paramecium Mesaj tarihi: Aralık 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2005 selam, wankel motorun mucidi -elbette ki- Dr. Ing. Felix Heinrich Wankel (1902-1988) adında bir alman :) Swabia/Almanyada doğdu ki oradan diğer doğan kişiler otto, daimler ve benz. artık havasından mı suyundan mı bilinmez. 1924 yılında rotary motor düşüncesi oluştu kafasında. ilk olarak 1933 yılında DKM (Drehkolben Maschine veya single-rotation engine (SIM))tipi motoru buldu ve patentini aldı. daha sonra bu tarz bir motor NSU da kullanıldı. DKM54 kodlu motor: 125cc 29HP@17000rpm (evet 17bin devir) motorun çapı 260mm shaft 9,5mm 1936 yılında Lilienthal, BMW, DVL, Junker, ve Daimler-Benz için rotary valfler ve sızdırmazlar tasarlıyordu. 1945 yılında fransız ordusunun saldırısında çalıştığı yer yıkıldı ve 1 yıl süreyle mahkum oldu. bu mahkumiyet döneminde gizli gizli defter tutup, rotary piston motor hakkında notlar alıyordu. 1951 yılında NSU ile ürün gelişimi konusunda çalışmaya başladı ve KKM (Kreiskolbenmotor veya planetary rotation motor (PLM)) motoru geliştirdi. modern rotary motorlar bu temel üzerine geliştirilmiştir. ilk gerçek fonksiyonlu wankel rotary motor olan DKM şubat 1957de, KKM ise 7 temmuz 1958 çalıştı. daha sonra 1957 yılında Ernst Hutzenlaub ortaklığında Wankel GmbH'i kurdu. ağustos 1971 yılında ise LonRho'ya 100 milyon DM ($26.3 milyon) bedel ile satıldı. 1976 yılında Lindau/Bodensee'de TES(Technische Entwicklungs Stelle) adında bir araştırma enstitüsü kurdu. 1993 yılında kadar mercedes-benz tarafından desteklendi bu kuruluş. ilk wankel motor kullanıcısı firma NSU'dur; [spo2=resim][/spo] ve NSU audi çatısı altında birleşen markalardan biridir ;) örnekler: mercedes MB C11 3 rotorlu 280HP 0-100km/h 4.9s mercedes 4 rotorlu motor 2.4litre 400HP (350HP cadde versiyonu) 0-100km/h 4.8s (350HP için) 298km/h diğer marka ve modeller: -Mercedes-Benz C111 3-rotor engine -NSU -1973 Corvette 2 rotorlu motor -1973 Corvette GMRE 4 rotorlu motor -mazda RX-3, R100 (rx7 öncesi) -rotary otobüs, pickup, RX500 showcar -ilk, ikinci ve üçüncü nesil RX-7 [spo1=resim][/spo]wankel motor külliyatı kaynağı(ing) saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com Vorsprung durch Technik[Bu mesaj paramecium tarafından 24 Aralık 2005 15:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Aralık 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2005 Egitime yollanan ustalari biliyoruz opelden hehe. Ya ben yalnis bi ulkede yasiyorum yada siz cidden Turkiye'deki ustalar hakkinda fikir sahibi degilsiniz. Wankel motor Turkiye'de kullanilamaz. Vardir tek tuk onlarda 3 ay parca bekliyorlardir. Daha once bir forumda boyle bir konu vardi bildigimiz DOHC motor kullaniliyo evo larda cogunuz biliyosunuz, arabanin sahibi 2 ay parca bekledi. Ve bunu forumda paylasmisti. Turkiye icin bu tur motorlar daha cok erken. Kaldiki sanayideki ustalarimiz baba meslegi diye devam ettiriyo. Yetkili servisler desen ayri bi olay egitim megitim diyolar ama ben sahsen inanmiyorum onlarin aldiklari egtime. Param cok olur rx8 benim 5. arabam olur giderim bi duzune alirim o ayri bi konu. Turkiye'deki ferrari sahipleri yada cok luks araba sahipleri arabalari bozuldugu zaman gemiyle italyaya felan yolluyor. Turkiye'de ustalar cok iyi ondan Turkiye'de yaptirmiyolar dogru diosunuz...[signature][hline]Who can explain? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2005 birincisi Turkiye ferrari haric ki oda fiat in almasiyla olustu adam gibi luks arabalarin distrubutoru yok. yani varsada adda var. zeytinoglu denen hiyarlari hic solemiyorum. diger arabalardada audi vs hepsinde gayet egitimli adamlar var. sen dert etme eger distubutor rx8 getirdiyse ustasida vardir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2005 said: Aramis, 24 Aralık 2005 04:21 tarihinde demiş ki: said: Fistan, 23 Aralık 2005 04:07 tarihinde demiş ki: abi bitiyorum sizin usta bulunmaz, serviste bilen yok gibi laflarınıza :) 80 milyar verip araba alıyoruz :P japonyadan getiririz ustasını :P geçen 150bin$ lık araç içinde dedi biri bu tarz servis olayını.servisle işi olurmu 200milyarlık arabası olan adamın.yaptır geitr lan sunu der :P yapılmicak değilya çöpemi atılacak araba. abi iyide yok.olmayan seye varmi diyim? turkiye'de wankel motor parcasida yok ustasida yok. kaldiki turkiye'deki ustalar sirali motorlari yapamiyorken wankel gibi asiri derecede bilgi istiyen bi motorumu yapabilecek? parca olayina gelince o hakkat yok. opel calibra turbo 4x4 yagi turkiyeye giris yapmamis peynir ekmek gibi zamaninda satilan arabanin parcasi gelmiyo tek tuk satilan arabanin parcasinin stogunumu yapcak adamlar ? nolcak abi ben onu soruyorum bozulan arabalar? 2005 rx8 bozuldu usta yok parça yok.bahçede süs mü duracak?elbet yapılıyor bu arabalar. japonyaya bi liste geliyor parçası. parçanın içinde herbi bilgi oluyo desem? usta bakıp takıyor lök diye.[signature][hline]FİLTHY PLAY / when it rains the ground gets wet! MZ : FC Antalya United / The Paticik Cup =o= II / silkroad|troy|Washi|baydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Aralık 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2005 said: matama, 24 Aralık 2005 18:48 tarihinde demiş ki: birincisi Turkiye ferrari haric ki oda fiat in almasiyla olustu adam gibi luks arabalarin distrubutoru yok. yani varsada adda var. zeytinoglu denen hiyarlari hic solemiyorum. diger arabalardada audi vs hepsinde gayet egitimli adamlar var. sen dert etme eger distubutor rx8 getirdiyse ustasida vardir. Audiye birseymi dedik? her araba ureticisinin kendine ozel arabalari oluyor ornek rs2 ornek calibra turbo ornek rx8 felan diye uzar gider. Bunlar Turkiye'de tek tuk satilan arabalar. Heleki rx8 yok gibi birsey varsa bile max 10 tanedir. 10 adet araba icin stok yapmazlar. Bu ticaret mantiginada aykiridir zaten. Yani senin rx8 in varsa "YA BABA BENIM AYNAM KIRILDI TAK YENISINI" desen bile takamiolar yok cunku ellerinde. Haaa aksini iddia ediyorsan buyur ankara'da isen gidelim konusalim. Cunku demin ankara'daki mazda servisine ugradim rx8 sordum. Bu tur satilan arabalar genelde insanlarin 3. arabasi 4. arabasi oluyor arkadaslar. Aldiklari zaman adamlar 2 3 ay arabayi silebiliyorlar. Parca onlar icin sorun degil. Kaldiki usta olayina girmicem bile surusuyle yatak sarmis bir arabayi anlamicak kadar denyo usta mevcut yetkili servislerde. Ayrica opel servisleri icin konusuyorum cunku opel ile icli disli oldugum icin biliyorum. Sanayide calisan elemani aliyorlar calistiriyorlar. Egitime giden sadece atolye sefleridir. Yani sizin arabaniza elini sokan usta degildir. Usta mekaniker vardir bu kisi gider istanbulda egitim alir 2 hafta sonra sehirine donup geri isine baslar. Yani servislerde gordugumuz ustalar sanayideki calisan dukkan sahiplerinden hic bir fazlasi yok. Ayrica rx8 im yok ondan dolayi dert etmem merak etme sen.Dert sen ediyorsunki savunuyorsun sanirim rx8 in var?[signature][hline]Who can explain? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Aralık 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2005 said: Fistan, 24 Aralık 2005 19:00 tarihinde demiş ki: said: Aramis, 24 Aralık 2005 04:21 tarihinde demiş ki: said: Fistan, 23 Aralık 2005 04:07 tarihinde demiş ki: abi bitiyorum sizin usta bulunmaz, serviste bilen yok gibi laflarınıza :) 80 milyar verip araba alıyoruz :P japonyadan getiririz ustasını :P geçen 150bin$ lık araç içinde dedi biri bu tarz servis olayını.servisle işi olurmu 200milyarlık arabası olan adamın.yaptır geitr lan sunu der :P yapılmicak değilya çöpemi atılacak araba. abi iyide yok.olmayan seye varmi diyim? turkiye'de wankel motor parcasida yok ustasida yok. kaldiki turkiye'deki ustalar sirali motorlari yapamiyorken wankel gibi asiri derecede bilgi istiyen bi motorumu yapabilecek? parca olayina gelince o hakkat yok. opel calibra turbo 4x4 yagi turkiyeye giris yapmamis peynir ekmek gibi zamaninda satilan arabanin parcasi gelmiyo tek tuk satilan arabanin parcasinin stogunumu yapcak adamlar ? nolcak abi ben onu soruyorum bozulan arabalar? 2005 rx8 bozuldu usta yok parça yok.bahçede süs mü duracak?elbet yapılıyor bu arabalar. japonyaya bi liste geliyor parçası. parçanın içinde herbi bilgi oluyo desem? usta bakıp takıyor lök diye. parcanin icinde bilgi olmaz nasil takildigina dair. Servislerde yine ornek opelden "EPC" diye bir program vardir bu program sayesinde parca numarasi ve nasil takildigina ait bilgiler vardir.En azindan alman arabalarinda bu sekilde yurur. Hondamizda var servislerde parcalarin icin bilgi ciktigini gormedim. Usta yok diye tabikii araba omur billah kullanilmicak degil mutlaka cozum bulunuyordur ama ne kadar surede ?[signature][hline]Who can explain? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2005 valla yok ama babam bu sabah olm su mazdanin arabaya bak bunuda dusun istersen dedi:) yani acikcasi sunu soyliyim mesela slk 200 icin konusiyim bu ulkede 10bin tane yok bazi parcalarir hic bir mercedeste yok. Ama parca gerektimi bir haftada geliyor. Bilmiyorum ankara sanirim dis uzay gibi bir yer. Istanbula bir mal istedinmi en gec bir ayda geliyor. Cok nadiren gumrukte dertler cikar ama oda normal. Ya abicim ben arkadasin arabasina ebayden turbo getirtiyorum kendi basima sen distrubutor parca getiremez diyorsun. Turkiye 20 sene oncenin ulkesimi yapma etme. O adamlar iki sene garantiyi tipi guzel diye vermiyorlar. Senin calibra dedigin arabanin zamaninda FIAT in bile parcasi bekleniyordu yani. TR 97 deki TR degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Calibra sadece ornekti. O yillardaki turkiye ile suandaki turkiye arasinda cok fark var bunu zaten herkez biliyor fakat anlatamadigim veya anlamak istemedigin olay parca stogu yapamazlar. Cunku yilda 10 tane satilan araba icin koli koli parca getirmezler. Ebaydan turbo getirtmek kolay turkiye'ye girisi zor. Yoksa bunca insan aptal degil turkiye'de kaziklanacak kadar. Bavul ticareti yapan bir cok firma var fakat onlar artik isin yolunu yordamini bulmuslar. Kisisel olarak cok zor yurtdisindan parca almak. Neyse konu fazla uzamasin, rx8 alicak kadar param olsa 1 2 ay parca beklemek bana koymaz zaten...[signature][hline]Who can explain? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Bir arkadasimin babasinin aldigi haberini aldim demin. Kendisi Istanbulda araba suanda gemi ile gelmekteymis vs vs vs.. Yedek parca sorunu Mazda da yasanmaz. Evet ellerinde stok yapmayabilirler mantiklidirda ama arabayida 10 gunden fazla yatirmazlar.. 2. Amerikada su kadar Turkiyede bu kadar olmali diyen arkadaslar amerikada 25bin dolarsa ve getirebiliyorsaniz getirin. Internet icat edildi herkes fiyatlari internasyonal zannediyor. Siz ordan 25bin dolara aldiginiz arabanin buraya gelisi burdan ayni arabadan 1.5 tane almaya patliyor.. Escalade icin girmistik o ise cok zarar ettik .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 ya ben yazi yazarken kicimdan atiyormusum gibi falan mi gozukuyorum. sen getirmeye ugrastin ben permi hakkiyla on tane araba getirtim. birincisi bir araba amerikada 25 bin se avrupaya geliside 27 bin olsun bilemedin 25 bin euro olsun. gemi memi muhabbet 1 tane araba getirirsen var. en basit ornegi amerikada 3 20 bombos hali 35 bin dolar almanyada yari dolu hali 37 bin euro. Evet o arabanin fiyati tas catlasa benim dedigim fiyatlarda olmali. Mazda kazik atiyor insanlara salak yerine koyuyor. Sirf onun seviyesindeki spor arabalar(s2000) o fiyatta diye oda o fiyati koyuyor. Halbuki s2000 nin fiyati vergiden dolayi yuksek rx8 de bole bir olay yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Ben sana atiyorsun demiyorum. Permi ile getirebilirsin bizim oyle bir sansimiz yoktu. Ama sen simdi o arabanin fiyati bu olmali dersende atiyorsun derim. Sen permi ile araba getiriyorsan bizde yurtdisindan distributorluk ile turkiyede mal satiyoruz. Yani neyin neye maloldugunu az cok biliyorum.. Amerikada 3.20 ya yani ci i carti curtu olmayan duz ve bombos 320 ye 35bin dolar veren adami doverler kusura bakma.. Ablam 2004 model escalade kullaniyor 39 bin dolara aldi 0 olarak. 2004 model escalade larin Turkiye fiyati nedir biliyormusun? 115 bin dolar. Vergi diyorsan 2004 yilinda escalade lar kamyonet sinifindaydi sonradan degistiler.. Honda s2000 in burdaki satis fiyati 60bin dolardan basliyor orda nasil bilmiyorum acikcasi ama 25binin ustunde olucagini sanmam.. Yani kimse kimseyi salak yerine koymuyor bu isin piyasasi budur. Essek yukuyle masraf oduyorsun bugun ortalama 3 ytl ye getirdigin bir malin 1ytl si sadece masraf oluyor.. Duz mantik kurarsan rakamlari anlarsin.. Simdi buraya gumruk leri masraflari yazdirmayin.. Benim vurgulamak istedigim senle alakali birsey degildi ayrica. Sadece ebay e girip dodge viper fiyatini 40 bin dolar gordukten sonra burda 320 ye 40bin dolar verip ah ulan ah nasil kazikliyorlar bizi elalem orda ayni paraya dodge viper a biniyor diye dusunmenin ne kadar gerzekce oldugunu vurgulamaya calisiyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 abi kizdirma beni ben sana hesabi gosterdim allah rizasi icin okumuyorsun bu ulkedei vergi sistemini yazdim sana bak bu arabanin girisi tas catlasa kari dahil 30 bin dolar tamam 1600 cc nin altinda %37cc dir 30k$ * %137= 35k$ %18 kdv 35k$ + %118=42k$ varsa bunun karsisinda heasbin cik karsima yaz amerika ole bole deme bana fiyatlari yaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 selam, relax desem :) saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com Vorsprung durch Technik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Matama simdi sana gore yurt disindan bir mal ithal etmek isteyen bir kisi yani araba getirmek isteyen bir kisi Arabayi amerikadan alicak fiyatini once %137 ile sonrada cikan rakami %118 ile carpicak ve satis fiyati cikicak oylemi.. Once sen buna bir cevap ver ben ondan sonra yazmak istiyorum.. Ondan sonra rica etsem madem bu kadar maliyeti neden otomotiv fabrikalari kuruluyor. Sanayi denen sey neden var? Herkes istedigi yerden alir once %27 sonra %18 koyup getirirdi.. Madem bu kadar kolay kazik yiyoruz birtek senin aklinami geldi? Ulan bu herifler %200 kazaniyor ben %100 kazanayim sunlarin elinden alayim pazari diye? Biraz mantik lutfen sadece mantik.. Turkiyede ne is yaparsin diye sorunca, her isi yaparim diyen insanlarin sayisi bu yuzden fazla herkes herseyi bildigini saniyor ama sadece saniyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Ayrica o hesaba karsi hesabim cok var merak etme. Ama senin once verecegin cevaplari merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 gellidius turkiyedeki butun distrubutorler bu hesaba gore araba getiriyorlar araba motorlarina gore degisir 1600 c nin alti %37 dir OTV 1600- %67 2000 ustude %84 dur + %18 kdv +escil vs masrafi eger websitelerine girersende (Audi mercedes bmw) bu hesabi gayet net gorursun kanuna gore araba uzerindeki butun aksesuarlarda bu vergiye dahildir. Evet turkiyedeki butun DISTRUBUTORLER buna gore araba getirirler. Getirmeyenler kazik atiyor demektir. Ve hayir %200 kar falan yok matematigin de kotu anlasilan. Otur hesapla. [Bu mesaj matama tarafından 27 Aralık 2005 00:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 turkiye cumhuriyetine sahislar araba getiremez. Tekrar soyluyorum sen bir sahis olarak araba getirtemezsin. Ancak distrubutor veya bu grey marketteki gibi sirket olmak zorundasin. Yani cumlendeki gibi abi ben surdan araba aldim gumrukte bu vergiyi oderim getiririm diyemezsin. birey olarak ulkeye araba sokmak icin ya yabanci ile evlenmis olmali(bununda bilmem kac yil kurali var) yurtdisindan kesin donus yapman lazim. Birde iste bilmem kac yil calisirsan vs haklarin var. Ama sokaktaki ali amca gidip araba getirtemez. Senin grey marketteki insanlarin yaptigi karlar tamamen sahtekarlikla ve birde distrubutorlerin lansman masraflari falan var onlarin cikarilmis hali. 2000cc+ bir arabada 30 bin baz fiyatsa 10 bin dolarida aksesuarsa arabayi vergiden gecirdinmi distrubutore oranla 20-25 bin dolar kar edersin. O yuzden distrubutorler yuzde 200 kar etmiyor karlari hemen hemen belli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 gellidus yazini okudukca hic bir halt bilmediginin farkina variyorum. HARBI SIFIR BILGILISIN. Turkiyede uretilen bir meganin maliyeti 6 bin dolardir ama satisi 40 milyardir. Peki bunun tamami kar mi? senin lansman fiyatlarindan ara bayi fiyatlarindan kurum fiyatlarindan tasima fiyatlarindan acikcasi hic birseyden haberin yok. Sadece bombos bir hesapla lam yuzde 200 kar ediyorlar hede deyip duruyorsun. Evet ana distrubutor rx8 de inanilmaz oranda kar ediyor. ya bu arabada ozel bir durum var gumrukte yazisi var kardesim bu araba 2000+cc ile birdir yada hesap budur kardesim. Ister cevir ister yandir. Bu arada grey marketin vegileri hesaplari biraz daha farkli ama distrubutorlerin olayi budur. Bana inanmiyorsan gider acarsin www.audi.com.tr yi www.mercedes.com.tr yi incelersin sonrada abi biliyor mussun ozur dilerim dersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Iyide kisiler araba sokabiliyorki nasil sokamiyor ? her sene bulgaristandan yiginla araba geliyor turkiye'ye?[signature][hline]Who can explain? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 matama haklı. O araba dışarıda 25bin dolarsa burada 1.300cc ye kadar olan dilimden vergilendirilmeli ve satılmalı. Ancak rakipleri ile benzer fiyatlara satarak fahiş kar ediyorlar. Parça konusunda, Mercedeste 1 haftada parça buraya gelebilir çünkü mercedes Türkiyede çok satan ve çok satmış bir modeldir ve halihazırda gereken parça ihtiyacı sebebiyle her hafta gemi geliyordur. Ancak mazda TR ye her hafta gemi gönderecek kadar iş yapmıyordur muhtemelen. Parçayı beklemek uzun sürecektir bu yüzden. Mercedes ile kıyaslamak doğru olmaz. Motorda fabrikasyon bir sorun çıkması çok olası değil aslında. Bu yüzden arabayı sıfır alan kişi için çok büyük bir problem değil Wenkel motor kullanmak. Elektrik veya mekanik arızalar çıkarsada aktarma organlarından bizim ustalarımız anlar zaten. Ancak o arabaların kilometre yapmış olanlarının 2. el değerleri Wenkel motorlar Türkiye de yaygınlaşmaz ise oldukça düşük olacaktır. Hatta satılması ciddi problemler yaratacaktır.[signature][hline]Atahost.net Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 said: matama, 25 Aralık 2005 23:57 tarihinde demiş ki: gemi memi muhabbet 1 tane araba getirirsen var. en basit ornegi amerikada 3 20 bombos hali 35 bin dolar almanyada yari dolu hali 37 bin euro. said: matama, 26 Aralık 2005 23:59 tarihinde demiş ki: araba motorlarina gore degisir 1600 c nin alti %37 dir OTV 1600- %67 2000 ustude %84 dur + %18 kdv +escil vs masrafi [Bu mesaj matama tarafından 27 Aralık 2005 00:04 tarihinde değiştirilmiştir] Simdi oncelikle %200 ornek vermek icinde neyse canin sagolsun Ikincisi 320 diyorsun hadi gel senin dedigin gibi hesaplayalim.. 37 bin euro diyorsun 37*1.84=68 68*1.18=80000euro 130 milyar a denk geliyor.. (Senin hesaplarina gore) Almanyada bir 320 ortalama 22-27 bin arasi gider ayni mantikla turkiyede yaparsak bunu 25ten hesapladim 54bin euro eder.. Turkiyede ne kadar bilmiyorum ama 65binden yukari olacagini sanmiyorum.. Tabi butun bunlara masraflar cartlar curtlar dahil degil. Kusura bakma o sirketi actigin zaman tek basina calismiyorsun. Tek araba getirdigin zaman gemi olayi var diyorsun 20 tane getirince sana bedavami yapiyorlar kargoyu artik gumruk teki masraflar sen her mal getirisinde gumrukteki masraflarin istersen ayni mali getir yine ayni masrafi odemek zorundasin. Bunlari yazdirma bana sacma sapan hesaplari kim yapiyormus goruyoruz.. Ayrica benim matematigime laf etmeden once kendi matematigine bak istersen.. said: matama, 26 Aralık 2005 00:43 tarihinde demiş ki: 30k$ * %137= 35k$ %18 kdv 35k$ + %118=42k$ varsa bunun karsisinda heasbin cik karsima yaz amerika ole bole deme bana fiyatlari yaz. Su hesaplamayi birdaha yap gel karsima istersen? ve yine istersen sana detayli bir sekilde bir urunu ithal ederken karsina cikicak masraflari anlatirim. Persembe aksamina kadar olmayacagim o zaman anlatirim istersen.. [Bu mesaj gellidus tarafından 27 Aralık 2005 12:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 eger butun bu tartismayi rx8 icin yapiyorsak zaten bende sizinle ayni fikirdeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 30k$ * %137= 35k$ %18 kdv 35k$ + %118=42k$ varsa bunun karsisinda heasbin cik karsima yaz amerika ole bole deme bana fiyatlari yaz bu hesap dogru o 30k nin icinde adamin kari da var gemiyle araba getirmekte zaten butun masraflar dahil belirlersin devlete vergilendirecegin fiyati(firmalar ustune koyuyorlar) ben bekliyorum masraflarini bu arada bmw nin gelis fiyat 320 nin gelis fiyati 32 bin euro baz modeilnin. 60 bine geliyor 1600+ oldugu icin. hesabim gayet dogru bu arada kivirma rx8 icin dogru diyorsunuz falan diyede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 %84 2000+ model arabalar icindir 3.20 1996cc dir ya ozur dilede kapansin bir halt bilmiyorsun cunku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 rx8, s2000 i tokatlar[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar