Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Richard Linklater şaheseri: Waking Life


Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

Az önce aratıp da hakkında bir yorum bulamayınca çok büyük düş kırıklığına uğradım. Bir yandan da topic'i Vizyona mı, anime'ye mi açsam karar veremedim, sonra vizyon'da karar kıldım.
Tape, Before Sunrise ve Before Sunset filmleriyle bana ustalığını kanıtlamış olan Richard Linklater animasyonu olan Waking Life, rüya aleminde olan bir adamın (ismi geçmiyor) başına gelenleri ve bu rüya sırasında tek tek farklı karakterlerin hayat ve rüyalar hakkındaki fikirlerini anlatmasını gösteriyor. Hollywood filmlerine alışmış izleyici için aksiyon ve hareketten biraz yoksun kaçabilecek bu animasyon, benim gibi felsefe kurdu bir izleyicinin açlığını existentialism gibi konular üstünde uzun uzun durarak gideriyor. Felsefi yanının dışında lucid dreaming, tanrıbilimcilik gibi konulara eğilimi olan arkadaşlara da kesinlikle öneririm. Bunun dışında görsel olarak da çok güçlü bir film. Çizimler tam bir şaheser!
Film sırasınca resmen kendinizi bir fikirler fırtınasının ortasında buluyorsunuz. Film bitince de resmen yoruluyorsunuz. Kesinlikle öneririm.[signature][hline]Gods&Slaves
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında bu film tam olarak animasyon sayılmaz, normal film olarak çekilmiş ve ardından mac G4 bilgisayarlarla işlenmiş, sonra da 35mm'ye çevrilmiş., oldukça enteresan bi görselliği var bu yüzden, çizim yok ama hiç.

filmin artıları zaten ortada, ancak bu filmin en büyük eksisi, aşırı didaktik olması. her dakika birisi konuşuyo ve bütün kelimeleri ağır felsefi açılımlar içeriyo. sinemada söylemek istediğini söylemenin binlerce yolu var, ama her sahneye böyle uzun paragraflar halinde diyaloglar, monologlar koyunca, insanı biraz boğuyo bence. bu yüzdendir ki before sunset ve before sunrise'ı tercih ederim, daha doğal, daha duygusal.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ares de ve dc++ da bulamadım, var mı bildiğiniz yer?[signature][hline]Voic3
arcane, 14 Ocak 2005 10:17 tarihinde demiş ki:
kola kokulu parfüm olmamalı, içecek hali bile yeterince tehlikeli.üstüne bir de bayanlar parfüm olarak kullanmaya başlarsa kendimi kontrol edebileceğime garanti veremem

Fistan, 19 Ocak 2005 23:53 tarihinde demiş ki:
en iyi süt bi ineğin memesine eğilip cork cork içine cekmektir.ama yıkiycaksın önce memeleri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
geçen gün izledim, çok orjinal ve çok hoş hakkaten.
bi filmden çok tartışma havasında olmuş. sanki söylemek istediklerini, düşüncelerini falan anlatmak için böle farklı bi yöne baş vurmuş.
özellikle de çekildikten sonra çizgifilmleştirilmesi fikrine bayıldım. görsel açıdan çok başarılı.
izlenesi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
×
  • Yeni Oluştur...