Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlikve püf noktaları ^^

SteelBB

Öne çıkan mesajlar

Okumadığıma ikinci kez pişmanım... Allah'a şükürler olsun çok çok rahatım. cuma günü yemin törenimiz vardı onu hayırlısıyla atlattık... Eğer torpil yaptırıcaksanız torpiliniz sağlamsa yaptırın yoksa geri teper. uyarmadan geçmim dedim.

ve albay tanıdğınız olmasındansa üst devre bir erbaş tanıdığınız olsun daha rahat edersiniz... Kütahyaya bi düştüm bi baktım en üst devre benim okl arkadaşım işi öyle bi abarttıkki akşamları depoda votka bile içiyoruz :) akşamlar pide döner vs vs vs... umarım herkez benim kadar rahat askerlik yapar.

Askerde olan biri olarak size 1-2 öğüt verebilirim sanırım :P
1. birşeyi bilseniz bile sakın atlamayın size yazık olur.
2.eğer bodyniz kaçıcaksa hemen komutana söyleyin yoksa hiç şansınız kalmaz.
3.ciddi anlamda hiç birşeyi kafanıza takmayın.
4.öyle tipler varki bunlar insanmı diceksiniz onlara karşı dikkatli olun. ( cidden inanamıcaksınız öyle tipler varki hala şoktayım )
5.Erbaşlara sakın borç vermeyin.
6.palaskanızı kepinizi terliğinizi botunuzu çok iyi bakın birde şarjörünüze en çok bunlar çalınır.
7.malzemeniz çalınırsa çalındı demeyin yer değiştirdi diyin yoksa kızıyor komutanlar.
8.iştimalar hariç heryerden kaçabilirsiniz. (ben eğer ordanda kaçarsam beni eve gödericekler. git askerliğini evde yap diye:) )
9.Askerde en zor gün ilk geldiniz gündür.
10.sivil hayatı unutun.
11.çok az eşya alın yanınıza. Sadece iç çamaşırı çorap krem traş bıçağı bere ve boyunluk alın. (herşey yeşil olucak tabi ^^ ) alın gerisini askeriye veriyor.
12.kaliteli sivillerinizi giyipte askere gelmeyin sivilleri depoya koyduğunuzda büyük ihtimal yok olur.
13.sigara stoğunuzu ii yapın...
14.eğer mesleğiniz varsa bonservislerinizi alın sertifikalarınızı falan ve ehliyetinizi ama şöför olmanızı önermem...
15. ehliyetinizi vermeyin. (sırada sorarlar ehliyeti olanlar versin diye) sivil hayatta kimlik olarak kullana bilirsiniz. yoksa dışarı çıktığınızda askeri cüzdanınzla hiç birşey yapamassınız...
16. askeriyeden kilit almayın hepsi birbirini açıyor dışardan getirin liktlerinizi...

Daha çok var ama en önemlileri bunlar... sıkılmadan okuduysanız emin olun işinize yarıcak bu yazdıklarım ;)
Herkez kendine ii baksın. paticiğe yazmayı çok özlemişim o yüzden böyle uzun uzun yazdım :)[signature][hline] Jayna
Sosyal ağlarda paylaş

sadece siz takmayin onlar taksin...bu arada ben tammaini okumadim..ama bır ıkıde ben yazim
1.hic bir kız veya herhangi bir özel insan arkanizda bırakmayın bırakıyorsanız saglam birisi olsun(Dip not:suana kadar 2 tane arkadaşım nişanlısından ayrıldı bu insaların hepsi ben onsuz yaşayam deyıp de kendısinı yerden yere vurup askerliginin bitmesine 40 gun kala izne gıden insanlar Ve Bu Arada en buyuk denetleme oncesi Nato denetlemsi..) kimse için uzulmeye degmez..
2.şafak saymayin derim..
3.sigara için arkadaşlıklar kuracaksınız ve bence uzak durun derim yarın sende olur onda olmaz vermezsın problem..
4.yer degiştirmede şarjor calmak got ister biraz..ama deirm ki bir tarafina iz briakın ama sakın Rutbelı ıtler gormesın Askeri Mala zarar verdiigniz için ceza alırsınız..
5. traj bicagida almayin içerden alin kapıda elinizden alabilirler..
6.Her Boku Yapin ama once bir kendiniz mekani taniyin bireyleri tanımaya calişin ondan soran ne yaparsanız yapin ama sakın Mimlenmeyin heleki ilk gunlerde Göze Batmayin..
7.Cep Telefonu Falan sim kart Sokmaya Calişmayin İlk gunlerde..Sokarsaniz Sim kart Sokun ama onuda yakaniza bir tarafına saklayın helekı ilk gunlerde vay ben bunu soktum sunu getırıdm dıye kımseyle sohbet anında anlatmayın ipnede yokdur cekemez gider askere yada rutbeliye soelr sonra senin içinde patlar..
8.bir insana bir defa borc verin ondan sonra adama bakın bakalım ne kadar surede geri getircek eger dedigi surede verırse bidaha deneyin eger vermezse silin o adami gıtsın sadece aranizda şöle bir diyalog gecsin:
X Er:Selam Y
Y Er:Selam X
bundan oteye goturmeyın ve böle insanlara karşı direk tavrınızı koyun fazla muhatap olmayin deirm..

[Bu mesaj ameros tarafından 25 Aralık 2005 14:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

okudum benimsedim :)[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki:
herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz
bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon
[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
ya benim bi arkadaşım askere gitti orda ona baya bi takışlar işte ne diye dik durmuyosun lan die böle dövmüşler bunu

çocuk en sonunda hastanelik oldu dayak yemekten :(

askerde işin ne demiş profesyonel oyuncuum diince bu ne biçim iş lan falan demiş :( bide öyle dövmüş :(

[ Mesaj 05 Şubat 2006, Pazar - 11:01 tarihinde, arenda_duwcal tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@ameros: o rütbeli it dediklerin olmasa askeriyede senin gibi konuşanlar adam olmazdıki o rütbeli itler bile seni adam edememiş baksana! Çok dayak yedin galiba askerde? ama bence az yemişsinki bir değişiklik olmamış sende.Orduda herkez görevini yerine getirmemiş olsaydı o rütbeli insanlar olmamış olsaydı sen bu ülkede böyle yaşardın emin ol bu tür konuşmalar yapardın kesin,kendi dilindede konuşurdun kafanda çuvalla iyi gelirdi o sana.Ağzından çıkanı önce kulagın duysun sonra gözün görsün senin bu türlü rahat olmanı sağlayan o kişilerdir...
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...