Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güven Erkin Erkal...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kim abi bu adam? Dream TV denen piyasa müzik kanalında program yapıyo. Bir forumda bi arkadaşımızın dediği üzre gidiyo ceza tanga manga fln diye gruplar çıkarıyo fln. Ama metal le de alakalı bi tipmiş. metal camiasına katkılar büyükmüş hede hödö fln ama, dağılan Diken'in sitesinde bir yazı var;
[spo1=İşte Yazı...]11 Haziran 2004
DİKEN DAĞILDI !! Eylül 92'den beri düşe kalka müzik hayatına devam eden
ve camiamıza Türkçe Heavy Metal tarzında üç albüm kazandıran DİKEN dağıldı
!! Grup elemanlarından Fatih BALCI, Özgür ERDOVAN ve yeni gitarist Fırat
ÖZ'ün eş zamanlı olarak aldıkları ayrılma kararıyla grup, tek başına Taylan
AYIK ile kalarak grup formatından tamamen çıktı !! İşte kendi ağızlarından
grup elemanlarının DİKEN'den ayrılma sebepleri:

Gitarist Fırat Öz:
“Son bir yıldır Diken grubu ile geçirdiğim süreç bana gerçekten çok fazla şey kazandırdı. Birçok şey öğrendim. Herşeyden evvel üç tane iyi insanı tanıdım , onlarla beraber birşeyler ürettim. Ama ürettiklerimizi insanlar ile istediğimiz şekilde paylaşamayacak olmamız, grubu bırakmamdaki en büyük etkendir. Bütün umudum, Diken ile her zamankinden daha sert, daha agresif, daha farklı, hard rock ve klasik heavy metal kalıplarının dışında şarkılarla , böyle bir albümle dinleyenlerin karşısına çıkmaktı. Ama şu gün itibariyle bunun ne yazık ki pek de mümkün olamayacağının farkına varmış bulunmaktayım. ''Taviz vermek yok'' parolasıyla çıktığımız, üzerinde yürümeye başaldığımız bu yeni yolda , bu şekilde ilerleyemiyeceğimize kanaat getirdim. Müzikal kaygım ve bir kez yapılanı bir daha yapmama isteğim yüzünden bu birliktelikteki rolümden vazgeçiyorum.“

Basçı Fatih BALCI:

" 10 yıl boyunca DİKEN için bas çaldım, 12 yıl boyunca da bu camiada aktif olarak müzik yaptım. Diyebilirim ki; hemen hemen en başından beri DİKEN'le ve Taylan'la çalışıyorum. Bir çok kimse DİKEN ile Taylanı bütünleştirir, fakat ben Taylansız bir DİKEN ile ve başka bir solistle de iki yıla yakın bir süre DİKEN'de çaldım. Bütün bu süre boyunca çok başarılı ve çok orijinal üç albüm yaptığımıza ve başarılı bir konser grubu olduğumuza inanıyorum. Şimdi torunlarıma gösterebileceğim üç albümüm var, fakat ne yazık ki; DİKEN bugün hak ettiği yerin çok gerilerinde. DİKEN bugün kesinlikle görmezden geliniyor ve yok farzediliyor !! Bunu yapanlar,
ortalıkta "Organizatörüm" diye dolaşan dallamalar ve Allahı kitabı para olmuş, güya organizasyon şirketleri... Verilen sözlerin hiç birisi tutulmadı ve DİKEN'den başka hiç kimse sözlerine sadık kalmadı !! DİKEN'e karşı bu
tutumun altında bir çok sebep varsa da, sanırım en önemlisi; DİKEN elemanlarının yalaka olmamaları ve Taylanın, çevresindeki insanlarca pek sevilmemesi !! Hem kızgın ve hem de üzgün olduğumu söyleyebilirim...

Ve kendi adıma diyebilirim ki; uzun yıllar boyunca camiamız içinde, adam gibi adam çok az kişiye rastladım. 99 senesinde Satanist Krizi yaşandığında, Fatih ALTAYLI'nın programına çıkıp, kendini "Rock Müzik
Araştırmacısı" olarak tanıtan ve elindeki demoları gösterip "İşte bunlar satanist" diye konuyla alakalı ve alakasız bir sürü insanı zan altında bırakan ve kendi reklamını yapmak uğruna, camiamıza neredeyse tek başına
medyanın kendisi kadar zarar verebilen Güven Erkin ERKAL, hala yapılan bir çok rock konseri organizasyonuna davet edilebiliyorsa,
Ankara da bir Hicri BOZDAĞ sanki oradaki en güvenilir organizatör kabul ediliyorsa, akıllara
zarar işlerle insanlar "Biz de demo yaptık" diye ortaya çıkıp, ilgi görüyor ve organizasyonlarda yer alıyorsa, "Rocker" denince herkes hala, yiyip-içip-sevişen ve uzun saçından başka bir marifeti olmayan bir sürü iti
aklına getiriyorsa ve eğer bu camianın en az dörtte ikisi bundan ibaret ise; artık bırakma zamanı gelmiştir, hatta geçiyordur !! Artık "Madem öyle, s*kerim böyle camiayı" demek zamanı gelmiştir. Bütün kalbimle şunu
söyleyebilirim ki; "S*kerim böyle camiayı..."

Ben sadece gruptan yani DİKEN'den ayrılmıyorum, ben aynı zamanda bu camiadan da ayrılıyorum. Evimde müzik dinleyebilirim ki; bu benim için kesinlikle daha iyi ve ben umarım müzik yapmayı da bırakıyorum, çünkü
virtüöz bile olsam, bir Türk atasözündeki o davulcu ile zurnacıdan bir adım daha öteye geçemem bu ülkede !!
Son olarak bu 12 uzun yılda müzik yaparak başka neler öğrendiğimi de söyleyeyim;

1- Taylan AYIK özetle; geçimsiz ve problemli bir insandır
2- Taylan AYIK ile tanışıp ondan nefret eden herkes, onun sahip olduğu bütün boktan özellikleri DİKEN'e ve grup elemanlarına da yakıştırmış ve böylece gruba girip çıkan her grup elemanı yıllarca abuk subuk şeylerle suçlanmıştır.
3- Taylan AYIK sayesinde bir çok insan DİKEN'den ve bütün DİKEN elemanlarından nefret etmiştir.
4- Taylan AYIK faşist değildir, çünkü zaten belli bir fikri olmadığından, ortalama iki senede bir bütün ideolojisini ve hayata bakış açısını değiştirmektedir.
5- Arızalı olmak, bazen akıllı olmaktan iyidir, çünkü akıllılar, arızaları idare etmek zorunda kalırlar.
6- Bu camianın
Mesaj tarihi:
yillar once(6-7 sene) radyo-d deki programi ile bir cok yeni grupla tanismami saglamis adam.kim ne derse desin ben severim :)
kasetlere doldururdum onun caldiklarini.cogu grubun albumu cikmadan parcalarini calardi.
Mesaj tarihi:
bu arada dream tv yi severim. bence şuan en iyi müzik kanalı. rock ve metalede yer ayırıyor. piyasa nedemek? nasıl bi aşağılamadır bu? ne bekliyosunki? sadece rock ve metal mi versin? tabiki her renge uygun her tür müzikten çalıcak...
Mesaj tarihi:
Dünyanin en komik insani, birsey yaptigini zannediyor o beni cok üzüyor.
Cok tartistim zaten 80630'da kendisiyle, hicbir sekilde elestiri kaldiramayan bir insan. Süper dergisi de kapagina Cosmogirl gruplari ile Black Metal gruplarini alt alta yazan bi dergi, maksat traj olsun iste.

Ayrica, Rock Istanbul'da cadirlarimizin yanindaki Otaginda gecirdigi fantastik geceleri hic anlatmiyim, o günden beri biz Müzikus (Sabanci Müzik Klübü) olarak Yüxexes e Yüxexex diyoruz : )

Iki efsane quote hatta ikifarkli kizdan (bunlar da 17-18 yaslarinda, wannabe gothic -HIM tisörtü giyerek gothic oluyolar-, denyo kizlar)

- Güven Abiii, biiir sen evlisiiin, ikiii aaaaaah

- Güven Abiii, nasil oluyo da oluyoooo?

diger sesler uyutmadi zaten[signature][hline]WoW EU - Magtheridon / Pain Train
Penthesilea, Level 60 Night Elf Priestess
Emilo, Level 60 Gnome Warrior
Elandra, Level 60 Night Elf Huntress
Mesaj tarihi:
Bu kadar uyuz olduğunuzu bilsem..Rockrepublic'de yanyana Alev'i izledik bücür bşi zaten pek yapılı sayılmam ama alırdım aşağı..Herşey pati için..[signature][hline]D'akmor
so 80's

Remember yesterday..
Walking hand in hand
Love letters in the sand..
I remember you
Mesaj tarihi:
said:
-Cleglaw-, 23 Aralık 2005 20:38 tarihinde demiş ki:
bu arada dream tv yi severim. bence şuan en iyi müzik kanalı. rock ve metalede yer ayırıyor. piyasa nedemek? nasıl bi aşağılamadır bu? ne bekliyosunki? sadece rock ve metal mi versin? tabiki her renge uygun her tür müzikten çalıcak...

Televizyon izlediğim dönemde sadece bana hitap eden kanallar da gördüm. Farklı dünya görüşlerine sahip olan, olayları farklı şekilde yorumlayıp yaklaşan, neredeyse birbirine zıt kitlelere hitap eden müzik türlerini, sadece para için yayınlayan bir kanalın çatısı altında bir arada görmek yeterince sinir bozucu. Teoman tadında rock 'piyasa' olsa tüm gün o yayınlanır. Başka bir tür piyasa olsa o yayınlanır. Ama o kanalı izlemeye mecbur insanlar da tanıyorum. Sevdiği grubun videolarını ancak o kanallarda, gecenin geç bir saatinde izleme fırsatları oluyor ancak. Gündüz vakti metal niye yayınlanmaz? Çünkü piyasa değil(iyi ki değil). Kimse izlemez. Demek ki bu kanal piyasa müzik yayınlıyor. Yani herkese yaranmaya çalışan bir havası var. Bunu niye hakaret olarak algıladın ki.

Güven Erkin Erkal'a dönersek, acaba bu adam '99da hakikaten çıkıp 'ahanda bunlar satanist akmar pasajı insanı bunlar' demiş midir? Ekşi sözlükte dikenin entrysinde kendisinin de bi postu var(elemanın ekşi sözlükteki adı kertenkele). Dağılma yazısında kimseye giydirememiş gruptur yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yani inkar etmemiş. Hakkaten çıkmış mıdır bu adam terlevizyona, demiş midir öyle birşey?[signature][hline]MyDyingBride, 23 Ekim 2005 18:53 tarihinde bana demiş ki:
angelina jolie nin dudaklari vede kendisinin sexyligi o hatun aglamasada sana bi bakis atsa realden kafayi yer kosturarak atarsin kendini kopruden assa "hayatta artik hic bir derdim yok yasamimin zirvesindeyken öleyim" dierekten :P
Garbage
Mesaj tarihi:
bi keresinde bi annemin teyzesinde bayram ziyaretine gitmiştik, bi baktım güven erkin erkal orda, oturduk, beraber zeytinyağlı dolma yedik, çok hoşsohbet ve cana yakın bi insan üstelik beğenseniz de beğenmeseniz de rock ve metal adına gerçekten uğraşıyo, bişeyler yapmaya çalışıyo, biz anca burda oturup vik vik ediyoruz.[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki:
Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından;
yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 23 Aralık 2005 20:43 tarihinde demiş ki:
Dünyanin en komik insani, birsey yaptigini zannediyor o beni cok üzüyor.
Cok tartistim zaten 80630'da kendisiyle, hicbir sekilde elestiri kaldiramayan bir insan. Süper dergisi de kapagina Cosmogirl gruplari ile Black Metal gruplarini alt alta yazan bi dergi, maksat traj olsun iste.

