amon Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 birkere insan et yemeğe tövbe ettiyse güzelolmakla birlikte zorlu bir hayatada gözlerini açmış olur... bir insan neden et yemez? 1)ahlaki sebepler(öldürme fikrine karşı olmak) 2)iğrenmek 3)acımak 4)düşünsel sebepler(ahlaki sebeplerebenzer) 5)biyolojik sebepler(protein alerjisi) 6)gereksizlik sebebi(insanların otçulolduğuna inanılır) 7)yaşam dengesi sebebi(yaşamak için öldür öldürmeden yaşıyorsan öldürme) 8)dini sebepler 9)bunların brkaçının yada hepsinin karışımı vejeteryanlığın türleri Vegan: Katı vejetaryen olarak da nitelenen bu grup, hayvanlardan elde edilen tüm gıda ve ürünleri kullanmayı reddederler. Buna süt, yumurta, bal ve jelatin gibi gıdalar dahildir. Veganlar genellikle deri, yün, ipek gibi hayvansal ürünleri de kullanmazlar. Bu kişiler, insanların kendi zevk veya ihtiyaçları için hayvanların kullanılması fikrine karşıdırlar . Lakto-Ovo vejetaryenler: Hiç bir hayvan etini yemezler, ancak yumurta ve süt ürünlerini tüketirler. Kuzey Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre, vejetaryenlerin %90-95'i bu gruba girmektedir. (Lakto: süt, ovo :yumurta anlamındadır.) Lakto vejetaryenler: Hayvan etini yemedikleri gibi, potansiyel bir hayata son veriyor olma kaygısıyla yumurta tüketmekten de kaçınırlar. Süt ve süt ürünlerine yasak yoktur . Ovo- vejetaryen: Süt tüketmeyip, yumurta yerler. Fruteryan: Bunların sayıları çok azdır. Bitkilerin ve ağaçların meyvelerini yiyerek yaşarlar. Besinleri pişirmeden yerler. Bunun amacı besinlerdeki hayat enerjisi, vitamin vs. pişirildiğinde çoğunun yok olduğu ve azaldığı içindir. Çiğ Beslenme: Veganlar gibi beslenmekle beraber, çiğ beslenenler doğaya ve yaşama saygılarından dolayı pişirilmiş ya da sağlığı bozulmuş besinleri tüketmezler ve sadece doğadaki haliyle çiğ olarak yenebilecek şeyleri yerler. Çiğ beslenenlere göre, sadece insan, besinlerini bozarak, doğal halini değiştirerek tüketir. Makrobiyotik: Yin ve yang değerler arasında denge kurarak ruhsal, zihinsel ve fiziksel yönden doğa kurallarına uyarak beslenme ve sağlıklı kalma düşüncesinden kaynaklanır. Makrobiyotik diyette yenen besinlerin yüzde 70-90ı tahıl, yüzde 30-10u sebze ve meyve- lerden oluşur. ------------------------------------------------------------ "Hayvanlar konusabilseydi, onlari kesip yemeye cesaret edebilir miydik ?" Voltaire ------------------------------------------------------------ kısabirtanımdan sonra şimdi de zorluklara gelelim 1) a i l e -yavrum bak ne güzel kuzu...hatta zuzu -böööğğğğ babanne... -anneside oğluna misssss gibi tavuk ta kızartmış -anne sen demezmiymiydin bana kuş beyinlisin diye! yemem ben soydaşımı -yavrum elim dolu şu kavurmayı bi çevirsene -kusuyimmi? -bide tuzuna bak -kusuyimmi bide -yok dişle bi sertliğine bak -anneeee kusuyimmi? -tamam vazgeçtim sen soğan doğra -akşama süpriz misafirler geliyo ...bi koşu gitte...kasaptan....amaaaan boş ver (kafayı salona çevirir)mehmeeeeeeeeet kasapa gidilcek -saol anne yaaa.... anannem-bak kzım şu budu didiver şu çorbanın içine annem-neden? anannem-tadını bir alsın bak bırakıo mu? annem-bak kusar sofraya ayıcana da bizi eve kitler ateşe verir anannem-ne? annem-yaaaaa....biznemanyaklarla uğraşıoz -amoooonnn....yemek hazır gel...yengesinin gülü -ne var? -fırında patates köfte -böğğğğ.... -amaaaan ayıklayı ver.... -ben sıçıyim tepsiye...eğer siz ayıklar yerseniz bende ayıklayıp yicem -eeee....tamam...ok....brtokli seversin dimi? ark-aaaaa.....kebapçıya baaaaakkkk....hadi girelim ben-ok de orda ben ne yicem ark-buluruz bişey.... (içeri gireren havadaryere otururuz) ben-pardon garson bey....etsiz ne var burda garson-tavuk....piliç....midye getirtirim istersen ben-neeeee? tavuk et deil mi? garson-et dediğin danadan çıkar ben-tavuklarda ağaçtan toplanıo heralde -len sen et yemion ya....karı gibi oldun ha... -akşam yemeğinde limonlu zeytin yağlı brokoliyi görünce içi giden ben deilim... -hööö= arkadaşlar sevgili patilerim, bu yazılanlar aynen benim başımdan geçenlerin küçük bi kısmı....espri olsun pati alemi gülsün die diil yani.... ------------------------------------------------------------ şimdi vejeteryanlığın(vejetaryenliğin, etyemezliğin) yararlarını saymıyacağım....ama öğrenmek isterseniz www.vejetaryen.net ten öğrenebilirsiniz ------------------------------------------------------------ BU TOPİCİ AÇMAMIN NEDENİ? biz etyemez insanlar askerde mesela naaapcaz? kışlada şurda biyerde yani.....abi etsizyemek? geyiğimi yapıcaz[signature][hline]AliceRoxx, 28 Eylül 2005 22:03 tarihinde demiş ki: uyarıcı kesim de az post kasmıo..... elvyn, 09 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki: demeyin öyle gotum kalkıyo sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amon Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Tarihin ünlü vejetaryenleri Buda, Kyros, Zerdüşt, eski Yunan çağında Hesiodos, Orpheus, Homeros, Pythagoras ve müritleri, Empedokles, Leonidas, Plutarkhos, Platon, Sokrates, Epikuros, Zenon, Diognes, Demokritos, Aiskhylos, Euripides, Roma çağında Kral Numa, Cincinnatus, Seneca, Marcus-Aurelis, Lucanus, Virgilius, Ovidius, Horatius, İmparator Julianus, filozof Porphyrios ve Protocolus`tur. Daha sonraki çağlarda Leonardo da Vinci, Gassendi, Newton, Bossuet, Fenelon, Voltaire, John Ray`i sayabiliriz. 19. yüzyıldan sonra vejetaryenlerin sayısı artmaktadır; J.A. Gleizes, Anquetil-Duperron, Lord Byron, Richard Wagner, Michelet, Lamartine, Leo Tolstoy, Ghandi, George Bernard Show, Pr. Dr. Dujardin-Beaumetz, Dr. Anna Kingsford, Dr. Bonnejoy, Pr. Raoux, Dr. Paul Carton, Dr. Möller, Dr. Riedlin, Dr. Pfleiderer, Dr. Chittenden, Dr. Haig, Dr. Erwin Hof gibi. Bedenin gelişmesinde etin gereksiz olduğunu bazı ünlü sporcular kanıtlamıştır. Uzun mesafe şampiyonu Muray Rose ve "Uçan Finli" (The Flying Finn) adıyla ün salan mesafe koşucusu Paave Nurmi bunlardandır. Danimarkalı Dr. Hindehede Birinci Dünya Savaşı`nda yurttaşlarını açlıktan kurtarmıştır. Hükümetin emriyle domuzların beşte dördü, sığırların da üçte biri kesilmiş ve bu hayvanların besini olarak ayrılan 800.000 ton tahıl insan besini olarak kullanılmıştır. Böylece Danimarka halkı savaş sırasında kıtlık çekmediği gibi, sağlığına da kavuşmuştur. Oysa 1917 yılında Danimarka`nın iki katı tahıl stoku bulunan Almanya kıtlık çekmiştir. [signature][hline]AliceRoxx, 28 Eylül 2005 22:03 tarihinde demiş ki: uyarıcı kesim de az post kasmıo..... elvyn, 09 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki: demeyin öyle gotum kalkıyo sonra [Bu mesaj amon tarafından 09 Aralık 2005 16:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivan Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 bu vejeteryanlık varya, dünyanın en ama en gereksiz kavramıdır (bence). etsiz bi hayat düşünülemez :)[signature][hline] the legendary tamer of oldies.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
laverda Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 ben ishal oluyolar sürekli diye biliyorum[signature][hline]laverda yalan oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Sağlık problemi oladıkça et yememeyi düşünemiyorum.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 almanya nın nufusu danımarka nın 10 katıdır heralde[signature][hline]Salla Bakarızzzzz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amon Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 said: laverda, 09 Aralık 2005 16:41 tarihinde demiş ki: ben ishal oluyolar sürekli diye biliyorum yooo...ishal olmuyoruz...bağırsdaklarımız et yiyenlere çok daha sağlıklı....ayrıca insan bağırsakları et için fazla uzun ...o nedenler ve siz tuvaletinizi yapıp o artıkları dışarı çıkarttığınızda çürümş oluyorlar....[signature][hline]AliceRoxx, 28 Eylül 2005 22:03 tarihinde demiş ki: uyarıcı kesim de az post kasmıo..... elvyn, 09 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki: demeyin öyle gotum kalkıyo sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rarebee Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 said: Absolut, 09 Aralık 2005 16:46 tarihinde demiş ki: Sağlık problemi oladıkça et yememeyi düşünemiyorum. hatta ben sağlık problemim olsa da yememeyi düşünemiyorum :)[signature][hline]RareBee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
laverda Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 aferin ama kusaym monitöre.. + kim vardı bi aralar petek dinçöz müydü kimdi ayakta duramıyodu o da et yemiyomuş bayağı hastalanmıştı bi aralar[signature][hline]laverda yalan oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 said: amon, 09 Aralık 2005 16:50 tarihinde demiş ki: said: laverda, 09 Aralık 2005 16:41 tarihinde demiş ki: ben ishal oluyolar sürekli diye biliyorum yooo...ishal olmuyoruz...bağırsdaklarımız et yiyenlere çok daha sağlıklı....ayrıca insan bağırsakları et için fazla uzun ...o nedenler ve siz tuvaletinizi yapıp o artıkları dışarı çıkarttığınızda çürümş oluyorlar.... Ona kısaca kaka diyoruz :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amon Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 said: laverda, 09 Aralık 2005 16:53 tarihinde demiş ki: aferin ama kusaym monitöre.. + kim vardı bi aralar petek dinçöz müydü kimdi ayakta duramıyodu o da et yemiyomuş bayağı hastalanmıştı bi aralar petek dinçözün ki bahana ...doktoru sonra çıktı da "etyememekle alakası yok" dedi....ayrıca düzensiz beslendiği için olabilir..... benim size sorum vejeteryanlar askerde naaparlar Aynı sorular karşısında aynı yanıtları vermenin sıkıntısını yaşamamak ve hep savunmada kalmamak için neden vegan olduğunuza dair sürpriz yanıtlar vermeyi öğrenin. Örneğin: "Dedemin ölüm yatağındaki vasiyetiydi" "Bütün insanlar vejeteryan. Sadece bazıları hala hayvansal gıdayla besleniyorlar" "En düşük kolestrollü kişi olarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek istiyorum" "Biliyor musunuz, günde 60 sigara ve bir şişe votkayla yaşamımı sürdürebilmem için doktorumun önerdiği beslenme biçimi bu" "Köpeğimi her yemek zamanı dilenmemesi için zorladım ve sonunda bu diyete alıştım." [signature][hline]AliceRoxx, 28 Eylül 2005 22:03 tarihinde demiş ki: uyarıcı kesim de az post kasmıo..... elvyn, 09 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki: demeyin öyle gotum kalkıyo sonra [Bu mesaj amon tarafından 09 Aralık 2005 17:00 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj amon tarafından 09 Aralık 2005 17:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Pırasa yer, kıymalarını ayırır. Veya ekmek peynir yer, peynir yemiyor ise ekemk yer su içer.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amon Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 said: Absolut, 09 Aralık 2005 16:58 tarihinde demiş ki: Pırasa yer, kıymalarını ayırır. Veya ekmek peynir yer, peynir yemiyor ise ekemk yer su içer. etyemzlerhiç birzaman kıymayla iç içegirmiş bir yemeğin kıymalarındanayırıupyemezler öyle yapan biride fake-veje dir zaten..... biz askerde ne yapacaz[signature][hline]AliceRoxx, 28 Eylül 2005 22:03 tarihinde demiş ki: uyarıcı kesim de az post kasmıo..... elvyn, 09 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki: demeyin öyle gotum kalkıyo sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
laverda Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 görünüşe bakılırsa bayağı bi açlık çekicen[signature][hline]laverda yalan oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VipeR Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 amon; ne diyim size kolay gelsin walla.etsiz bi hayat düşünemiyorum.[signature][hline]DIDO! No one ever die from wanting too much! «::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::» Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 bitki dostlarımızı da yemeyelim onların canı yok mu ? yaşasın aniteryan akım[signature][hline] Sezercik, 11 Haziran 1981 tarihinde demiş ki: Vurmayin abiler ,vurmayin ablalar... Haydi kafalar Telekoma[/b] Yukarda yazılanların hepsi geyiktir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amon Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 said: laverda, 09 Aralık 2005 17:05 tarihinde demiş ki: görünüşe bakılırsa bayağı bi açlık çekicen AÇLIK TARTIŞMASI Bu sene dünyada kötü beslenme sonucu ölecek olan insan sayısı: 20 milyon Amerikalıların et tüketimini %10 azaltmasıyla boşalan topraktan beslenebilecek insan sayısı: 100 milyon Amerika'da yetişen mısırın insanlarca tüketimi yüzde % 20 Amerika'da yetişen mısırın çiftlik hayvanlarınca tüketimi %80 Amerika'da yetişen yulafın çiflik hayvanlarınca tüketimi %95 Çiflik hayvanlarınca israf edilen protein %90 Çocuklarda kötü beslenmeye bağlı ölüm sıklığı: 2.3 saniyede bir Bir dönümde yetişebilecek patates libresi: 40.000 Bir dönümden sağlanan sığır etinin libresi: 250 Amerika'da sığır üretimine ayrılan tarım alanı %56 Bir libre yenilebilir sığır eti üretimi için ihtiyaç duyulan tahıl ve soya fasulyesi libresi: 16[signature][hline]AliceRoxx, 28 Eylül 2005 22:03 tarihinde demiş ki: uyarıcı kesim de az post kasmıo..... elvyn, 09 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki: demeyin öyle gotum kalkıyo sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 bünyelerine eziyet eden insan topluluğudur bence.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 abi etsiz olmaz ya benim dolabımda 150lilik hazır köfteler vardır. tutoriallırımı bilen bilir... hatta şuna bakın yenmez mi bu[spo1=niye bilmiyorum ama insanların bunu görünce ağızlarının sulanması çok hoşuma gidiyo] [/spo][signature][hline]FASTRELOADSpidee, 03 Aralık 2005 00:49 tarihinde demiş ki: Abi sevgiline atacağın mesajı Paticik'de mi soruyorsun ? Hep beraber mi çıkacağız bu kızla ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 bide etyemez nedir ya külyutmaz gibin[signature][hline]FASTRELOAD Spidee, 03 Aralık 2005 00:49 tarihinde demiş ki: Abi sevgiline atacağın mesajı Paticik'de mi soruyorsun ? Hep beraber mi çıkacağız bu kızla ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Karnım acıktı köftelere bak[signature][hline]Seni Senden Başka, Kimse Affedemez... Msn Spaces*** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
laverda Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 said: amon, 09 Aralık 2005 17:08 tarihinde demiş ki: said: laverda, 09 Aralık 2005 17:05 tarihinde demiş ki: görünüşe bakılırsa bayağı bi açlık çekicen AÇLIK TARTIŞMASI Bu sene dünyada kötü beslenme sonucu ölecek olan insan sayısı: 20 milyon Amerikalıların et tüketimini %10 azaltmasıyla boşalan topraktan beslenebilecek insan sayısı: 100 milyon Amerika'da yetişen mısırın insanlarca tüketimi yüzde % 20 Amerika'da yetişen mısırın çiftlik hayvanlarınca tüketimi %80 Amerika'da yetişen yulafın çiflik hayvanlarınca tüketimi %95 Çiflik hayvanlarınca israf edilen protein %90 Çocuklarda kötü beslenmeye bağlı ölüm sıklığı: 2.3 saniyede bir Bir dönümde yetişebilecek patates libresi: 40.000 Bir dönümden sağlanan sığır etinin libresi: 250 Amerika'da sığır üretimine ayrılan tarım alanı %56 Bir libre yenilebilir sığır eti üretimi için ihtiyaç duyulan tahıl ve soya fasulyesi libresi: 16 hocam senin dediklerin doğru tamam ben bişey demiyorum aynı zamanda vejeteryanlık kötü bişey de demiyorum ya da niye vejeteryansın da demiyorum da askere gidince ben vejeteryanım et yemeği yemem dersen komutan da ah çocuğum al evden sana sebze yemeği getirdim demez . kızarsa sabaha kadar da yerleri silersin koğuşta yani yemek bulmakta zorluk çekersin demek istedim[signature][hline]laverda yalan oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rarebee Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 said: amon, 09 Aralık 2005 16:27 tarihinde demiş ki: ------------------------------------------------------------ "Hayvanlar konusabilseydi, onlari kesip yemeye cesaret edebilir miydik ?" Voltaire ------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------- ''Bitkiler konuşabilseydi,onlari kesip yemeye cesaret edebilirmiydik?'' Rarebee ------------------------------------------------------------- :) fast naptın ya koymuşsun o resmi içim gitti valla :)[signature][hline]RareBee [Bu mesaj rarebee tarafından 09 Aralık 2005 17:15 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 fazla bakamadım bu sfer bende resimlere çünkü 11den beri bişey yemiyorum 11dede bi tane tostumsu bişey yedim sabahta 1 dilim ekmek açım lan[signature][hline]FASTRELOAD Spidee, 03 Aralık 2005 00:49 tarihinde demiş ki: Abi sevgiline atacağın mesajı Paticik'de mi soruyorsun ? Hep beraber mi çıkacağız bu kızla ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 MAYONEZ NERDE FASTRELOAD :( :( :([signature][hline] Sezercik, 11 Haziran 1981 tarihinde demiş ki: Vurmayin abiler ,vurmayin ablalar... Haydi kafalar Telekoma[/b] Yukarda yazılanların hepsi geyiktir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar