Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

skoda octavia 1.6FSI 2005

paramecium

Öne çıkan mesajlar

selam,

peder beye almak için araç bakarken ikinci el bir octavia buldum. detayları yazıyorum. bu araç ile deneyimi olanlar fikir yürütürse sevinirim. bilgiler satıcıdan alındı.

SKODA OCTAVIA 2005 1.6 FSI ELEGANCE 115HP
2005
16.500 Km
198km/h
0-100 Km. 11,2sn
1600cc
16 valf
115HP
Yakıt Deposu(lt) 55
Bagaj Hacmi (lt) 560
Şanzıman Manuel
Yakıt Tük. (Şİ) (lt/100km) 8,7
Yakıt Tük. (ŞD) (lt/100km) 5,4
Lastik Ebadı 205/55R16

aksesuarlar:
• İç Denetimli Alarm
• Elektrikli Arka Camlar
• Renkli Ön Cam
• Hidrolik Direksiyon
• Deri Vites Topuzu
• Karanlık Sensörlü Farlar
• Dinamik Denge Çekiş Kontrol
• Elektronik Stabilite Programı
• Yol Bilgisayarı
• Sürücü Hava Yastığı
• Alüminyum Alaşım Jant
• Yükseklik Ayarlı Y.Koltuğu
• Isıtmalı Silecek Suyu
• Ön Kol Dayama
• 8 Hoparlör
• Arka Park Ikazi
• Immobilizer
• Elektrikli ve Isıtmalı Ayna
• Çok fonksiyonlu Direksiyon
• Yükseklik Ayarlı Direksiyon
• Far Yükseklik Ayarı
• Ön Sis Farı
• Elekt. Çekiş Kontrol Sistemi
• Fren Asistanı
• Ön ve Arka Tavan Hava Yastıkla
• Yolcu Hava Yastığı
• 2 Bölgeli Otomatik Klima
• Lastik Basınç Sensörleri
• İSOFİX Çocuk Koltuğu Kancası
• Soğutmalı Orta Konsol
• Direksiyondan K. Müzik Sistemi
• Uzak.Kum.Merk.Kilit
• Otomatik Kararan Dikiz Aynası
• Elektro-Servo Direksiyon
• Deri Direksiyon
• Halojen Farlar
• ABS Fren
• Elektronik Fren Basinç Dagilim
• Dış Isı Göstergesi
• Ön Yan hava Yastıkları
• Hız Sabitleyici
• Yükseklik Ayarlı S.Koltuğu
• Arka Kol Dayama
• Ön Bardak Tutucu
• Torpido Gözü Soğutması
• Radyo Cd
• Metalik

fiyat ise 32.000 YTL

saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

2006 modelini kullanıyorum 2 aydır. Çok memnunum, henüz hiçbir sorunla karşılaşmadım. Bir arabada olması gereken bütün özelliklere sahip. Fiyat/performans oranı çok iyi. Geçen yıl avrupada istediği parayı en çok hakeden otomobil seçilmişti bir organizasyonda.

Fakat bu kasalar üretimden kalktı. Buna 32 milyar vermektense 35.5 milyara sıfır yeni kasa 102 beygirlik modelini almanızı tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

2005 modeller yeni kasa octavia değil mi? daha bismillah nesi değişti hemen :)

fiyat/performans oranı oldukça iyi gibi geldi bana. açıkcası volvo düşünmüyor değildim ama %53 daha pahalı senin araç cafeincim :P bir de sıfır aldığında bazı extra vergiler doğuyor sanırım.

Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

Kasa bu yıl değişti. Yani 2006 modellerin yeni kasa olması lazım. Bir de 10 hava yastığı, 10 hoparlör var bizim arabada. Sen 8 hoparlör yazmışsın. Sanırım eski kasa senin bahsettiğin.

Bir de bahsettiğim fiyat kampanyalı anahtar teslim fiyatı. 40 milyara çıkacak kısa bir süre içinde. Tanıtım gibi bir şey yapıyor şu zamanlarda skoda ülkemizde prestij açısından o yüzden pek kar amaçlı değil şu anki araba satışları.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Adiemus, 01 Aralık 2005 21:06 tarihinde demiş ki:
Öneriler güzel de önerilenler octavia'nın segmenti değil. Octavia D segmentinin arabası. Rakip olarak passat, avensis, accord gibi modeller yazılırsa daha sağlıklı bir karşılaştırma yapılabilir :)

o zaman vectrayi katiyorum.2003 model vectra cd dti 2004 de cdti ya gecildi.fiyat 30 milyar.yani 2005 model felan 35e felan gelir sanirim.[signature][hline]Who can explain?
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere haksızlık etmeyelim. O resimdeki Opel 76 modeldir en en genç, ki bu 30 yaşında araba demek. Eski model Skoda ise 1990larda Türkiyede satılıyordu ve yollarda geziyorlardı, ki bu 15 yıl 1990dan alırsak, arada 2 kat zaman farkı var.

Skoda'nın Türkiye imajı gerçekten çok kötü, durumu VW çatısı altına girerek kotarmaya başlasalar da insanların kafasındaki Skoda imajının silinebilmesi için en az 2 jenerasyon lazım. Bu da kuşkusuz ikinci ele yansıyacaktır, zaten şu an piyasa ölü, o sınıfta bir araba alacak birinin de öncelikli tercihi muhtemel Skoda olmayacaktır.

Paramecium, sen bilirsin ama artısını eksisini iyice tart. Fiyat olarak Volvo daha yukarıda, Vectra falan da keza öyle, onlar sana yaramaz. 30-35 civarı diyorsan alabileceğin sıfır arabalar Opel Astra, Peugeot 307 (sakın haaa), VW Polo gibi şeyler olur, pedere hafif kaçabilir.

İkinci el seçenekleri daha bol bence, bu araba da güzel gerçi ama şanı şöhreti kötü.[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester: "I eat babies for breakfast and crash cars for fun!"
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Favorit ile opel kadett ile aynı dönemin arabaları, o yüzden favorite karşı kadettin resmini koydum önceki mesajımda.

1991 yılında vw satın aldı skodayı tamamen ve favorit üretimi kademeli olarak durdurdu. Bununla da kalmadı favoritin üretildiği fabrikayı da kapattı ve şu an da avrupanın tartışmasız en modern fabrikası kabul edilen fabrikayı kurdu. Böyle bir durumda skodayı hala 15 yıl öncesinin arabasıyla eleştirmek adil değil. Özellikleriyle, fiyatıyla, teknik servisiyle değerlendirmek yerine adı skoda diyerek kestirip atmak da adil değil. Octavia'yı araştıracak olursanız kaç yerde yılın en iyi otomobili seçildiğini de göreceksiniz. Burdan daha çok bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca ikinci el piyasası olmaması düşüncesi doğru değil. Bir yakınım dizel fabia almak için benzinli fabiasını satılığa çıkardı. Araba 1 günde satıldı. Elbette opel kadar, vw kadar 2. el piyasası yoktur böyle olması da normal ama satılmıyor, çok ucuza gidiyor diye bir şey de doğru değil.
Sosyal ağlarda paylaş

30 yıllık dediğiniz arabanın 2. el piyasası hala durmuş değil yahu.
Ayrıca kaç yerde en iyi, en ekonomik araba seçilen arabayı sıfır almayı düşünmemek ne derece doğru? İnsanlar bu araba kötüdür diye düşündüğü için mi?
Bu kadar mesaj attım belki önyargılarınız kırılır diye ama hiçbir işe yaramadı sanırım. Tek tavsiyem bir skoda showroom'una gitmeniz :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Adiemus, 01 Aralık 2005 21:06 tarihinde demiş ki:
Öneriler güzel de önerilenler octavia'nın segmenti değil. Octavia D segmentinin arabası. Rakip olarak passat, avensis, accord gibi modeller yazılırsa daha sağlıklı bir karşılaştırma yapılabilir :)

nası yaa? passat accord falan daha çok superble aynı segmentteymiş gibi gelio bana? (zaten eski VW Bora ile aynı şasiyi kullanıyo bu) Cordoba Jetta falan desen ok derim de Passat ı-ıh[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true
Sosyal ağlarda paylaş

Bilemiyorum. Euroncap geniş aile arabaları kategorisinde incelemiş octavia'yı. C segmentinde olduğunu iddia eden yerler de var. Aldığımız yerin satış müdürü de d segmentinde diye tanıtmıştı ve saydığım arabalarla karşılaştırmıştı. Özellikleri bakımından karşılaştırabilirsiniz de fakat fiyat olarak c segmenti seviyelerinde olduğu doğru.
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

malum bir ırkçı tarafımız var otomobil konusunda :D

asla bir opele binmem. GM devşirmesi o.
olacaksa vw çatısı altında olmalı. ki ikinci el değeri pek önemli değil benim için. çünkü kaliteli bir araç olursa uzun yıllar kullanılır.

passat ve suberb aynı sınıfta olmalı çünkü aynı şase üzerineler :P

Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

eğer kasa değişimi gibi bir durum söz konusu değilse kesinlikle almanızı tavsiye ederim. çok güzel bir araba ve kullanan her tanıdığım çok memnun kaldı. fsi motor tartışılmaz bile baban düşük devirde kullanırsa çok da ekonomik olucaktır. zaten artık kalite bakımından bir sorun yaşamazsınız sonuçta VW...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...