Ayrica, Rock Istanbul'da cadirlarimizin yanindaki Otaginda gecirdigi fantastik geceleri hic anlatmiyim, o günden beri biz Müzikus (Sabanci Müzik Klübü) olarak Yüxexes e Yüxexex diyoruz : )

Iki efsane quote hatta ikifarkli kizdan (bunlar da 17-18 yaslarinda, wannabe gothic -HIM tisörtü giyerek gothic oluyolar-, denyo kizlar)

- Güven Abiii, biiir sen evlisiiin, ikiii aaaaaah

- Güven Abiii, nasil oluyo da oluyoooo?

diger sesler uyutmadi zaten

O kız olaylarını bende duydum. Benzerlerini aynısı deil ama.
+ cezanın rockda ne işi var.[signature][hline]I gladly obey.
Mesaj tarihi:
Bu Güven Erkin Erkal bir aralarda TRT2'de program yapıyordu değil mi?Şimdi de Dream tv'de yüxexes adlı programda takılıyo....[signature][hline]''Fight club is about winning or losing.It isn't about words.When the fight is over,nothing is solved,but nothing mattered....''
Mesaj tarihi:
güwen kendine ii.bende pek sefmiorm kendini.teldede konujtum gayet ukala bi tip ztn hmff.adam kıl ama allah war bi türk müzik kanalında ii şelerde yayınlayabilio.[signature][hline]i'll never believe in love anymore
after this..
day after day i want you to say
that you're mine
you are mine..
Mesaj tarihi:
said:
Eternalus, 24 Aralık 2005 21:47 tarihinde demiş ki:
said:
-Cleglaw-, 23 Aralık 2005 20:38 tarihinde demiş ki:

Televizyon izlediğim dönemde sadece bana hitap eden kanallar da gördüm. Farklı dünya görüşlerine sahip olan, olayları farklı şekilde yorumlayıp yaklaşan, neredeyse birbirine zıt kitlelere hitap eden müzik türlerini, sadece para için yayınlayan bir kanalın çatısı altında bir arada görmek yeterince sinir bozucu. Teoman tadında rock 'piyasa' olsa tüm gün o yayınlanır. Başka bir tür piyasa olsa o yayınlanır. Ama o kanalı izlemeye mecbur insanlar da tanıyorum. Sevdiği grubun videolarını ancak o kanallarda, gecenin geç bir saatinde izleme fırsatları oluyor ancak. Gündüz vakti metal niye yayınlanmaz? Çünkü piyasa değil(iyi ki değil). Kimse izlemez. Demek ki bu kanal piyasa müzik yayınlıyor. Yani herkese yaranmaya çalışan bir havası var. Bunu niye hakaret olarak algıladın ki.

Güven Erkin Erkal'a dönersek, acaba bu adam '99da hakikaten çıkıp 'ahanda bunlar satanist akmar pasajı insanı bunlar' demiş midir? Ekşi sözlükte dikenin entrysinde kendisinin de bi postu var(elemanın ekşi sözlükteki adı kertenkele). Dağılma yazısında kimseye giydirememiş gruptur yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yani inkar etmemiş. Hakkaten çıkmış mıdır bu adam terlevizyona, demiş midir öyle birşey?

büyük oranda haklısın. ama şuan daha iyi bir türk müzik kanalı var mı? yok...

dream in savunucusu gibi oldum ama bu kadar zıt konuşulmaması gerek diye düşünüyorum. benim yaptığım sadece bardağın 'öteki' tarafından bakmak.
  • Yeni Oluştur...