Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

El Yapımı Projeksiyon (Çok koyal ve çok ucuz)

Ragnar

Öne çıkan mesajlar

Ticari bir projeksiyon cihazı yerine; kendiniz yüksek kalitede bir projeksiyon yapabilirsiniz. Elyapımı projeksiyon yapım rehberimiz olan forumumuz, kendi çabalarınızla yapacağınız cihazı gerçekleştirirken size her konuda yardımcı olacaktır. Neredeyse ticari bir projeksiyon cihazının lamba fiyatına kendinize bir el yapımı projeksiyon yapabilirsiniz. Ticari projeksiyonların lamba fiyatları 250$-600$ arasında olabiliyor. Burada verilen örnek fotoğraflara bakınız. Bu resimler tamamiyle el yapımı cihazlardan alınmış görüntülerdir. Forumumuz sayesinde sizde kendi elyapımı projeksiyon cihazınızı yapabilirsiniz. Bir elyapımı projeksiyon cihazı, yüksek çözünürlükte olabileceği gibi (1024x768 LCD panel), düşük çözünürlükte (320x234 LCD panel) de olabilir. LCD haricinde ihtiyacınız olan diğer malzemeler; 150-400 watt metal halide lamba, iki yüksek kalitede frensel lens, triplet objektif, soğutma için fanlar ve uygun bir kasa... Bu malzemelerle yaptığımız projeksiyon cihazı,gerçek bir projeksiyon cihazıyla hemen hemen aynıdır . Tek bir fark dışında: Kendiniz yaptığınızda çok büyük bir miktar parayı geri kazanabilirsiniz! (Save your money!!!)

İsterseniz forumumuzdaki hazır kitlerden edinebilir veya planları hazır projelerden birisini gerçekleştirebilirsiniz. Aslında projeksiyonunuzu yaparken, optik sistemi ve genel çalışma prensibi ile ilgili bir çok şeyi de öğrenmiş oluyorsunuz. Bu öğrendiklerinizle kendi özgün dizaynınızı da tasarlıyabilir ve yapabilirsiniz.

Eğer siz ve arkadaşlarınız ticari bir projeksiyon cihazı almayı düşünüyorsanız durun ve bir alternatifleri düşünün. Bizim yapmaya çalıştığımız projeksiyon cihazları çok daha uygun bir maliyetle bunun yerini alıyor.

Ayrıca:
• Bu projeksiyon projesi çok eğlenceli ve basittir.
• Bu proje, parçaları elde etikten sonra bir kaç günde biter.
• HDTV kalitesinde bir görüntü için yüksek kalitede bir LCD monitör edinmeniz yeterlidir.
• Kendi dizaynınızı yaratabilirsiniz ya da kit satın alabilirsiniz.

Resimde de görüldügü gibi sizden 37 ekran bir TV'ye aparat yapmanız istenecek, sizde bu cihazdan verim bekleyeceksiniz. Ayrıca harcadıgınız zaman ve parada boşa gitmiş olacak. Forumumuzda yapılan cihazlar, yukarıda resmi görülen basit aparatla asla karşılaştırılamaz. Çünkü bizler normal LCD projeksiyonlardan pek te farkı olmamakla birlikte bir LCD projeksiyon yapıyoruz.

www.elyapimiprojeksiyon.com ticari projeksiyonlara harcanan gibi büyük miktarda parayı harcamadan ve dahası en pahalısı 50 YTL olan ampullerle yapılan, uygun fiyatlı bir projeksiyon projesini yapabileceğiniz bütün bilgileri içeriyor. Ayrıca bu projeksiyonun yapımı sırasında, optik konularını ve bunların nasıl çalıştığını öğretiyor. Sonunda bunları öğrenerek istediğiniz çeşitte projeksiyon projesi yapabilirsiniz

Yazı www.elyapimiprojeksiyon.com dan alıntıdır.

Kendim hemen başlıcam bakalım nasıl bişey çıkacak

[Bu mesaj Ragnar tarafından 30 Eylül 2005 13:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

periyodik denersen girebiliyosun

olay çok hoş bir adet tft lcd alıyosun 5 ile 8 inc arası bunun içindeki tft yi (film) sokuyorsun ve arkasına bildğimi beyaz 150 250 watt arası bi laba koyuyorsun onune 2 adet lenz ve bir objekif ekliyosun 2 tanede fan bittti :)[signature][hline]www.edepom.com

[Bu mesaj Ragnar tarafından 30 Eylül 2005 15:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

türk erkeği doğuştan elektronik mühendisi, marangoz, inşaat işçisi ve tesisatçı olduğundan herhangi birimizin zorluk yaşayacağını sanmıyorum.

ayrıca çok gaza geldim. yapmak istiyorum. fakat ama lakin parçalara verdiğim paraya değmezse demeden de edemiyorum..[signature][hline]anonymity brings out the worst in people
BandRoLL
Sosyal ağlarda paylaş

Siteye baktım güzel hoş bilgiler vermiş.
Gerçektende yapılabiliyor ancak hiçbir bilgisi olmayan adam sadece yazıları okuyarak bu olayı gerçekleştiremez diyorum.Çünkü bu iş pratik ve bilgi ister.Yaparken yanlış uygulamalar ve anlaşılmalar olabilir.
Site ebay'dan malzeme bulunur demiş.Güzel hoş.Baktım ebayda projeksiyon cihazlarına bu sitede yazan fiyatlar civarında
Uygun fiyata 2. el ojinal projeksiyonlar var.Bunun üstüne bi dumur yaşadım açıkcası...
Sosyal ağlarda paylaş

bir merakım da cereyan etti.

bu mereti bir şekilde digiturk ile ilişkilendirebilmem mümkün mü?
misal tv kartım olsa? digiturk tv kartına bağlanır mı?

durum şu ki, evde televizyon yok. televizyon almam gerekmekte. eğer bu meretten yaparsam televizyon almam :D[signature][hline]anonymity brings out the worst in people
BandRoLL
Sosyal ağlarda paylaş

kullanacağın lcd üzerinde bulunan kontrol kartındaki video in lerle alakalı s video varsa (composit ) bir sorun olmaz

önemli olan alınan lcd nin kontrol kartı .

+ kullandığın lcd üstünde tv tuner varsa tak anteni keyfine bak

s video av +tv tunerli ve yüksek çözünürlüklü bir lcd olmalı
genellemelere bakında 5.6,7,8 inc lcd ler kullanılmış
marka olarakta leader 5.6 , psone , bayagı bir kullanılmış.

[Bu mesaj Ragnar tarafından 30 Eylül 2005 16:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Jedi, 30 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki:
Siteye baktım güzel hoş bilgiler vermiş.
Gerçektende yapılabiliyor ancak hiçbir bilgisi olmayan adam sadece yazıları okuyarak bu olayı gerçekleştiremez diyorum.Çünkü bu iş pratik ve bilgi ister.Yaparken yanlış uygulamalar ve anlaşılmalar olabilir.
Site ebay'dan malzeme bulunur demiş.Güzel hoş.Baktım ebayda projeksiyon cihazlarına bu sitede yazan fiyatlar civarında
Uygun fiyata 2. el ojinal projeksiyonlar var.Bunun üstüne bi dumur yaşadım açıkcası...

asıl önemli noktayı kaçırmışsın orjinal projeksiyonları lamba omur 1000 ila 5000 arası ve en dandik lamba 300 dolar sen bu sistemi 300 dolara malediyosun ve kullanacağın malzemelere gore 5000 ila 10000 saat kullanım ömru oluyor[signature][hline]www.edepom.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bert, 30 Eylül 2005 16:06 tarihinde demiş ki:
bu olayı gerçekleştirmek için elektronik filan bilmek gerekmezmi

Parçalar üzerindeherangi bir modifikasyon söz konusu değil (özel bişeyler yapmıyorsan) Yapılacak işlemler sadece parçaların sokulmesi ve bir kutu içerisinde muntazam yerleştirilmesi.

Eğer kırmadan cihaz söke biliyorsan hiç bir eksiğin yok zaten iş başlarken hazır projelerle başlanmalı. 1 ton proje var ve projeler a dan z ye anlatımlı ve resimli sadece gördüğün basit işlemleri yapıcaksın okadar.

Ama biraz el yatkınlığı ve yetenek şart. Yoksa boşa para ve zaman kaybı. Sonuçta bu bir lego değil herşey yerli yerine oturmuyor.

[Bu mesaj Ragnar tarafından 30 Eylül 2005 16:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@Ragnar;
diyorsun ki; normal projeksiyonların lamba ömürleri 1000 ila 5000 saat gidiyor.Bu demektir ki ortalama tv seyreden biri için 3 yıl.
El yapımı bir projeksiyon yerine onun maliyetinde Sony marka ve kusursuz bir projeksiyonu tercih ederim. Çünkü 3 yıl yeterli bi süre ve bu süre sonunda ortalıkta projeksiyon diye bir şeyin kalacagını sanmıyorum.
Zira 106cm LCD tv ler (SABA) 2.9milyon ytl. 3 yıl sonra sanırım 700-800$ a düşer ve şimdi yapacagımız el yapımı projeksiyon'un kalitesinide 3 ile çarparız.
Ancak bir hobi olarak yapmak istenebilir.Saygı duyarım.
Kolay gelsin.Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

450 milyona ne alabilirsin ?
en kötü projeksiyon 1300$

+ hangi 106 plazmada 200cm X 150 cm (ortalama) 3 m2 seredebileceksin ?
en kotu 127 plazma lazım bunların en dandiği 6m

Bide plazmayla projeksiyonu kıyaslamak çok anlamsız bence.
elma ve armut olmuş tam.

hadi canım tavanda film seretmek istedi veya galatasaray şampiyon oldu apartman duvarına bayrak çekicem ?.

[Bu mesaj Ragnar tarafından 30 Eylül 2005 16:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Jedi, 30 Eylül 2005 16:37 tarihinde demiş ki:.
Zira 106cm LCD tv ler (SABA) 2.9milyon ytl. 3

2.900 ytl olcak 2.9 milyon ytl 3 trilyon ediyo neyse.
bence el yapimi daha iyi gibi sonucta projeksiyon aletleri cok pahali. ayrica 3 sene sonra projeksiyon diye bisi kalmaz diye cok ucmayin projeksiyon bence belli bi sure daha kalir[signature][hline]Even a stopped clock tells the right time twice a day.
Penthesilea ftw...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Jedi, 30 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki:
Site ebay'dan malzeme bulunur demiş.Güzel hoş.Baktım ebayda projeksiyon cihazlarına bu sitede yazan fiyatlar civarında uygun fiyata 2. el ojinal projeksiyonlar var.Bunun üstüne bi dumur yaşadım açıkcası...

said:
Jedi, 30 Eylül 2005 16:37 tarihinde demiş ki:
Ancak bir hobi olarak yapmak istenebilir.Saygı duyarım.
Kolay gelsin.Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...