amon Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 İlginç bir not: Amerikalı bir vejetaryen hiç üşenmemiş hesaplamış: 70 sene yaşayan bir vejetaryen, et yememekle; 11 sığır, 1 buzağı, 3 koyun, 23 domuz, 45 hindi ve 1097 tavuğun hayatını kurtarmış oluyormuş. Bu rakamları Türklere uygulamak için, domuz sayısını koyunlara eklemek yeterli! Ünlü anatomi bilgini Kuviye, Le Cours d'Anatomie Camparee adlı eserinde şöyle der: "İnsanın doğal besini onun bünyesine uygun olup, genellikle meyveler, kökler ve bitkilerin sulu kısımlarıdır. Eller bunları rahatça toplamaya yarar. Bir yandan çeneler kısa ve güçsüzken, öte yandan köpekdişleri diğer dişlerden uzun değildir. Bu dişler jnsanın et yemesine ya da hayvan etini parçalamasına izin vermez. " Bir başka yerde de şöyle yazmıştır: "Bir hayvanın bağırsakları taze eti hazmedecek şekilde yaratılmışsa, çene yapısının da yemi yutacak şelilde olması gerekir. Yani pençeleri yakalayıp parçalamak, dişleri kesmek ve parçalara ayırmak, bütün hareket organları kovalayıp yakalamak ve duyuları da avı uzaktan görmek için. Yine gizlenmek ve kurbanını hile ile yakalamak için doğanın onun beynine gereken istekleri yerleştirmiş olması gerekir. İlk insan büyük maymunlara benziyor bitki taneleri ve meyvelerle yaşıyordu. Nitekim tırnakları, dişleri, kasları ve anatomik yapısı bize bunu_ispat eder." [signature][hline]AliceRoxx, 28 Eylül 2005 22:03 tarihinde demiş ki: uyarıcı kesim de az post kasmıo..... elvyn, 09 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki: demeyin öyle gotum kalkıyo sonra [Bu mesaj amon tarafından 09 Aralık 2005 17:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 öyle öyle çoğalıp dünyayı ele geçirecekler ilk vejeteryanın bir koyun olduğunu biliyormuydunuz ?[signature][hline] Sezercik, 11 Haziran 1981 tarihinde demiş ki: Vurmayin abiler ,vurmayin ablalar... Haydi kafalar Telekoma[/b] Yukarda yazılanların hepsi geyiktir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rarebee Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 ee bu nottan çıkan sonuç ne?ben anlayamadım valla.bitkileri de yemeyelim onlar da yaşıyor.hayvanlar sırf konuşamıyor diye onları yemek kötü bir şeyse bitkiler sırf hareket edemiyor diye yemekte aynı şeydir.kınıyorum :)[signature][hline]RareBee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amon Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 said: rarebee, 09 Aralık 2005 17:20 tarihinde demiş ki: ee bu nottan çıkan sonuç ne?ben anlayamadım valla.bitkileri de yemeyelim onlar da yaşıyor.hayvanlar sırf konuşamıyor diye onları yemek kötü bir şeyse bitkiler sırf hareket edemiyor diye yemekte aynı şeydir.kınıyorum :) bitkilerin sinir sistemleri ve beyin benzeri organları olmadığından yaşadıklarından haberleri yoktur....toprak ışık su ne gerektirirse yaşarlar öööölece....o nedenle afiyetle yiyebliriz[signature][hline]AliceRoxx, 28 Eylül 2005 22:03 tarihinde demiş ki: uyarıcı kesim de az post kasmıo..... elvyn, 09 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki: demeyin öyle gotum kalkıyo sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rarebee Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 yani şu an bitkisel hayatta yaşayan bir insanı(bilirsiniz onlar da yaşadıklarının farkında değildir)afiyetle yiyebiliriz hiç sorun çıkmaz değil mi?[signature][hline]RareBee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amon Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 said: rarebee, 09 Aralık 2005 17:26 tarihinde demiş ki: yani şu an bitkisel hayatta yaşayan bir insanı(bilirsiniz onlar da yaşadıklarının farkında değildir)afiyetle yiyebiliriz hiç sorun çıkmaz değil mi? " İnsanlar, hayvanları öldürüp yedikçe, dünya üzerinde cinayet, kan dökme ve savaşlar kalkmayacaktır " pisagor ama o insanların hatıraları vardır...bitkisel hayatta olsalarda bir zamanlar yaşamaktadırlar....hiç olmazsa anne karnında bir parmak emmişlikleri vaedır...ayrıca bitkisel hattaki insanın beyni ölse ble tamolarak işlevini bitirmez...hatta ruya bile görebilirler.... hem vicdan diebişey var ama yinede vejeteryan bir hannibal insanrahatlıkla birini kaçırıp tek böbreğini afiyetle nasıl olsaölmezsindie yer[signature][hline]AliceRoxx, 28 Eylül 2005 22:03 tarihinde demiş ki: uyarıcı kesim de az post kasmıo..... elvyn, 09 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki: demeyin öyle gotum kalkıyo sonra [Bu mesaj amon tarafından 09 Aralık 2005 17:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rarebee Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 insanalar hayvanları kesip öldürmeyi bırakınca cinayetler bitecek mi sence?ha bir de ünlü vejeteryanlara bir örnek de ben veriyim.hitler vejeteryandir.[signature][hline]RareBee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amon Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 said: rarebee, 09 Aralık 2005 17:34 tarihinde demiş ki: insanalar hayvanları kesip öldürmeyi bırakınca cinayetler bitecek mi sence?ha bir de ünlü vejeteryanlara bir örnek de ben veriyim.hitler vejeteryandir. Hitler'in damak zevki 15 Şubat tarihli Milliyet'te yer alan Eros Mutfağa Girince dizisinin ikinci bölümünde ilginç bir köşe vardı. Beslenme uzmanı Prof. Willy Pasini'nin Aşk ve Yemek adlı kitabından yapılan alıntılarda otoburların barışçı olmadığının kanıtı olarak, vejetaryen olduğu belirtilen Adolf Hitler gösterilmekteydi. Çengelköy'den Sadi Yumuşak, "profesörün verdiği bu bilgiyi de, yorumlarını da, gazetenizde bunun veriliş biçimini de çok hatalı buluyorum" diye yazarak şu itirazları dile getiriyor: "Partisine Nasyonal Sosyalist adını veren Hitler'e dair vejetaryenlik iddiası soyalistlik iddiasından farklı değildir. Tamamen sağlık nedenleriyle doktorun kendisine tavsiye ettiği vejetaryen diyeti çok kereler bozduğu; proganda bakanı Goebbels'in bunu çarpıtarak, propaganda amacıyla onu hem sosyalist hem de Gandi gibi barışçı gösterdiği bilinmektedir. İkincisi, Hitler'i bir örnek gibi göstererek vejetaryenliğin barışçılık felsefesini çürüttüğünü öne sürmek, Afrika'daki maymunların insana dönüşmemelerinin Darwin'in evrim teorisini çürüttüğünü iddia etmeye benzetilebilir." "Kanımca gazetecilik her okunanı araştırmadan, sorgulamadan okura aktarmaktan öte bazı sorumluluklar taşır. Vejetaryenlik konusunda tek yanlı bilgi ve iddialara sahip olduğu bu kadar açık bir kişiyi farklı bilgi ve görüşlerle dengeleme yoluna gidilseydi daha iyi olacaktı." www.milliyet.com.tr[signature][hline]AliceRoxx, 28 Eylül 2005 22:03 tarihinde demiş ki: uyarıcı kesim de az post kasmıo..... elvyn, 09 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki: demeyin öyle gotum kalkıyo sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rarebee Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 şu an araştıramadığım için bilginin doğru olduğunu kabul ediyorum.o zaman ben şöyle bir sonuç çıkarıyorum.vejetaryan insanlar kesinlikle şiddet uygulamaz?ben bunu çıkarıyorum yanlış anladıysam bi anlat. bi de ekleme yapayım kimsenin ne yiyip ne yemediği beni ilgilendirmiyor ama vejetaryan insanların(en azından benim rastladıkalrımın diyim)sürekli kendilerini haklı ve beni neredeyse katil gibi göstermeleri sinirimi bozuyor. [ [Bu mesaj rarebee tarafından 09 Aralık 2005 17:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amon Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 vejeteryanlardainsanlara şiddet uygular...hatta cinayet bile işleyebilirler...her isan gibi....ama bunu meşru, açık, isteğebağlı, zevkiçin yapmamaya çalışırlar mesela ben...insanlarla iyi geçinmeye çalışırım...amasuratını çakmaklayakmış olduğum insanlarda vardır mesela ben...hayvanlara zarar veremeye çalışırım ama beni ısırmaya çalışan köpegetekmeyi basıp beyin sarsıntısı geçirmişliğimde vardır her vejeteryan tabi kide et yiyenlere katil gözeyle bakar bu oldukça onlara göre haklıdır...çünki sizler isteğe bağlı ve zevkiçin hayvan öldürürsünüz, bide onları yersiniz....dier düşünürler....[signature][hline]AliceRoxx, 28 Eylül 2005 22:03 tarihinde demiş ki: uyarıcı kesim de az post kasmıo..... elvyn, 09 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki: demeyin öyle gotum kalkıyo sonra [Bu mesaj amon tarafından 09 Aralık 2005 17:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhyls Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 sanırım 3-4 yaslarında kurban bayramlarından etkilenerek hayvan ürünleri kullanmamaya baslamısım.. ne süt peynir yogurt et zart zurt kullanmadıgım içinde eklemlerim kemiklerim iyi gelişmemiş oldugundan hiç baleye gitmediğim halde kendimi bu konuda uzmanlasmıs görüyorum.. aynı zamanda kötü yonleride yok deil örneğin eklemlerimden dolayı cenem ara ssıra takılıyor ve bu olay dişlerimi zedeliyor ve suan 20lik dişim yan yatmıs durumda kendine yer bulamıyor .... tabi agrılar sızılar... aynı sey ayaklarım kolum ve parmaklarım içinde geçerli.. kireçlenme olurmu bilmiyorum ama her an heryerde istediğim yerimden ses cıkarabilirim haha ne buyuk marifet!!! besin kaynagım patates ve makarna... idi... son zamanlarda annemin pane haclı tavugundan yemege baslamıstım ki... olmadı kus gribi.. bilmem ne gribi.. olmuo napiym.. gecen arkadasımın yaptıgı yumurtalı yemeğin içinde kıyma varmıs gibi gözüktüğü için yiyememiştim zorla bi lokma aldım ama sanırım psikolojik olarak etkilendim.. midem bi garip oldu sanki... bu arada bu guzel bi arastırma olmus..ellerine saglık :) birde fruteryan denilenler meyveciler-sebzeciler deil midir..onlara göre söle bişi vardır ... elmayı daldan kopardıgın zaman o agac ölmez ve tekrar elma cıkar fakat havucu kopardıgın zaman kökü gelir onun yerine baska havuc cıkmaz vs vs.. onlara göre havuc yemek cinayettir... [signature][hline]"Dünya mavi... Ben o kara lekeyim... Ben bu dünyaya ait değilim... Böyle olmasını ben istemedim ... " [Bu mesaj Akhyls tarafından 09 Aralık 2005 18:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shagrath Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 off etsiz bı hayat ıyyykk onun lezzetine ne ulaşabilir ki yaa??[signature][hline]--Borgır-- [ quote ]zydar, 14 Ekim 2005 11:41 tarihinde demiş ki: chip var ayağın daha az kokucak. yada daha rahat olucak. e o zmn bu chipten bide götümüze takalım, osur osur kokmasın.. [ /quote ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 tabi.. tercih meselesi sonuçta ancak askerlikte yiyeceğin şeyler sınırlı olacaktır.Misal "ben Lakto-Ovo vejetaryenim" gibi bir şey demen durumda alacağın cevap "Loto-ova Vejateryan ne ki?" olacaktır herhal.. Olayı anlattığında ise elbette yersin... tokatı.. Dışarıda kolay olan tercihler ve benzeri meseleler askerlik söz konusu olunca kaybolur gider keza askerlikte "mesele" yoktur. En azından "kişisel" mesele yoktur... diye biliyorum. ama belli mi olur Askeriye belki yeniler kendini ve vejetaryenler için de menü falan çıkartırlar (%1x10^-15 ihtimal) Tabi bu durumda bizim de "Yine mi bulgur? Şeeey afedersiniz sizde 450gr.lık T Bone Steak var mıydı" gibi bir şeyler diyebilmemiz lazım.. (evet bu da %1x10^-15 ihtimal. Hayır sıkmıyorum ölçtüm, biçtim, hesap yaptım) Diğer yandan; vejetaryenlik sağlıklı mıdır? Umrumda değil! Açıkçası yukarıda da belirttiğim gibi bir "tercih". Askeriye çatısı altında falan da değiliz =) Yani kısaca bana söz söylemek düşmez. Aksi halde laf söylemem, konu hakkında atıp tutmam dingilliğe girer. Yani hoşgörülü bir insanım. Eve gelicek misafir vejetaryen ise sebze yemekleri falan yaparım. Kastırmam hiç "Et ye bak çok yararlı" diye. Diğer yandan vejetaryen arkadaşlarımın bazılarının bir misyoner edası ile vejetaryenlik zorlamaları ve reklamları var ki.. Bu gerçekten can sıkıcı. "Ben seni hoşgörü ile kucaklıyorsam sen ne diye gelip bana baskı yapıyorsun" demezler mi adama? Derler tabi.. Yoksa kimler vejetaryenmiş, kim et yemek hakkında ne demiş hiç umrumda değil (ki üzülerek söylenilen sözlerin salatadan öteye gidemediğini düşünüyorum.Misal;" İnsanlar, hayvanları öldürüp yedikçe, dünya üzerinde cinayet, kan dökme ve savaşlar kalkmayacaktır" laf salatası servise hazır... Nerde psikolojik temel, nerde tez,antitez,sentez safhaları demezler mi adama? Dedim bile..) İşte böyle, et yemeyi falan boşverin de, keşke herkes birbirini hoşgörü ile kucaklayabilse... edit varsa typo vardır falan.. [signature][hline]MONO(b)LOG [Bu mesaj dasaaa tarafından 09 Aralık 2005 18:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 vücudun ihtiyacı olan bazı proteinler bitkilerde yok. gelip bana kırmızı mercimek demeyin derste doçent söyledi kırmızı et en az ayda 2 kere filan gerekli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rarebee Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 hayvanların yenmesi doğa kanunudur.hayvanlar konussaydı yermiydim hayır ama bitkiler konussaydı da yemezdim.ama konusmuyorlar.kimsenin yediğine içtiğine karışmıyorum insanlar da benimkine karışmasın.iki dakikada bir bi vejetaryanın gelip katil olduğumu düşünmesi de sinirmi bozuyor.bir gün bi tanesini kesicem o zaman harbi katil olucam :).doğa kanunu güçlü olan güçsüz olanı yiyor bu böyle gelmiş böyle gidicek.etsiz bi yaşam sürmek bana çok zor gelir şu an bile tavuklu pilav yiyorum.bir aslana katil gözüyle bakmak ne kadar doğruysa et yiyen bir insana katil gözüyle bakmak o kadar doğrudur.et yemek insanın doğasında var ve olacak.siz yemezseniz kendiniz bilirsiniz benim yediğim etin kimseye bir zararı yok.[signature][hline]RareBee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 çok pis et yerim. vazgeçemem ki , onun tadı hiçbi şeyde yok.[signature][hline]That is not dead which can eternal lie, And with strange aeons even death may die. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhyls Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 bi iskenderin tadını bırak göruntusunu bilmem yemin ederim aynı sekilde kebap falan dürüm çig köfteninde tadını bilemm ama merakta etmiyoruym bana gercekten mide bozucu geliyor. elbette cıkıp burda "hayır yemeyin" diyemeyiz .. herkes ne isterse yer!! ama şimdi bu yasına kadar yemegen bi insanada gelip eti hayvanları savunmayın...[signature][hline]"Dünya mavi... Ben o kara lekeyim... Ben bu dünyaya ait değilim... Böyle olmasını ben istemedim ... " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rarebee Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 ben de aynı şeyi söylüyorum ama lütfen siz de bana vejetaryanlığı savunmayın.bend e bi iskenderden aldığım tadı hiç bir sebzeden alamıyorum.ben size zorla et yediriyormuyum?[signature][hline]RareBee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Bişi biliyorum çok sakıncalı deli dana hastalığı sadece ot yiyen hayvanlarda oluyo ve protein eksikliğinden kaynaklanıyo...[signature][hline]-Ahh evladım yaşadıklarımı patiye yazsam çokerdi bea... -Dede fake misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 çeşitli etler yerim ama hayatta arnavut ciğeri yediremezsiniz bana.sakatat ve türevlerini de. :9[signature][hline]That is not dead which can eternal lie, And with strange aeons even death may die. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 bugun et yemeyin hayvnalr oluyo diyen, yarin sevismeyin spermler oluyo der. gelmeyin bu oyunlara, 3 gunluk dunyada hayatin tadini cikarin, mis gibi izgaralar, kebaplar. oyy canim cekti...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) Sevisiyorum o halde varim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 zamanında Maddox üstad demişki katılmamak elde dııl[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi... 31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi... Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara... "If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 saolasın, güzel bilgiler var. benim için mümkün değil ama hakkat saygı duydum. zor iş yaw.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Şimdi bitkilerin sinir hücreleri olsaydı onları da mı yemicektiniz!!! Koparma elmayı koparma acır![signature][hline]Quisalan Elevas! Our love, forever... I`m in love with my lust Burning angelwings to dust I wish I had your angel tonight Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Ben kırmızı eti sevmem (genelde)ama tavuk, balık filan beyaz eti çok severim. Et yemeyi sevmiyorsanız tamam saygı duyarımda İnsan tamamen otçul da sayılmaz. Otçul hayvanların midelerinde, selilözü parçalayabilen bakteriler bulunur. İnsanlarda yok onlardan yani selülöz sindirilemiyo, girdiği gibi çıkıyo. Bu da besin açısından çok büyük bir kayıp. Bitkilerdeki proteini de biyoloji dersinde kalitesiz protein olarak anlatıyolar. Hücre çevresindeki selüloz sindirilemediği için bitkilerdeki besinlerin tamamını alamıyoruz, bu da büyük bir sorun. İnsan tam olarak etçil değildir, doğru.Ancak tam olarak otçul olduğu da söylenemez. Öne sürdüğün şeyler de kısmen saçma şeyler. Nası yani hayvanlar konuşabilse yiyemezdiniz demişler bunu bize dayatıyosun... Eee ne olcak? Biz dilsizleri yiyomuyuz? Olayın hatıra boyutu hedehödösü saçma zaten. Doğanın kanunudur, güçlü olan zayıf olanı yener. "İnsan düşünen hayvandır" lafı vardı(kim söyledi unuttum:D) Ama sonuç olarak biz de bir hayvanız. Yani aslanların kaplanların çitaların filan antilopları, öküzleri yemesi, kedilerin fareleri öldürmesi vb. gibi şeyler nasıl doğanın bir parçasıysa, insanın avlanma içgüdüsü de doğanın bir parçasıdır... Ayrıca tarihe bakarsak, insanların avlanmak için kullandıkları mızrak, balta vb. silahlar, insanların tarım için kullandığı araçlardan daha eskiye dayanıyo... Yani ilkel insanların temel besinini avlanarak elde ettiği bir gerçek (ki elmaların armutların koşamadıklarını, uçamadıklarını hesaba katarsak bu da et yemeye daha önce başladıkları anlamına gelir)[signature][hline] beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki: hep dedim dinsizlikte bir din olmalı. sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki: "allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar