Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stalker: Shadow of Chernobyle


Lethious

Öne çıkan mesajlar

Yasak bölge sayılan Chernobyl santralinde 2006 yılında yeni bir nükleer patlama meydana gelir.Bu çok anlamsızdı, çünkü santral ilk patlamadan sonra kapatılmış ve etraf boşaltılmıştır.O halde bu yeni kazaya sebep olan nedir?Ordu birlikleri derhal sıkı bir karantina uygularlar, ancak bu defa işler çok farklıdır.Yeni patlamadan sonra bölgede bazı anormallikler olmaya başlar.Kimi mekanlar tamamen yabancı, tuhaf biçimlere bürünürken, kimi bölgelerde yer çekimi ve zaman bile sapıtmaya başlamıştır.Üstüne üstlük bölge kaynağı belirsiz canavarlarla kaynamaktadır.Olaydan 6 sene sonra bile bilim adamları bölgenin sırrını çözmeye çalışmaktadırlar.Bu konuda en büyük yardımcı ise STALKER diye tabir edilen maceracılardır.Bu insanlar bölgenin içlerine dek girip sırları çözmeye, buldukları tuhaf oluşumlardan örnek toplamaya çalışırlar.Tabii kısa sürede bu iş ticarete dökülür, çünkü bölgeyle ilgilenenler sadece Ukraynalı bilim adamları değildir.İşte siz bu macera perestlerden biri olarak adım adım Chernobyl'in içine girecek, sır perdesini aralamaya çalışacaksınız.Çünkü bu tehlikeli ama karlı bir iş...

SS1

SS2

SS3[signature][hline]www.otostopcu.org
My flavour is you babe...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
oyunun tam adı: S.T.A.L.K.E.R. : Shadow of Chernobyl

Başka bir başlıkta açmıştım, yeni gördüm buraya aktarıyorum.

Belki biliyorsunuzdur, oyunun 6 senedir yapımı sürüyordu, oyun 2-3 gün önce çıktı ve dün elime geçti, açıkçası ben sade bir FPS bekliyordum, ama oyun konusunda cahil kalmışım. Oyun bir FPS-RPG, ve post-apokaliptik Çernobil etrafında, 2012 yılında geçiyor.

Oyunun ortamına geleyim ilk başta, oyunun geçtiği mekan, alan, dudak uçuklatacak kadar iyi tasarlanmış. Çimlerin ve otların rüzgarla birlikte dalgalanması, hepsi birbirinden farklı binalar, terkedilmiş çiftlikler, kamplar, hepsi gerçekten mükemmel. Bir nevi FALLOUT ortamının daha yeşillikli olanı diyebilirim. Ayrıca oyunda gece-gündüz olayı ve iklim değişiklikleri de var.

Karakterlere geleyim, oynadığımız alanda Stalker denilen, yaşamını avcılık ve artifact toplamakla geçiren sizin gibi bir sürü karakter var. Bunların Neutral olanları var, onlara karşı olan aksiyonlarınızla bunlar friendly olabiliyor ve hostile olanları var. Hostile olanların yanında bir sürü bandit oluyor zaten. Aynı zamanda alanda Dealer denilen, birşeyler alıp satan ve quest veren adamlar var. Bunlarla arayı iyi tutmazsak yanındaki stalkerlar pipimizi kesebiliyor. Ayrıca, elimizde silahla bir stalkerla veya dealerla konuşamıyoruz, silahımızı saklayıp konuşmazsak tehdit olarak algılıyorlar, kampta silah çekersen, bütün hepsi silahları sana doğrultuyor.

Daha fazla konuşmadan oyunun asıl vurucu olayı olan sistem gereksinimlerine geleyim. Bu konu biraz iç karartıcı.

Pentium Core 2 Duo 2.13Ghz
1GB DDR2 533Mhz ram
GeForce 7950GT
320GB SATA2 HDD

Oluşan bir sisteme sahibim.

Sanırım ram den kaynaklanan bir yavaşlama-yükleme oluyor arada sırada, ayrıca yabancı forumlarda oyunun CPU canavarı da olduğunu söylüyorlar.

Daha anlatacak çok şey var, ama hepsini yazmak istemiyorum. Kısacası, oyun bana Fallout oynadığımız zamanları fazlasıyla hatırlattı ve Fallout gibi bir oyun uzun süredir gelmemişti.

Sisteminiz yeterliyse, alın oynayın, kaçırılacak bir oyun değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun single player modu var değil mi?

Bir de Andrei Tarkovsky'nin efsane filminden uyarlanan aynı isimli oyundur. Oradada nükleer felaket sonrası, o tarz bölgede stalker denen ve avlanıp artifact toplayan adamlar var. Askerler falan da var. Baya güzel gibi, singleplayer varsa en kısa zamanda alıp oynayacağım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Asıl soru multisi var mı :D

Valla çıkmasını o kadar uzun süre bekledim ki sanırım 2 sene önce "ee yeter" demiş peşini bırakmıştım. Bekleme nedenim de öyle heyecan yaratması değil, yarattı gerçi de ben nma ve duck and cover haberlerinde haddinden fazla yer tutmasına kıl olmuştum :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nedense begenmedim oyunu ya. cok daginik bi interface yapmislar gibi geldi. bide half life ozellikle 2 den sonra her fps de boyle half life gibi hizli akmasini istiyorum bu cok kaba geldi bana. ya bide bu oyunda bisiler alan satan elemanlar yokmu garbage denilen yere gittim en az 40 tane silah var ortada hepsini birakmak zorunda kaldim inventory i biyerde bosaltamadigim icin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saatir oynuyorum..banada acayip dagınık geldi interface olayı..oyunu hl2 source fizik ve grafik motoru ile yapsalarmış cok güzel olurmuş..öle süper grafikleri olmamasına ragmen arada sırada kastırıyor bir fsp içinde cok yavaş kalıyor oyun gene halflifeın aşıladıgı bişey olsa gerek.

fps hastası olmama ragmen adam gibi kontrol edemiyorum bir türlü
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok sevdim bir hardcore fallout fanı olaraktan, fo 3 de buna benzer olacak her halde. ing dil seceneğinde bile npc'lerin aralarında rusca konuşmaları ise kötü. ben npcleri oturup dinlerim abicim aralarında ne konuşuyorlar diye ama bu oyunda yapamıyorum bunu tabii ='(

[ Mesaj 02 Nisan 2007, Pazartesi - 21:53 tarihinde, Silphatos tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sonunda oyun bugün elime geçti. Henüz başlarda olduğum için genel senaryo hakkında ve ilerleyişi konusunda pek bir bilgim yok; ama geçmişte yaşadığımız muazzam Fallout hissini çok başarılı bir şekilde veriyor.

AMD 2.5 işlemci, 1GB Ram ve x1650pro ekran kartımla ne ettiysem static lightning dışında adam gibi bir performans alamadım. Aslında fena da görünmüyor diğer tüm ayarları kökleyince, tozların etrafta uçuşu, rüzgarın uğuldaması ve etraftan gelen tekin olmayan hayvan sesleri gerçekten atmosfere sokmaya yetiyor insanı.

Ne var ki crosshair olmadan ve en zor seviyede oyun tam bir işkenceye döndü. En baştaki kamp temizleme görevini bile 50 kere ölerek tamamladım, quicksave özelliğini de çok fazla aramam ama kesin gerekirdi böyle bir oyuna.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Basladım oynamaya. Biraz kolay ölünüyor ve haritada koşturmak sıkıcı olabiliyor. Onun dışında gayet güzel bir oyun.

Bir de taramalı bulsam tam süper olacak. Dandik pistolle dolaşıyorum ya :( Bikaç görev yaptım ama aldığım bir görev zor şimdi. Dün arkadaşta oynamıştım 2-3 çeşit taramalı vardı o görevi yaparken elinde. Ben de istiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Quicksave olayı hakkında dediklerimden ötürü dehşete düştüm, ama tuş ayarları bölümünde f6'yı başka bir görev için atadıklarını görünce yok sanmıştım. =/

Oyunu gerçekten beğendim ama yukarıda bir arkadaşın dediği gibi ölmek çok kolay, hele bir de crosshair kapalı en zor seviyede oynuyorsanız.

Bu arada aklıma gelmişken sorayım. Şu an XP'deki kullanıcı hesabım iki kelimeden oluşuyor ve Türkçe karakterler içeriyor. Ne var ki oyunda quicksave ettiğim zaman "...kullanıcıadı_quicksave.sav" diye kaydediyor ve geri load etmek istediğim zaman hata veriyor olmuyor. Farklı bir kullanıcı hesabı açarak düzgün bir şekilde oynayabiliyorum oyunu ama zırt pırt hesap değiştirmek de canımı sıkıyor açıkçası. Var mıdır bunun bir çözümü?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...