Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bölüme Yaptığım Logolar


Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

Bir süre önce okuduum bölüm için logo tasarımı istendi benden.. Sonra aynı konularda başka bir arkadaştan da istendi.. Ben yaptım, o yaptı.. Sonunda, bölümde öğrenciler arası bir oylama yapıldı.. Bayaaa bir açık ara farkla benm 3 logo kazandı.. işlemler yapıldı ve resmi logo oldular..

Bölüm Logosu


Araştırma Masaları Logosu


Kulüp Logosu
[signature][hline]Designer® | Kâh çıkarım göklere, seyreylerim dünyayı.. Kâh inerim yeryüzüne, dünya seyreyler beni..

[Bu mesaj Dragonmax tarafından 07 Aralık 2005 02:15 tarihinde değiştirilmiştir]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence logo deil resim yapmissin.Belki calismalarinda koydugun dunyaa resimi yada digerleri, olusturdugu konsepti anlatmak istiyor fakat biraz düşündürsen bunlar çeşitli boyutlarda olacak.mesela antetli kagidi kart viziti veya zarfi.cok fazla detay var.karisir gider.

Baska bir elestirimde renkler için olacak.Bir logoda en fazla 3,ki buda gercekte gerekli ise.2 ideal ve bu 2 renk harmoni renkleri olmamali daha cok kontrast olmali.Mesela bir fakstan veya fotokopi makinasindan gecerken siyah ve beyaz olacak.bu seferde logo bir anlam teşkil etmeyecektir.

bence logo tasarlarken bunlara dikkat edilmesi gerekli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de resmi kuruma yaptım logoyu.. bir resmi kuruma kafanıza göre logo yapamazsınız.. hocalar toplanmış şöle böle böle.. şu renkleri klullan vs..
-hocam ama bakın baskıd maliyet çok olur.. max. 3-4 renk olması lazım..
-yok o sırun değil istediin kadar renkli yap, biz öle kullanıcaz vs.
-ok dedim..

zaten taslak çalışmalrından itibaren kontrol edildi bunlar.. yani kafama göre yapmadım.. aksi halde bn de 2-3 renge ypardım logoları..[signature][hline]Designer® | Kâh çıkarım göklere, seyreylerim dünyayı.. Kâh inerim yeryüzüne, dünya seyreyler beni..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

var o kadar boyutları cnm. yaptırıldı.. dijital baskı.. bu arada hoclar kriteleri verdi 2 kişi yaptı.. oylama bundan.. bayet basit bir mantık bunda anlamayacak ne var?![signature][hline]Designer® | Kâh çıkarım göklere, seyreylerim dünyayı.. Kâh inerim yeryüzüne, dünya seyreyler beni..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

açıklamalrını da koyayım yav:

1. logo:

Uluslararası İlişkiler Bölüm logosu olarak tasarladığım bu logoda; bölümümüzde yetişip geleceğe hazırlanan diplomat tipini çizmeyi amaçladım. Genç, dinamik, sağlam kökleri olan ve geleceğe umutla bakan bir nesil. Logoya yeni açan bir çiçeğin konseptini uyarlamaya çalıştım. Merkezde bir hilal ve uluslararsı ilişkiler kısaltması bulunmakta. Hilali Türk unsurunu belirtmek için kullandım. Hilalin eğik oluşu, köke giden kısımla bir simetri oluşturması içindir. Kırmızı ve beyaz renkler ise yine Türkiye. Çevredeki beş yıldız, beş kıtayı nitelendirmektedir. Siyasal anlamda varlığımızın eksik olmadığı ve ileride nüfuzumuzu dahada arttıracağımız beş kıta; Afrika, Amerika, Asya, Avrupa, Avusturalya.. Çevredeki yıldızlar merkezden ışık almaktadırlar. Yani aydınlatıcıları bizleriz. Çiçeğin kökleri ise sağlam bir şekilde tüm dünyaya tutunmuş durumdadır. Yani bizler heryerdeyiz ve heryerde olmaya da devam edeceğiz. Alttaki dünya haritasının lacivert renkte olması, güven duygusunun yayılmasını temsil etmektedir. Lacivert güvenin rengidir. Bu da şu demek oluyor ki; bizim olduğumuz yerde huzur eksik olmayacaktır. “Yurtta sulh, cihanda sulh”.. Ortadaki siyah çizgi bir anlamda çiçeğin topraktan çıkışını, farklı bir bakış açısıyla da tüm dünyanın üzerinde olduğumuzu simgelemektedir. Arka planda kullandığım değişken yeşil rengi ise üniversite logomuzdaki yeşilden esinlenerek buraya uyarladım. Değişken, çünkü hiçbir pikselde aynı yeşil bulunmamakta. Bu da ilk bakışta farkedilmese bile, logoya bir dinamizm katmaktadır. Bölümümüzün bize eğitimimizde kazandıracağı her unsuru logoda bulabilirsiniz

2. logo:

Kocaeli Üniversitesi Uluslararsı İlişkiler Bölümü Stratejik Araştırma Masaları için tasarladığım bu logo, yaptığımız çalışmaların neye dair ve nasıl olduğunu sembolize etmektedir. Bu logo masalarımız için yaptığım üçüncü çalışma. Nihayet en uygun konsepti yakaladığıma inanıyorum. Logoda dış çember üzerinde sıralanmış dokuz daire bulunmakta. Bunlar dokuz ayrı araştırma masamızı simgelemektedir. Ortadaki dünya silueti çalışma bölgemiz; yani bir anlamda ekmek teknemiz.. Alt tarafta Kocaeli Üniversitesi Uluslararsı İlişkiler Bölümü Stratejik Araştırma Masaları kısaltması olarak “KOÜSAM” ’ı kullandım. Belki bu kısaltma ileride Stratejik Araştırma Masaları yerine, Stratejik Araştırma Merkezi olarak telaffuz edilir. Dünya üzerinde kırmızıya yakın turuncu bir renk kullanmamın sebebi, dünyanın her an, herşeyin olabileceği sıcak ve değişken bir mekan olmasındandır. Arka plandaki koyu gri renk sert ve ciddi bir izlenim bırakmak için

3. logo:

Uluslararası İlişkiler Bölümü Kulüp Logosu olarak yaptığım bu çalışmada, siyasetin ana renklerini ön plana çıkarmayı amaçladım. Arkadaki renklerden; siyah petrolü, sarı ateşi (savaş, terör), mavi suyu, yeşil dini, kırmızı ise kanı temsil etmekte. Bu renkler insanlık, tarihi yazmaya başladığından beri dünya siyasetine yön veren renklerdir. Geleceğin diplomatları olarak görülen bizlerin varoluş sepebleri de denilebilir. Yine bu logoda da kullandığım hilal Türkiye unsurunu belirtmek içindir. Arka planda kullandığım gri - pembe karışımı değişken renk ise diplomasiyi nitelendirmektedir.[signature][hline]Designer® | Kâh çıkarım göklere, seyreylerim dünyayı.. Kâh inerim yeryüzüne, dünya seyreyler beni..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dragonmaxım graphicerim, o anlayış biraz eskide kaldı. herşeyi logoya yerleştirme şeysi. yani ortaçağlarda, insanların okuma yazma bilmediği, hanlar için amblem üretilen günler ve biraz sonralarında.

artık, bi tane eğik şekil yapıp bütün "anlamlar" ona yükleniyo. :)[signature][hline]Ben başörtüsü takıyorum. ve başörtüsü ile paticik forumlarına giriyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2-3 güzel olmuş da, 1.'sini sevemedim.

Hem yazı kötü görünüyo, hem de resimde bir "Kocaeli Üni olarak Dünyayı ele geçireceğiz muahaaha" havası sezdim...

Şahsi görüşüm bu tabii..[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dominic, 08 Aralık 2005 07:27 tarihinde demiş ki:
bu thread'e hepsi sahane olmus, eline saglik yazmadan edemiycem, horace'a, cuce'ye filan bakma onlar anlamaz.
çok teşşekkür ederim. mutlu ettin benii.. hoş zaten horacenin beenmesi çok da bişi diil.. bunlar resmi logo.. bunları 500-600 kişi oyladı.. tam not aldıı.. nölümüme ait logolar ve bölümdeki öğrenciler hocalar beendi.. olay bitmiştir..[signature][hline]Designer® | Kâh çıkarım göklere, seyreylerim dünyayı.. Kâh inerim yeryüzüne, dünya seyreyler beni..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...