Gunn Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 Evde bir adet desktop bir adet notebook var. adsl bağlantısı için kablosuz sinyal gönderebilen bir modem var. isterim ki laptopum hem internet bağlantısını alsın hem de ikisi bir networkün içinde kardeş kardeş yaşasınlar. Tutorial beklenmektedir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
muzcu Mesaj tarihi: Aralık 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2005 şimdi bi dakka senin modemin özellikleri önemli. hub mı? ethernetli mi? ki ethernet olmassa olmaz. kaç bilgisayara kadar destekli modemin (hublı ise) ha ordan sonrası kolay. 1. iki bilgisayarın da yerel ağ bağlantısı (local network) özelliklerinden yükle butonuna basılıp tcp ip ve net bios (?) paylaşım felan falan protocolleri yüklenir. 2. iki bilgisayarın da firewallarında gerekli paylaşım ayarları yapılır (izin verilir yani) 3. iki bilgisayarda da ev apı kur dan ağ kurulur (orda kurmak istediğin ağ şeklini seçmen için fotolar var) 4. iki bilgisayar da resetlendirilir (yeniden başlat) edit: kolay dedim ama o hub o modem olucan ondan sonra cross cablo ve internet için ethernet kablosu felan da olucak. [signature][hline]EU-Frostwhisper; No Skill Just Luckers (guild) lvl60 Human Mage (31arcane/20fire !) [Bu mesaj muzcu tarafından 22 Aralık 2005 12:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gunn Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 modemim zoom x6 desktop bilgisayar ethernet kablosuyla diğer ise wireless ethernetle bağlı modeme. Interneti paylaşmada sorun yok ancak aynı workgroup altında bir network oluşturamıyorum. En son ulaştığım nokta desktopumdaki workgroupta laptopumun ismini gördüm ama çift click yapınca "ulaşmaya izniniz yok" tarzı bi uyarı çıkarıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar