Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evrimi Gözlemlemek Mümkün

armra

Öne çıkan mesajlar

Evrim teo. kanıtlandı mı?

-Hayır.

Yaratılış bilimsel olarak kanıtlandı mı?

-Hayır.

İsteyen evrim var desin,isteyen Allah yarattı.

Ben Allah'ın yarattığına inanıyorum.Siz isterseniz inanmayabilirsiniz.Her ikisinede inanabilirsiniz."Darwin saçmaladı evrim öyle değil böyle" de diyebilirsiniz.

Fakat bu tartışma boşuna olduğuna herkes inanmalı.Çünkü tamamlanmamış bir teori kabul edilmez,en azından tamamlanana kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarıda yazanlara katılıyorum, fakat şöyle birşey de var. Allah'a inanan ahirete de inanıyor, dolayısıyla bazılarına göre "bir ihtimal" den öte olmasa da, inandığı doğru çıkarsa cennete girecek. Fakat Darwin'in teorisine inananların ahiret ile ilgili herhangi bir inançları olmadığı için, olası bir ahiret hayatında hiçbir şansları olmuyor. Yani birinin ebedi mutluluk ihtimali %50 iken diğerinin %0.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fortuna
üye [şikayet et]
§ 24 Haziran 2007, Pazar - 19:13 [ özel msj ]
Evrim teo. kanıtlandı mı?

-Hayır.

Yaratılış bilimsel olarak kanıtlandı mı?

-Hayır.

İsteyen evrim var desin,isteyen Allah yarattı.

Ben Allah'ın yarattığına inanıyorum.Siz isterseniz inanmayabilirsiniz.Her ikisinede inanabilirsiniz."Darwin saçmaladı evrim öyle değil böyle" de diyebilirsiniz.

Fakat bu tartışma boşuna olduğuna herkes inanmalı.Çünkü tamamlanmamış bir teori kabul edilmez,en azından tamamlanana kadar.

Şimdi merak ettiğim konu, ciddi ciddi birisinin çıkıp da "Aha olm valla kanıtladım, Allah yok!" demesini mi bekliyorsunuz? Olmayan bir şeyin yokluğu nasıl kanıtlanır yahu? Ehuehe

said:

Aragorn
üye [şikayet et]
§ 24 Haziran 2007, Pazar - 20:56 [ özel msj ]
Yukarıda yazanlara katılıyorum, fakat şöyle birşey de var. Allah'a inanan ahirete de inanıyor, dolayısıyla bazılarına göre "bir ihtimal" den öte olmasa da, inandığı doğru çıkarsa cennete girecek. Fakat Darwin'in teorisine inananların ahiret ile ilgili herhangi bir inançları olmadığı için, olası bir ahiret hayatında hiçbir şansları olmuyor. Yani birinin ebedi mutluluk ihtimali %50 iken diğerinin %0.

Yanlış hesap var burada. Eğer Allah'a inanan kişinin inandıkları doğru çıkarsa, kazançlı oluyor, Darwin'in teorisine inananlar ise kaybediyorlar. Eğer ki Allah yoksa, iki taraf da herhangi birşey kaybetmiyor.

Ama bu noktadan sonra şöyle de bir durum var, Allah'ın varlığı veya Darwin'in teorisi dışında, geçerli hiçbir sonuç olamaz mı? Ya ben "Bizi uzaylılar getirdi" diyorsam da benim dediğim doğruysa? Ne bileyim, adamın biri "Bizi yer altında köstebekler monte etti" diyorsa VE haklıysa, o zaman ne yapacağız?

Seçenekler sınırsız, işlemlerin içinde kaybolmak an meselesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Sly-One, olayı küçümsemen beni üzüyor. Sanırım somut bilimsel kanıtlarla, senin de evrime olan bakış açını değiştirebiliriz.

Bu gördüğün tabloda, altın rengi nüfusun %53.86'sını, koyu yeşil rengi nüfusun %38.46'sını ve vişne çürüğü rengi ise, nüfusun sadece %7.69'unu temsil etmekte.

