Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Birkaç kare..

nindalf

Öne çıkan mesajlar

Son fotografı geçen gün moda da çektim, adam öylece oturuyordu etrafı, gecen insanları süzüyordu.
Tam çekiyordum birde bakmazmı...[signature][hline] Istanbul Fotograf ve Sinema Amatorler Dernegi-Magnum Photos[/b]

Nikon d70s
Nikon Nikkor AF 70-300mm f/4-5.6 ED
Nikon Nikon Nikkor AF-S 18-70mm f3.5-4.5G ED-IF

[Bu mesaj nindalf tarafından 05 Aralık 2005 23:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

8. resmi çekmek için yetenek ile birlikte çok da iyi bir makineye sahip olman lazım. başka bir deyişle, hangi fotograf makinesini kullanıyorsun ?[signature][hline]msn : [email protected] / Rogues Do It from Behind..
[PS]Lightning Vortex Tutorialı
[PS]Twirling Vortex Tutoriali

[Bu mesaj Zeppelin tarafından 05 Aralık 2005 22:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zeppelin, 05 Aralık 2005 22:49 tarihinde demiş ki:
8. resmi çekmek için yetenek ile birlikte çok da iyi bir makineye sahip olman lazım. başka bir deyişle, hangi fotograf makinesini kullanıyorsun ?

Nikon d70s
Nikon Nikkor AF 70-300mm f/4-5.6 ED
Nikon Nikkor AF-S 18-70mm f3.5-4.5G ED-IF[signature][hline] Istanbul Fotograf ve Sinema Amatorler Dernegi-Magnum Photos[/b]

[Bu mesaj nindalf tarafından 05 Aralık 2005 23:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sevgili nindalf ile biraz tartıştık meseleyi, uzlaşamadık. bir de size sormak isterim acaba lüks karartılmış mı, karartılmamış mı.

şimdi öncelikle, düşündüğüm şuydu yansımalar (mesela) tam beyazken, bizzat ışığın kaynağının tam beyaz olmaması mümkün değil. hatta iddia ettim ki 20-30 arası bir opacity de siyah ile karartılmış lüks. anlaşamadık. neyse, bilahare, fotokritikteki bir fotoğrafı gördüm. eh pek benzeşiyorlar. lakin onda da fon karartılmış. tabi, biraz yüze göze bulaşmış ve kol altındaki bölüm unutulmuş ama o başka mesele.

şimdi size de sorayım acaba karartılmış mı lüks yoksa karartılmamış mı.

sadece düşünceleri merak ediyorum.[signature][hline]Ben başörtüsü takıyorum. ve başörtüsü ile paticik forumlarına giriyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

Neden söylemedigimi anlamaman normal çünkü öyle.
ARka fondaki karatmanın nası oldugnun sana acıkladım horace fakat diyer lux ısıgının az parlaması netlik kaybından oldugu acık eyer oynasam oyle bir kararma olcagını dusunmuyorum sahsen ki photoshop bilgim böyle bir seviyede değil.

Birde yaş konusunda hala şüpheleirm var.[signature][hline] Istanbul Fotograf ve Sinema Amatorler Dernegi-Magnum Photos[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

Demek arka fondaki kartonları tutan arkadaşlar aynı gayet acele etmişler ilk fotoğraftan sonra, herşey aynı kalmış. lakin kartonla bi şekilde amcanın yüzüne de bulaşmış. :))

Fotoğrafların birinde patlama net görünürken diğer (arkadaşlar gelip arkayı kartonlarla kapattıktan sonra) fotoğrafta kararmış olması ilginç. Netlik kaybından dolayı highlightlarda kararma olacağını düşünmen de ayrıca ilginç. Teraziler ile lüx neredeyse aynı odak mesafesindeyken bunun olması ayrıca ayrıca ilginç. Photoshopta tam da aynı kararmayı 28% opacityli siyahla elde ettim ben valla. Nedense tahmin de ediyordum.

Sevgili kardeşim, yaşımla ilgili şüphelerin olabilir. Doğrudur. Sen giderken ben dönüyordum ama.

Ha diyen olacaktır, neden bu kadar büyüttün uzattın diye. Karartamaz mı, yasak mı diye. Haklısın bunu diyen arkadaş. Lakin hem photoshop kaka deyip, hem bunu yapmak, yetmiyormuş gibi, on tane açık kapı bırakmama rağmen çıkmamak, karşısındakini tanımadan saygısını minimal seviyede tutmak hoşuma gitmeyen şeyler. bu yüzden işleri kendim için biraz keyifli hale getirmek istedim. hoş görünüz :)[signature][hline]Ben başörtüsü takıyorum. ve başörtüsü ile paticik forumlarına giriyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

netlik kaybindan isigin siddeti o tip bir alan derinliginde azalmaz...yavas.

artiyeten luxun forumda ilk yayinlanan hali resmin totaline gore az pozlanmis havasi almis, d70 in kendiliginden bu tip bir composite pozlama teknolojisine sahip olmadigini (sony el sipsak makineler haric hic bir makinanin yoktur) soylemedende edemicem.

guzel fotograf, ama dijital ustune olmamis konusmalar, daha esneklik beklerdim sahsen, yoksa sari filtre felan nedir yani :)

kolay gelsin.[signature][hline]www.fuysal.com
Sosyal ağlarda paylaş

çıkmıo fotolar ya kaçırdım :([signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki:
herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz
bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon
[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...