Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Volvo S40 1.6 Diesel (2006)

Cafein

Öne çıkan mesajlar

Konuyu referans amacı taşıması ve aranınca kolay bulunabilmesi açısından açıyorum (aman bıktık reklamından demeyin yani soran arkadaşlar oldu çünkü, bıktırdıysam affola).

Araç şudur:
[spo2=Dış görünüm][/spo]
[spo1=S40 içi][/spo]

TEKNİK ÖZELLİKLERİ
- Önden çekiş
- 1560 cc silindir hacmi
- 4 silindir, 16 subap
- 4000 devire 110 beygir güç
- 1750 devirde 240 N/m tork
- 0-100 hızlanma 12 saniye
- Yakıt tüketimi: Şehiriçi 6.2, Şehirdışı 4.2, Ortalama: 4.9
- Hava sürtünme katsayısı: 0.31cd
- Yakıt deposu: 55 litre (bana showroomda 46 dediklerine eminim, anlamadım ne iş)
- Bagaj hacmi: 404 litre (3 tam bir yarım ceset rahat alır)
- Boş ağırlık: 1309 kg
- UzunlukXgenişlikXyükseklik(mm) : 4468X1770X1452

GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ
-Sürekli Yanan Kısa Farlar
- Immobilizer
-Dış dikiz aynası ilave sinyal lambası
- 30 sn gecikmeli(60-90 ayarı var) gecikmeli ön far aydınlatma (follow me home gibin)
- Konfor şasi (çok süper bir şey, engebeli yolda pısss pıs pıs gidiyor, pıslar ama sarsılmaz)
- Deadlock kapı kilit sistemi
-ABS & EBA & EBD
- IC (Yan Hava Perdeleri)
- WHIPS koltuklar (Boyun koruma sistemi)
- Sürücü ve yan yolcu hava yastığı
- Uzaktan kumandalı merkezi kilit, güvenlik aydınlatması
- Shiftlock ve keyblock (otomatik vites için)
- Aktif gergili emniyet kemeri
- Far yükseklik ayarı
- Dış Isı Göstergesi
- Ön Far Yıkama Sistemi
- AEM (Aksesuar Elektronik Modül Hazırlığı)
- Reflektör ve ilk yardım çantası
- Akıllı Sürücü Bilgi Sistemi (IDIS)
- Ön Sis Farları
- STC (Denge ve çekiş kontrol sistemi- antipatinaja falan yarıyor, virajlarda ciddi farkediyor)

Bunlara ek olarak şunlar da opsiyonel:
- Volvo Guard Alarm
- Lamine yan camlar
- DSTC (Dinamik denge ve çekiş kontrol sistemi)
- Bi-Xenon farlar
- Spor şasi (Arabanın incelemelerinde "gereksiz para kaybı" olarak not düşülmüş internette)

KONFOR VE İÇ ÖZELLİKLER
- ECC elektronik klima
- Sürücü kapısında kumandalı elektrikli çocuk kilidi
- 60/40 katlanabilir arka koltuklar
- Orta konsolda çakmak, küllük (çıkarılabilir plastik, mataraya benziyor) ve 2 adet bardak tutucu (normal şartlarda küllük tekini işgal ediyor)
- Yükseklik ayarlı mekanik kontrollü ön koltuklar (acayip ayarlanıyor, inanılmaz keyifli ve rahat)
- Elektrik kontrollü ön ve arka camlar
- Polen filtresi
- Sürücü ve yolcu için aydınlatmalı makyaj aynası
- Tekstil Paspas (çok şık ama kirletmeye kıyamıyor insan, ben şeffaf lastik paspas alıp üzerine koydum hemen... başedilmez kışın)
- Direksiyondan kontrollü müzik sistemi (üç yerden kontrolü var ve birinde dijital gösterge eski zaman radyo şekline bürünüyor çok eğlenceli+ kullanışlı)
- Yol Bilgisayarı (kardeş biraz ukaladır yalnız, ille de güvenlik, ille de benim dediğim olacak bir tavrı var, fakat cidden çok kibar ve saygılı)
- Alüminyum iç kaplama
- Otomatik kararan iç dikiz aynası

Neler opsiyonel:
- Ön Koltuk ısıtması
- Direksiyonda döşemeye uyumlu deri
- Elektrik kontrollü ön koltuk+ hafızalı dış dikiz ayna paketi
- Arka cam güneş perdesi
- Ön konsolda entegre araç telefonu (bardak tutucular yerine)
- Bagajda alışveriş torbası tutucu (ya bu sanırım standart 2006larda)
- Zaman ayarlı ısıtma sistemi (araç park halindeyken)
- Deri Vites Topuzu (bence joystik vites döver)
- Transparan İç Kaplama (Yalan, yeni araçlara hediye veriyorlar zaten)
- Ahşap görünümlü iç kaplama

DIŞ ÖZELLİKLER
- Elektrik kontrollü, ısıtmalı ve otomatik katlanan dış dikiz aynaları
- 3. fren lambası (LED)
- Güçlendirilmiş anten (BMWlerdeki köpekbalığı yüzgeci şeklinde)
- Renk uyumlu tampon ve yan çıtalar
- Siyah çerçeveli ön ızgara
- Yağmur sensörü
- Park sensörü
- Far sensörü
Tamamen standart.

Metalik boya ve sunroof, istenirse 16 inç ebatlı lastikler opsiyonel (normali 15 inç, S40 T5lerin özel jant ve büyük lastikleri var)

MÜZİK SİSTEMİ
Standartta tekli cd çalar.

Opsiyonel olarak Premium Sound (12 hoparlör), 6lı Cd Changer, CD ve MD çalar ve/veya Subwoofer hazırlığı var. Uptıs çıstakcı iseniz bunları almanız gerek, çünkü müzik sistemi yol bilgisayarına entegre, söküp değiştirmek imkansız.

Tüm bunların hepsinin liste fiyatı 50.000 YTL civarı. Yaklaşık 31.000 Euro. Söylediğim gibi iç koruma hediye veriliyor.[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cafein, 09 Aralık 2005 20:40 tarihinde demiş ki:
Konuyu referans amacı taşıması ve aranınca kolay bulunabilmesi açısından açıyorum (aman bıktık reklamından demeyin yani soran arkadaşlar oldu çünkü, bıktırdıysam affola).

bıktırma değilde nazar deyiyor araca (.[signature][hline]zZzZZZZzzzzZZzzzzZZZZZZZZZzzzzzZZZz
zZzZZZZzzzzZZzzzzZZZZZZZZZzzzzzZZZz
zZzZZZZzzzzZZzzzzZZZZZZZZZzzzzzZZZz
Sosyal ağlarda paylaş

çok teşekkürler cafein...

ben sunroof lu haline hasta oldum özellikle.. 1250euro fark varmış. vericem artık o kadar parayı verdikten sonra 1250 yi de veririm :)

mayıs gibi düşünüyorum bakalım...

tekrar tekrar hayırlı olmasını diliyorum sana da.. kazasız belasız işallah...
birde....

MAŞALLAH
:)
Sosyal ağlarda paylaş

RRS benim değil, zaten 2 kere bindim sonra geldi koskoca TIR tanker, pert etti :( Şimdi yeni araba bekliyoruz...

Volvo'nun takası var, fiyat aman aman vermeseler de ölü soyuculuk yapmıyorlar, kendi araçları değilse biraz daha naz yapabilirler. Ben TANYOLdan aldım Maltepe'de, Peugeotla verdikleri fiyat aynı sayılırdı takas için.

Plastiği hiç kalitesiz değil, iç malzemenin RR Sporttan farkı yok, Mercedes'in C serisinden ve BMW'nin 1 serisinden çok daha kaliteli, 3 serisi BMW ile aynı ayarda. Koltukları daha rahat.

Sunroof seviyorsanız güzel, ben hiç sevmem neden bilmiyorum. Kılım tepemde cam olmasına.

Volvo reklamı yapmıyorum, yapıyorsam da kendim için yapmıyorum :) Ben sadece fiyatına göre çok iyi bir araç olduğu için bas bas bağırmaktayım, çünkü herkes fiyatını çok daha fazla zannediyor ve bu araç kesinlikle 50 milyara alabileceğiniz en iyi araçlardan biri. (Bir de Audi cephesine karşı kendi cephemi kursam mı diye düşünüyorum... dermişim mesela...)[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Sosyal ağlarda paylaş

Opelciler kaç kişi ki, Aramis Vodan başka?

Problem Audiciler de az ama "öz"ler, baksana Alan yetkilisi mi ararsın, "Genel Yetkili" mi ararsın... Acaba hürgeneral Fedaykin'den yardım isteyip Patinajı ele mi geçirsek :D İlk eylemimiz halat kesmek olacaaaaaak![signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Sosyal ağlarda paylaş

Abi sen bir arabanin 100km 16lt yemesi nedir bilirmisin:)

sen hic jip mideli araba gordun mu:)

Bana mutlulugun resmini cizebilirmisin abidin:)

Abi olayin ozunu soliyim benim oturdugum apartmanda herkese bir otoparklik yer var. Eskiden spor mpor diyordum kaliyorduda artik baktim hic kullanmiyorum, apartmandan direk otoparka iniyorum sitenin disina yuruyup volvoyu almak zor is:) neyse 2.5 aydir galeride bekliyordu sonunda satildi gibi.

Tekrar soyluyorum bu ulkede volvo asla satilmaz. cok zor ya

said:
Vodan, 11 Aralık 2005 05:28 tarihinde demiş ki:
JsH var galiba bide opelci.
Matama satıp kurtuluyosun yani =) Güzel arabadır o ya neden satıyosnki
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...