Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kadınların zorlukları!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
evet arkadaslar biliyosunuz topiç açmıstım biz erkekleri savunuyoruz diye.şimdi karsı tarafın silahları bunlar

kadın arastırmacılar ve sorunları= yaptıkları işin ciddiyete alınmamasıı ve universitelerde erkek egitim gorevlilerin calıstırılması bide bunlarla ilgili istatikler

kadınlar ve egitim=tum dunyada oldugu gibi ulkemizdede kadınlar egitim hakkını mucadele ederek aldılar
Eğitim özgürlüğünün kısıtlanması

kadınlarla ilgili istatikler var mesela sole bi istatistik=15 ile 19 yas arası kadınlarda dogurganlık oranı %44 .. bu oran cok yuksekmiş falan filan

bir erkegin gozuyle seriat ve kadın

kara carsafa kaının tıkılıp erkegin gerisine atılması

özgurlukten yoksun kılınması

islamiyetin kadın haklarına saygı duymasına ragmen kadına yapılan 2.sınıf muamele

kadına karsı kullanılan siddet

SİDETE HOSGORU
a fiziksel siddet
bedendeki izlerin altındaki baslıkta cinsel siddet var, sözel asagılama hor gorme, duygusal siddet, ekonnomik sideeet, siddete ugrayan kadınların ruhsal durumları , siddeti uygulayan erkek cesitleri

evet bunları nasıl savunurum sizce.lütfen bi yardım edin[signature][hline]yeni geldin ve hiçbişi bilmiyosan buraya alalım sizi
bana bişimi dicen koçum
[u]beni buralarda bulabilirsiniz

1-2-3-4
-5-6
Mesaj tarihi:
Savunma. Her erkek aynı değil, her kadın aynı değil. İki tarafın da üstünlükleri mevcut. Ama duygu sömürüsü yapan taraf onlar. Onlar 18 ay askere gidip canlarını tehlikeye atmıyolar, direk işe giriyolar falaaan, filan. Uzar gider :-)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
said:
takozcu, 15 Aralık 2005 21:50 tarihinde demiş ki:
kadınlar zor işlerin altından kalkamaz
derdi din hocam

Valla bence kadinin en buyuk zorlugu dogumdur. Hocaniza sorsaydiniz hocam dogumun altindan kalkabilirmisiniz diye
Mesaj tarihi:
[spo1=Açıklama]Bölgesel olarak değişiyor yalnız bu statistikler Doğuda öyleyken burda böyle fln die doğuda 15 - 19 arası doğurganlık %44 tür Batı da %5 %10 dur.Kadınlar sindiriliyor ve sindirilen kadın umutsuz bir kadın oluyor herşeyi oluruna bırakıyor ama erkeklerin doğası daa farklı sindirilse dahi söyliyecek bir sözü vardır erkeklerin son bir söz.Orta Çağ avrupasını Türkiye'ye uyarlıyalım mesela Papa milleti istediği gibi yönetiyor ve insanlara onun her zmn doğruyu söylediğine inandırıyor Türkiye'de de durum böyle aslında.Sonuçta kadınlar sindirilmeye göz yumuyorlar aslında Ortaçağ avrupası nasıl skolastik düşünceden kurtuldu Papa'nın söylediklerini yalanlıyarak kadınlar içinde bu geçerli bir kadın bir şeyi gerçekten istiyorsa onu elde ediyor gerçektende istedikleri zmn oluyor.Marie Curie 1911 nobel ödülünü tek başına almıştır mesela çalışmalarıda günümüze ışık tutmuştur.Yani aslında ipler kadınların elinde.Çoğu erkek kadınlara muhtaçtır ama kadınlar erkeklere muhtaç değildir.Biz eziliyoruz erkekler böyle yapıyor şöyle yapıyor erkek egemen toplum vs.Erkekler bu muhtaçlık duygusundan kurtulmak için üste çıkmaya çalışacaktır(ezmek,hor görmek,bilimum iğrençlikler)ama modern bir erkek daa farklı yöntemler kullanır.En güzelinden bir örnek ortama etkileyici bir kadın girdiğinde ve bizde gözlerimizi alamadığımızda onu arzularız hatta sülük gibi yapışıp seni seviyorum senden hoşlanıyorum gibi olaylara yönelebiliriz ama bilinçliysek gururumuz olduğunu anımsar ve yüz vermeme onu takmama ve bilgilerimizle tecrübelerimizle onu ezmeye veya onu etkilemeye çalışırız.Kadınlar el bebek gül bebek yaşamak istiyor.Kısacası doğudaki ezilme olayıyla batıdaki olay farklıdır batıdaki olayları ele alırsak kadınlar bencillik yapıyorlar kendileri aslında ezilmiyorlar doğudaki veya doğudan şehirlere göçen kadınları kullanarak bilinçli kadın toplumunun dahada güçlenmesini ve daha da rahat yaşamak istiyorlar nileppezdel'in de dediği gibi bir duygu sömürüsü var ortada.Madem kadın haklarını savunuyorlar bu feministler ilk önce doğudakilere yardım etsinler asıl ezilen kadına yardım etsinler sonra bunları tartışalım.
gelelim şu kadınların zorluklarına

kadın arastırmacılar ve sorunları= yaptıkları işin ciddiyete alınmamasıı ve universitelerde erkek egitim gorevlilerin calıstırılması bide bunlarla ilgili istatikler
iyi güzel peki bu üniversitede eğitim görevlisi olmak istiyen kadınlar niye mahkemeye başvurmuyorlar.İngiltere'de bir kadın,kadın olduğu için diğer statüsü yükseltilen erkekten nitelikli olmasına rağmen o mertebeye getirilmemişti ve şirketi dava etmiş büyük bir tazminatın üstüne konmuştu.Türkiye'dede bu ayrımcılık kamu ya ve mahkemeye ulaşabilir ama Ana haber bülteninde falanca kurumu filanca nedenden dava etti haberlerine rastlıyamadım halbuki İngiltere'deki olay sansasyon yaratmıştı.
kadınlar ve egitim=tum dunyada oldugu gibi ulkemizdede kadınlar egitim hakkını mucadele ederek aldılar
Eğitim özgürlüğünün kısıtlanması

Bu doğudaki kadınlar yani eğitimsiz kadınlar için geçerlidir bunu kullanarak feministiz die geçinerek erkekleri ezmeye çalışırlar.
kadınlarla ilgili istatikler var mesela sole bi istatistik=15 ile 19 yas arası kadınlarda dogurganlık oranı %44 .. bu oran cok yuksekmiş falan filan
Buda eğitimsizlikle alakalı dediğim gibi[/spo]
Kısacası Erkeklerin zorlukları çoğunlukla doğasıyla ve Vicdan ile ilgili Kadınların sorunları eğitim ve Hukuk ile ilgili eğitim ve hukuk çözülmesi mümkün sorunlar ama vicdan ve doğa Kısacası söyledikleriminde ucu çok acık çok geniş kapsamlı ama hiç olmassa savunma olarak kullanılabilir ortamda baya bir tartışmada olur (:[signature][hline]"Abidin,bana mutluluğun resmini çizebilirmisin?"
Mutluluk
Mesaj tarihi:
[li]sokaktaki tacizci denyolar[/li]
[li]gittiginiz magazalardaki tacizci denyolar[/li]
[li]sinemalardaki tacizci denyolar[/li]
[li]bakkaldaki tacizci denyolar[/li]
oho saymakla bitmez:) bir de, benim en cok yakındıgım malesef ki bazı kendini bilmez kişiliği oturmamıs bagyanlar ile aynı kefeye konmak. bir bagyan tarafından bi şekilde canı yanmıs bir arkadas gelip burda "bu kızların hepsi boyle" diye konusabiliyor, ha üstüme aliniyor muyum? hayır tabiki, ama yine de hoşlaşmıyorum. onun dısında aklima gelen, aile baskısı, ilerki yaşta buna eklenen koca baskısı(belki dayagı) ve calişma alanında yasayacagımız guclukler ve trafikte nefret edilmemiz var. aklima baska bişey gelmiyor

edit: imla
[signature][hline]you have no chance to survive make your time!
ha ha ha!

[Bu mesaj dory tarafından 15 Aralık 2005 22:15 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...