Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Civilization 4

Baalzebul

Öne çıkan mesajlar

ya aslında yanımda bi arkadaş vardı ben bunun dediğine göre oynuyorum hani sen oyna ben karışmıyorum abi gibisinden, bu da daha oyunu bilmiyo, geliyo teklif open borders bu diyo yok açma sınırları fln filan yoksa ben de genelde sınırlar açık oynarım çok nadir durumlar dışında. open border yıllar geçtikçe ilişkilere de baya biartı getiriyo. ama hani ne olursa olsun çok şehir yapınca ekonominin batması çok saçma bişey. zaten şehire girince gelir gider tablosunun üstünde durunca da giderlerin yarısından fazlasının sebebi olarak fazla şehir olması gösteriliyo. ayrıca baştaki loading ekranındaki Sid's tips bölümünde de söylüyo çok fazla şehir yapmayın ekonominizi batırabilir falan diye ama diyorum ya mantığı çözemedim, saçma geldi...
Sosyal ağlarda paylaş

Abi wonderlar bunun için var Rodos heykeli dik mesela her sudan +1 gold veriyor bütün şehirlerine . Wall Street vs. bi ton wonder var .Great Merchant lar çıkıyor onlardan sonra. Onlarda para kazandırıyor.

Birde şehirin arttıkça asker ve worker sayında artıyor bunlarda para götürür. Her el 5 gold kaybediyorsan mesela o parası az da olsa (80-100 gold) boktan durumdaki bir ülkeden para karşılığı sat teknolojini hayır demiycektir buna.(Tabi yeni ve kimsenin keşfetmediği birşey olmasın bu) . Hatta o boktan ülke komşun değilse ona paso karşılıksız yardım etki oyundan düşmesin rakiplerin adamın topraklarını ele geçirip senin bir adım önüne geçmesinler.
Sosyal ağlarda paylaş

Size ilk okul ve lisede yeterince OSmaanlı'nın sonuu getiren şeylerden birinin sınırların fazla büyüdüğü örğretilmedi mi arkadaşlar:)

Çok şehir yaparsanız elbette ekonomi zorlanır. Merkeze uzak olan şehirleri beslemek, onlarla ticaret kurmak, onlardanv ergi almak.. Hepsi iyi organizasyon isteyen işler. Eğer ki oynadığınız civ trait oalrak organized değilse, hele ki ilk ve orta çağda 5 şehirden fazlası zarar.
Courthouse lar yapılana kadar fazla büyümek tavsiye edilmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Organized o kadar iyi değil bence, financial ile daha karlı olunabiliyor. Bank vb. bunlar yüzde üzerinden bonus verdiklerinden her şehirde iş yapmaz ona dikkat etmek lazım. Production'ı Wealth'e yöneltmek de bir yöntem. Burocracy muhteşemdir, başkente sağlam bonus verir. Maintenance başkente olan mesafeye göre belirlendiğinden Forbidden Palace iyi iş yapar. Colossus ise sadece kıyı şehirlerine bonus veriyor.

Open borders trade için de lazım. Geçiş tıklamayı tercih ederim gerçi, hem AI open borders alamazsa sendeliyor. Tabii bu ilerde muhtemelen savaşa yol açıyor, iyi tartmak lazım.

AI genelde çulsuzdur, teknolojiye para vermez. Tribute olarak isterseniz, gözü korktuysa verir.
Trade good satabilirsiniz ama bunun geliri minimal olur.

5 şehir ile tutunmak zor, kazanmak için fazlası gerekiyor. Zaten para varsa şehir çıkmamak için bir neden yok.

