Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eğitim için yurtdışına gidiyorum tavsiyeleriniz nelerdir?

Lothrodel

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi yurtdışında eğitim alıcağım buralarda(türkiyede) tutturamadık biryerler malesef :)
her işte bir hayır vardır derler..neyse gelelim tavsiyelerinize daha önce gidenler gidipte eğitimini tamamlamış arkadaşlarımız varsa neler yapılmalı nelere dikkat edilmeli ?
yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
ps:vize işlemleri fln tamam abd/houston'a gidiyorum.[signature][hline]god hates us all
Beşiktaş
Sosyal ağlarda paylaş

okul'a kayıt yaptırdım zaten okul olmadan vize almak mümkün değil.
Puanla falan değil normal kayıt yaptırdım dayım yaşıyor orada ilk 1 sene dil kursu ondan sonra uni sınava fln giriyormuşsun.
ne gibi tavsiye istiyorum şöyleki;zorlukları nelerdir avantajları dezavantajları nelere dikkat etmeliyim vs tarzında tavsiyeler istiyorum[signature][hline]god hates us all
Beşiktaş

[Bu mesaj Lothrodel tarafından 23 Aralık 2005 00:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

tam aksini düşünüyorum bende gelip türkiyede (özellikle istanbulda evet istanbul aşığıyım) çalışmak istiyorum
iş olanakları olarak bakarsan haklısın ama sonuçta severek çalışmak önemli olan gerçi zamanın neler getireceği bellide değil büyük konuşmamak lazım ama gelecek için planım söylediğim yönde :)[signature][hline]god hates us all
Beşiktaş
Sosyal ağlarda paylaş

çok şanlısın ben de yurt dışında en azından bir dönem okumak isterdim (umarım 3. sınıfta gidebilirim bir dönemlik) bizim okuldaki istatistikçi -sadullah çelik- bir süre University of Nebraska da okumuş anılarını anlatmıştı. ilk başta bir sayfayı iki saatte anlar derslerde kendini gerizekalı gibi hissederken yıl sonunda herşeyden A - B almaya başlamış tek yapman gereken rahat olmak & kesinlikle düzneli çalışmakmış. çok özendim sana ppft. =p[signature][hline].i.grew.up.wishing.on.a.star.
Sosyal ağlarda paylaş

ne tavsiye istiyosun onu anlamadim pek... daha once bi arkadas boole konu acmisti ona yemek ye bol bol oyle git demistik. sen de aynisini yap iste, ne buluyosan ye orda bulamayacan muhtemelen. bulsan bile guzel olmayacak... sen hangi yonde tavsiye istiyosun onu soole ona gore annatalim.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

ha bi de geri gelme diyenlere...

kardesim kendi isinize bakin, orda yasamak tahmin ettiginiz gibi degil... ha gidip de donmusseniz o zaman milleti manipule edeceginize sizi geri donmemeye iten nedenleri yazin da bi yarari olsun. turkiyede isleriniz iki donem ters gitti diye "geri gelme" demek cok kolay ama bi o kadar da ahmakca.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

@riglous
msjlarımı okumadın heralde yada okudunda benmi anlatamadım orda neyse abi yazdım orda neler hakkında tavsiye istiyorum ama gene söyliyeyim taş taşıyıp yorulmuyoruz sonuçta ilk başta eğitim hakkında tavsiye istiyorum ne gibi zorluklarla karşılaşabilirim mesela bi arkadaş düzenli çalış fln bi hocasından örnek vermiş bu tarz şeyler veyahut yurt dışında okuyan aradaşlar varsa eğer şunlara dikkat etmelisin bunu yapmalısın vs tarzında tavsiyeler bekliyorum[signature][hline]god hates us all
Beşiktaş
Sosyal ağlarda paylaş

p zaman soyle sooliyim, asil onemli olan senin gidecegin okul. burdaki insanlarla konusmaya calis. de ben international oorenciyim, boyle boyle. cunku benim okulumda olan ya da mehmet efendinin okulunda gecerli olan seyler seninkiyle ayni olmayabilir, ki olmaz da. yani bi okul 50.000 kisiliktir catir catir kopya cekiyodur insanlar. birisi 2.000 kisidir, kopya ceken okuldan atiliyodur...

egitim hakkinda ne gibi zorluklarla karsilasirsin... hmm... kimse sana calis demez, senin calismani bekler. akademik durustluk her yerde gecerlidir ki kimseye kopya vs. veremezsin alamazsin, yaparsan senin sorumlulugundadir; yakalanirsan hocam pardon olmaz, sutlanirsin (her yerde diil tabi.. okuluna gore degisiyo dedigim gibi...) gittigin okulun duzeninden tut her turlu bilgi cok seyi degistiriyo. mesela ogrenci sayisi, personel sayisi vs. bunlardan baya bi sey cikariyosun. kucuk bi okulda siniflar az olur, ama personel de cok azsa bu sefer farkli derslerin sayisi az olur. onun icin ozellikle hangi donemde hangi derslerin verildigini bir an once ooren, varsa Faculty Adviser'inla beraber onundeki seneleri planla. yukarida bahsettigim durustluk her yerde gecerlidir tabii, bazi yerlerde sozde, bazi yerlerde ciddi ciddi gecerlidir. benim okulumda ciddi ciddi gecerli; kopya cekersen (kopya sadece sinav icin gecerli degil) sutluyolar direk. ama bunun karsisinda bana sinavi belli bi binanin icinde istedigim yerde yapma hakki veriyo. istedigim zaman odayi cikip etrafta bi tur atmami sagliyo... herhangi bi gozetmen olmadan sinavimi minimum stres altinda yapmami sagliyo... ama bu benim okulumda.... 50k kisilik okul da var, anfide sinav oluyosun, basinda hoca da oluyo, ona ragmen 4 5 kisi ortak yapiyosun sinavi...

ya okulunun sistemini gectim prof.'una bakar bu. bi prof sana sinavi verir, haftasonu yap getir der, 10 saat suren var, istedigin bi 10 saatte yap der. digeri oturtup seni klasik sinav yapar... bu konuda sanidim kimse sana akademik durustluk disinda bi tavsiye veremez... eh dersleri ekme, hazirliksiz olsan bile gitmemek yanlis secim, 5 dakika once gidip ben hazirliksizim diye hocayla konusman senin icin cok cok daha yararli olur... ama hoca kilsa bu bi ise yaramaz.. yine ayni noktaya geliyoruz.. :)

baska... turkun turkten baska dostu yoktur muhabbeti yalan. en buyuk kaziklari turklerden yiyebilirsin... ama belkide paso turklerle takilirsin ki yabancilara karsi cephe alirsin... okuluna kalmis...

buyuk bi sehre gidiyosan turk lokantasi bulursun, sana yardimci olurlar, sahip cikarlar. kucuk sehre gidiyosan simdiden yemek yemege basla, turk yemeklerini cok ararsin.

var mi baska istedigin bi sey? ne kadar spesifik ozellik belirtirsen okulun hakkinda o kadar fazla bilgi verebiliriz; ama yabanci diyosun.. yani bunun londra'si da var, amerikasi da var, almanyasi da var; ben yukaridakileri ABD diye dusunerek yazdim...[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

dersine hocasına göre değişir not oalyı mesela. biri der 3 sınav yapıcam bunlar notunun 70 %i olcak, 30 % ödev proje quiz. diğeri iki sınav yapar notunu projelere göre verir. çalışıcaksın işte, nereye gidersen git, okumaya gidiyosun sonuçta, çalışmazsan başarı zor. arkadaşlık içinde kasma kendini öyle sadece türklerle oliim veya sadece yabancılarla oliim diye. anlaşabildiğin insanlarla ol...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US)
Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US)
Dela, 10 Aralık 2005 03:28 tarihinde demiş ki:

anani yunan sahillerinde acunla gormusler olm
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...