Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

15 Üniversite Açılıyor.

AthleT

Öne çıkan mesajlar

AKP hükümeti, uzun süreden beri milletvekillerinden gelen, "seçim çevrelerine üniversite" yolundaki baskılar karşısında 15 yeni üniversite kurmaya karar verdi. TBMM Başkanlığı'na sunulan tasarıyla, Başbakan Tayyip Erdoğan en çok hemşerilerini sevindirecek. Çünkü üniversiteleri bulunan Trabzon ve Samsun'a ek olarak Rize, Ordu ve Giresun ve Kastamonu da üniversiteli olacak. Üniversite kurulacak diğer iller şunlar: Kırşehir, Düzce, Burdur, Uşak, Tekirdağ, Erzincan, Aksaray, Çorum, Yozgat, Adıyaman ve Amasya'da toplam 15 yeni üniversite kurulması öngörüldü.
Milletvekillerinin, kendi seçim çevrelerinde yeni üniversiteler kurulmasına ilişkin verdiği ve halen TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda bekleyen 66 yasa teklifi bulunuyor. Tasarı bunlardan 15'indeki talebi karşılıyor.

kaynak : milliyet[signature][hline]Kırlara ilk kar düştüğü zaman, ölümünün ne güzel olduğunu sevdim seni içimde öldürdüğüm zaman...
Güzel, Özlü Sözler Arşivi by insighT a.k.a AthleT
Sosyal ağlarda paylaş

Açsınlar güzelde ;
Kapıcı Mehmet Ağa yı mı koycaklar oraya akademik personel olarak ?
Mevcut üniversitelerde bu kadar çok asistan açığı var kimse akademik kariyer yapmak istemiyo bunlar yeni üniversite açıcakmış hey allahım sen aklımı koru.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
Sosyal ağlarda paylaş

ya gecen gun odtu dekani ve kahramanmaras sutcu imam universitesi dekani vardilar.
adam diyorki benim universitem (kahramanmaras) acilali yillar oldu ama altyapisi hala eksik,binalarimiz tam degil diyor,bir cok fakultemiz yok diyor.
bunlar nasil acicaklar 15 uniyi merak ediyorum,biraz yalan bir icraat bence.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni üniversiteye mi ihtiyacı var bu ülkenin?
yoksa varolanların gerek fiziksel yapısını gerek eğitim kalitesini yükseltmeye...
ve herşeyden evvel üniversiteyi bitirenlere istihdam sağlamaya mı?
15 üniversite açsınlar bakalım milyonlarca eğitimli işsizimiz olsun..
iki adım önünü göremeyenlerle bu kadar...[signature][hline]Aynı pencereden dışarı bakan iki adamdan biri sokaktaki çamuru,diğeri ise gökteki yıldızları görür. Frederick Langbridge
Sosyal ağlarda paylaş

yeni üniversitelerede ihtiyac var ama,ne yazikki kurulucak olan üniversitelerin ne olucağini hepimiz biliyoruz.
aslinda daha çok mesleki eğitim veren kuruluslara ihtiyaç var bu ülkede.
bi arkadaş söylemişti ''yakinda teknisyenden çok imam olucak bu ülkede ''diye, katilmamak elde değil.
Sosyal ağlarda paylaş

hehe... bakalim nolcak merak ediyorum. artik bundan 10 sene sonra, sokakta gordugumuz herkes diploma sahibi olur ne guzel :). copcu amcalar iki diplomali falan. minibus soforleri camin bi kosesine koyar, kantinci abiler duvarlarina asarlar. sonra bi yigin uni mezunu isci cikar. yarisi zaten kopya cekerek, kalanlarin yarisi hocalari tehdit ederek mezun olmustur zaten...

ben ulkemi seviyorum. ne olursa olsun ayakta kalmayi beceriyo..[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

Farkederseniz seçim çevrelerine demiş yani yapılacak üniversitelerin eğitimin kalkınması için değil de sanki biraz oy için yapıldığını zannediyorum.

Hem şu andaki mezun olan üniversite mezunları bile işsiz kalırken bu üniversitelerin yapılması biraz yanlış hamle oluyor bence. Çünkü biz öğrenci odaklı değerlendirdiğimizden dolayı üniversite sayısında olan artışı kazanma ihtimalimizin daha fazla yükselmesi olarak düşünüyoruz. Oysa ki her üniversite sınavına girdiğimizde nasıl ki pek çok rakibiniz oluyorsa üniversiteyi bitirip sektore atıldıgınızda da o kadar çok rakibiniz olacak ve üniversite sayısındaki artışlar istihdam olmayan bir Türkiye de sadece üniversite mezunu işsiz sayısını artıracak. Bence tabii ki üniversite yapılmalı ancak üniversitelerden çıkan iş gücünü ve beyinleri karşılayabilsin. Kalkınma sanayi ile birlikte eğitimin ilerlemesi ile olur. Sadece eğitimin ilerlemesi ile değil.
Hem siz sadece eğitim kalitesini yükseltir ve bu insanlara çalışma alanları açmazsanız beyin göçünü arttırmaktan başka bir şey yapmış olmazsınız.

(Lütfen beni kimse yanlış anlamasın ben İstanbul ' danım ve Sakarya Üniversitesi nde mekatronik bölümünde okumaktayım.)[signature][hline]Forever Black & Trance
Maksat yaşamak değil yaşadıklarını unutmamaktır.

[Bu mesaj Mr_JackaL tarafından 09 Aralık 2005 09:02 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Mr_JackaL tarafından 09 Aralık 2005 09:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yök zaten 4 tane bu sene için izin vermiş 15 tanesi kac senede acılır bilmem.Bir senede kolay mı o kadar unv. acmak o kadar egitim gorevlisi cabuk yetişirmi.Hükümetinde 'cem uzan' gibi enterasan fikrler uretiyo.[signature][hline]Hakan ŞÜKÜR;gelmiş,gecmiş,gelecek en büyük Türk forvetidir.(Rıdvan Dilmen)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya arkadaşlar yok sistem kötü eğitim kötü diyoruz da Allah aşkına kim bir dersi bala geçtiği zaman sevinmiyor? Çalışmadan geçtiği zaman sevinmiyor? Hoca zor sorunca arkasından küfredilmiyor mu? Tamam ünv de çok süper şeyler öğretilmiyor ama 4 yılda benim kendi fikrim bundan çok da fazlası öğretilemez. Biri asistan açığı yazmış asistan bulmak inanılmaz kolay yeterki almaya niyetleri olsun. Sonuçta ünv de öğretilen herşeyin temeli, mantığı birnevi.
Bence açılsın ünv ler en azından seçenekler çoğalır henüz girmeyenler için.[signature][hline]Gölgelerin Yutucusu
Her Zaman Arkanda...
---ASSASSIN---
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
abidik gubidik üniversiteleri açacaklar, en gerizekalı adam bile mühendis olcak, sonra biz niye iş bulamıyoz diye kıçlarını yırtçaklar, gereksiz insanlar kaplıcak ülkeyi. şu an bile çok bence üniversite. herkes okumaz ki kardeşim üniversiteyi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...