sıkıntısı çekmezsin. Dezavantajı ise sadece tek bir yönünü ön plana çıkardığın için (örneğin kırmızının saldırganlığını) diğer yönlerin zayıf kalır (en iyi savunma saldırıdır mantığıyla hareket edersen bir bakmışsın düşmanın arka kapıdan girmiş...) Burada örneğin mavi-beyaz, gibi bir karışım kullanırsan oyunun ilk turlarında rakibi yavaşlatırken bir yandan da küçük küçük ordu kurmaya çalışırsın ve sonlara doğru toplu saldırı ile düşmanı yenersin. Veya Kırmızı - siyah gibi bir karışım kullanırsan başlangıçta kırmızının ateş gücü veya siyahın ölüm büyüleriyle rakibi ve yaratıklarını yıpratırsın, sonlara doğru rakibin savunma yapacak ne büyüsü kalır, ne yaratıkları kalır, sen ağır topları savaş alanına sürüp rakibi yerle bir edersin. Tercih senin... ama hepsini denemeni tavsiye ederim. Ravnica çıkıncaya kadar hep agresif tarzı tercih ediyordum, kırmızı-siyah. Ravnica'da tüm renk karışımları bir hayli dengeli, mavi-siyahı oynarken farklı bir zevk, yeşil-beyazı oynarken apayrı bir zevk alıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Tidus_ Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Merhabalar tekrardan , ben HitokiriBattousa ... Şimdilik öyle kabataslak noktalama ve yazım kurallarına uymaksızın birşeyler karaladım izninizle paylaşmak istiyorum... Akın abi bilgilerini aktarmış bende birşeyler yazayım (msn'de online değilsin :() Not: Anlatımım akıcı olmayabilir affola ;) Oyunu öğrenmen için tek renk başlamanı önerirdim ama zaten bildiğini söyledin ; sadece oynamadım diyorsun güzel... Şimdi type2 formatında şu anda ; Siyah-Mavi-Yeşil kombinasyonundan oluşan '' Critical Mas '' Siyah-Mavi kombinasyonundan oluşan '' U/B Control '' Yeşil-Beyaz kombinasyonundan oluşan '' Ghazi-Glare '' desteleri tier1 olarak varlığını sürdürmekte... tier 1.5 olarak ise ; Siyah-Yeşil Kontrol yani Rock Kırmızı-Beyaz Aggro yani White Weenie with Red Kırmızı-Beyaz-Mavi den oluşan Enduring Ideal Kırmızı ve Mavi den oluşan Emmiment Domain desteleri varlığını sürdürüyor... * Deck örneklerine www.brainburst.com , www.starcitygames.com adreslerinden ulaşabilirsiniz... _______________ Şimdi kısaca renklerden bahsedersek ; Beyaz - Tabiri caizse Işığın gücü...(Biraz torpil geçelim Beyaz'a ;) en sevdiğim renktir...) Kimine göre çok pasif bir renktir sevmezler kimine göre (bana :D) çok güçlüdür kontrollüdür (özellikle mavi ile aynı destede kullanıldığında) Sorcery olarak Wrath of God , Final Judgment gibi board temizleyici kartları vardır , Faith's Fetters kartıda birçok kartın işleyişini yokeder gibisinden bir örnek verdikten sonra devam ediyim... Ayrıca Weenie tarzı yaratıkları (Düşük mana yüksek power/tougness yada Mana = Power/Toughness) kartları ile erken saldırılarda başarılı kartları barındırır.Genelde tek renk oynanmaz (tamam tamam kabul ediyorum :D) biraz pasif kalabiiliyor... Özellikle Mavi'nin Counterspellleri ve control kartlarıyla birleştiğinde gerçekten son derece güçlü desteler çıkıyor '' Extended formatta U/W Control ve No Stick desteleri bunlara örnek '' Mavi Mtg'nin en kontrollü rengi diyebiliriz...Counterspellleri,bounce kartları (permanentleri eline gönderen kartlar),rakibin kartlarını kontrolün altına alma imkanı,en önemlisi ise sadece birçok kart çekme kartı barındırması açısından gerçekten kontrollü bir renk.Tek başına gerçekten çok pasif kalabiliyor (Çok büyük damageler vuran yaratığı yok) ama diğer bütün renklerin yanında rahatça yer bulması bu - yönünü kapatıyor.. Beyaz ile kombinasyonunda oyunu yavaşlatır (biraz sıkıcı olabiliyor [u/w control destem var ordan biliyorum] ama karşındakini de bezdirebiliyor) ve büyük yaratıklar inip maçı kazandırabilir ... Ayrıca Extended formatında Oyunu kitleyen (No Stick) destesi gücünün en büyük göstergesi...Ayrıca tek renk olarakta kötü değil type2 formatında MonoBlueControl destesi mevcut bilimum Counterspell kartları ile rakibin önemli kartlarını engelleyip Keiga ve Meloku ile oyunu bitirebiliyor ama Extended formatta pek başarılı değil tek renk mavi.. '' Haftasonu bunu makale haline getirip herkeze yardımcı olacak şekile getirmeyi umuyorum.. '' Teşekkürler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinnika Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Birincisi bir hayli uzun oldu... diğer konu için mesajı bölmekte fayda var sanırım... Kamigawa, Ravnica, bunların öncesinde Mirrodin, Onslaught gibi isimlerle anılan Block'lar. Bir Block 3 farklı seriden oluşur. Örneğin Kamigawa Bloğu: 1) Champions of Kamigawa 2) Betrayers of Kamigawa 3) Saviours of Kamigawa isimli üç setten oluşuyor. Kamigawa bloğunun ana teması ruhlar savaşı. Ruhlar ile insanlar arasındaki savaş mı? Yoksa bir grup ruh ve insanın başka bir grup ruh ve insana karşı savaşı mı onu tam hatırlamıyorum. Ama bu forumun bir yerlerinde sanırım Kamigawa ile ilgili detaylı bir hikaye olacaktı. Yoksa bile her zaman en güvenilir kaynak www.wizards.com (umarım bu linki vermemin bir sakıncası yoktur, amacım reklam değil, sonuçta bu oyunu üreten firmanın linki). Orada istemediğin kadar bilgi bulabilirsin. Kısacası her bloğun belli bir ana teması vardır (hikayesi vardır, hatta atmosferi oyunculara daha iyi yansıtabilmek için her setin bir romanı bile basılıyor). Her üç set bu hikayenin gelişimini temsil eder. Ama aslında tüm bloklar bir şekilde birbirlerine bağlıdır. Dolayısıyla Blocklar kendi içlerinde bir bütün oluştururken, birbirlerine karşı da bağlantıları vardır, tamamen kopuk değillerdir. Örneğin Ravnica, Kamigawa'dan sonra çıktı, ama Ravnica'da da "Spirit" isimli kartlar (ruhlar) var... dolayısıyla bunları Kamigawa'nın "...whenever you play a spirit spell..." şeklinde olan büyüleriyle birlikte kullanabilirsin. Ravnica'nın ana teması Ravnica isimli bir şehir, hatta bu şehir öyle büyük ki üzerinde bulunduğu dünyanın adıyla eşdeğer bir anlam kazanmıştır. Ravnica bloğunun ilk seti; Ravnica: City of Guilds (Ravnica: Loncalar şehri) olarak piyasaya çıkmıştır. Ravnica bloğunun ana fikri 5 farklı ana rengin ikili karışımları ile temsil edilen 10 farklı renk kombinasyonu, yani 10 farklı loncanın şehrin hakimiyetini ele geçirmek için sürdürdükleri gizli savaş. City of Guilds setinde ilk 4 lonca ile tanıştık 1) House Dimir = Siyah ve Mavi (entrika) 2) Boros Legion = Beyaz ve Kırmızı (adalet savaşçıları) 3) Selesnya Conclave = Beyaz ve Yeşil (doğanın koruyucuları tarikatı) 4) The Golgari = Siyah ve Yeşil (ölümden yeni yaşam doğar) İkinci Set'in ismi Guildpact (Ocak sonunda piyasaya çıkacak) Loncalar: 1) Gruul = Kırmızı ve Yeşil 2) Orzhov = Beyaz ve Siyah 3) İzzet = Mavi ve Kırmızı ve son set'in ismi ise Dissension (Nisan sonunda çıkacak) Loncalar (Çok emin değilim): 1) Rakdos = Kırmızı ve Siyah (galiba) 2) bilmiyorum... 3) bilmiyorum... Neyse umarım faydalı olmuştur... bu da bir hayli uzun oldu... :) iyi geceler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinnika Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 said: _Tidus_, 02 Ocak 2006 23:32 tarihinde demiş ki: Merhabalar tekrardan , ben HitokiriBattousa ... ... Akın abi bilgilerini aktarmış bende birşeyler yazayım (msn'de online değilsin :() ... msn ikide bir biplediği için rahat yazı yazamıyordum, kapattım :) ben ikinci yazıyı yazıncaya kadar bakıyorum araya dalmışsın... ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Tidus_ Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Dissensionun Mavi-Beyaz (U/W cilere müjde ;)) Guildinin ismi ise - Azorious Senate ... Ps : Yaşasın Control , yaşasın u/w ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Tidus_ Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Merhaba Akın abi, Yazılar için ellerine sağlık bende senin eksiklerini (daha doğrusu yazdıklarının daha detaylılarını [bütün playerlara hitap edicek şekilde] olanını haftasonu yetiştiricem inşallah) Ufak bir ekleme yaptım (Beyaz-Mavi guild ismi --- Azorious Senate) Görüşmek üzere .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Her şey için teşekkürler. Şimdi okurken kafamda kaba taslka bir şeyler planladım. Mavi-kırmızı deste yapmayı planlıyorum.Kırmızıyla dmg verirken maviyle karşımdakini yavaşlatmayı vs. düşünüyorum.Ama bir şey dikkatimi çekit sanki ravnica kartları (beyazlar) kırmızılar için yapılmış. Acaba mavi kırmızı en uygun nasıl olur? Bir de kamigawa champions'la başlasam ravnicadan ne eksiğim fazlam olur?Farkları neler Bir de çok oldu ama mavi kırmızı basic taktikler verebilir misiniz?Almadan önce tam istediğim gibi bir deste oluşturmayı düşünüyorum... Haa bir de hayvalık gibi ama siyah beyaz deck kullanan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Ya kusra bakma.Bugün giremedim nete :) Yoksa açardım msn'i. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Tidus_ Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Kusura bakma msnden mesaj yazmışsın ama salonda Starwars V yi izlediğim için cevap veremedim...Y Yarın görüşmek dileğiyle.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinnika Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Mavi - Kırmızı için sanırım Guildpact'de çıkacak olan İzzet Guild'i tam düşündüğün tarzda birşeyler olacaktır... istersen Guildpact'in çıkmasını bekle, doğrudan İzzet Guild'inin hazır deck'ini alırsın. (Birçok oyuncu hazır desteleri sevmez ve tavsiye etmez ama başlangıç için belli bir oyun mekaniğini öğrenip geliştirmek için ben faydalı olduklarını düşünüyorum ve genellikle de alıyorum). Mükemmel deste hiç bir zaman yoktur, her zaman biraz daha ince ayar yapabileceğin deste vardır... Siyah - Beyaz deck sormuşsun, benim ilk Magic'e başladığım deste Prophecy setinin hazır Siyah - Beyaz Deck'i olan "Distress" deckiydi, içinde muhteşem Avatar of Woe var. Hala çok sevdiğim Despoil ve Rain of Tears isimli land destroy kartları var. Bunun haricinde Guildpact'te de siyah-beyaz renkleri kullanan bir Guild (Orzhov) olacak... yani siyah beyaz oynanıyor ve oynanacaktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Hehe siyah beyaz hmm.Mavi kırmızı gibi onu da mı düşünsem acaba. Bu gün Kamigawa Champions serisini gördüm arkadaşımın.Beyaz deck almış.Bushido özellikleri falan vardı ve şöyle bir düşününce blocklama ve blocklanma sırasında baya güçlenen kartları var.Özellikle bir instantı vardı ki evlere şenlik. Blocklayan yaratıkların hepsine +7/+7 veriyor. Yalnız adam bir aydır oynuyor.Sack ne demek bilmiyor o da dikkatimi çekmedi değil :P Nasıl bir şeydir bu stack?? Oyunu oynayanlar bile neden bilmez?? Bir anlatır mısınız? Bir ara bir link vardı.Okudum kafam daha da karıştı. Oyun mu oynuyorum borsa mı anlamadım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Tidus_ Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Şimdi stack sözlükte baca olarak geçsede (baca olarak geçiyo biliyorum yalnış hatırlamıyorum umarım) magic oyununda yığın olarak geçer... Yani senin oynadığın büyüler (land harici bütün kartlar büyüdür[spell]) o yığına gider ve orda çözülmeyi beklerler... Mesela oyunda 1/1 lik bir yaratığımız var adıda ne olsun *düşünür* Evcil Hayvan isminde bir yaratığımız var ... Karşı oyuncu bu köpekciğimize tabiri caiz ise yalnış yapıp Shock kartı kullanıyor (R costa 2 Damage veren bir kart) ve bu spell yığına gidip orda çözülmeyi bekler sen bu karta response olarak Instant veyahut ability kullanabilirsin eğer kullanırsan bu ability veyahut instant spellerde yığına gider ve orda çözülmeyi bekler.. İki tarafta spell oynamayınca bu yığındaki speller en üstten başlamak üzere çözülürler... Mesela köpeğe atılan Shock kartı normalde öldürür ama biz köpeğe Giant Growth (+3/+3 verir turn sonuna kadar) atarsak yığında shockun üstünde olacağı için köpek ölmez ve soyu tükenmekten kurtulur ... Umarım aydınlatıcı olmuşumdur.. İmla hataları için varsa şayet affola... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Tidus_ Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Ayrıca yine şahsi bir fikrim ; Bence Ravnica Setinin tamamlanmasını bekle (şubat sonu sanırım) bu vakte kadar herhangi bir theme deckle becerilerini pekiştir arkadaşlarının desteleriyle oyna vs. vs. Ravnica tamamlanınca bence çok çok zevkli ve güçlü desteler çıkıcaktır o zaman bir seçim yapabilirsin... Ama bir guilde bağlı olarak oynamak istiyorum dersen şu sıralar (şahsi fikrim) W/R Fungus Fire ve WWr Weenies oynanıyor metagamede. W/R Fungus fireda bir sürücü hasar büyüleri ve board temizleyici kartlar var (Wrath of God , Shard Phoenix) Ve Sunforger (Ravnica 'charge of boros' Theme destesinde 1 adet mevcut ve 2 adette Lightning Helix çıkıyor bilgine) kartı ile libraryden oyunun gidişatına göre kartları bedavaya oynayabilirsin (tabi equip ve unattach costları var) WWr Weenie ise düşük mana costa yüksek powerlı creatureler yada flyer , doublestrike tarzı yaratıklarla erken saldırılarda etkili ve yine destek olarak hasar kartları kullanılıyor (Lightning Helix,Char,Volcanic Hammer) Ayrıca Dissension'da tam bir control makinesi olan '' Azorious Senate '' guildi geliyor magicin 2 kontrol renginin karışımı mavi ve beyaz.Benim fikrimi sorarsan eğer U/W oyna derim. Ama tabi karar senin sonra bana PM atma senin dediğin desteyi kurdum yeniliyor diye ;) Ayrıca biraz pahalı ama çok başarılı bir deste de The Rock - Siyah-Yeşilin karışımından oluşan gerçekten etkili bir deste Ravnicanın desteye ödülleri ise (Putrefy,Shockland,Grave-Shell Scarab) kartları ile bir hayli güçlenmiş durumda.Destenin oynayışı 6-10 adet Removal kartı bulunuyor yaratıkları öldürmek için ve land sokmak için oyuna Sakura Tribe Elder kullanıyor ve Grave-shell Scarab , Kokusho,the Evening Star , Ink-eyes , Kodama the North tree kullanarak rakibe yüksek damageler verip kazanıyor... Dediğim gibi bence Setin tamamlanmasını bekle...(ben öyle yapıyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Hehe ben bu hafta almayı düşünüyordum ilk deckimi ama tee şubat sonu nere ya...Off off. Şu an TR'de ravnicanın hiç mi kartı yok.Guild olarak almayı pek düşünmüyorum açıkçası.Tek tek deck olarak alırım sanırsam.Ne zaman herhangi bir hazır konsept alsam bi yerden bi b.kluk çıkıyor sinir oluyorum.Gerci bu nasıl olur bilemicem ama. Acaba kamigawa serisinde kırmızı mavi beyaz yapsam cok mu kasıntı olur.Beyazlardaki bushido özelliği sayesinde savunmam baya sağlam olur diye düşünüyorum.Ama landler nolcak bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Tidus_ Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 İşte Ravnica Setindeki bütün Theme deckler Guildlerin deckleri. İlla şimdi alıcam dersen ben W/R Boros Charge öneririm Ravnica'dan gerçekten güzel hem hızlı hemde hasar kartları barındırıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar