Killer Mesaj tarihi: Aralık 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2005 Sevgili pati halkı.Son üç gündür(9,10,11 Aralık)Eyüboğlunda satranç turnuvasındaydım.5. turdamı ne hatırlamıyorum ben masama oturdum(4. masayım)yandaki sıranın 1. masasına bir kör oturdu arkadaşlar.Yanında bir arkadaşı onu oturturdu önüne küçük bir satranç takımı koydu yanınada küçük bir recorder(türkçesini unuttum :( ) koydular.Neyse tur başladı ben başladım rakibim bi kızdı feleğini şaşırttım :).O 10 dakka mat hamlesi düşünüyodu ben bi dakkada düşünüp önlüyodum tekrar 10 dakka düşünüyodu.Neyse,kız düşünürken ben onları izliyodum.Kör ne yapmak istedini söylüyodu,örneğin at f4 falan gibi(satranç tahtası eninden harfler boyundan rakamlarla oluşur ve oynarken hangi taşı nereye hareket ettirdiğini koordinatlara göre yazarsın.Buna natosyon tutmak denir)adamda yapıyordu.Ve kör adamın daha 2 dakkası bitmemişdiki rakibini mat etti.Şaşırdım.Körün rakibinin 45 dakkası falan kalmıştı yani baya düşünmüştü.Ve o kör adam masa derecesi aldı 2. oldu kendi oynadığı masada.Bu şu demek oluyor;7 tur oldu bu adam 7'de 6.5 veya 6 yaptı.Yani azim,hırs,gayret ve isteğin doğurdu sonuçlar... Not:Körlerle oynamak cok zordur.Cünkü o kör hamlesini yaptığı an sen tahtada onun hamlesini yapmak zorundasın ve kendi konsantiren bozulur..Ha şeyi unttum recorder'ı notasyon için kullanıyordu.At çarpı f6 falan gibi....[signature][hline]All in all you're just another brick in the wall... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2005 Azimle ..... betonu deler diye laf duymuştum da... Kör abi olayı aşmış Ne diyim yani helal olsun (Ama konsantrasyon bozma olayı gerçekten adaletsiz olur yani. Kör oyuncuya bir yardımcı bulsalarmış daha iyi olurdu yani hamleleri rakip yapmasa da bir yardımcı yapsa belki daha iyi olurdu)[signature][hline] beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki: hep dedim dinsizlikte bir din olmalı. sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki: "allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar