UrZa Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Ya 3 gundur ayni isgenceyi cekiyorum.... Fiii tarihte microsoft beta-teste basvurmustum. service pack 2 ve 64 bit xp falan indirip denemistim. gayet keyifliydi. fakat bu vista denen hadisenin beta 2 surumune anca sansim oldu. zaten download etmesi bayaa uzun surdu 2.8 kadar.. install falan sahane yapilmis. biraz uzun suruyor. 1.5 saat kadar falan neyse. yukledim tabiki hardware driverlar yok indirmesi biraz zahmetli oldu sansa gigabit lan taniyormus vista neyse... ilk izlenim olarak cok iyi geldi... ama sadece goruntu olarak yani transparan menuler. yuvarlatilmis koseler ayarlanabilen dpila cok goz boyuyor. aslinda yeni bisi yaratmaktansa adamlar tutan ne varsa (max os, flash) arayuze oturtmayi basarmislar calinti malinti cok guzel yapmislar.... hersey buraya kadar cok guzel.. simdi driverlari yuklemem lazim 4 tane exe 1 tane zip dosyasi indirdim vista driver olarak. ilk bombayi zip dosyasinda yasadim.. zip dosyasina double-click ve ilk kitlenme.... daha dakikalar olmustu vistayi goreli ama ilk kitlenmeyi yasadim... cok etkileyici bir arayuz yapmislar. makina kitlenince task manager benzeri bisi aciliyor. restart atiyorum 30 saniyeye shutdown istermisin soruyor falan cok ilginc dakikalardi gercekten... sonra exe olan driverlari teker teker yukledim... son ekran karti kalmisti. iste orada ipler koptu.... bir uyari. bilgisayariniz bu programi kaldiramayacak kadar demode gibi bisi dedi. ekran karsisinda yikildim... AMD 64 3000+ islemci 1gb cl2 ram msi k8n diamond anakart 6600gt ekran karti ve demode cevabi.... birak manyakmisin dedim ve driveri yukledim... restart lazim dedi normal olarak attim..... veee!!! bilgisayar theme degistirip classic windowsa dondu.. neden? bilgisayarim windowsun testlerinde 5 uzerinden 2 almis... ama bu testte 5 en kotu 1 en iyi falan neyse.... vistanin derdi suymus. sli ekran karti destegi olmadigi icin sli gorunce ekran kartina 5 uzerinden 5 vererek sonuncu seciyor sonra ekran karti kotu diye theme i kendi kafasina gore degistiriyor... ve geri donusu yok! neyse biraz daha problem yasarsam format aticam fakat eger dayanabilirsem yeni vista maceralarini yayinlarim buradan.[signature][hline]Amd Athlon 64 3000(939) @ 2450mhz = MSI K8N Diamond = 1024 MB 500 Mhz Ram @ 4.2.2.2 = 2 SLI 6600 GT = Coolermaster Stacker = Coolermaster Aquagate = Tagan 480 Watt Power supply = Sata Raid 0 with 160 GB 7200.7 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 biliorm böle şeylerin başıma geleceğini yüklemedim ben beta meta işte ya stabil değil...[signature][hline]when it rains the ground gets wet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kymophobia Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Yaklaşık aynı sistem var bende de... K8n SLI, 3GB Ram, 3000+ 939... bu sistemde hiç sorunsuz çalışıyor Vista, tüm sürücülerim de yüklü. Ama inanılmaz tüketici bir sistem. Hafıza gereksinimi en az 10 kat aşağıya çekilmeli...[signature][hline] Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi... Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşivi... 3000 oyunluk PC oyun arşivi... İsteyene itinayla kafa ayarı yapılır... Beyin sahibi olmanız tercih sebebi... mail: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadGamer Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 said: UrZa, 02 Ocak 2006 03:21 tarihinde demiş ki: Ya 3 gundur ayni isgenceyi cekiyorum.... Fiii tarihte microsoft beta-teste basvurmustum. service pack 2 ve 64 bit xp falan indirip denemistim. gayet keyifliydi. fakat bu vista denen hadisenin beta 2 surumune anca sansim oldu. zaten download etmesi bayaa uzun surdu 2.8 kadar.. install falan sahane yapilmis. biraz uzun suruyor. 1.5 saat kadar falan neyse. yukledim tabiki hardware driverlar yok indirmesi biraz zahmetli oldu sansa gigabit lan taniyormus vista neyse... ilk izlenim olarak cok iyi geldi... ama sadece goruntu olarak yani transparan menuler. yuvarlatilmis koseler ayarlanabilen dpila cok goz boyuyor. aslinda yeni bisi yaratmaktansa adamlar tutan ne varsa (max os, flash) arayuze oturtmayi basarmislar calinti malinti cok guzel yapmislar.... hersey buraya kadar cok guzel.. simdi driverlari yuklemem lazim 4 tane exe 1 tane zip dosyasi indirdim vista driver olarak. ilk bombayi zip dosyasinda yasadim.. zip dosyasina double-click ve ilk kitlenme.... daha dakikalar olmustu vistayi goreli ama ilk kitlenmeyi yasadim... cok etkileyici bir arayuz yapmislar. makina kitlenince task manager benzeri bisi aciliyor. restart atiyorum 30 saniyeye shutdown istermisin soruyor falan cok ilginc dakikalardi gercekten... sonra exe olan driverlari teker teker yukledim... son ekran karti kalmisti. iste orada ipler koptu.... bir uyari. bilgisayariniz bu programi kaldiramayacak kadar demode gibi bisi dedi. ekran karsisinda yikildim... AMD 64 3000+ islemci 1gb cl2 ram msi k8n diamond anakart 6600gt ekran karti ve demode cevabi.... birak manyakmisin dedim ve driveri yukledim... restart lazim dedi normal olarak attim..... veee!!! bilgisayar theme degistirip classic windowsa dondu.. neden? bilgisayarim windowsun testlerinde 5 uzerinden 2 almis... ama bu testte 5 en kotu 1 en iyi falan neyse.... vistanin derdi suymus. sli ekran karti destegi olmadigi icin sli gorunce ekran kartina 5 uzerinden 5 vererek sonuncu seciyor sonra ekran karti kotu diye theme i kendi kafasina gore degistiriyor... ve geri donusu yok! neyse biraz daha problem yasarsam format aticam fakat eger dayanabilirsem yeni vista maceralarini yayinlarim buradan. Betaya yorum yazmak 3 aylık bebeğe sınav yapmaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 sonuçta ekran kartına bir test yapıyor ve görüntülemenin başarısız olacağını düşünüyorsa, bu sebepten de belirli temaları göstermiyorsa bence kötü değildir. he windows'lardan hangisi iyi derseniz bir şey diyemem de. beta. hele bir final betası, release'i çıksın da ondan sonra taşlarız microsoftu.[signature][hline]Forumlarımızda kullanılan imzanız: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 anladigim microsoft herkese beta test yaptiriyor yoksa yani su sekil yorum yazabilecek birine guvenip beta test yaptiriyorlarsa ciddi manada windows tan korkmak lazim. Niye bu kadar acik oldugu belli. adam beta programa kotu deyip yorum yapiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrZa Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 said: matama, 02 Ocak 2006 13:00 tarihinde demiş ki: anladigim microsoft herkese beta test yaptiriyor yoksa yani su sekil yorum yazabilecek birine guvenip beta test yaptiriyorlarsa ciddi manada windows tan korkmak lazim. Niye bu kadar acik oldugu belli. adam beta programa kotu deyip yorum yapiyor. komikmissin ya.. microsoft un vistayi cikartmasina yaklasik 4 ay kaldi ve hali ortada.. bunun iyi-kotu bir yani yok. windows xp cikmadan 1 sene once stabildi. ben service pack cikmadan 7 ay once test etmeye baslamistim. hepsi sahaneydi ama bu bir rezalet bilgisayara. photoshop kurulmuyor. adamlar transparency'i photoshopta gorunce diliniz tutulacak die beta yolladi:)[signature][hline]Amd Athlon 64 3000(939) @ 2450mhz = MSI K8N Diamond = 1024 MB 500 Mhz Ram @ 4.2.2.2 = 2 SLI 6600 GT = Coolermaster Stacker = Coolermaster Aquagate = Tagan 480 Watt Power supply = Sata Raid 0 with 160 GB 7200.7 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrZa Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 + bide adamlar communitylerde konusulmasini istemese gondermez kimseye beta.[signature][hline]Amd Athlon 64 3000(939) @ 2450mhz = MSI K8N Diamond = 1024 MB 500 Mhz Ram @ 4.2.2.2 = 2 SLI 6600 GT = Coolermaster Stacker = Coolermaster Aquagate = Tagan 480 Watt Power supply = Sata Raid 0 with 160 GB 7200.7 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrZa Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 said: Mum_Chamber, 02 Ocak 2006 12:57 tarihinde demiş ki: sonuçta ekran kartına bir test yapıyor ve görüntülemenin başarısız olacağını düşünüyorsa, bu sebepten de belirli temaları göstermiyorsa bence kötü değildir. he windows'lardan hangisi iyi derseniz bir şey diyemem de. beta. hele bir final betası, release'i çıksın da ondan sonra taşlarız microsoftu. ekran kartina test yapiyor ve nvidia 6600gt ye bok atiyor...[signature][hline]Amd Athlon 64 3000(939) @ 2450mhz = MSI K8N Diamond = 1024 MB 500 Mhz Ram @ 4.2.2.2 = 2 SLI 6600 GT = Coolermaster Stacker = Coolermaster Aquagate = Tagan 480 Watt Power supply = Sata Raid 0 with 160 GB 7200.7 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 birincisi ekran karti vs driverlari her zaman son asamadir. ana yapi yazilir sonra donanimlarla testler baslar. Bu son zamanlar bu is icin ayrilir. Beta test in mantigi budur. Senin gibiler kardes bu 6600 le calismiyor der. Gelip lam bu 6600 le calismiyor bir halta yaramaz demez. neyse gelelim ikinci konuya vista ya . Oturup ekran karti geyigi yapicagina file systemde nolmus. Guvenlik icin neler olmus bunlari anlatsan cok daha iyi olurdu. Ama ne diyim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Beta'yı kullanarak Windows Vista sux diyemezsin. Vista her yönütle XP'den kat kat iyi olacak. 4 ay sonra çıkacak fakat ellerindeki son versiyonu size göndermiyorlar tabiki. Size özel beta hazırlanıp veriliyor, ellerinde ise düzgün versiyonu var. Size denemeniz için bir oyuncak veriliyor. Siz şu kısımları beğendim, bu kısımları beğenmedim diyerek onlara "fikir" veriyorsunuz. Vista bence çok iyi bir sistem olacak. Heyecanla bekliyorum.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth) Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 oeh çok ilginç ya tam surumu çıkmadan bende denemeyi dusunmuyorum[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki: herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon [/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 ama yeni makina alana kadar xp ile devam..[signature][hline]zZzZZZZzzzzZZzzzzZZZZZZZZZzzzzzZZZz zZzZZZZzzzzZZzzzzZZZZZZZZZzzzzzZZZz zZzZZZZzzzzZZzzzzZZZZZZZZZzzzzzZZZz [Bu mesaj moriQ tarafından 02 Ocak 2006 17:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrZa Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 said: matama, 02 Ocak 2006 15:49 tarihinde demiş ki: birincisi ekran karti vs driverlari her zaman son asamadir. ana yapi yazilir sonra donanimlarla testler baslar. Bu son zamanlar bu is icin ayrilir. Beta test in mantigi budur. Senin gibiler kardes bu 6600 le calismiyor der. Gelip lam bu 6600 le calismiyor bir halta yaramaz demez. neyse gelelim ikinci konuya vista ya . Oturup ekran karti geyigi yapicagina file systemde nolmus. Guvenlik icin neler olmus bunlari anlatsan cok daha iyi olurdu. Ama ne diyim... ya senin gibi kardesler de anlamaz bazi konulari bos bos konusur. adamlar benden config aldilar ve bana gonderdikleri mailda donanimsal 100% uyumlu sekilde uyumlu oldugu soyleniyordu... guvenlik amaciyla bisiyin betada olmasi daha sacma zaten. sonucta o tarz olaylar update edilir ama arayuz edilmez... adamlar bana sahane arayuzumuz diye gonderdi. fakat arayuz 1-2 saatte kendiliginden sicti... neyse iste bosver.... sen tabi buyuk programci oldugun icin guvenlikle ilgilenip windows kullaniyorsun zaten... neyse bida kardes falan demezsen sevinirim.[signature][hline]Amd Athlon 64 3000(939) @ 2450mhz = MSI K8N Diamond = 1024 MB 500 Mhz Ram @ 4.2.2.2 = 2 SLI 6600 GT = Coolermaster Stacker = Coolermaster Aquagate = Tagan 480 Watt Power supply = Sata Raid 0 with 160 GB 7200.7 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Urza özür dilerim ama Beta Tester'lık vasıflarını taşımıyorsun. Sen bu işi bırak.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth) Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 vista kullanmak için illa 64 bit destekleyen bir bilgisayara mı sahip olmamız gerekiyor ?[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 selamlar ben yaza doğru pardusa geçmeyi düşünüyorum... saygılar[signature][hline]www.otostopcu.org My flavour is you babe... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 hayır da genede baya saglam sistem lasım 2 gb ram gibi bi standart soz konusu[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki: herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon [/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Lathspell yani daha guzel konusamazdin BETA TESTING TEMELI YENI GUVENLIK SISTEMLERI GUVENLIK ACIKLARINI TEST ETMEKTIR. son kullaniciya yakin beta testerlara verilme nedeni bu abicim. uff neyse diyorum ya hata microsoftta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 betayı 2-3 yıl içinde yüklemeyi düşünmüyorum :) henüz 64-bit xp denemedim :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim , Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek , Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek , Beni sevdiğini hayal edebilmek için... Gokart [Bu imza zgrw tarafından 02 October 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matematik Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 10 kat bellek ve işlemci gereksinimi ile, 10 kat kaynak tüketerek afilli janjanlı, bol firma destekli, sürücü destekli bir işletim sistemi daha karşınızda olacak. Oyunlar sadece Vistada çalıştığından başka bir işletim sistemine geç-e-meyeceğiz. Microsoft tekel olmaya devam edecek. Daha dengeli ve güvenli çalışan Linux belki ikinci işletim sistemi olarak HDDde duracak. Tabi biz korsan olarak kullanacağımızdan bize batan çıkan olmayacak. Onu Amerikalılar ve işyeri sahipleri düşünsün. Betadır. Olur böyle hatalar. Geçer. Sürücü desteği microsoftta olmayacak da nerde olacak? Geçmezse directX efektli pencereler göz boyamaya yetecektir zaten. Mızmızlanmayın. Bu hataları rapor edesiniz diye beta deneyicisi yaptılar sizi. [signature][hline]Yılbaşında ikramiye bana çıksa ne yapardım? ":)" [Bu mesaj matematik tarafından 03 Ocak 2006 00:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Urza senin beta testin de pek hayırlı değildi hani. :D Merak edenlere link mink. Microsoft'un ürünleri release edildikleri zaman beta oluyorlar, ben bunu bilir bunu söylerim arkadaş. Neredeyse ürünün kendisi kadar service pack veriyorlar. Tamam işletim sistemi yazmak kolay iş değil kabul, ayrıca en çok kullanılan işletim sistemini yazdığınız için açık avı yapan tonla insan da var ama kaç senedir bu işin içindesiniz be Bill amca. İş değil bugüne kadar sunduğunuz tüm işletim sistemlerine yaptığınız service packleri birleştirseniz "Voltron" çıkardı valla. Yalnız hemen gaza gelmiyelim, Microsoft taktir ettiğim bir firmadır. Ürünleri olmasa bile politikası dişli. ;)[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 benim merak ettiğim bu alet, vıcık vıcık şeyleri kapanmış halde p4 1.8 512 gibi orta karar bi konfigürasyon da çalışıp çalışmayacağı? daha önceden her tarafı .net tabanlı denmişti neydir bu ne değildir var mıdır bilen eden?[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kymophobia Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Görsel öğeler çekirdekle bütün olarak geliyor ama gözönünden kaldırıldıklarında 64 bit bir 1GB hafızalı sistmde stabil çalışması öngörülüyor. Tabi bunun içine neler dahil bilemiyorum. Ben şahsen tüm servisleri ve registry ayarlarımı kurulumun ardından yaparım, gereksiz herşeyi siler atarım. Vista bana "silmişsin bunları" der mi acaba? Bende her şekliyle çalışacaktır neyse ki...[signature][hline] Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi... Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşivi... 3000 oyunluk PC oyun arşivi... İsteyene itinayla kafa ayarı yapılır... Beyin sahibi olmanız tercih sebebi... mail: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Performans konusunda şöyle birşeyde ekleyeyim. Öncelikle Microsoft'un derdi "düşük sistemlerde de iyi çalışsın" değil, tam tersi "donanımı zorlasın" politikası. Çünkü Vista piyasayı hareketlendirecek donanım ihtiyacından dolayı. Ayrıca yurt dışı burdan farkı arkadaşlar. Adamların sistemler Türk kullanıcılıarın çoğunluğu gibi tarih öncesi değil. Adamların minimum sistemi AMD64 olmuş durumda zaten. Daha düşük olanlarda zaten oyun oynamayan kesim, onlar için farketmez, "upgrade zamanı geldi" deyip yenisini alırlar hemen. Türkiye'de işler farklı tabi. Bu yüzden performansa laf etmeyin, edemezsiniz.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth) Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar