Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cafe anamakınasından olmuyor

civciv

Öne çıkan mesajlar

Bende internet cafe işletiyorum ve anamakineden (internet bağlantı paylaşımı olduğu için) hiçbir şekilde dışarıdan girme yolu yok.Sadece cafe içindekiler girebilir.Eğer bir server kurmak istiyorsanız bir P.C. ve bir bağlantı feda etmek zorundasınız :)[hline]www.faminor.com
Sosyal ağlarda paylaş

Bir tane boktan P-75 alırsınız, ona Linux/BSD veya diğer *ix türevi sistemlerden birini kurarsınız ve nat yaparak dağıtırsınız. ( Bkz. 'man nat','man ipfilter','man iptables','man ipchains','man ipfwadm' )

Sonra ya UO sunucunuzu buna kurarsınız ( ki P-75 'e sunucu kurmanızı önermiyorum ), ya da boşta kalacak olan Microsoft bir makineye istediğiniz sunucuyu kurarsınız..

Bir tane de ip forward rule'u belirlersiniz ve ana makineye XXX. porttan gelen tüm veriler UO sunucusunu kurduğunuz IP'nin YYY. portuna yönlendirilir.. Böylece hem bir basit firewall'unuz olmuş olur, hemde basit Firewall'unuzun arkasında bir UO sunucunuz olur.

Ha eğer yukardakileri anlamadıysanız da, etrafta az buçuk Linux/BSD/*ix ve Networking bilen birini bulursunuz, rica edersiniz, 15-20 dakikada size yapar.

// Edit : str_replace("P-57","P-75",$yukardakiyazi);

[hline]
Ethernass..
Oyuncuların geliştirdiği dünya..

www.ethernass.com

[Bu mesaj ShARkY tarafından 25 Şubat 2003 19:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
civciv, 23 Şubat 2003 20:58 tarihinde demiş ki:
bızım cafede bı serverkurduk anamakınadan hemde ama cafe dısından hıc kımse gıremıyor neden acaba.

sorununu halledipte site filan açarsanız (varsa) bana sitenin adresini verirmisiniz şu sıralar server arayışı içindeyimde. fakat hala bulamadım :([hline]Saygılar...

E-mail: [email protected] (MSN mesenger kullanıyorum)
ICQ ya kablonetde bir sorun olduğundan dolayı giremiyorum (öyleymiş :) )
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...