Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Master of Orion 2


kelepirci

Öne çıkan mesajlar

hatta yapıyım bile...
öncelikle oyunu 1.31 versiyonuna patchle. böylece race pickler gerçek değerine gelir, oyun tadından yenmez olur. diplomasi gelişir falan.
çok yeni başlamadıysan kendi ırkını yarat. benim tavsiyem lithovore ve creative bi ırk yaratman. böylece farminge oyun boyunca hiç adam ayırmazsın, creativein ise avantajları malum. ama creative seçenlere herkes acemi falan diyo, sen takma onları. zaten creative seçerken picklerde bedelini fazlasıyla ödemiş oluyosun. bunların karşılığında spying, ground combat, ship defense ve attack'ı max derecede düşür. nasılsa creative özelliğinle bunları önemsiz kılıcak gelişmeleri çok rahat elde ediceksin.
oyunda automated factory, robotic factory, robo miners gibi her productionı etkileyen bişeyler inşa ettiğinde ufak ufak filo kurmaya başla. ortaoyuna kadar her fırsat bulduğunda gezegenlerine battlestation kur. yoksa genişleyen orduna ilerde command point yetmez. dandik de olsa, teknolojisi eski de olsa, her zaman filon hazır durumda olsun. ai salak, sadece sayısına bakar gemilerin.

oyunun başlarında orionı bulduysan çok şanslısın, hemen ordunu kurmaya başla. en küçük gemi tipine battlepod ve 2xnucmissile+mirv tak, lazer falan takma, ve bundan 20-30 tane yap. büyük ihtimalle bunlar bütün command pointlerini bitirip paradan yemeye başlıycak, o yüzden bi süre vergileri abart, halkın kemerleri sıksın. sonra para birleştirince işte bahsettiğim orduyu kur ve oriona saldır. şanslıysan ve alırsan süper.

oyunda lider durumdaysan antaresten misafirlerin olcak demektir. ilk gelen bi tane ufacık fıçıcık frigate olcaktır. onun için hazırlan. bi tane takeover gemisi alıp, onu yakalıyıp teknolojisini alırsan sırtın yere gelmez. (antares teknolojisi başka hiçbişekilde ele geçirilmez, kimseden alamazsın vs.)
bu takeover gemisi şöyle olursa iyidir: 3. ya da 4. boyutta olsun, ki içinde çok adam taşıyabilesin. tractor beam kullan bi tane, bu onu durdurur. gemi içindeki marineleri öldüren bi lazer var adını unuttum, ondan tak bolca, ama çok fazla aban, tamamen doldur. bi de marine pod mu ne, öyle bişey var gemideki mürettebatı iki katına çıkarıyo, ondan koy. çünkü antares gemisini boardlıycaz.
savaşta elinde bundan bi iki tane olsa yeterli olur sanırım. bunlarla savaşırken dikkat etmen gereken bi nokta var. bunlar acaip tırsaktır. gemilerinin ele geçirilceğni anlayınca hemen self-destruct yaparlar. o yüzden adamları tractor beamle tuttuğun el işi bitirmen gerekir. yani şöyle: tractor beamle tut, bütün gemilerin silahlarıyla içindeki marineleri öldür, (pek kolay ölmüyolar), aynı el içinde bi gemini yaklaştır ve board yap. başarırsan particle beam ve damper field teknolojisi senindir.
şimdilik aklıma bunlar geldi, daha sonra yine anlatırım bol bol.[hline]open your heart | i'm coming home[/b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sagoalsin baya dokturmusun. ellerina saglik.

hadi pepelek moo2 sitesi yapalim :D ehhehe.

Bu senin bahsetigin selerin uzde 60 ini bilmiyordum ve ogrendim. bugun hemen denemelere gececegim.

ben bu gemi tasarimlarini nasil yapacam. baya eskiden oynamistim. o zamanalr yapabiliyrdum simdi bulamadim? ilginc bir drum.

sende oyun varsa gel bir ara multi atak. hatta varsa multi atacak gelsin atalim.

manyak zaman alir ama save ede ede oynariz artik eeheh.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gemi dizaynı için herhangi bi gezegenin production ekranında (hani change düğmesi var ya, ona basınca gidilen yer) sağ alttan design düğmesine basıp design etmek istediğin geminin adının üstüne basıyosun, öyle açılıyo dizayn ekranı.

mp oynarız tabi de, ben bu ara çok baydım, uzun zaman sonra oyunu tekrar bulunca abarttım, sürekli oynadım durdum, şu anda oyunu görmek bile istemiyorum :) bi iki hafta içinde oynarız.[hline]open your heart | i'm coming home[/b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok yok, onu indirin pişman olmazsınız. o 192 mblik olan full cd versiyonu, içinde bütün sesler videolar, müzikler, oyunun dos ve windows versiyonu falan var.
moo2 hiç eskimiycek bi oyun. her zaman her yerde oynanır, hotseat yapılır, lan yapılır, oyundan sıkılınca 200 sayfalık tablolar okunur, yeni taktikler öğrenilir, sıkıcı derslerde gemi dizaynları yapılır, o kadar da süper bi oyundur, bu kadar da iddialı konuşuyorum.[hline]open your heart | i'm coming home[/b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada şunu da belirtiyim, moo2 benim bildiğim kadarıyla kendi kendisini geliştiren ai'a sahip tek oyun. bunu aynı oyun içinde yapmıyo oyun. kurallara uygun şekilde biten her oyundan ders çıkarıyo bilgisayar :)
oyunu indirince dikkat edin, siz oyunu oynadıkça bilgisayarın taktikler sürekli değişir, bi kere yaptığı hatayı başka bi oyunda zor yapar (bazı şeyler dışında tabi). sonra oyunu uninstall edip tekrar yükleyin, aynı hataları tekrar yapsın :)
yine de ai çok çok salak, ama idare edin işte, source kodların dağıtılcağı gibi bi söylenti var, o olursa kesin birilieri geliştirir.

(bu arada bunu ben bulmadım, yabancı bi forumda okudum, ama test edip onayladım denebilir)[hline]open your heart | i'm coming home[/b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aşağıdaki taktikler prewarp teknoloji, mineral/organic average, average/large galaxy, tactical combat, antarans attack, average/difficult difficulty ayarları için geçerlidir. özellikle prewarp olması önemli, çünkü diğerlerinde farklı şekilde başlıyosunuz.

- oyuna ilk başladığınızda nüfusunuzun 40% researche, 60% productiona verin. production olarak housing yapın, çoğalsın adamlar.
- nüfusunuz gezegenin max değerinin 80% gelince housingi bırakın. zaten o zamana kadar colony ship, automated factory, biospheres bulmuş olmanız lazım. automated factory, colony base, biospheres, colony ship sırasıyla yapmanız bence uygundur.
- biospheres gezegenin max nüfusunu +2 yapar, her gezegene lazım.
- research lab, autolab, ve astro universityyi kaçırmayın. kaçırsanız bile mutlaka tradele hırsızlıkla falan birilerinden alın. astro university x nüfuslu bi gezegenin toplam production research ve farming değerlerini 2x yapar. research lab research değerlerini +bilmemkaç yapar, autolab kendiliğinden, hiç adam atamasanız bile base research yapar.
- colony ship'i zaten 20-30 turnde yapmış olcaksınız ilk başlarda. kıymayın canım alete. bi yere yollamadan önce save edin, oriona falan denk gelip yokolmasını istemeyiz.
- diğer ırklarla contact kurduğunuz zaman, mutlaka ufacık da olsa bi ordu kurun, help bölümünden grafiklerinizi karşılaştırın. onların altına düşmemeye çalışın.
- kendinize bi kural belirleyin, mesela tanıştığınız her ırk için spy havuzunuza üç spy ekleyin, darloklar için bunu 8 yapın.
- spying konusunda ciddi bonuslarınız yoksa, ya da size kafa tutan, teknoloji çalma benden diyen diğer ırklarla başedecek ordunuz yoksa spying yapmayın, sabotage hiç yapmayın.
- nüfusu artmakta olan gezegenin yeni nüfusunu nereye verdiğine dikkat edin, çok alakasız dağıtabilir.
- lithovore değilseniz, bazı gezegenlerinizde farming yapılmıyosa, mutlaka geniş bi freighter fleet bulundurun. freighterlar command pointlerinizden yemezler.
- creative değilseniz bol bol research trade yapın, ama sakın research anlaşması yapmayın. bulduğunuz autolabın sakkralara geçmesi falan oyunun sonu olabilir.
- trade anlaşmaları süperdir. ilk bi kaç turn kazık yiyo görünseniz bile sonra mutlaka kara geçersiniz.
- bilgisayarın surrender olması kesinlikle imkansız bişeydir. teklif bile etmeyin. durumunuz çok iyiyse sistem isteyebilirsiniz, o ayrı. surrender olması da görülmemiş bişey değil, anlatanlar var, ama çok çok nadiren.
- başka bi ırkın gemisini ele geçirince fleet bölümünden scrap yapın. teknolojilerini bu şekilde ele geçirirsiniz.
- bi gemide herşey olsun, herbişeye karşı hazırlıklı olsun taktiği yanlıştır. onun yerine mesela bi tane beam gemisi yapıp bütün beam bonuslarını eklemek, bi tane missile gemisi yapıp missile bonusları eklemek, bi tane board gemisi yapıp marine'e, board için gerekli şeylere falan abanmak daha etkilidir.
- büyük bi gemiye 10 tane bi silahtan koymak yerine 2şer 2şer beş tane farklı özellikli koymanız yararınıza olur. böylece büyük gemi savaşta karşısındaki ufak ufak 50 gemiden her turn 3-4 tanesini halledebilir.
- anti missile koymayın gemilere. onun yerine bi tane orta boy gemiye tamamen anti missile koyun, hızlı gitmesini sağlayan şeyden koyun, savaşta onu koruyun, o da bütün missileleri patlatsın.
- antares gemilerinde sadece particle beam, damper field, ve xentrionum armor vardır. missile koruması yapmak gereksizdir.
- damper field oyundaki en iyi kalkandır. gelen her türlü damage'ın 3/4'ünü siler. (oha). tek kötü yanı, bi gemiye damper field koyarsanız başka shield koyamazsınız, o kadar class xxii hebe hübe shieldlarınız boşa gider.
- birisi size alliance teklif edince şüpheci yaklaşın. savaşta olduğu kimse var mı, ona bakın. büyük ihtimalle iki turn sonra "hadi gel şunlara savaş açalım" der, kabul etmezseniz alliance'ı iptal eder, zorluk derecesine göre nefret bile edebilir sizden.
- sistemi etkileyen şeylerde tasarruf yapın. mesela adını unttum, bişey var, her turn o sistemdeki gemilere +2 experience veriyo. onu sistemdeki her gezegene kurmak pek anlamlı değildir. bu bonuslar toplanmaz, en yükseği alınır.
- kurduğunuz her şey için her el bi maintanience (böyle mi yazılırdı be?) cost ödersiniz. yani her gezegene her şeyden kurmaya çalışmayın, tasarruf edin.
- bi tane gezegeninizde cloning center kurun, her yeni koloni kurduğunuz gezegene bu gezegenden adam yollayın, nüfusun artmasını beklemeyin. nasılsa cloning center var, bi iki el housingle altından kolayca kalkabilirsiniz.
- bi sistemdeki bütün gezegenlere aynı gezegen korumalarını kurmıycaksanız hiç kurmayın daha iyi. birisi saldırırken o gezegendeki en savunmasız gezegene saldırır. 5 gezegenli bi sistemde 4 gezegene missile base kurmuşsanız kesin kurmadığınız gezegene saldırırlar bi anlamı kalmaz.[hline]open your heart | i'm coming home[/b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

