Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Civilization 4

Baalzebul

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar. Benim için Paticik kapalı kaldığı süre içerisinde oyun dünyasında yaşanan en büyük gelişme Civ 4 ün detaylarının yavaş yavaş şekillenmesi ve ortaya çıkması oldu.

2004 sonlarında ortalıkta dolaşan söylentiler nedeniyle civ 4' e şüpheyle yaklaşmaktaydım ama son bilgiler ışığında gelmiş geçmiş en güzel civ oyununun ortaya çıkacağını tahmin ediyorum. Peki neler var:

En temel değişiklik Pirates 2 motorunun kullanılması dolayısıyla 3D görüntü desteği. Artık uzaktan şehirlere baktığımızda bacası tüten fabrikalar, ya da kiliseler görebilecek şehirlere zoom yapabileceğiz. Denizlerin üstünde dolaşırken su sesi, çölde dolaşırken rüzgar sesi gelecek.

Artık bir spearmen tankı yenemecek. İnsanların en garipsediği şey olan bu olay artık kesinlikle olmayacak. Arada ciddi anlamda teknoloji farkı olan birimlerden teknolojik olarak zayıf olanı otomatik olarak yenilecek.

Yeni bilimler ekleniyor ve yeni birimler var. Artık ordu(army) yok. Bunun yerine birimler savaş kazandıkça küçük özelliklere sahip olacaklar. Ormanda hızlı gitmek, dağlarda saklanmak vs.

Din kavramı geliyor. Belli bilimleri bulduğunuzda o dine sahip olabilecek ve bunu misyonerler vasıtasıyla diğer şehirlere ve ülkelere yayabileceksiniz. Bunun sonucunda haçlı seferleri yapabileceksiniz.

Şimdilik bu kadar ama devam edecek....[signature][hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz
Sosyal ağlarda paylaş

ekran görüntülerin hiç beğenmedim..civ 3 ün grafiklerinden son derece memnunum açıkcası..o tank olayını hallederlerse süper olur...bi de din olayı hoşuma gitti :)
Osmanlıların Yeniçerilerini isterim ben Sipahilerde aynen kalır umarım :D[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane.
Sosyal ağlarda paylaş

bi cok aksilik duzeltilmiş oyle yazıyordu trgamer incelemesinde. Tavsiye ederim okumakta yarar var . www.trgamer.com[signature][hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /
Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir /
Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim /
Heman onun adi duser / Eti Eti Eti

nukbasliklikiz, 28 May 2003 03:56 tarihinde demiş ki:
puahau lameriz zaten!!!
Sosyal ağlarda paylaş

aksilikler önemli değil, civ editor diye bir olay mevcut, bütün saçmalıkları değiştirip adam gibi oynanabilir bir hale getirebiliyor insan, zaten civ in en sevdiğim yönü de budur. 4 ten fazla bir beklentim yok, ben havada karada oynarım civ i, 1olsun 2olsun 3olsun farkmaz. ama beklentim yeni unit ler din-government olayının detayşanması, her civin farklı unitleri ve improvement ları olması yönünde.
Sosyal ağlarda paylaş

az şey istiyorum civ4 ten

1) düzgün grafik.
2) trade denen olayın düzelmesi. diğerlerinde bok gibi, daha interaktif daha entegre (düzgün türkçeleri yok mu şu kelimelerin ya) olması lazım oyunda.
3) alpha centaurideki gibi civicler (government-economy-values-future society olayı vardı ya ondan)
4) hile yapmanın bokunu çıkarmayan AI. 3. oyunda naparsan yap aynı hızda genişleyemiyodun, ki benim tek taktiğim 40 şehir kurup sonra gelişmektir :P
5) AI lerin bir turunun en fazla 15 saniye alması. oyundan nefret ettiriyodu bu olay, enter a bastıktan sonra kahve yapmaya gitmeniz gerekiyodu yoksa oynanmıyodu.

bunlar olsun, yeter. tabii yeni olaylar gelsin, ama isteğim yeni bir oyun değil, civ2 gibi arada oynayıp eğlendirecek bir şey. geçen sene bıraktım civ2 oynamayı mesela : )[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:
yeteri kadar seksi ve/veya güzel bir kız her adama her istediğini yaptırır.

Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Güzel olacağa benziyor ama grafiklere alışabilecekmiyiz onu bilemiyorum.

Yenilikler ve farklılıklar:

-Çevre kirliliğinin yerini hastalıklar alıyor. Nüfus arttıkça hastalıklar başlıyor. Bunu aquaduct, hospital gibi binalarla azaltabiliyorsunuz ama kesin çözümü sağlıklı beslenmede. Nasıl yani derseniz oyundaki 7 farklı çeşit besini temin ederek sağlıklı bir halka sahip olabiliyorsunuz.

-Üretim olayı yine değişmiş. Great wonder yaparken başka birisi bu wonder' ı tamamlarsa sizinki kısmi olarak elinizde patlıyor. Eskiden olduğu gibi başka bir wonder' a ya da binaya çeviremiyorsunuz. Onun yerine bir miktar altın veriyor size. Aynı şekilde ordu yaparken değişiklik yaparsanız yarım olan saklanıyor diğerine sıfırdan başlanıyor.

-Artık çok şehir kurmak yerine daha dengeli ve gelişmiş şehirler kurmak önem arzedecek.

-Ordular oynadığınız milletin lisanında konuşacak. Örneğin Japon bir askere tıkladığımızda Japonca birşeyler söylecek dolayısıyla birşey anlayamayacağız. :P

-Corruption artık olmayacak dolayısıyla sınır şehirlerinde de artık binalar inşa edebileceğiz.

-18 oyuncuya kadar multiplayer desteği olacak.

-Barbarlardan başka vahşi hayvanlarda başınıza musallat olabilecek.

Gelişmeler olumlu gözükmekle birlikte kasım ayında ortaya nasıl birşey çıktığını göreceğiz.[signature][hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz
Sosyal ağlarda paylaş

Sehir kasma hodosu super olacak... Artik 20 sehir yapmazsam ebeme atlayacaklar Sid de diye korkum yok...
Corruption bence ilk caglarda olmali... Mesela yolu olmayan sehirlere corruption faktoru verilmeli vs.
Production un paraya cevrilmesi fikri de cok hosuma gitti.... Bir bug gibiydi great wonder yapadursun sonra hospitalla degistiririm olayi...
Aslinda 3D olayi da pek kotu degil yine harita 2D gibi gozukuyor, sadece savaslarda biraz daha yakindan gorecegiz, ama sadeligini korumus, bur guzel[signature][hline]Lady Double Dealer
Get outta my way!!!
Sosyal ağlarda paylaş

abi spearman tnkı olduremezse
oynamam ben o oynu
abi neden bu kadar gercekcilik arıyosunuz ki
ben oynu
matematiksel bir denklem
sayısal bir olgu oalrak goruyorum
defansı 4 olan mızrakcının
atagı 6 olan tank
*2 *2 diye defans veren duvar ve great wall la oldurbilmesi lazım[signature][hline]OKUYUN OKUTTURUN
BonePART's Blog
Last Update: 29.06.2005

Siz "The King is Dead. Hail The New King" diye bagira durun ben ustume satafatli bisiler giyinip geliyorum. - BonePART
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...