Düşünebiliyor musun, %7.69...

Umarım anlatmaya çalıştığım noktayı anlamışsındır.

Saygılar efenm.

[ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 04:30 tarihinde, Asteroth tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

Sina, tane tane açıklayacağım, dikkatle oku.

Bu Chewbacca;

Chewbacca, Kahyyyk gezegeninden bir Wookie, fakat Chewbacca Endor gezegeninde yaşıyor. Şimdi bunu bir düşün, hiç mantıklı gelmiyor!

Yaklaşık 2.5 metrelik bir Wookie, neden Endor'da, 60 santimlik Ewoklarla yaşamak istesin? Mantıklı değil! Ama daha önemlisi, bunun konumuzla ne alakası var? Hiçbir alakası yok!

O yüzden, eğer Chewbacca Endor'da yaşıyorsa, Evrim Teorisini kabul etmelisiniz.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada arkadaşlar neye inanırsanız inanın bilim teknik bölümü söz konusu oldugunda evrim hakkında yaradılış fikrini öne süremezsiniz bunu ancak açılırsa ya din yada felsefe bölümünde yapabilirsiniz. Madem o kadar "bilimsel bilgilere sahipsiniz" bu bilgi gözünüzden nasıl kaçmış merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

cuce bişi demiş ben bu topiği unutmuşum cevap verip gidicem.
islamda, evrim yoktur, pıtrak gibi birden bire oluştu herşey şeklinde bir şey mevcut değil. bilakis işte, canlıların adım adım yaratıldıkları, herşeyin sudan yaratıldığı vs gibi, şeylerin başka şeylerden oluştuğuna dair ayetler kur'anda mevcuttur.

evrim ile islam ters düşüyorsa bu, evrim inancı ile islam inancı nın çatışması olabilir. yani evrim geçirerek olduk ama tanrı yok diye düşünen birisi islami inanç ile çatışır, lakin bu ateist düşünce sebebiyledir, ikisi birbirinden ayrı değerlendirmelidir. ve evrim, ateizmi gerektirmez. bu şekilde islama ters düşmesi şart değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

sen onu harun yahya ya anlat :P

"(CoF tan bahsederken birdenbire...)Grubun vokalisti Marilyn Manson ın evrimle ilgili yorumlarında bla bla bla...
Gördüğünüz gibi evrim inancı çocukları önce ateizme sonra satanizme itiyo, konserde hede hödö yakıyolar bik bik bik"

[ Mesaj 28 Haziran 2007, Perşembe - 21:38 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Evrim tartışmasının dini inançlara hakaret olarak algılanması, evrimi savunan kişinin ateist ilan edilmesi falan çok boş işler ya. Sanırım en popüler tartışmalardan biri olduğundan dolayı bu tarz tartışmalar hep evrim konusunda çıkıyor.

Yoksa mesela "Hiçbir şey yoktan var edilemez, vardan yok edilemez" kuralı vardır kimyada. Eh Allah yoktan var edebilen bir varlık olarak kabul edilir dinlerde, bununla ilgili hiç kimsenin tartıştığını görmedim ama.

Varsa yoksa evrim.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de evrim teorisinden önce de ateistler vardı.

mesela eskiden bigbangden önce, materyalistler eskiden plazma teorisi denen bir şeyi savunuyorlardı. buna göre evren hep vardı. sonra bigbang çıktı. hatta bigbang adı bile dalga geçme amaçlı konmuştu. sonra bigbang ile ilgili kanıtlar bulununca bilimsel camiada bigbang tutuldu. plazma teorisi gerilerde kaldı. materyalistler bigbangi tuttu. dinciler de tuttu. çünkü az çok kanıt vardı. tabi bigbangi bulan da bir ateistti. bence ateistler/materyalistler olaya dogmatik yaklaşmıyor. sadece bilimsel kısmına bakıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...