Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

30 temmuz 2006 depeche mode istanbul konseri

Ryan

Öne çıkan mesajlar

ya o diil de HER TARAFTAN KROŞE, APARKAT... ne varsa yioruz kardeşim noooluyo? herkes turkiyeye geliyo hehhaha bedava arsa mı veriyolar =D[signature][hline]they call us problem child
we spent our lives on trial
we walk an endless mile
we are the youth gone wild
we stand and we won't fall
we're the one and one for all
the writing's on the wall
we are the youth gone wild

Sosyal ağlarda paylaş

Artık gelen guruplara gitmeme lüksümüzü kullanmak gerekecek sanırım yoksa para dayanmaz..Depeche Mod bu isimler arasında tabiki ayrı bir tarz ayrı bir tat ayrı bir doku,onlar eşsiz..Yeni albümleri de çok sağlam onun turnesi zaten sanırsam baya bir abanırlar yeni şarkılara...
Bi stadyum konseri bekliyoruz artık Maiden,Metallica,Judas falan gelse de :)[signature][hline]D'akmor
so 80's

Remember yesterday..
Walking hand in hand
Love letters in the sand..
I remember you
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
http://www.depechemode.com/tour/dates.html

Sun, Jul 30th, 2006
Istanbul, Turkey
Kurucesme Arena

On Sale: mid-January, 2006
Order Details:
www - www.biletix.com

abdi ipkci iyiydi be ne isleri var kurucesmelerde

[ Mesaj 03 Şubat 2006, Cuma - 14:33 tarihinde, elesso tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

hayatımda seyrettiğim en iyi 2-3 konserden biri oldu kesinlikle.

Neden bu kadar zaman sonra up? Günlerdir üst üste touring the angel seyrediyorum.

konser kritiği:

[spo]30 Temmuz 2006 Depeche Mode Konseri
(Depeche Mode On)

(Genel Detaylar)

---> Kuruçeşme Arena güzel yermiş. En azından deniz ulaşımı açısından, gidiş geliş falan oldukça rahat oldu tekne ile. Öte yandan dar, ve sahneyi görme adına oldukça kötü bir yer, onu da belirteyim

---> Hayatımın en büyük kazığını, hımmm, yemedim=) Ama yiyebilirdim yani. Bir bira 10ytl idi. Whitesnake'teki 7 ytl halt etmiş bunun yanında. Saygı duydum adamlara.

---> Öte yandan en büyük kazıklardan birini de yedim, yalan söylemeyeyim. Biletixte, ekşi de, her yerde boldla yazılmış "fotograf makinası getirmek kesinlikle yasaktır." diye. Ben de saf gibi buna inanarak getirmedim fotoğraf makinası. Sonuç mu? Her üç kişiden birinde fotoğraf makinası vardı. Hatta bazıları pro makinalar falan sokmuşlardı.

---> Zaten yaptıkları aramadan belliydi bu. "Bir şey var mı üstünde" diye sordu adam. Hayır dedim, iki cebe baktı, şişkinlikleri kontrol bile etmeden içeri aldı. Whitesnaketeki toplam 3-4 tane seyirci fotoğraf makinası, buradan üç haneli rakamlara falan cıkmıştı yani.

---> Seyirci bir garipti. Ya da, aslında o kadar garip değildi. Ciddi anlamda cok fazla "kokona" tabir edilen insanlar falan vardı. Yaşlılar falan vardı, ve daha önemlisi, dans etmeyi Ege Çubukçu kliplerinden öğrenmiş insanlar falan vardı. Rezildiler o bakımdan bana göre.

---> Yabancı seyirci sayısı da abartı sayıdaydı, ne kadar cok seviyorlarmış dm yi=) Muhabbet ettiğim bir çift Antalya'daki tatillerini yarıda bırakıp gelmiş zaten.

---> Hemen burada gireyim, Yabancı dil mezunu bir insan olarak ingilizce konusmada ne kadar rezil bir insan olduğumu belli ettim bugün. Anlamada daha da kötü, bu kadar olur anca yani. Kadının sorduğu "bu tur kapsamındaki ilk kez gelişleri mi?" sorusunu 4 defa tekrarlattım. Kendimden utanıyorum o konuda

---> Seyirciye döneyim yine. Türk seyirciden adam olmaz efenim. Yok böyle bir şey yani. Başta önyargılı yaklaşmıştım "gidin kendi ülkenizde seyredin, önümü kapatıyorsunuz" diye yabancılara ama Türkler feciymiş ya. 45-50 yaşındaki kadının teki bana konser sırasında şu cümleyi kurdu "Senin yerin burası değildi.Git arkaya!". Durdum, gülemiyorum da tabi o anda. "Opera mı burası teyze, konsere geldik." dedim önüme döndüm. Küfür falan etti de, keyfimi bozamazdım hiç=)

---> Yabancılar niye iyi, şöyle ki: Fotoğraf çeken bir adam vardı yabancı, çift işte. 25 yaşlarında falanlar. Biraz muhabbet falan kurdum, fotoğraf falan istedim işte. Konserde de arkamdaydılar, elini omzuma falan koydu, sıcak sıcak konser seyrettik anasını satayım. Konser sonrası da önde bir adam görmüştüm, deli fotoğraflar çekiyordu, ona bi "abi fotoğrafları yollar mısın" dedim, "what?" diye girdi zaten direkt. Anlattım derdimi, abartı ötesi bir sıcak tavırla falan yazdı mailini, samimi muhabbet falan ettik adamlar.

---> Konseri seyrettiğim yer? Aslında kötüydü başta, ama toparladım yine. Kuruçeşme arenayı bilen bilir. Tam ana mikrofonun hizasında bir tümsek uzanıyor, bir kişinin durabileceği genişlikte. Ben onu fark edince planı kurdum zaten, az ileriden onun üstünde seyrederim falan diye. Sürekli ilerledim falan bir şekilde ama tümseğe çıkmayınca hiçbir şey gözükmüyor açıkçası. Konserin ikinci parçasındaki dalgalanma ile yerimi aldım ve mis gibi rahat bir şekilde seyrettim konseri. Milletin elleri havadayken sahnenin her yerini görebiliyordum yani.

---> Ses sistemi muhteşemdi. Kelimenin tam anlamıyla her şeyi, bütün sesleri falan çok çok ne bir şekilde duydum, o bakımdan süperdi.

---> Tam vaktinde başladı konser. Öncesinde pamela ve chantage sahne aldı. Pamela fena degildi ama sevmiyordum ve kimse de eşlik etmedi zaten. Chantage güzeldi ama, dm öncesi aynı ayarda hazırladılar seyirciyi konsere, güzel oldu. Bu yukarıda bahsettiğim çift falan da aldı grubun adını direkt zaten.

---> Işık gösterileri de çok çok sağlamdı. Zaten hayvani bir ışık sistemi kurmuşlardı, bekliyordum da, arada gözden kaçırdığım aparatlar falan da olmuş, şok olmuş bir şekilde seyrettim kendilerini.

---> Bunlardan cıkartılan sonuç, organizasyon sağlamdı=)

---> VE EN ÖNEMLİSİ: Sinevizyon mudur, barkovizyon mudur, video art mıdır ne karın ağrısı ise. MUHTEŞEMDİ. Yani nasıl diyeyim, video manipülasyonları süper ötesiydi, renkler, blur, oynamalar falan abartı derecedeydi. Bu arada bahsettiğim şey, sahnenin içinde olanlar, sahnenin yanlarında olanlar değil. 3 tane vardı onlardan, birbirleriyle falan geçişler de yaptılar. Arada (parçanın adını hatırlamıyorum şimdi) nüdizme falan geçtiler biraz, ama mesela o video parçadan çok daha fazla şey anlatıyordu belki de. Dave gahanın gözlerine falan odaklandı yer yer, oradaki mutluluğu başka türlü anlayamazdık zaten. Oradaki videonun tamamı ders olarak falan okutulabilir yani. Yapanın, ellerine gözlerine emeğine aklına, annesine, babasına, öğretmenine sağlık diyorum.

