Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evrimi Gözlemlemek Mümkün

armra

Öne çıkan mesajlar

zaten o konularda kanıt yoktur, göz şöyle oluşmuş olabilir diye teoriler vardır.

yani en basit ışık reseptörlerinden göz bugüne kadar nasıl oluştur diye yapısal bir inceleme yaparsın, bir de kritik enzimlerin kodlarına falan bakar ve bir teori üretirsin. Benim aklım bu konuda tam bir kanıdın nasıl var olabileceğini basmıyor açıkçası çıkıp da %100 öyledir, tersini düşünen salaktır diyebilsin bir bilim insanı.
Sosyal ağlarda paylaş

naptınız ya göz 2004'te açıklandı duymadınız mı ?
bilim tekniğin dvd'sinde de var. çok istiyosanız makaleleri bulursunuz. yanılmıyorsam bir kurtçuk sayesinde çözdüler gözü. kompanenetlerinin evrimi felan. şu an tam açıklığa kavuşmamış konuların listesi de vardı. bilim teknikte.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi -Nae 2. sayfada birşey yazmış ben matematikçiyim biyoloji falan anlamam aslında ama eğer olasılık varsa 0 yoktur. Olasılık devreye girdiğinde birşeyin olma şansı her zaman %50dir. Yine fizikten de pek(hiç :P) anlamam evrenin yaşı biliniyormu bulunmuşmu bilmiyorum okumadım umrumda da değil zaten :) Ama mesela 1 milyar dolar yıl önce zaman akışı bugünküyle eşit olmak zorunda mı ? (Belki zorundadır bunu da bilmiyorum aslında :P). Burada bağlayacağım şey ben full deste oynanan video pokerde(jack or better) flush royale çekebiliyorsam, 12312312 yıl içinde o dizilimin bir araya gelme imkanıda vardır. Bir de şöyle birşey düşündünüz mü hiç belki de o protein dizilimimidir neyse artık farklı bir şekilde dizilse yine varolacaktık ama farklı şekilde. Yani belki de bu bir tesadüf değildir o şekilde dizilmiştir bu şekilde evrilmişizdir.

Ayrıca bir teori zaten kanıtlansaydı veya çürütülseydi zaten teori olmazdı :)

Yaradılışa gelince. Herşeyin bir ucu olmak zorunda değil mi ? Herşeyi allah yarattı diyelim. Onu kim yarattı ? Peki onun koşulsuz yoktan varolduğuna(sanırım kuranda varolmamıştır yokedilemez falan gibi şeyler yazıyordu okumadım bilmiyorum ama anlayın işte anlatmak istediğimi :P) inanabiliyorsak neden evrimin ucu olabilecek bir şeyin varolduğuna inanmakta güçlük çekiyoruz ? Ki bu konu tartışılma konusu yapılamayacak tamamen kişisel inançlara kalmış bir konudur.

Ayrıca merak ediyorum, "evrim teorisi ispatlanırsa bazı duyguları tatmin etmek dışında ne gibi bir yarar sağlayacaktır ?" bunun hakkında bir makale var mıdır ? Varsa link atacak insana +rep(Hayır inanmıyorum aramaya falan ben). Ki ister allah diye bişey yaratmış olsun ister garip enteresan organizmik birşeyden gelmiş olayım, düşünüyorum, öyleyse varım. Bana bir fayda sağlamaz sanırım tartışmak :) Kime faydası olacaksa o tartışsın :P

Dipnot: Böyle amaçsız bir yazıyı niçin yazdığımı merak eden arkadaşlara sesleniyorum; an itibariyle kız arkadaşım tarafından terkedildim sanırım yani... (Puserların aslında söylemek istedikleri topicine konu olur inşallah :P)
Sosyal ağlarda paylaş

hadi bende çıktım diyorumki dna dediğin kod insanda compilerlı sistem, yazıldık biz aslında, o kodu farklı yazsalar oyun değilde otomasyon programı olcaktık belkide, aslında o kaşık ta yok.

kanıtlayabilen varsa kanıtlasın doğruluğunu/yanlışlığını.

[ Mesaj 02 Temmuz 2007, Pazartesi - 21:19 tarihinde, BioHazarD tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ne doğru olduğu ispatlanabilir nede yanlış olduğu :) ANSI DNA diye bir dil çıkarsa ama söz ben ispatlicam :P

Herşeyi düşünmek mümkün ama hiçbirşeyin doğru olduğu kesin değil. Kuşkucu yaklaşmak lazım dozunu abartmadan. Yani bir düşünsene dnada sanırım bir bilgiyi değiştirirsen saçın siyah değil turkuaz olacak elf gibi dolaşıcaksın ortada :D Yani bir de şöyle düşün Rob Halford'un gay olduğunu Judas'tan ayrılana kadar kimse bilmiyordu. Belki ayrılmasa kimse öğrenemeyecekti. Belki biz de bu yüzden ölüyoruz. Gerçekleri öğrenmek için :) Belki de çok uçtum ben ama mazur görün bu duruma düşürenler utansın :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...