- oyundaki bütün gemi teknolojileri miniatureizationa tabidir. mesela laser'i ilk bulduğunuzda 20 yer kaplarken siz physics alanında ilerledikçe bu alan düşer, gatling laseri bulduğunuz sıralarda 13 falan gibi bi yer kaplar. ilerde baya baya düşer.
- stellar convertor oyundaki en büyük silahtır. tek atışta 500 falan zarar verir yanlış hatırlamıyosam. gezegen üstünde kullanmayın, gezegen patlıyo :)
- stellar convertor sanılanın aksine oyundaki en iyi silah değildir. minyatürleşse bile çok çok yer kaplar (min 200 yer kaplıyo). onun yerine kendiniz daha iyi silah kombinasyonları bulabilirsiniz.
- bütün gemilerini stellar convertorla donatmış birisinin x gemilik ordusunun karşısına 20x tane en küçük boy, kalkansız bilgisayarsız hiçbişeysiz tek silahlı (o andaki en büyük missile ya da beam) gemisiyle çıkarsanız büyük ihtimalle yenersiniz. karşıdaki de stellar convertorını eline alır gider. hehe
- birisinde black hole generator falan gibi guardian silahlarından gördüyseniz hemen o ırkla barış yapın, sevin sayın. orion teknolojisiyle oyunun ortalarına kadar mücadele edemezsiniz. oyunun sonlarına doğru anca.
- black hole generator bi gemiyi hareketsiz bırakır, ve black hole'u yaratan gemi iki turn içinde öldürülmezse hedef geminin boyu, shieldı, hp'si ne kadar olursa olsun direk ölür.
- time warp faccilator ve stealth fieldlerle süper bi combo yapabilirsiniz. ne olduğunu söylemiycem, kendiniz bulun, ama bulunca oyunun zevki kaçabilir, mp oynuyosanız bi daha sizinle oynamayabilirler. (1.31 patchiyle değişmiş olabilir)
- boyut kapısı teknolojisini bulunca arada bir antares'e gidip boyunuzun ölçüsünü alın, teknolojinizi test edin.
- artificial planet ve terraforming teknolojileri çok çok önemlidir. "aman be max 1 nüfuslu gezegeni napıyım" diyip almazsınız, 20 turn sonra adam terraformingle gezegeni 25 nüfuslu gaia'ya çevirir, ağzınız açık kalırsınız.
- oyunun ortalarında sistem alırken sadece gezegene değil, sistemdeki koloni kurulamayan yerlere de dikkat edin. asteroid kuşakları ve koloni kurulamayan outpost gezegenlerini artificial planet teknolojisiyle cennete çevirebilirsiniz.
- halkınız çok mutluysa vergi sokun bol bol. çok mutlu halkınız olmasın ama acil durumlarda aynı el içinde bütün gezegenlerden birer doomstar gemi çıkarabilicek paranız olsun.
- paranızda herkesin gözü var. paranız çoğalınca elçiler gelip "senin yerinde ben olsam imparatora şu kadar parayı hediye ederdim" falan derse dikkate alın. sizi yenicek durumdaysa, sizin sınır sistemlerinize sizin gemilerinizden daha yakınsa mutlaka kabul edin. para elinizin kiri.
- savaşta yeniyo durumdaysanız, ama ordunuzun hali kalmamışsa adamdan 10% tribute ve bi sistem isteyin, barış yapın. sonra yine savaşırsınız.
- size gelen bi commander'ı falan reddetmeden önce iyi düşünün. o adamlar iş bulana kadar bütün ırkları dolaşırlar. süper eleman var bi iki tane, onların düşmanda olması sonunuz olabilir.
- bazı commanderlar gelirken bi teknoloji getirirler. adamı sevmeseniz bile adamı alın, teknoloji size geçsin, sonra kovun.
galactic lore, automated repair unit, autolab bu şekilde alınabilir. özellikle galactic lore'un bi race picki olduğu düşünülürse süper bi avantaj. resmen race pick almış oluyosunuz.[hline]open your heart | i'm coming home[/b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çek babam çek bu gecede açık bırakacam ama bitmeyecek gibi gözüküyor, haftayda fall out 2 ye dalacaz kısmetse :)
ne varsa şu ilk cd kuşağında var zaten kardeşim.
evimdeki oyunlara bakıyorum da
bir fragile allagiance belki tutmadı fazla
bir starwars rebellion (süpr oyun savaşta zoom yapınca 3d gemiler direk çıkıo ortaya atari grafiği değil yani )
civ 2 civ 3
settlers
braveheart ın bugsız versiyonu
constructors
railroad tycoon
transport tycoon