Bence en iyi taktik gelirinle orantılı şehir çıkıp science slider'ı yüksek tutmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Kademeli olarak ilerlemen lazım ve bir şehir kurmadan önce maintenance'ını ödeyebiliyor musun bakman lazım. Bunu ödeyebilmek için de şehrin etrafına farm&mine gibi şeyler kurmak yerine bol bol cottage dikmeyi dene. Evet nüfusun daha yavaş gelişecek daha az bina basabileceksin ama emin ol ekonomin saglam olacak hele ki cottage'lar bi büyüsün. Daha sonra courthouse dikince ve o cottage'lar gelişince iyice büyüyebilecek o şehirlerin.
Sosyal ağlarda paylaş

Venator said:
Kademeli olarak ilerlemen lazım ve bir şehir kurmadan önce maintenance'ını ödeyebiliyor musun bakman lazım. Bunu ödeyebilmek için de şehrin etrafına farm&mine gibi şeyler kurmak yerine bol bol cottage dikmeyi dene. Evet nüfusun daha yavaş gelişecek daha az bina basabileceksin ama emin ol ekonomin saglam olacak hele ki cottage'lar bi büyüsün. Daha sonra courthouse dikince ve o cottage'lar gelişince iyice büyüyebilecek o şehirlerin.

o gelişmiş cottage'ları (village,city) spy'la yok ediyorlarya ne küfrediyorum ozm :)
Sosyal ağlarda paylaş

ozellikle oyunun ortalarina dogru AD li tarihlerin baslarinda butun sehirlerim mutsuz olmaya basliyo sirf sinirden sacrifice etmeye basliyorum heh. tek sebepte its too crowded here diyolar sehrin etrafindada genelde 4 tane falan cottage oluyo en azindan ne yapmak gerekiyo boyle durumlarda. osmanliyla oynadigim zaman hamam colessium muydu neydi ondan falan basiyorum mutluluk versin diye ama mutsuzlar cogunlukta oluyo hep. sehirde mutlaka bi asker stationed duruyo bu arada guvenlikten mutsuz olmasinlar diye
Sosyal ağlarda paylaş

hamam mutluluk vermez sağlık verir. Mutluluk için kaynak değiştokuşu yapabilirsin . Fazla olan kaynağını değiştokuş yap atıyorum mesela Marble ver Dye al. Dye gibi bi ton kaynak var mutluluk veren gold,elephant vs...

Birde spylara dikkat et onlarda mutsuzluk sağlıyor olabilirler. Castle ve benzeri bi ton bina var spylara karşı koruyor seni

Ayrıca Topraklarında bulunun tüm dinleri tüm şehirlere misyonerle ulaştır.Her Tapınak +1 mutluluk sağlayacaktır.

Revolution'la gelen bi ton şey var daha mutluluk sağlayan. Mesela Nationalism e geçtinmi her barrack +2 mutluluk verecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Hereditary Rule yapabilirsin. Böylece şehirdeki asker kadar happiness alırsın. Representation da aynı işi görür ama sadece en büyük 5 şehrine limitli bonus verir(limitlidir ama çoğu zaman o bonus yeter). Crowded diyorsa nüfus kaynaklı yani büyümeyi durdurmak veya settler basıp yeni şehir çıkmak çözümler arasında. Gerçi büyümeyi durdurmayı tavsiye etmiyorum sonuçta büyümek güzel birşey. Slavery'e geçip süper hızlı nüfus düşürebilirsin ehueh. Trade ile happiness almak da mümkün Masticore yazmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Nihaha dün başladığım oyunda taş ve industrialist adam olmadan pyramidleri yaptım 50 turda mı ne, direck masonry>bronze working üstüne settler, worker çıkarıp ne kadar orman varsa kestim allahtan da flood plain ve grain vardı da ölene kadar çalıştırdım halkımı hehe. Sonra da dünyanın ilk demokratik köle devleti oldum hehe.

Sonra sen git bu kadar parlak bir başlangıç sonrası gelen bir mission yüzünden fransızlara savaş aç daha tarih daha BC500 mü ne. Neyse git axeman rush ile başkentini ve bir şehrini al ama sonra 2 tane tepeye kurulmuş şehri alama. Ekonomi çöksün, 0% research ile her tur -10 falan para gitsin. Great library'i bile bitir ama ar-ge'de en geri devletlerden birisi ol. Sonra 2 şehirlerini daha ele geçir ama bu sefer de maintenance'dan paralar bitsin :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...