Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elvenking

pekaziz

Öne çıkan mesajlar

Epeydir bir grubun tanıtımını yapmıyordum; malum dersler iyice ağırlaştı, vize tarihleri yaklaştı. Ama hem tatilin gelmesi (2 günde olsa tatil tatildir :)) hem de epeydir bu grubu tanıtma isteğinin bedenimde hüküm sürmesi(!) neticesinde aşağıdaki tanıtımı yapıyorum :D.

Elvenking, Ekim 1998'de gitaristler Aydan ve Jarpen tarafından İtalya'da kuruldu. Ve bu andan itibaren diğer elemanlar da yavaş yavaş gruba katılmaya başladılar.

Kleid - vokal
Jarpen - gitar ve brutal vokal
Aydan - gitar
Gorlan - bas
Elyghen - keman ve klavye
Zender - davul

Gitarist Aydan grubun kurulma amacını 'klasik power metali folklorik öğelere katarak zenginleştirmek ve eşsiz bir tür yaratmak' olarak tanımlıyor. Elbette 1-2 albümde tamamen farklı bir türk oluşturmak kolay iş değil, zaten Elvenking'in müziğini dinleyince Skyclad'i çağrıştırması bu yüzden. Burada bir kopyalanma elbette söz konusu değil, benzerlik sadece grubun türünü tam olarak tanımlamak için yapılmış bir ifade.

Ciddi anlamda ilk kadro oluşunca grup bir demo hazırlıyor ve 2000 yılında To Oak Woods Bestowed piyasaya çıkarıyor.

1. To Oak Woods Bestowed
2. White Willow 06:23
3. Banquet of Bards
4. Oakenshield
5. Under the Tree of U'sdum

Bu demodaki şarkıların bazıları albümde de yer alacak ve yeni kayıtlanmış haliyle gerçekten enfes bir hale gelecektir.

Geleceğinin parlak olacağı kabak gibi belli olan bu gençlerin bir de demo çıkardığını duyan ve epey de başarılı olduklarını anlayan AFM Records, grupla bir sözleşme imzalıyor ve günümüzde de bu anlaşma hala yürürlükte.

Hem bir dağıtımcı bulmanın, hem de gelen inanılmaz tepkilerin neticesinde grup büyük bir azimle albüm çalışmalarına başlıyor ve 2001 yılında ilk albümleri olan Heathenreel piyasaya çıkıyor.

1. To Oak Woods Bestowed
2. Pagan Purity *
3. The Dweller of Rhymes
4. The Regality Dance *
5. White Willow *
6. Skywards *
7. Oakenshield
8. Hobs An' Feathers *
9. Conjuring of the 14th
10. A Dreadful Strain
11. Seasonspeech

Bu albüm gerçekten folk metal türü içinde eşsiz bir yer edinmiştir kendine. Ustaca yazılmış gitar ve klavye partisyonları, deneysel olarak değerlendirebileceğimiz bir vokal ve gümbür gümbür davullar. Bu ifadeler albümü tanımlamak için çok uygun.

Albümde sözler ağırlıklı olarak fantastik temalı olsa da arada içsel arayışı veya kişisel arzuları anlatan şarkılar da yok değil. Özellikle The Regality Dance ve Skywards şarkıları gerçekten efsane. Defalarca sıkılmadan dinleyebileceğiniz enfes eserler!

Bu albümün ardından gelen tepkiler grubu olumlu yönde motive ediyor ki durmaksızın 2. albümün çalışmalarına başlanıyor. Bu arada vokal de değişim rüzgarından etkileniyor (ne var ki grubun sitesinde grubun vokalisti hala Damnagoras olarak gözüküyor?). Ve 2004 yılında grubun 2. albümü olan Wyrd piyasaya çıkıyor.

1. The Losers' Ball
2. Pathfinders *
3. Jigsaw Puzzle *
4. The Silk Dilemma *
5. Disappearing Sands
6. Moonchariot
7. The Perpetual Knot *
8. Another Haven *
9. A Fiery Stride
10. Midnight Circus
11. A Poem for the Firmament

Bu albümü, bir önceki albüme nazaran daha serttir. Yine neşeli, folk metalin yapısına hakim olan coşkulu atmosfer hakimdir ama bir miktar 'duygusallaşma' genel olarak hissedilmektedir. Bunda parçaların yanında vokalin de değişmesinin tartışılmaz bir payı vardır. Ne var ki bu değişim başka bir nefes albüm ortaya çıkarmıştır. Yine enfes melodiler, durmak bitmek bilmeyen bir hız ve sürükleyicilik albüme buram buram işlenmiştir.

Bu albümün ardından grup konserlere ağırlık vermiş Avrupa'nın pek çok yerini turlamıştır (bakalım Türkiye'ye ne zaman gelecekler?). Ve bu turne sırasında yeni albümün besteleri de yavaş yavaş oluşmaya başlamıştır ki geçtğimiz günler de 3. albüm olan The Winter Wake'in duyurusu yapılmıştır. Tarihler 27 Ocak 2006'yı gösterdiğinde eminim tekrar enfes bir albümle karşılaşacağız.

Elvenking klasik power ve folk metalden hoşlananlar için biçilmiş kaftan. Kamelot, Skyclad gibi melodik unsurların ağırlıkta olduğu gruplar arasında yer alıyor diyebileceğimiz grup zaman içinde daha da iyi noktalara çıkacaktır, bundan zerre şüphem yok. Bir yorumcunun dediği gibi 'Elvenking bazı şarkılarını beğendim' diyebileceğiniz bir grup değil; ya tam seversiniz ya da nefret edersiniz. Tepkilere olan yaklaşımı bu denli katı olan, gelecek vaaden bir grup. Lütfen bir fırsatını bulun ve bu gençleri takip edin.

Elvenking Resmi Sitesi

Not: * işaretleri benim en sevdiğim şarkılar.[signature][hline][i]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı hay

Sosyal ağlarda paylaş

Tanıtımda da belirtmiştim: grup power-folk metal diye tabir edebileceğimiz bir türde müzik yapıyor.

Brütal olayı da kimilerini korkutmuş :D. Sakin olun arkadaşlar, öyle In Flames, Opeth gibi sırf brütal üzerine kurulu bir grup değil, Epica'da olduğu gibi çok nadir kullanılıyor ve onun süresi de 5-10sn kadar.

Birazdan bir fikir edinebilmeniz için grubun bir şarkısını buraya koyacağım.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış;
Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi...
Sosyal ağlarda paylaş

keşke buraya yapmasaydın yukarıda müzik okulu galiba o topicte tanıtıyoduk ztn[signature][hline][b]cats rulz =)
cok sevdım onu cok hayatımda kımseye baglanmadıgım kadar cok baglandım ona neyın ne oldugunu yenı anlyıo ama ben anlamıyorum kadınları hiçbi zamanda anlasıamayacka yagane warlıktır. ama bilsin ki kendımden cok onu sevıyorum onu.
Sosyal ağlarda paylaş

brutal vocal sevmem eğer öyleyse ama bi indirelim bakalım..[signature][hline]Valeron, 16 Haziran 2005 15:54 tarihinde demiş ki:
ne bileym biz 4 yaşındayken pipimizi kurcalardık.
Sandman, Zamanın da ötesinde bir tarihte demiş ki:
Hepiniz kendinize sorun.Eğer buraya hapsedilenler Cennet'i hayal etmeseydi,Cehennem'in gücü olabilir miydi?
Sosyal ağlarda paylaş

opethe brutal üstüne kurulu demiiiş!
yanacaksııın :P
hmm her eve lazımmış gibi gözükmekteler...[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag
dilinizden utanmayın!
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Sosyal ağlarda paylaş

Ya orada aklıma ilk gelen grup Opeth olduğu için öyle dedim, yoksa Opeth'in nefis clean vokallerle de sahip olduğunu biliyorum :). Dark Tranquillity diyeyim de ayıp olmasın.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış;
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...

Aylardır beklediğim albüm en sonunda çıkmak üzere! İtalyan folk-power metal grubu Elvenking, Ocak ayının ortasında 3. stüdyo albümleri olan The Winter Wake'i çıkarıyorlar. Hemen kapak resmini, kadroyu ve şarkıları görelim:

Damnagoras - vokal (geri döndü sonunda :D)
Aydan - gitar
Jarpen - gitar
Gorlan - bas
Zender - davul

01. Trows Kind (nefis bir giriş)
02. Swallowtail (aynı şekilde devam)
03. The Winter Wake (feat. Schmier of Destruction)
04. The Wanderer
05. March of Fools
06. On the Morning Dew (sanırım yılbaşı gecesi, bira eşliğinde dinlenecek en güzel şarkı, bayan vokaller nefis :D)
07. Devil's Carriage
08. Rats are Following
09. Rouse Your Dream
10. Neverending Nights
11. Disillusion's Reel (ağlıyorum ulan bu şarkıyı dinlerken :D)

Albüm dediğim gibi henüz çıkmadı ama ben yine kanunlara aykırı bir davranış sergiledim ve arzularımın kurbanı olarak nete düşmüş albümü baştan sona dinledim. Hatta son bir hafta içerisinde yalnız bu albümü dinledim. Hatta son şarkı olan Disillusion's Reel ve On The Mourning Dew'i abartısız 500 kere dinledim; bu yazıyı yazarken bile dinliyorum, o derece :D.

Sorun çıkmasın diye adresleri direk vermiyorum ama torrent ve soulseek'e bir göz atın. Gelecek senenin en iyi albümlerinden birisi olacak, adım gibi eminim. Ah bir de albümlerini alabileceğim adam gibi bir site olsa :P.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış;

[resimle oynadim /hh]

[Bu mesaj HellHound tarafından 22 Aralık 2005 08:55 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...