böyle tip oyunlar diablo baldurs filan ekstra,
diabloyu ve red alert, nba ve fifa 97 zamanın modem gözdeleri

yani yenileri alırken eski heyecan yok sinir bozan 3d grafikler, klişe senaryolar, değişik arayüzle tekrar ambalajlanıp satılan oyunlar.
Ah acaip Genesia, ultimate domain çekti canım download bitene kadar oynim.

Oyun firmaları duyun sesimizi oyun istiyoruz kokana cdler değil!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunda plasma beam i bulduğunuzda orion+rakipler+antares
ne yapsa boş. 4 Titan sınıfı gemi, gemi başına 8 plasma beam ile orionu alabilirsiniz (plasma web + reinforced hull (bide structure pointsi arttıran özellik), rakiplerinizde yoksa bu teknoloji zaten bitmiştir oyun.

Oyunun başlarında uzay savaşları pek efektif değil. Eğer geminizde çok iyi beam silahları yoksa (fighterlar ve füzeler genelde düşmanın beam silahlarıyla harcanıyorlar, efektif olması için füzeleri extra dayanıklı, 2 katı hızlı vs gibi özelliklerle donatmalısınız) zaten düşman gemilerini
yokedebilmeniz zor. Kalkanlarını indirip adam akıllı zarar verdiğiniz an adamlar kaçarlar. Ben genelde titan class teknolojisi ve plasma beami bulmadan savaşmama taraftarıyım.

İnanın herkezle peace ve trade treaty durumundayken inanılmaz gelişirsiniz. İleri zorluk seviyelerinde oynamıyorsanız
zaten anlaşmaları bozup saldırmaz kimse size.

Buarada research treaty teknolojilerin değil research ponitlerin paylaşılması diye hatırlıyorum?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Azimle ... taşı delermiş.

Sizlerin stratejik yardımıyla Trialriance ırkını barbarca galaksiden sildim. Nuhahahahahahha!

Adi pislikler ayağıa gelerek yalvardılar barış yapalım diye ama bir türlü surrender olmadılar.

Nuhahahahahahahahahahha!

(Bu oyun beni bir garip etti beyler. Oynarken süper egonuza dikkat edin)

[Bu mesaj kelepirci tarafından 14 Aralık 2002 07:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...