vampyria Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 selam herkese..gecen sene bu zamanlar almanya hakkinda bilgi toplamaya calisiyodum,forumdan arkadaslar da cok yardimci olmustu.. fakat eski basliklar gitmis o yuzden acayim dedim en azindan fikir verme acisindan.. eger konu hakkinda sorulari olan varsa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim..umarim herkes kendi icin en dogru karari verir.. kalin saglicakla.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 çok idealist degilseniz okumayin almanyada bosuna.veya turkiyede herhangi bir universiteyi bitirdikten sonra gidin. yas 18 hadi almanya 80% olumsuz yasaniyor :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vampyria Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 bastan moral bozmak dogru olmaz,herseyi tozpembe gostermenin dogru olmayacagi gibi :) idealist olmadiktan sonra bence de anlami yok.sadece oss den kacmak icin gelmek yanlis mesela.cunku oss ye bi yil hazirlanmak yerine cok daha siki bir tempoda 5 yil calismak gerekiyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
laverda Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 aslında ben yurt dışında okumayı düşünüyorum sayısal öğrencisiyim , bu yıl dershanedeyim geçen yıl araştırdım ama tam olarak bilgi toplayamadım, bu yüzden de bilmediğimiz yerlere göndermeyiz dediler evdekiler. sistemi bilmiyorum, öğrenciyi neye göre alıyolar, ücreti ne kaday, öğrenci orda ne kadar yer bir senede. gibi ya da ekleyeceklerin varsa yardımcı olursan, çok mutl olurum[signature][hline]laverda yalan oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 eğitim dili ingilizce olan bir bölüm var mı?[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vampyria Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 merhaba arkadaslar birazdan cikmam gerek okulda turk gunu var bugun ona gidicem :) gitmeden bakarken mesajlarinizi gordum aksam gelince uzun bir cevap yazarim sorduklariniza yonelik.. ingilizce bolum var fakat cok sinirli.ekonomi ile bir bolum var su an aklima gelen yanilmiyorsam bonn'da .. onun harici cogu bolum almanca.. kalin saglicakla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vampyria Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 said: laverda, 09 Aralık 2005 17:02 tarihinde demiş ki: sistemi bilmiyorum, öğrenciyi neye göre alıyolar, ücreti ne kaday, öğrenci orda ne kadar yer bir senede. gibi ya da ekleyeceklerin varsa yardımcı olursan, çok mutl olurum merhaba..sistem turkiyedekine gore oldukca farkli.hangi bolumu okumak istedigini bilmedigim icin genel yaziyyorum..basvuru ve ogrenci kabulu su sekilde isliyor..bazi bolumler numerus clausus denen sinirlama kapsaminda..her sene basvurulara gore bu sinirlama degisse de genelde tip,isletme ve hukukta bu sinirlama oluyor..anlami da su bu bolumlere girmek isteyen alman ogrenciler icin iyi bir not ortalamasi gerekiyor.yabanci ogrenciler icin ise durum biraz daha karisik..almanyaya universite basvurulari okullar aksini belirtmedikce 15 temmuzda bitiyor.fakat bildiginiz gibi oss yerlestirme sonuclari agustos sonlarinda belli oluyor.bu yuzden okulla kontaga gecmeniz gerekiyor.cunku siz belgenizi yollayana kadar yer dolmus olabiliyor...eger bu saydigim bolumler harici birsey istiyorsaniz o zaman pek bir sorunla karsilasmassiniz... gelgelelim basvuru sartlarina..almanyada universiteye kabul edilmek turkiyenin aksine cok kolay..mezun olmak ise turkiyeye nispeten daha zor.yani turkiye icin gecerli durumlarin tam tersi soz konusu..fakat herseyden ote dedigim gibi universiteye kabul edilme asamasinda cok bir zorluk cekilecegini sanmiyorum diger sorun olan masraf konusuna geciyorum..okul ucreti donem basi 100 euro idi eskiden..fakat yeni yasa ile donemlik 500 euroya gecmesi gundeme geldi ve karar okullarin insiyatifine birakildi,bazi okullarda donem ucreti 500 euroya cikti bile..2007den sonra tamamen 500e gecilmesi gundemde fakat ogrenciler buna tum gucleriyle karsi cikiyor.durum belirsiz yani simdilik..son buyuk darbe merkel in secimleri kazanmasi oldu sanirim :) kendisi harlarin yukseltilmesinden yana idi bildigim kadariyla.. yasam ucreti gittiginiz sehre gore degisken..en pahali yer munih..gercekten dehset pahali..onun harici dogu almanya biraz ucuz..cok kaba bi sekilde 600-650 euro civari para gerekiyor aylik..cok ugrasirsanz ya da ucuza ev bulursaniz 500 civarina inebilir belki fakat genelde 650-700 ü buluyor.. yalniz ilk geldigin aylar biraz tuzlu oluyor eger hazirliksiz yakalanirsan..ben 2 arkadasimla sifirdan ev tuttum cunku uzun sure ev aradik vee buldugumuz ilk yere yerlestik.icinde hic esya yoktu mutfak tezgahina kadar biz aldik..bu masraflari da goz onunde bulundurup en kotusunu hesaplamakta fayda var.. asil mesele olan egitime gelecek olursak dersler oldukca zor..egitim sistemi turkiyedeki gibi 4 yillik lisans egitimi degil.. olay burda karisiyor biraz..iki seceneginiz var birisi diplom digeri bachelor denen diploma.. diplom almanyanin yillardan beri suregelen sistemi.kabaca ozetleyecek olursak 2+3..ilk iki sene sonunda on diploma arkasindan 3 sene daha okuyunca masteri da dahil diplomayi almis oluyosunuz..yani 5 yilda master da yapmis oluyosunuz toplamda..ilk iki sene oldukca tehlikeli deyimi yerindeyse :) her dersten iki defa yazili sinava girme hakkiniz var toplam..ikisinde de veremezseniz son bir sozlu hakkiniz var.onda da gecemediginiz takdirde okuldan atiliyorsunuz.o yuzden ilk iki yil dikkatli olmak lazim..ilk iki yili bitirip on diplomayi alinca atilma tehlikesi kalmiyo istediginiz kadar uzatabiliyosunuz..fajkat on diplomayi alip gitmek diye birsey yok diplomda..sonuna kadar okumak zorundasiniz..almanyada bachelor a gore diplom daha prestijli fakat daha zor..ve 5 yilda bitme ihtimali az..derse gelen hocalar 5 yilda bitirmeniz cok zor en bastan 6 diye hesaplayin demislerdi.. diger secenek ise bachelor..3+2 sistemi...ilk 3 seneyi okuduktan sonra lisans egitimi bitmis oluyor ve benden bu kadar diplomami aldim giderim deme sansiniz var..eger 2 sene daha okumak istiyorum derseniz master inizi da yapmis oluyorsunuz..yani diplom a gore biraz daha kolay..ve egitimi biraz daha pratige yonelik..diplom ise teorik daha cok..yani sonuc olarak hersey tercih meselesi..kendinize cazip geleni seciyorsunuz..ha son olarak unutmadan..okullarda tek tek diplom kalkiyor yerine bachelor geliyor..bazi okullar bunu engellemek icin buyuk caba gosteriyor cunku dedigim gibi diplom oldukca koklu bir sistem ve almanyada cok prestijli.. aklima gelenleri anlattim umarim cok karisik olmamistir isi pek karistirmadan deyinmeye calistim..eger sorulari olan varsa burdan sormaya devam edebilir ya da ozel mesajla mail adresini birakip sorabilir.... umarim en dogru karari verirsiniz..hepinize basarilar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
laverda Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 teşekkür ederim söylediklerin işime yarıyacak. sağolasın[signature][hline]laverda yalan oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 hehe olaya bak.özel msg atmistim.arkadasla ayni sehirde ciktik :) www.daad.de burayada göz atilabilinir. yazilanlari okuyamadim,çok tembelim ama benim icin almanya sistemi ile ilgili en önemli bilinmesi gereken seyi söyliyim,sinav sistemi : * bir dersi 2 yazilida gecemesseniz,30 dakika prof. ile sözluye kaliyorsunuz,eger bunuda basaramassaniz bolumden atiliyorsunuz. *boyle bir atilma eylemi gerceklestiginde ,eger 3 dersten gecmisseniz bi dilekce ile bu sinavdan 1 yazili+1 sözlu hakki cikartabiliyorsunuz ama bu butun okul boyunca sadece 2 kere verebileceginiz bir dilekce.ayrica benim bolumumde mesela ETEC(elektronik) ilk 2 semestirin derslerine bu dilekceyi verme hakkiniz yok.ssk(zorla koz) durumu yani. *yine etecden ornek vericek olursam,ilk 2 semestirin derslerini en son 4. semestire kadar vermis olmaniz gerekiyor,aksi taktirde gene tekme bolumden. uzun lafin kisasi,almanyada universiteye kabul olmak cok kolay,cünkü almanlar okulda eliyorlar. vize diye bir sey yok,her ders final. edit:http://forum.paticik.com/view.php?id=110818&page=3 su konuda warmis ne kadr hatirlamasamda :) ps:katöde selamimi söyle :p [Bu mesaj GEd tarafından 09 Aralık 2005 23:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Bonn'da okumak gibi bir düşüncem var.Ama gerçekleşirmi bilemem[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narin Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Bende fransa için her konuda yardimci olurum aklinizda olsun 2 senedir Pariste ögrenciyim.[signature][hline] Pour gagner ce jeu ; il faut une jolie boite , une jolie copine le reste , on s'en fout .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vampyria Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 GEd nasil yani? :D belki de tanismisizdir bilmiyorum benim burada tanidiklarimin cogu etec okuyorlar.ev arkadaslarim da etec :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 bitirmek baya kasıcıymıs valla kolay gele[signature][hline]:))) !!! G3NK-Peryton ........................ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QhaN Mesaj tarihi: Aralık 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2005 Ben Almanyada doğup büyüdüm, sonrasında Türkiyeye dönüş yaptık. Yaptık diyorum ama ailemin üçte biri hala orada. 6 yıldır özel bir yabancı dil kursunda Almanca Öğretmenliği yapıyorum. Bu süre zarfında her kesimden öğrencim oldu ve bunların en az %30'u Almanyaya - Eğitim görmek, - Evlenmek, - Çalışmak üzere gidecek olan insanlardı. Şöyle söyleyeyim : Gerçekten eğitim görmek maksadıyla gidecek olanlara kesinlikle lafım yok. Hatta tam aksine, desteklerim, çünkü eğitim konusunda "Ne yazık ki" bizden çok daha iyiler. [ Gönül isterki, aynısı zaman içinde ülkemizdede söz konusu olsun. ] Evlenmek için gidecek olanlar veya zaten nikahlanmıştır oradan birisiyle ve eşinin yanına gidecektir, onlara bir şey demiyorum, çünkü evlenmekle zaten ayvayı yemişler ;) Ben gidip çalışacağım; okul - evlilik bahane diyen varsa, işte o hataya kesinlikle düşmeyin derim. Almanya o konuda eskisi gibi değil. Hele ki bu saatten sonra [ 30-40 sene öncesinde gidenlere kıyasla ] çok zor... Elbette ki Allah kime - nerede yürü ya kulum diyecek belli olmaz ama pembe gözlük takmayın sakın ve emin olun ki, Türkiye şuanda iyisiyle kötüsüyle oradan daha iyi... Başlık neden açılmış, bu ne diyor ? diyen olursa; bende bilmiyorum, içimden geldi yazdım :) Yıllık eğitim ücretleri, yurt - daire fiyatları, aylık ortalama giderler vs gibi detaylarla ilgili, şuanda orada olan arkadaşlar bana göre daha net ve sağlıklı bilgiler vereceklerdir. Ve yukarıda GEd nickli arkadaşımında belirttiği üzere www.daad.de adresinden bilgi edinebilir / faydalanabilirsiniz. Herşey gönlünüzce olsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar