Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

In Flames - Come Clarity

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
allah soulseeke mi düşmüş...

"OOOO WHAT A NICE CLOTHES YOU ARE!" derim başka bişi demem.[signature][hline]As the face of glacier your mountains tower against the sunset
unforgetting what was made a bond so strong and ever so real...
The statue watches the kingdom your giant wings make all beneath
i'm staring forth the raventhrone I know i'm at the heart of winter...
Mesaj tarihi:
soulseekte baya bakltım bulamadım hatta bazı dangalaklarla son album uzerıne kavga ettim :)
en sonunda miraul sagosul torrentit com dan cektım[signature][hline]You´ll never be alone again
You´ll never die again
You´ll never be born again
You´ll forever be, stuck here in eternity
Mesaj tarihi:
said:
DoGMeaT, 25 Kasım 2005 08:57 tarihinde demiş ki:
gitarları beenmedim
.VE O VOKAL NE anders sıcma evladım ya
bu sarkıya 5 üzerinden 2 veirim.

muzikten anlamıyosun yigit[signature][hline]Take this life, i'm right here
Stay awhile and breathe the air

In Flames We Trust
Mesaj tarihi:
aah şimdi dinliyorum albümü
ve dead end şarkısında giren vokale resmen bittim içim eridi
şimdiye kadar gayet güzel dicem hiç değil
direk mükemmel!
ilersinin de kötü olcaanı zaten sanmıyorum hiç
süper süper süper
soulseekde bende var isim olarak emirsaltuk yazıp eklerseniz benden download yapabilirsiniz[signature][hline]In flames we trust.

[Bu mesaj Revangelis tarafından 25 Kasım 2005 21:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Shakkil, 25 Kasım 2005 22:47 tarihinde demiş ki:
Ehehe çok kötü bu albüm yav :)

şaka yapmış inanmayın...[signature][hline]You´ll never be alone again
You´ll never die again
You´ll never be born again
You´ll forever be, stuck here in eternity
Mesaj tarihi:
said:
Shakkil, 25 Kasım 2005 22:47 tarihinde demiş ki:
Ehehe çok kötü bu albüm yav :)

allah carpar, o olmassa allahın izni jesperın kavliyle ben carparım[signature][hline]Take this life, i'm right here
Stay awhile and breathe the air

In Flames We Trust
Mesaj tarihi:
Take this life i cektim digerlnii de cekiyorum.

Take This Life melodic deathse böyle melodeath e kafam girsin bu bir (haluk levent sarkilari gibi bidibidibidibdii basim agridi lan), ikincisi andersin sesine de kafam girsin cok rahatsiz edici than da tam bunu sölicekken ayni seni söledi zaten. Umarim diger sarkilar daha iyidir[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train
Emilo, Gnome Warrior
Mesaj tarihi:
said:
Jester, 25 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:

muzikten anlamıyosun yigit

bak arkadasım
ben anlamıopm hadi,sen okumus adamsın senmi anlyıon,müzikmi bu şimdi,vıcı vıcı vıcı vıcı kafa patlatyıo,yani anladım gençsiniz kanınız kaynıo ama böylede olmazki,baırıolar caırıolar.
hayret bişi.
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 26 Kasım 2005 03:39 tarihinde demiş ki:
Take this life i cektim digerlnii de cekiyorum.

Take This Life melodic deathse böyle melodeath e kafam girsin bu bir (haluk levent sarkilari gibi bidibidibidibdii basim agridi lan), ikincisi andersin sesine de kafam girsin cok rahatsiz edici than da tam bunu sölicekken ayni seni söledi zaten. Umarim diger sarkilar daha iyidir

bir kere herkesin zevkleri farklı olduğu için albüm beğenilmeyebilir tabii ki, ama tarzla ilgili yorumunu ve haluk levent benzetmesini sadece ben metalciyim sertim pisim türü insanlar yapar penth, niye böyle birşey yazdın onu bilmiyorum.

Objektif olarak bakarsam, album kesinlikle BAŞARILI BİR SWEDISH DEATH ALBÜMÜ. Soundtrack to Your Escape'te denenen metalcore ve hafif industrial etkili tarzdan uzaklaşılmış, riffler bol, teknik ve melodik, akustikler ve sololar havada uçuşuyor, efekt ise toplam 2 dakikadır albümün içinde. Olabildiğine hırçın, agresif, gitar tonları sert, davullar sert, bass tonu daha önce In Flames'te hiç duyulmadık şekilde baskın.
Bir insanın bu albüme kötü demesi için (beğenmemek demiyorum bak) In Flames'ten hala The Jester Race bekleyen geri kafalı birisi olması lazım. Ki album daha önce yapılan hiç bir şeye benzemiyor, ille bir albüme benzetilecekse en yakın Clayman.

Kendi açımdan öznel olarak bakarsam ise albüm bir masterpiece, In Flames'in zirve noktası. Kimbilir kaç kere kışın soğuğunda December Flower'la ısındım, kaç kere Jotun'la gaza geldim, kaç kere Only For The Weak'te duygulandım, kaç kere Trigger'la "collect some stars to shine for you" diye bağırdım.

3 Temmuz günü yaşadıklarımı da unutmam imkansız tabii ki, onları da eklersem topic 10 dakkada ancak açılır o yüzden yazmıyorum, bol bol yazmıştım zaten.

Bunlardan sonra tek diyebileceğim ise bu albumü dinlediğimde hayatımda çok şey değişti. Albümü başından sonuna kadar kesinlikle beğendim, beğenmeyen, albümü anlayamayan insanın kendi kaybıdır bu.

Son olarak,

WE ARE IN FLAMES, WE REACH HEAVEN TONIGHT..[signature][hline]1995 -> We are In Flames, towards the dead archaic heavens...
2005 -> We are In Flames, we reach heaven tonight!
Mesaj tarihi:
Sound olarak eski günleri aratmamışlar hatta daha fazlasını bulabilmek mümkün çok iyi bir sound yakalamışlar albümde vokellerde bazı şarkılarda nerde eski anders dediğim oldu bazı şarkılarda ise salla gitsin eskiyi dediğim oldu bence beklentileri boşa çıkarmayacağı kesin bi kaç albümde düş kırıklıgı yaratsada aradaki buzlar bu albümle kesinlikle erir en azından benim açımdan eridi :)
In Flames We Trust!!![signature][hline]god hates us all
Beşiktaş
Mesaj tarihi:
Ya.. Oncelikle Melodic Death in Brutal vokal olmadigini ogrenin arkadaslar..

Melodic Death akimini yaratan gruplarin en onemlisinden bahsediyorsunuz.. Emin olunki In Flames melodic death in ne oldugunu senden ve bunu soyleyen diger insanlardan daha iyi biliyor.. Siz daha ip atlarken misket oynarken yapiyolardi bu muzigi cunku..

Yeni albumden bahsetmeden once bi eskilere donelim isterseniz..

Lunar Strain den Reroute to remain e kadar bir inflames e bakalim neler olmus.

Lunar Strain ile muzigini bana sevdiren bu grup Jester Race ile onlara tapmami sagladi.. Colony ve Whoracle la da tekrar ve tekrar onlara saygi duymami sagladi.. Gitar armonileri tavana vuran.. Sololari ile "allah belani versin dedirten" bu grup mukemmel islere imza atti. Peki reroute to remain ile beraber noldu..

Eger Lunar Strain den bugune kadar gelen albumlere dikkat ederseniz zaten hic biri birbirinin aynı değildir. In Flames de degismeyen tek sey gitar armonileridir. Gitarin Tonu değişir, kayıt değişir, kullanılan yeni enstrumanlar gelir ve daha bi sürü şey ama o In Flames armonilerini hala bu grupta en cok tarzıyla alakasız olmuş denilen Soundtrack to your escape de bile görürsünüz.. Çünkü Jesper Stromblad hala o grupta gitar çalıyor.. In Flamesin arkasındaki adamda "o"dur... Yani melodic death nedir die soracak olursanız.. In Flames in gitarlarıdır melodic death..

Her albümde kendine yeni birşeyler katan. Her albümde yeni şeyler deneyen bir grupla karşı karşıyasınız..

Gelelim sadede yana Come Clarity e..

Önce Melodic Deathmi değilmi ona bakalım her ne kadar saçma bir konu olsada..

Versus Terminus ve Pacing Deaths terminal in introları dead end in 2. dakikasında giren gitarlar ve Take this life gibi bir şarkı şu an aklıma gelmeyen bir çok başka yerdeki sound Kesinlikle melodik deathtir.. Hatta Versus Terminus bence eskilere bi gönderme olmuş.. Jester race e Whoracle a çok fazla gönderme var bu şarkıda.. 12 şarkının içinde hala bu kadar melodic death teması bulabiliyorsak. Bu gruba melodic death degil diyen arkadaslar. Melodic deathin ne demek oldugunu ve vokalden ibaret olmadığını öğrensinler önce.. Genede bu kadar melodic death temasına rağmen grup kendi tarzını bulma arayışında hala ilerlemekte.. Bunun içinde Melodic death ten de temalar Metalcore dan da temalar ve başka bir sürü tarzdan temalar ayrıca kendi yarattıkları şeyleri görmek mümkün.

Yani zaten kendilerine melodic death demeyen bir grubu yeni çıkan albümleri konusunda "MELODIC DEATH DEIL LA BU LA" diyerek eleştirmek kadar saçma bişi görmedim. :)

Tekrar sadede gelmek gerekirse.. In Flames gene bir In Flames albümü çıkarmış. Anders yeni vokaline eski brutalinden çok daha fazla hakim.. Jesperın gitarları mükemmel derecede hoş ve ön planda.. O grupta ısınamadığım Daniel Svensson bile benden + puan aldı fakat albümün en kötü özelliği davulları. Bu kadar armonik melodi ağırlıklı bir gruba (eskiye nazaran azalma olsada) bu davulları ben yakıştıramadım buda şahsi fikrim...

Yazının sonu budur... Kafanızı çok ağrıtmadım umarım..

"Take this life. I'm right here. Stay awhile and breathe the air!"
ve "In Flames We Trust" diyerek bitiriyorum.[signature][hline]As the face of glacier your mountains tower against the sunset
unforgetting what was made a bond so strong and ever so real...
The statue watches the kingdom your giant wings make all beneath
i'm staring forth the raventhrone I know i'm at the heart of winter...
  • Yeni Oluştur...