_-_ShadowSong_-_ Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Tamam herkes farklı şeyler dinleyebilir ama biraz birbirimize karşı saygılı olsak nasıl olur...Hazır vakit bulmuşken yazıyim uzun zamandır yazmak istediklerimi; Sevmeyenler bir müzik türü hakkında niye yorum yapıyor..böyle yapılırsa forumlar çöplüğe döner..Düşünsenize;biri inflames diye konu açıyor,50 kişi onun hakkında konuşurken,10 kişi ben metali sevmiyorum der..ee sevmezseniz sevmeyin,o konu zaten o grubu az çok sevenlerin yeni albümü hakkında görüş belirtmesi için açılmıştır,yok ama illa birkaç kişi çıkıntılık yapıcak rap topiğinde olduğu gibi bir başka olayda şurda var; said: Sensible, 09 Aralık 2005 20:27 tarihinde demiş ki: Rap dinleyen insanlarla gerçek müzik dinleyen insanlar arasında kalite hususunda keskin bir çizgi olduğu hipotezimi bu topicde en azından kendime kanıtlamış oldum. Baştan sonra okursak rap dinleyen gençliğin nekadar düzeyli(!) tartıştığını görebiliriz... bana göre ben rapçiyim diyende ben metalciyim diyende müzikten anlamaz..3423442şarkıcı var..ee sen bi tarzı seçip sadece6da birini dinliyorsun ve genel müzik hakkında yorum yapma hakkını kendinde buluyorsun(!)gipsy king,joan baez,ahmet kaya gibi ilah sayılabilicek isimleri dinledikten sonra genel müzik hakkında yorum yap lütfen.. ve 3.nokta şebnem ferah opethten araklamış..şebnem ferah şarkıcı mı?manga grup mu?şeklinde türk gruplarını "yıkıcı" eleştirenler var.tamam bir opeh,anathema kalitesi yok piyasada ama olmamasının bir sebebide sizin böyle eleştirmeniz..Banane ya Türk grubu olmasın da diyebilirsiniz?ha işte o zaman sevdiğiniz bir grubun 5senede(o da belki!)Türkiyeye gelsinde 2saat izliyim diye debelenip durursunuz bir diğer nokta;Türkçe pop iğrençtir..Bu yorumada katılmıyorum.Siz türkçe popu gülben ergen dinlemek olarak algılarsanız doğrudur.Ama hazal,niran ünsal,taner gibi tek şarkılık değilde süper albümleri olan sanatçıları dinlerseniz sizde seversiniz.. amma çok dolmuşum ya:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 rap iğrençtir. metal de rezildir. hele in flames ıyyy. şimdi bu lafları ettim diye monitör sokup kafamı uçuracak çok adam var. bi müzik fanatikliği var çünkü. metal kötüdür metallika şeytanın elçisidir konularına bakarsanız dinine küfredilmiş gibi insanlar olduğunu görürsünüz. tamam adam haksız hatta bi yerinden uydurmuş ama bu ne tepkidir yavaş? iyi müzik vardır kötü müzik vardır bu kadar. genelde de bu göreceli bir kavramlardır. insanların kulak tadı farklı sonuç olarak. bi de pop vardır, yabancı olsun yerli olsun kötüdür, yaratıcılıktan uzaktır ucuzdur. dinlemek adama pek fazla bişey katmaz. ha bunların iyisi de vardır tabii, ama şahsen iyi olanlar zaten poptan öte bir boyutta yer alyorlar benim için, saymıyorum onları poptan. kötü pop iğrenç pop ıyy:D[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag dilinizden utanmayın! karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 güzel bi topic, umarım bunda da kavga çıkmaz :) yalnız en baştaki postta adres göstermen "bakın bu adam bunu dedi" şeklinde alıntı yapman hiç de hoş değil. ben de buraya "tamonikiden" adlı arkadaşın aynı topicte yazdıklarını koyarım, aynı kapıya çıkar. "sevmeyen yorum yapmasın" yaklaşımı da ayrıca forum mantığına aykırı, sen buraya bir topic açıyosun, binlerce kişi bu topic'i okuyo, herkes suscak mı?terbiye sınırlarını aşmadığı, başkasına zarar vermediği sürece herkes fikrini söylemekte, hatta biraz espriyle karışık laf sokmakta, dalga geçmekte özgürdür. bunun sınırını bilmeyenler, ya da bu tip şeyleri kaldıramayanlar post atmasın, topic açmasın. birisine laf edecekken, ama gerçekten sinirlenip laf edecekken 3 değil, 5 değil 10 kez düşünün ve kendinize sorun;"derdimi anlatmamın başka bir yolu var mı?" diye.. diğer noktalara değinecek olursak, hayır manga grup değildir! :) neyse ciddileşeyim, türkiye piyasasında kalite olmamasının nedeni, bizim onları acımasızca eleştirmemiz değildir, bizim onları eleştirmemiz, aksine bu grupların avantajınadır. grup, gerçekten iyiyse, biz ne söylersek söyleyelim başarıya ulaşır. başarı nedir? iyi müzik yapmak mıdır? çok para kazanmak mıdır? uluslararası arenada tanınmak mıdır?türkiyedeki rock piyasası malesef orjinal bişey çıkartamıyor, batıdaki grupların 10-20 yıl önce yaptıklarını tekrar ediyor. pentagram orjinaldi ancak kadrosunu koruyamadı. şebnem ferah bence gayet başarılı, üstelik de özgün, ancak zaman gösterecek ilerde ne olacağını. biz şimdiki amatör gruplarımızı eleştirmezsek kaliteyi yakalamamız mümkün olmaz. türkiyede yetenekli müzisyen mi yok?elbette var, ancak burda şöyle bişey de devreye giriyo, dinleyici. dinleyici genelde alışık olduğu tarzda şeyler dinlemek istiyor, bu yüzden, bizim şiddetli eleştirilerimize rağmen, taklit olan, piyasa olan, tanıdık gelen müzik tutuyor. bunu nası değiştirebiliriz?eh işte onu yapsak baya bişey kendiliğinden gelişir, müzikalite başta olmak üzere.[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki: Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından; yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar