Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RayCharles için fizik tutorial

c_a_p_t_a_i_n

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle saat 10u geçmiş olmalıdır.Niye?Çünkü fizik mantık kaldırmaz.Yani mantıken bu dersini çalışmamanız gerekir.Saat 10 dan sonra yavaş yavaş sorgulayıcı mantı zaten ortadan kalkar(saat kişye göre değişebilir).Mantığı ekarte ettikten sonra kişi kendi kendine "fizik:hayatın anlamı,yaşama sevincim,yeni bir bakış açısı,yeni bir hayat tarzı"demeli en neşeli sesiyle.
Sonra çalışma başlamalı.Burda küçük bir oyun oynatıyoruz kobayımıza.Kobayımız bu bölümde kendini çok iyi fizik bilgisi olan,bilgi sentezini korkunç bir hızla gerçekleştiren biri olduğuna inandırmalı.Bu inançla başlayan çalışma konuları küçük bölerek en az iki kaynaktan bölünen konular arka arkaya okunarak devam ettirilmeli.Her küçük bölüm bitişinde onunla ilgili elinizde kaynak varsa ondan yoksa isabetli bir şekilde salladığınız sorulardan bir kaç tane çözülmeli.
Ünite kısmı tamamen bittiğinde son bir kez toptan okunup test çözümüne geçilmeli.
Konuları küçük küçük bölme olayına örnek verirsek;mesela basınç.Önce katı sonra sıvı sonra gaz.katılar en az iki kaynaktan okunur sonra sıvı sonra gaz.
Tavsiye edilen yazarak çalışmaktır.Ama tercih meselesi tabi.

Saçma gelmiş olabilir ama ben aynen yazdığım gibi yaparak fizik konusundaki sorunumu yendim.Uykularımı kaçırıp beni sabah akşam ağlatan bir sorundu bu daha önceleri.
DİPÇİK NOT:Yanında kahve iyi gider.Kolay gelsin:)
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca yardımı olucak bikaç bilgi:

1)Konuları günlük hayatınızda gördüğünüz şeylerle özdeşleştirmeye çalışın
Örn: Mesela Optikte... Laser Pointle oynamışlığınız varsa çok daha kolay anlarsınız:D Işığın doğrusal gidişi en kolay o şekilde anlaşılır... Yani ışın demeti dedimi direkt lazer gibi düşününce acaip kolay oluyo
Yansımada ise; mesela aynaya bakıyosunuz, bi adım geri gittiniz, görüntünüz de aynadan bi adım geri gitti böylece 2 adım uzaklaşmış gibi oluyo.Öyle açılı şeylerde filan direkt olarak geometri giriyo, ki öyle abartı değil işte açıları bil yeter

Çukur ve tümsek aynalardada kaşıkla öğrenmeye çalış... Yani kaşığın arkasına bak nerden bakınca görüntü nasıl oluyo, içine bak filan daha kolay özdeşleştirirsin

2)Ezberden kaç, konuları yorumlamaya çalış.Yani birisine anlat yada kimseyi bulamadıysan kitabına anlat bilgisayarına anlat kitabına anlat boşluğa anlat ama konuşarak tekrarlamak işe yarar, anlattıktan sonra yoruma geç daha kolay anlarsın

3) Asla ama asla "Ben bunu anlamıorum yaa" "Kafam basmıo" filan deme
Anlamamak-beynin almaması gibi bi durum baştan saçma, çünkü beynimizin çoook ufak bi kısmını kullanıyoruz. Beynimizin sınırları inanılmaz boyutlarda. Yani öğrenemiycek kadar beyinsiz insan yoktur, beynini kullanamıyan insan vardır. Beynini kullanmaya çalış, öğrenebiliceğine kendini inandır.Bu açıdan ders çalışmak bi motivasyon işi de diyebiliriz...

4)Bu taktikler işe yaramazsa sıkılma yeni taktikler ara... yani sonuçta benim kendime faydam yok daha kendim ders çalışamıorum
(ehehe ama fizikte filan bayaa iyiyim:D)[signature][hline]
beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

eğer çalışmaya başlayamıyorsanız yani mesela sınav var ve daha siz hiç bir şey bilmiyorsunuz.Kısaca sınav taktikleri de benden olsun.%99 işe yarar.
1.İçinizden istek gelene kadar bekleyin çalışmayın,elbet bir yerde kalbiniz sıkışmaya ve ne yapıcağım tarzı heyecanlanmaya başlarsınız,bu zaman geldiğinde çalışmaya başlayın.
2. Bu saate kadar zaten çalışmadınız,100 almaya kasmayın,bütün konulara göz gezdirin ve nerelerden soru geliri düşünün, sırf bir soru gelir diye 70-80 sayfalık bir üniteyi çalışmayın yada bazı bölümleri kendinizce de iptal edin sınavda bu soruyu yapmıyacaksınız,böylece diğer sorulara daha fazla zaman ayırabilirsiniz.
3. Nereden soru gelir dendiğinde aklınıza bir cevap gelmiyorsa,okulun başından beri herşeyi sorduğunuz (her sınıfta en az bir tane olan) çalışkan kızı arayıp sorun.Hoca en azından bazı yerleri vurgulamıştır derste...
4.Daha önce çıkmış sorular varsa ve hoca iki sene üstüste aynı soruları sorduysa gene aynıları çıkacaktır,yada rakamlar değişerek aynı sorular gelme ihtimali yüksektir.
5.Her hangi bir sınavda(öss yada diğer büyükler hariç) eğer çok formül yoksa 3-4 saatlik çalışma yeterli olucaktır.En önemli konu 100 almaya çalışmamaktır,zaten alamıcaksınız 70 de son gün çalışması için iyi bir nottur,10 sorunun 3ünü eleseniz 100 dk sınav zamanı olsa 7 soruyu 15 dk ayırabilirsiniz.
6.Özellikle fizik sınavlarında soruyu bilmiyorsanız bile verilenleri yazın ve yanına alakalı bir formül koyun2-3 puan bile alsanız,0 dan büyüktür.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...