Private Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Arkadaşlar sanırım yılbaşından itibaren tüm kartlar çipli ve şifreli olacak. Şimdi ben şifre almazsam onlar beni arayıp soracaklar mı? Ayrıca internet alışverişleri nasıl olacak? Şifre almazsak yılbaşından itibaren kullanamıyacak mıyız kartları? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bungala Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Sanırım demişsin.Tereddüt etme çünkü bu değişim kesin...İnternet oalyı şöyle olacak sanırım.Siparişi vereceksin son onaylamayı şifrenle banka ile yapacaksın(sanıyorum)...[signature][hline]At-Avrat-Silah-Pc-Mp3çalar-Kola... Bunlar da noktalar... "Sonbahar-kış arası, Patide depresif havası Benim gibi eski motorları Felaket yaktı..." Dipnot:LF1Hatun for kalp badge Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arenda_duwcal Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 ben hiç duymadım bunu sen nerden duydun?[signature][hline]ceHenlemde melekler seni beklerken hiç kimse acını dindiremezken yaşamanın ne kadar gereksiz olduğunu düşün bikere aşık olmak sonu belirsiz boş zamanlara sürgün edilmektir ve bir aşıgın parası kadar cesareti vardır ancak bembeyaz pati güsel pati =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 ben cevap ceriyim siz kavgaya devam edin. Simdi zaten butun bankalar yeni kartlari cipli yolluyorlar. Ama hala piyasadaki kartlarin cogu cipsiz. 2006 dan itibaren hepsi ciplenicek. Esas mevzu sizin ciplenmeniz degil restoranlar sifreyi nasil alicak? Sifrenizi kagida yazamazsiniz yasak. Kalkip gidip kartmi gecirceksiniz? Bu is bir seneye yayilmis bir olay. Restoranlarin falan wireless card okuyuculari olucak bekleyin azicik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Peki ytl ye geçiş gibi ara dönem olcakmi yoksa pratik becerilerimizemi(zormuş bunu yazmak) güvenicez.[signature][hline]in "game experience may change during online play" we trust Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 ya rtada ara doneme ihtiyac yok cunku degisen birsey yok:) Tek farki artik kredi kartlariniz degisecek. Degisince cipli olucak. Cipli olunca bir sifre alicaksiniz. Zaten bu sifre size kredi kartinizi ilk alirken geliyor. Ortada degisen birsey yok. Sadece karti gecirince bir de sifre giriceksiniz o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Private Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Şimdi aklıma geldim neler olmuş konuda :P Yinede konuyla alakalı mesaj atanlara teşekkür ederim. De benim şifrem yok yılbaşına kadar alayım mı? Yoksa onlar zorla verirler mi?[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 neden çipli yapacaklarmıski ne alaka yani ab standartımı buda?[signature][hline]oper, 09 Kasım 2005 00:07 tarihinde Hakansukurun 10 dk kızlarla ilgili 10 topic acmasından sona demiski: olm senin sorunun mu var kızlarla?? istedin de vermediler herhalde.. ?? RabbiT, 20 Kasım 2005 16:30 tarihinde demiş ki: Özentinin tekiyim ben sana ne ------------------------------- Haumarush-Tauren-WArrior-Zaptiye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 önce anlamadigim ne cipi falan oldum ama sonra jeton dustu.sanirim almanyadaki(baska hangi ulkede var bilmiyorum) sistemi uygulamaya gecircekler. EC(electronic cart) uygulamasi.EC ile odenebilir ibaresinin oldugu yerlerde kartiniz bir makinaya okutup sifrenizi iki kere kasiyerin gormucegi sekilde girdiginizde direk hesabinizdan para cekilirmis gibi ödemenizi yapiyorsunuz. son zmanlarda hatta sigara otamatlarindan,tren otomatlarina kadar her yere EC kart sistemi geliyor.benim bildigim insanlarin 90% banka kartinda EC kart çipi var.isteyen bunu taktirmiyor tabi ama taktirmamanin bir mantigi yok.büyük ihtimal bu sisteme gecilcek,vede basarabilirlerse güzel bir olay.cunku kredi karti odemesindeki gibi faiz falan yok.2gun icinde hesabinizdan o para dusuluyor ekstra masrafida yok.normal para cekmek icin kullanilan banka kartlarina geliyor bu sistem.size yeni kart veriyorlar tabi. ps:ayrica bende konuyu ilk okudugumda ''alla bu ne olaki hic bir fikrim yok'' oldum.yani mayhemin yazdigi posttaki bisi yokki.fikirsizligi bile belirtmenin bi sekli vardir.bu seklin dogrulunu yanlisligini algilayamanlar,bilincsizce post atmasinlar :p edit:konu hakkinda hicbir fikrim yok sadece tahminim bu sisteme gecmeleri. [Bu mesaj GEd tarafından 05 Aralık 2005 21:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 yaaa bosverin kart falan en guzeli pesin calısın abi bos verin...[signature][hline]Fistan, 10 Kasım 2005 10:19 tarihinde demiş ki: peki biz sizi arariz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 pesinden cok daha mantikli.üstünde para tasimana gerek kalmiyor cogu zaman.alisverise gidicem aa dur once para cekiyim tribine girmiyorsun.ha bankadan 50 ytl cekmisiin harcamissin ha EC kartin ile 50 ytl odemissin.bir fark yok arada.kaybettigin sadece bankaya gitme zamani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Private Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Yok zaten ec uygulaması var türkiyede. (bkz: Garanti Paracard vb.) Ben de kullanıyorum arada bir de kredi kartı ve bu formatı harmanlayan bir sistem yani banka hesabından değilde kredi veriyor. Ben birşey soracaktım ki kimse bilmiyormuş zaten :P[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 said: GEd, 05 Aralık 2005 21:15 tarihinde demiş ki: pesinden cok daha mantikli.üstünde para tasimana gerek kalmiyor cogu zaman.alisverise gidicem aa dur once para cekiyim tribine girmiyorsun.ha bankadan 50 ytl cekmisiin harcamissin ha EC kartin ile 50 ytl odemissin.bir fark yok arada.kaybettigin sadece bankaya gitme zamani. işte ole bişe yok kredi kartı buyuk bi tuzak zor durama dustugun zaman cırt die cek odeyime binsin faiz o zaman gorurum benseni onadan sen bes lira al o sana biner biner odetir sonra[signature][hline]Luci Yalan Olamk Uzere... [Bu mesaj LucifeL tarafından 05 Aralık 2005 21:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 ben yanlis okumusum ozman ya.kredi karti kismini gormedim.direk banka karti diye atlamisim herhalde. said: LucifeL, 05 Aralık 2005 21:25 tarihinde demiş ki: said: GEd, 05 Aralık 2005 21:15 tarihinde demiş ki: pesinden cok daha mantikli.üstünde para tasimana gerek kalmiyor cogu zaman.alisverise gidicem aa dur once para cekiyim tribine girmiyorsun.ha bankadan 50 ytl cekmisiin harcamissin ha EC kartin ile 50 ytl odemissin.bir fark yok arada.kaybettigin sadece bankaya gitme zamani. işte ole bişe yok kredi kartı buyuk bi tuzak zor durama dustugun zaman cırt die cek odeyime binsin faiz o zaman gorurum benseni onadan sen bes lira al o sana biner biner odetir sonra yok ben EC icin demistim.EC sisteminde faiz yok.kredi kartindan farkli.ama dedigim gibi yeni herne geliyorsa kredi kartina gelicekmis,bilemiycem.yanlis anlamisim [Bu mesaj GEd tarafından 05 Aralık 2005 21:28 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 ec card dediğiniz , bildiğimiz debit card, debit card dediğimiz bildiğimiz bankamatik kartı, bu sistem ezelden beni varı , sadece para harcamak istemeyen iş yeri sahipleri onun şifre makinesinden almıyor , blue toothlu makinalar filan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Private Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Yok bu bildiğimiz kredi kartına gelen bir uygulama kesin olarak bilen yok mu?[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Private Mesaj tarihi: Aralık 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2005 Öğrendim, mart ayında uygulamay giriyormuş. Ve şifre konusunda bankalar bilgilendirecekmiş. :P[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hydebeach Mesaj tarihi: Aralık 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2005 evt aynı bankamatık kartları gıbı olucak sıfrenı kendın gıreceksın cıplı olunca tanımlama kolay olacak[signature][hline]fistan kaptan ve tayfaları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar