Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW la ilgili bir kaç soru.

ColdShadow

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar 1-2 haftadır bir unofficial serverda oynuyorum fakat oyun feci baydı. Bu kadar çabuk sıkılacağımı düşünmüyordum. ama bunun unofficial server olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Şimdi gelelim sorulara

1- Oynadığım unofficial serverlarda en fazla 150 kişi online gördüm. 150 kişi olmasına rağmen dünya bayağı büyük olduğu için karşılaşma ihtimali pek olmuyor insanlarla. Offical serverlarda durum nedir?

2- Serverlardaki ping, lag durumu nedir? O kadar para verdikten sonra eziyet çekmek istemem açıkçası. Oynadığım unoffical serverda 100 civarı kişi oluyor genelde. Ping 100-400 arası değişmekte. Genelde yeşil oluyor bar. Büyük ihtimalle offical serverda çok daha iyi olacaktır herhalde?

3- Şu an trial sürümü var oyunun fakat avrupa versiyonu için geçerli olmadığını söylüyor blizzard amca. Bunu aşıp official serverda trial oynamanın bir yöntemi var mıdır? Bu olursa offical server hakkında gerçekten bir fikir sahibi olabileceğim.

Şimdiden teşekkürler...

[Bu mesaj ColdShadow tarafından 27 Aralık 2005 00:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

1) Aslında sunucusuna göre değişiyor. Kimi sunucu yeni, kimi sunucu eski. Eski sunucularda level 60 oyuncular ağırlıkta. Düşük level oyuncular da level 60 oyuncuların 2. 3. karakterleri, yada çok nadir olarak yeni oyuncular. E durum böyle olunca eski bir server'da oynarken düşük level bölgeler boş kalıyor. Yani level 10 mekanında gezerken bomboş oluyor etraf. Ama level 60 bölgeleri dolu oluyor. Şehirler her sunucuda dolu, sırf bankanın ve AH'nın önünde 150 kişiden fazlasını görebilirsin rahatça.

Yeni açılan bir sunucuda başlarsan (en yeni serverlar 1-1,5 aylık sanırım) level 10-30 arası çoğunlukta. Level 10 olmak ise 6-7 played time en fazla. Yani hemen başlar başlamaz etrafında insanlar cirit atmaya başlıyor, hiç boş olmuyor, sadece sabahları az kişi oluyor o ayrı.

2) Türkiyeden oynayan'ların 100-400 arası değişiyor normal olarak. Laglı durumlarda 400-600 falan oluyor, bağlantılar tamamen sapıtmadığı (Türkiye bağlantılarından bahsediyorum) sürece abartı lag olmuyor. Genel olarak memnun herkes.

3) Siteden falan trial account alınıyorsa bilmiyorum. Tek bildiğim oyunu alınca guest account için cd-key geldiği. Yani bir arkadaşın oyun alırsa yada almışsa, onun guest account cd-key'i ile 7 günlük account açabilirsin. Sonra oyunu aldığın zaman aynı account'tan devam edebiliyorsun.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Kane | Level 60 | Orc Warrior | Magtheridon | GrimSoul

[Bu mesaj Mirage tarafından 27 Aralık 2005 00:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Tek cümleyle anlatayim, yasadisi sunucuda oynayarak wow oynadigini sanmiyorsun umarim.

Suc islemen de cabasi.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon / Pain Train
Penthesilea, Level 60 Night Elf Priestess
Emilo, Level 60 Gnome Warrior
Elandra, Level 60 Night Elf Huntress
Quatzal, 24 Aralık 2005 22:58 tarihinde demiş ki:
Artık bakir değilim..Bu sene seksi hayvanca yaşadım..Ama keşke kız arkadaşımdan ayrılmasaydım ; )
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ColdShadow, 27 Aralık 2005 00:38 tarihinde demiş ki:
1- Oynadığım unofficial serverlarda en fazla 150 kişi online gördüm. 150 kişi olmasına rağmen dünya bayağı büyük olduğu için karşılaşma ihtimali pek olmuyor insanlarla. Offical serverlarda durum nedir?

seçeceğin sunucuya bağlı olmak kaydıyla; örnek olarak burning legion'ı verirsek -ki en kalabalık sunuculardan bir tanesidir, adım attığın her yerde eş/rakip factiondan birileri mutlaka olacak. bu da rakamsal olarak bahsettiğinin kat be kat fazlası demek.

said:

2- Serverlardaki ping, lag durumu nedir? O kadar para verdikten sonra eziyet çekmek istemem açıkçası. Oynadığım unoffical serverda 100 civarı kişi oluyor genelde. Ping 100-400 arası değişmekte. Genelde yeşil oluyor bar. Büyük ihtimalle offical serverda çok daha iyi olacaktır herhalde?

şu sıralar sunucuların genelinde bir ping artışı söz konusu olsa da, türkiye'nin durumu diğer ülkelere göre biraz kötü. ortalama 500-600 ms civarı ping ile oynayabilirken, en tenha bölgelerde 400 civarını görebilir, kalabalık şehirlerde de 700-800'ü bulabilirsin. bu rakamlar adsl kullanıcılarının genelinin şikayetçi olduğu rakamlardır; kablo kullanıcılarının durumu bize nazaran biraz daha iyi (en azından öyle olduğunu söylüyorlar).

said:

3- Şu an trial sürümü var oyunun fakat avrupa versiyonu için geçerli olmadığını söylüyor blizzard amca. Bunu aşıp official serverda trial oynamanın bir yöntemi var mıdır? Bu olursa offical server hakkında gerçekten bir fikir sahibi olabileceğim.

trial sürümün avrupa için uygun değil diyorsa belki US versiyonudur ki US versiyonunuconvert şansın oluyordu. ama trial versiyon için var mıdır bilemeyeceğim. blizz amcalara mail yolu ile ulaşıp daha detaylı bilgi alabilirsin diye düşünmekteyim.

hmm, evet bu kadar.[signature][hline]Indeed!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...