---> Konserin dvdsi çıkacak bu arada, hiçbir şey için almayacaksanız bile şu video görüntüleri için alın derim.

(Depeche Mode)

---> Öncelikle şunu söyleyeyim. Benim tahminimce Depeche Mode'un kendi performansları içinde üst sıralara oturabilecek derecede iyi bir performanstı. Bunun sebeplerinden biri konserin kaydediliyor olması olabilir. Bilmiyorum açıkçası...

---> En çok dikkat çekenlerden biri şeydi, Martin Gore'un sevgilisi Türk ya, adama iltimas geçildi direkt sanırım. Utanıyorum bu konuda kendimden ama 3 tane adını bilmediğim parça söyledi, o anda çıkartamadım sanırım. Adamın gözlerinde hissettiği her şeyi görebiliyordunuz, o çok etkileyiciydi. Hüzün okunabiliyordu tam anlamıyla.(yazarken edit, biste söylediği parça leave in silence tı, ve darmadağın etti beni. Soldier of fortune gibi değildi ama yerlerdeydim...)

---> Andrew Fletcher seyirciyle birebir tarzda diyaloga girmedi ama sürekli bir coşturma havası içindeydi. İki dakika elleri rahat durmadı yani, sürekli seyirciye dönük çalıştı falan. Onun dışında da bir ekstrası yoktu=)

---> Dave Gahan süperdi. Yani işini süper yaptı anlamında süperdi. Kıvırttı falan zaten. Üstünü çıkarttığı anda ben de çığlık attım, o yüzden de korkuyorum kendimden=)

---> A pain that i'm used to ile girdiler, seyirci falan o kadar kötülememe rağmen parçalara baya eşlik etti aslında. İşte john the revelatora kadar falan durmadı seyirci, oradan sonra enjoy the silence a kadar duruldu diyebilirim(tabi setlist olmadan bunlar size bir şey ifade etmiyor=P )

---> Stripped, çok abartı bir performansı yoktu ama o anı benim için kutsal kıldı açıkçası. Normalde dinlerken etkilenirdim falan, konserde doğrudan transa geçtim, bağıa bağıra salınmaya başladım. Seyirci ise kötüydü ama parçada, ulan o kadar gelmişsin, stripped e eşlik etmiyorsun allah belanı versin ne diim.

---> I feel you, konserin en muhteşem performansıydı world in my eyes ile birlikte . Ama bana göre onu da geçer bu. Sağdan sola savurdu yani Dave bizi. Seyirci katılımı da bayağı yüksekti parçaya

---> En çok katılım personal jesus ve enjoy the silence ta oldu sanırım, peşpeşe çalındı zaten bu parçalar. Ayrıca enjoy the silence ın sonundaki emprövizeye diyecek söz de bulamıyorum, çok hoştu.

---> John The Revelator'da çok zevk aldım. Birebir klipteki gibiydi neredeyse. Hatta bir an john ın görüntüsü üstümüze düştü sandım, o gerçek miydi bilmiyorum ama benim için gerçekti. Klip niyetine kullanılabilir zaten buradaki performans. Yeni dönem favorilerimdendi kendisi (cover ı yani) ve süper oldu.

---> David'in yüzündeki mutluluğu falan görebiliyordunuz barkovizyondan, çok içtendi o konuda yani. Mesela ben depeche modeda o içtenlik, samimiyet eksikliği görürüm (öznel düşünce), bugün düşüncelerimi sildim kafamdan.

Başka bir şey yok sanırım, aklıma geldikçe yazarım gibi, ama bundan fazlası zor çıkar sanırım.

yazarken ek edit: ekşideki yorumlar bkm yi ciddi ciddi kötülüyorlar, oradan okumanızı tavsiye ederim konser başlığı altında.

Fotoğraflar henüz çıkmadı sanırım hiçbir yerde, çıkınca onları da eklerim. Sabaha dolar zaten etraf fotoğrafla...

31.07.2006 - 02.40
Yiğit Arda " o ne video art tı beah" TÜRKOĞLU

http://www.youtube.com/watch?v=k5LIpFs1P3U

http://www.youtube.com/watch?v=9SXf41huBIc[/spo]

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...