Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

stajyerler neden hep ezilir????

darkness87

Öne çıkan mesajlar

ben bu konuyu yalnıslıkla musık bolumune yasmısım nese
lıse son sınıf seyahat acentecılıgı bolumundeım ve 3gun staj goruyorm ama hıcbırsey ogretmıolar sadece cay getır kızım kahve yap kısm dıye benı delı edıyolar ama ben bunu mudurun yanına koyarmıım bee!!!!
bı sabah gene kufur lanet okuyarak acenteye gıttım karı sabah sabah kahve ıstedı bende zaten karıya kıl oluodm kahvesıne bı tukurursun sonrada gulerek masasına koydum "afıyet olsun" demeı de unutmadım:)
sonra karı kahveyı karsımda afıyetle oyle bı ıctıkı o ıctıkce benm ıcımdkı nefret kın akıp gıttı.
bunu yapmadıysanıs mutlaka yapın manyak keyıf verıyo kahveyı yudumlarken oyle bı zevk alıosunuskı orgazm bıle olabılırsınıs ben bunu ılk defa yapmadım daha oncede abımın kahvesıne tukurmustum onda daha cook keyıf almıstım
sakın kahvenın ustunde tukuruk baloncuu kalcak dıe korkmayın kahveı koyduktan sora suyu koymadan once tukurun karıstırın baloncuk falan kalmıo arkadasıma soledıımde korkuodu baloncuklar ustunde kalcak anlasılcak dıe bende guselce tarıf ettım oda patronuna uygulamıs bunu
artık patronun kahvelerını oyle bı gonullu ısteklı yapıokı anlatamam=))))))
sewgılerle nejla....[signature][hline]hayallerimi nehirlere bıraktım çoktan denizlere karıştılar! yok olup gittiler...
Sosyal ağlarda paylaş

Stajerden stajere değişir. Stajerlerin ezildiği kanısı genellikle stajerlerin kendilerine yaptırılan işi yakıştıramamalarından kaynaklanır.

Ben de turizmciyim, ben de staj yaptım. Eşşek gibi çalıştım, inanılmaz basit ayak işi tadında işler de yaptırıldı bana elbette ama hepsi kısa sürdü, çünkü mesela bir otelde staj yapıyorsan ve eğer senin potansiyelin ve isteğin resepsiyonistlik yapmaya yeterli ise ve böyle bir ihtiyaç da varsa kimse seni çaycı olarak kullanıp harcamak istemez, temel mantık bu.

Ancak sen "ben staj yapıyorum, geçici bu sadece, okulu bitireyim direk müdür olcam, kalk kahveni kendin al sen kimsin ki" moduna girersen stajın sırasında, ezildiğini düşünürsün normal ama haksız olarak.

Bir de şu açıdan bak; birinin kahve getirmesi gerekli, iki alternatif var, birisi işi yapan ve yoğun olan personel, diğeri onun işini hafifletmek ve işi öğrenmek için orada bulunan stajer. Hangisinin kahve servisi yapması mantıklı bu durumda?

Eğer sen de oradaki personel kadar istekli ve faydalı çalışırsan kimse sana kalk kahve getir demez, çünkü senin yaptığın iş onların işini hafifletir haliyle, bir yarar sağlamış olursun yani o insanlara. Ancak en büyük derdin mesai saatini minimum çabayla tamamlamak olursa, stajla alakası yok, çalışma hayatın boyunca kahveyi sen getirirsin =]

Staj özellikle turizmde çok önemlidir arkadaşlar, ukalalık yapmıyorum deneyimlerimle konuşuyorum. Otelcilikle alakam yok bugün, senelerdir acentacıyım ama zamanında otelin her alanında staj yaptığım için -ki kendi isteğimle yaptım ben okulun zorunlu stajları bittikten sonra da- işleyişi bilmenin rahatlığıyla otelde çıkan bir sorunu çok daha rahat çözüyorum. Herşeyin ötesinde o staj zorunlu, madem mecburen orada bulunacaksın, bari işine yaramasını sağla, o adam kahvesini içtikten sonra ne yapıyor, nasıl yapıyor incele, yapabilir hale gelmeye çalış. Bir şekilde faydası olur sana ileride emin ol. =]

Edit: not düşeyim, ben de bugün benim yanımda staj yapan insanlara topluca "stajer" diye bakmıyorum mesela; bütün sezon sadece kahvemi getiren markete giden stajerim de vardı, sabahtan akşama başımda durup işi öğrenmeye çalıştığı için hiçbir angaryaya koşturmayıp sadece iş öğrettiğim ve gerçekten çalıştırdığım stajerim de. İkincisi önümüzdeki sezon gelip işbaşı yapacak büyük ihtimalle burada, ilki stajın bitirdi rahatladı. Etki tepki sonuçta, siz nasıl yaklaşırsanız stajınıza, insanlar da öyle yaklaşır. ;]

[Bu mesaj Nefr tarafından 28 Aralık 2005 13:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya varya aynı Sorun bendede var.
Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü Son sınıf öğrencisiyim Staj yapmakta olduğun network firmasında aynı dertleri çekiyorum :( işe girdiğimden beri çay getir götür ofis boy oldum :(
Hele müdürüm manyağın biri, herifin masasında 10 tane ihale dosyası.. paso çay kahve isteyip duruyor. Hesapta bildiklerini öğretecekti.
Daha Staj Notlarımı verecek ondan sesimi çıkartmıyorum ama elbet bişey yapacağım[signature][hline]Promecium, 14 Aralık 2005 00:18 tarihinde demiş ki:
yahu bu paralı siteler varya.acaba paralımı? bide nasıl satın alabiliyoz.Bide mesela netli açtım site yavaş oluyormu.Bilgisi olan varmı

Sosyal ağlarda paylaş

Aykan sende yeni aldığın köpeği sal adamın üstüne. =) Genelde böyledir. Tüm stajerlerde olmasa büyük bi çoğunluğuna hep ayak işi yaptırılır. Asıl sebep zamanında kendilerine yapılanların öcünü sizden almak bi nevi ego tatminidir. Ama bunu hep öğreneceksin hamsın daha pişiceksin ondan böle işler yaptırıoz sana gibi cümlelerle ört pas etmeye calisirlar. Tükürün anacim caylarina kahvelerine hakediolar =P[signature][hline]Bir çift kedi ve bir çift köpek
Bir çift papağan ve bir hamster
Birde tarantula ile karadul
Ayrıca akvaryum.
Daha nice petlere..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya Tükürecem ama adama kıyamıorum bi yerde aslında ii biri ama bilmiyorum damarıma basarsa düşünmeden yaparım..
@Thalion:Ya Ankarada Nurol ' un bi firmasında[signature][hline]Promecium, 14 Aralık 2005 00:18 tarihinde demiş ki:
yahu bu paralı siteler varya.acaba paralımı? bide nasıl satın alabiliyoz.Bide mesela netli açtım site yavaş oluyormu.Bilgisi olan varmı

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...