Zopik Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Selamlar, Adı duyulmuş hosting firmalarından birinde bir reseller hesabım var. Sistem linux tabanlı ve php+mysql vs içeriyor. Bu serverda ve başka bir çok serverda ufak php scriptleri deneyerek diğer kullanıcıların hesaplarına çok rahat bir şekilde ulaştım. Müşteriye hem cpanel verip hemde iş süresinde kodlarımı nasıl müşteriden uzak/güvenli tutarım şeklinde denemeler yaparken çıktı bu olay ortaya fakat çok rahatsızlık verici. Yaptığım denemelerin hemen hepsinde kullanıcı listesine çok rahat şekilde erişip dosya içeriklerini çok rahat şekilde okudum çünkü. Veritabanı erişim şifreleride aynı şekilde. Her halukarda localhost üzerinden bağlantı kurduğunuz için başkasının veritabanına bağlantı kurabiliyorsunuz. Neyse kısaca root olmadığım halde alabileceğim tedbirleri ve admin'in kafasına vurmam gerekenleri söyleyebilirseniz ona göre davranacağım. Birde belki dedicated için fiyatları abartı olmayan sağlam bir yer tavsiye edebilirsiniz.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Ciddi bir mail yaz :) Ödül falan iste :) sana ücretsiz dedicated filan versinler :P[signature][hline]Nemo est liber qui corpori servit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Çok cimri adamlar. Normal hizmetlerini bile verdirene kadar 10milyon mail atmam gerekiyor : p[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mukus Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 ne yaptınki ? öncelikle cpanel in forumlarına gir ve orada bunu başkası yapmımış, bugfixi varmıymış diye bir bakmalısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 bu ğere dediğin gibi basitse kimse duymasın derim.bence olayı hemen anlat adamlara bi şekilde.[signature][hline]Night Elf - Rogue lvl 52 ( Kulak ) Magtheridon = Undead [ name : Updead] Lvl 41 tee eskiden uo oynarken nickim Azeroth du Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Çok bilinmeyen birşey olduğunu sanmıyorum. Php'nin linux komutlarını kullanabilmesinden ötürü gelen bir sorun. Sitelerimi taşımak sorun olmasa müstehak bile bu adamlara (kafalarına göre cpanel özelliklerini kısıp whmautopilot satmaya çalışıyorlar).[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Sorunu anlattım güzelce ama gelen cevap aşağıdaki gibi : said: Hello, As you are the main reseller you can access your clients account. You cannot access any other resellers account. Please check and if you're still having a problem let us know. Keşke gidip dövebilsem.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Bu PHP 'nin değil, PHP nin gerzekce derlenmesi ile elde edilmiş bir bug. 4-5 sene önce ben de bir kaç hosting firması ile konuşmuştum, pek iplememişlerdi. İşin içine girince anlıyorsunuz ki --enable-php ile derlendiği zaman, virtual hosting ayarlarında direk php open restriction dir'i, veya şurası böyledir şeklinde ayarladığınızda, ve hatta apache ile suexec falan kullandığınızda, user, kendi hakkı olmayan hiçbir yere girip çıkamıyor. Ama tabii ki Pleskmiş, yok CPanelmiş, bu tür hazır koydum sunucuma, oh artık hosting firmasıyım tadında çalışan firmalarda, bolca problemler olabiliyor, -ki bu bir ilk değil.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly. VT | VTDS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar