Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Benim de söyleyeceklerim var (dota)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Buraya dotacıları bilgilendirmek için birkaç şey yazmak istedim. Çoğunuzun bildiği şeyler, ama tekrarlamanın zararı yoktur sanırsam.
1- Dota'da heronuz öldüğü zaman belirli bir süre sonra basede canlanır. Levelınıza göre bu zaman artar-azalır. Bu yüzden, öldüğünüz zaman, hemen oyundan çıkmanıza gerek yoktur.
2- BD(backdoor) olayını açıklayayım. BD creepler savaşırken onları pas geçip binaları yıkmaktır. Dota'da yasak olan BD, düşman baseine teleport olup kuleleri yıkmaktır, geriye kalan her çeşit bd kurallar içindedir.
3- Bir hero oyundan çıktığı zaman, o heronun üstüdeki itemları kendinize almak yerine, o hero üzerinden satarsanız itemın parası takım arasında bölüştürülecektir. Bunu yapmanızı tavsiye ederim.
4- Xp alma rangei 800dür.[signature][hline]Herkes neden mutlu?
Mesaj tarihi:
crep dalmadan binaya dalmak gene bd dir.
sizin butun crepleriniz ve dusmanin butun crepelri oldurse dalabilisiniz bd olmaz.[signature][hline]
With each kill I grow wiser... with every added wisdom I grow stronger -Artemis Entreri
Mesaj tarihi:
Benim bi cümle aklıma takıldı
NE demek Dotada yasak olan bd
yok öle bisi isteyen bd var der öle oynar yanlıs bilgilendirme olmus biraz.... :)
Oyun kuran yasakalr bd y oda en fazla lafla :)[signature][hline]:))) !!!
G3NK-Peryton
........................
Mesaj tarihi:
bd back doordur bunu artık tartısmayın ekranda creep varsa gidip kuleye dalabilirsin bd nin yasak olma sebebi insanların creepler 464564 m uzakta savasırken aralardan geçip kuleye arkacılık yapmasıdır adamın arkasında creep savası bu önüne geçmiş kuleye vuruyo bu kadar da abartmayın sonuct adamın oraya geldiini herkes görüyo arkacılık değildir o!!![signature][hline]"Every creature will taste death"
Mesaj tarihi:
önemli olan kulenin hasarı değildir bence ben de onu anlamam kulenin canı az diye geç creepleri git kuleyi yık geri dön nası bi mantıktır bu bence eğer creeplerin dövüşmesinden xp alıosan yani hiç olmazsa ekranın içindeyse arkalarına geçip kuleye vurabilirsin ben yapıo muyum hayır çünkü 2-3 tane ... nın çıkıp da bd yapıosun mh yapıosun demelerine deli oluorum özellikle mh diyenlere kardeşim mh ne daha hayatımda kullnmamısım ne işe yarar bilmiyorum sadece tahmin ediyorum adamlar sende mh var diyo nedense bu mh de hep kazananlarda oluo çok ilginç dimi[signature][hline]"Every creature will taste death"
Mesaj tarihi:
said:
kul, 25 Aralık 2005 19:22 tarihinde demiş ki:
bd ole degil koç

bu oyunun kurallarini koyan biziz.
banami oretiyorsun neyin ne oldugunu?

herhangibir serverin herhangi bir turnuvasinda yap bakalim noluyor.

aninda cikarlar oyundan tek kelime etmeden ne oldugunu anlamassin.[signature][hline]
With each kill I grow wiser... with every added wisdom I grow stronger -Artemis Entreri
Mesaj tarihi:
eski oyuncular yeni versiyona alisamadilar
iclerinde bende varim o yuzden 5.85 oynaniyor bagzi kesimlerde

sende o olmadigindan alinmiyorsundur:)[signature][hline]
Mesaj tarihi:
map yoktur sen de.. bütün mapleri tamamla atılmayasın. ancak belli bir süre nickini duyurana kadar atılmaya devam ediceksin..[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo!
Mesaj tarihi:
ya bd tartışmaları o kadar çoğaldıki....
adamların creepleride daha çıkmadı hepsini öldürdük önünüzde kule war sizin creepler de daha taa sizin base de geliyolar sallana sallana , yanımızda creep yok diye kuleye wuramıyomuyuz?
wurduğumuz anda eğer bide karşı takım yeniliyosa baya bi sayıda bd yapma noob mesajı geliyor[signature][hline]slay them all
Mesaj tarihi:
evet oda dogru adam creepleri kese kese gelmiş göstere göstere daha bunun nesi bd olabilir ki adam göstere göstere gelio ben senin kuleni yıkmaya geliorum diye????[signature][hline]WackY_, 26 Aralık 2005 21:11 tarihinde demiş ki:
Fistan yanlış anlama ama ben seni hep kız zannederdim:D
Fistan, 26 Aralık 2005 21:18 tarihinde demiş ki:
kızım
Fistan, 26 Aralık 2005 21:23 tarihinde demiş ki:
beni anlayamadı kimse ama ona yanıyorum ben.
Mesaj tarihi:
Genel Bd kuralında tharkas son noktayı koymus uzatmaya gerek yok bence bu konuyu sonucta oyunu sen kuruyosan senin bd görüsünü kabul ettirisin oyuna yada acarken oyuna hersey serberst dersin (mom bd pump vsvs )[signature][hline]:))) !!!
G3NK-Peryton
........................
Mesaj tarihi:
Bu oyunda bd'nin adı duyulmadığı zaman da oynuyordum adının çıkmaya başladığı zamanlarda.O versionlarda çoğu mass büyü towerlara da vuruyordu.Yaratık kesmeden magnatorla shockwawe tower kese kese oyun bitirdiğimi bilirim bir de boots of travel alıyodun oh oh =) Bir de o versionlarda öndeki tower olsada binalar invul olmuyordu.Gidip direk yıkıyodun binayı artık deli ediyordu o yüzden back door olayı çıktı.Simdi insanlar abarttı herşeye backdoor diyolar , backdoor olayını bu kadar abartmamak lazım.
Mesaj tarihi:
Tharkasın dediklerinin büüyk bir kısmına katılıyorum, ayrıca kul arkadaşımız kıl cevaplar veren birisi biraz alışmak gerek eheh...

Kul arkadaşıma sadece şu noktada katılıyorum "serverı kuran kuralları belirler" ne turnuva yapıyoruz nede bu tarz bi organizasyon oynadığımız oyun public game oyunu kuran istediği kuralı koyar beğenmeyen oynamaz bu kadar basit.

Bd olayına gelince açılımı back door oluyor, türkçe manası ilede arka kapı demek oluyor.Şimdi anlatır mısınız ne yapmak back doorluk oluyor herkes birşey demiş?

Benim bildiğim kadarı ile rakibin yarı alanından(iç bölgelerden) rakibe saldırmak ve onu öldürmek.Bunun dışında kulenin canı azsa ve creepler savaşıyorsa gidip kule yıkmak gayet normal bir hareket bunu engelleyen bir kural yok!

Turnuva olayına gelince 1tanesi adekste olmak üzere 2 turnuvaya katıldım 2sindede bd diye birşey yoktu yani serbestti.

Bd olayı için akşam vakit bulabilirsem birazda dota-allstars forumlarından bilgi edinmeye çalışıcam bazı yerlerde yanılıyorda olabilirim, sadece bildiklerimi aktardım.[signature][hline]Arloth "You shall burn in flames"...
Waiting for Dark & Light and Dungeons & Dragons Online
-What is done , can not be undone-
-I come from the depths-
Mesaj tarihi:
ilk iki dota turnuvasi battle.net te duzenlendi
unlu bir clanin organize ettigi turnuvalarin ilkinde bd serbestti
sonuc rezillik oldu biz 6macta 4 yenilgi alarak elendik.

ikincide bd kurali kondu
crepsiz alanda towera saldirmak yok dendi
buda cogu kisi tarafindan farkli yorumlandi baya kavga cikti bagzi takimlar bizde dahil olmak uzere cekildi turnuvadan.

sonra eurobattle.net e gectim turkler orda diye
hemen turnuva vardi atladik ona
bd kuralnida koymuslar net bir sekilde
towera sadece hemen onunde crep varken atak yapilabilir.
burda pek sorun cikmadi.

bir sonraki turnuvada bd kuralini iyice degistirdiler
towerin onunde kendi creplerinden yoksa atak yapilabilir.
yani crepler olduyse yolun gerisindelerse senin creplerinde oluyse saldirabilirsin seninkiler olu degisle zaten saldiriyorsun.

biz bunu benimsedik ve zaten eurobattle.netin turk hostlarinin hemen hemen tamami biz oldugumuz icin ondan sonraki oyunlar bu sekilde oynandi.

su an waxxidede ayni kurallarla oynuyoruz
baska turlu oynayan zaten noob damgasi yer ki noobdurda orenecektir ilerde.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
geffen, 26 Aralık 2005 20:17 tarihinde demiş ki:
map yoktur sen de.. bütün mapleri tamamla atılmayasın. ancak belli bir süre nickini duyurana kadar atılmaya devam ediceksin..

ama dota 6.27b başlığı olan oyunlara da giremiyorum.
Mesaj tarihi:
Ekranda Creep varsa lafi cok goreceli... Eger bir binaya bir Creep vururken o binaya vurmaya basladiysan o BD olmaz. En azindan boylesi daha `yere basan` bir kural oluyor. Biz boyle oynuyoruz. Ha diyelim ki Creep binaya vurdu, sen de vurmaya basladin. Mesela Akasha wave atti ve Creepler dustu. Sen o binaya vurmaya devam edebilirsin.[signature][hline]wi$h, the only gay eskimo
Wissy, the Gnomest Warrior

Mesaj tarihi:
said:
Alcadras, 27 Aralık 2005 19:54 tarihinde demiş ki:
said:
geffen, 26 Aralık 2005 20:17 tarihinde demiş ki:
map yoktur sen de.. bütün mapleri tamamla atılmayasın. ancak belli bir süre nickini duyurana kadar atılmaya devam ediceksin..

ama dota 6.27b başlığı olan oyunlara da giremiyorum.

farklı versiyonudur. sen en iyisi www.dota-allstars.com ana sayfasındakini nidir. ve mapi doğru bölüme koy.[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo!
  • Yeni Oluştur...