Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hunter ve Warrior komedisi hehe

Absolut

Öne çıkan mesajlar

hunter resmen oyundakı en ıyı puller class daha once paylasılmadı heralde anlasılan bılınmıyor yuakrıyıda okudugumda kedi bilmio en azından :)

butun hunterlar usenmeyıp okusun bı zahmet abso zaten bılıyordur tahmınımce hehe

Pulling My Leg

Or The Perfect Zone of Ultimate Safety and You

There is concern among high level, or "end game" Hunters in World of Warcraft. Many of the quests available at that point are Elite quests. These are quests filled with incredibly durable enemies that require a (usually) full group that is both organized and experienced if victory is to be assured. Many players, Hunters or otherwise, are of the opinion that Hunters have no defined role in WoW. Therefore, since groups have limited space, the Hunter suffers a lack of group invites in the end game. He is seen as little more than "filler" for the last spot if no other "necessary" class can be found. This is ignorance. Hunters were meant to be pullers. A Hunter pulling properly can guarantee the safety of his teammates 100% of the time. That Hunters also have high sustained damage per second (DPS) and several options for crowd control especially useful in protecting casters is simply bonuses to an already excellent class.

First let us define a "pull." Pulling is a common strategy in MMO games. It is the practice of separating groups of enemies into manageable chunks most often consisting of one or two specific foes so that the players are not overwhelmed. There is a myth that the Warrior should pull due to "aggro management". The argument is this: Everyone's job is easier if the Warrior has all of the aggro from the moment the battle begins. The tank doesn't have to worry about getting aggro; the healer doesn't have to expend extra mana to heal a non-tank; more heals means more difficult to maintain aggro control; and should additional enemies (adds) come as a result of the pull they will all hate the tank and it is preferred that he should take the hits over anyone else because he will have far more armor than anyone else.

Indeed, this makes a fair bit of sense. Mentioning that Hunters should be pulling in instances will always meet with resistance, primarily from Warriors who will use some variation of one or more of the above as their reasoning. This idea arose, most likely, from the fact that Hunters were implemented very late in the game's beta process. Most beta players learned to do "well enough" without the Hunter's bag of pulling tricks. The most common strategy for a Warrior to pull relies on a Mage's Polymorph spell to turn additional aggressive foes into harmless sheep. This, by the way, is the first clue that Warriors should not be pulling: it takes a Warrior and a Mage and even then they can only approximate the safety afforded by a Hunter pulling. Yet even this approximate safety comes at a price. The Polymorph spell can wear off -- either through a timer or if the enemy is accidentally damaged in the chaos -- and the first thing he will do is run straight to the practically defenseless Mage. True, the Mage can fire off another Polymorph spell, but doesn't that sound like "expending extra mana" and a lack of aggro control? The very same reasons Hunters aren't supposed to pull? That's clue number two: the "problems" with Hunters pulling apply to Warriors pulling as well.

Another hint that the Warrior/Mage pull isn't all it's cracked up to be comes from another MMO, Final Fantasy XI. One of the classes, Ranger, is the default puller. If you have a Ranger in your team, there's no question about it, he is your puller. Anyone in a Ranger's group who insists that the Ranger does not pull is usually laughed at. Do you know why? The Ranger has fast, long range attacks, can track foes, and he has means to reduce his aggro. He has all the tools to find the safest way to engage an enemy, lead it back to his teammates, and transfer aggro to the tank. Gee, my Hunter has fast, long range attacks, can track foes, and has means to reduce aggro. Yet the mere suggestion that a Hunter should pull is a source of debate -- even among Hunters!

The Warrior/Mage pulling strategy, however cumbersome, was (and still is) effective enough that once the Hunter was introduced and his Talents were finally implemented, few players saw any reason to invite Hunters. "They can pull, huh?" the Warriors said. "Well so can I." Yes, if you have an attentive Mage friend who doesn't mind needlessly putting his life on the line. So the idea that Hunters aren't necessary began in beta. It began in ignorance. None of the "uber" players grew up learning how the Hunter can best be put to use to the team. These players, who "obviously" must know what they're talking about because they've been in the game so long, start mentioning, probably off-handedly, that they don't need Hunters. Then it gets parroted by guild and party mates and ends up on forums. Before you know it, it has become "fact" that Hunters should not pull. The effect
Sosyal ağlarda paylaş

@victor:
ehe hunter pullu ne ya,
rogue sap,
mage sheep
warrior charge.
budur.

@abzo: hoca sen benim dedigimi dene, salla senin dedigin zaten newbie hunter davranış biçimi. ilk bizde o şekilde yapıyorduk. benim dedigimi dene, arada daglar kadar fark var. 20 sn fazladan kazanıyorsun benim dedigim şekilde. dene bi iki defa ondan sonra tartışırız.
Sosyal ağlarda paylaş

abı oku bı yuakrdakı yazıyı ondan sonra soyle yorumunu o yazı tamamen senın gıbı dusunenlere yazılmıs[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...
31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi...
Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara...

"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkcası birkaç end game instance ve belli yer dışında hunterın pull yapmasına gerek yok zaten warriorlar siz dur ben pullıyım diyene kadar pullamış oluyor. Pet pull genelde kullanılan bir metod high end instancelarda o da dash ve petin ölümünün pek birşey ifade etmemesinden kaynaklı. Gönül isterdiki hunter ciddi anlamda puller pozisyonda olabilsin.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak

Sosyal ağlarda paylaş

Inn serverın ilk gununden beri deniyorum 50 tane şekil ve kendimce en kullanışlı olan healer grubunun önüne trap koymak yani sen trapini koy zaten sonra istersen senin dediğini de yaparsın onu yapmana bi engel yok hemde FD yapmana gerek bile kalmaz prist agro alırsa :) 50 tane şekil yapıp traplicem diye maymun olmazsın.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak

Sosyal ağlarda paylaş

walal bey ukardakı teknıgı kullanıyorum su anda bayada memnunlar benden hehe mage memnun warrıor memnun cogu raıd e kendıelrı cagırıyolarlar artık guıldde alıstırdım adamalrı rahat pull lere hatta dısarda bıle quest yaparken dar emkanalr fılan varsa adamalr resmen cıkart mobları dıye beklıyolar su anda ıyı ıslıyor yanı[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...

Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 07 Aralık 2005 12:17 tarihinde demiş ki:
walal bey ukardakı teknıgı kullanıyorum su anda bayada memnunlar benden hehe mage memnun warrıor memnun cogu raıd e kendıelrı cagırıyolarlar artık guıldde alıstırdım adamalrı rahat pull lere hatta dısarda bıle quest yaparken dar emkanalr fılan varsa adamalr resmen cıkart mobları dıye beklıyolar su anda ıyı ıslıyor yanı

evet yazdığını bende kullanıyorum daha 1 instanceye girdim ve orda gördümki worrior un pullama olayı yok aslında, sadece güçlü armoru sayesinde arkasındada healer olduğu için ayakta kalıyor halbuki hunter yağdan kıl çeker gibi yaratıkları yanına getiriyor yazın için teşekkürler trap mantığını şimdi daha iyi anladım.[signature][hline].
Sosyal ağlarda paylaş

viktor sux ya dırek yanı bılınen bı sey bu :)
bır turlu alısamadım noktalamaya zaten okuldayken edebıyatcılar paso not kırardı[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...

Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

@abzo: peki tartışalım istiyorsan.

priestin önüne trap koymak tamamen şov amaçlı. hiçbir şekilde efektif degil. niye?

1. durum,
warriorlar önde savaşıyor. priest heal attı critical koydu bir şekilde aldı aggroyu. yaratık paldır küldür prieste dogru koşuyor. senin oraya koydugun trapda yerde duruyor. şimdi o yaratıgın üzerinde en az 3-4, normalde ise 10 tane DOT vardır. DOT olan yaratıkta trap işe yarar mı? senin trap ne oldu peki şimdi bu durumda? tamamen işlemsiz kaldı, yaratıgı tutamadı.

2. durum
yine savaşılıyor. ama bu sefer üzerinde DOT olmayan 2. yaratık prieste aggro oldu. paldır kültür koşarak geliyor prieste dogru. priestin önünde de trap var. şimdi burada normalde olan, warrior da dahil olmak üzere tüm melee karakterler koışturarak peşinden gelir. sen traplesende ona paldır kültür dalarlar, senin trap yine işlemsiz kalır. diyorsun ki görmez bu melee classlar salaktır, peki o zaman en kötü ihtimalle priestin yamacında bi mage vardır. mage varsa refleks olarak bir adım öne çıkıp, frost nova'yı basacaktır. senin trap ya işlevsiz olarak geride kalır yada frost nvoa yüzünden yine bozulur.

bugüne dek priest'in önüne atılan trapdan 1 kere bile verim alamadım. bu iki senaryodan biri mutlaka gerçekleşti. priestin önünde duran bir trap direk süs amaçlı konulmuş, gereksiz mana harcamasından öte bişi degil. zira efektif degil.

gruba oturup ben trap koydum dert etmeyin desen bile seni dinlemeyeceklerdir.

benim dedigim ise,
1. agronu al
2. 5-6 adım koşuver bi zahmet
3. scatter shot'u bas
4. trap koy
5. geri gel ve warriora yardım et.

bu kadar garantili ve kesin efektif bi çözüm varken, priestin önüne trap attım ben geride durup autoshota bırakıp çay içmeye gideyim demek olur mu?

ps: ayrıca bu pekde maymunluk degil, asıl olması gereken budur. senin dediginide zamanında çok denedik, 1 kere yahu 1 kere bile trapdaki yaratıgı rahat bırakmadılar. tek geçerli yol budur.

benim dedigim ise gayet efektif.
Sosyal ağlarda paylaş

1. Farkında isen addlerden bahsediyorum yoksa herkesin daldıgı on tane dotlu mobun agrosunu alırsa fade yapar geri verir priest daha mob ona gelmeden.

2. Baştan hatalısın çünkü orda trap oldugunu bilen team aynı mobu kesmeye devam edicek böylece ilk mob hemenkesilip diğerine geçilecek.

benim dedigim ise,
1. agronu al
2. 5-6 adım koşuver bi zahmet
3. scatter shot'u bas
4. trap koy
5. geri gel ve warriora yardım et.

Durumunda kendi dediğin gibi kurtarmaya koşam melee grup gene gelip bozabilir trapini yani garantisi yok trapte kalacak diye.

[Bu mesaj Absolut tarafından 07 Aralık 2005 12:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bu yuzden gurupla ıletısım cok onemlı ıste

sırf trapler dııl butun breakable debuff lar ıcın egıtmek lazım gurubu sureklı beraber takıldıgımız guruba sheep lerı rahat bıraktırmayı 3-4 ınstance da anca ogrettık

etrafta sheep varken herıf AoE yapıyor olan manaya oluyor

ben yonlendırıyorum mısal yuakrdakı olay gıbı dıyorum full dps hunters amrk olan mob a gıdın dıgerlerını ignore edın dıye ıkıncı bır hunter varsa dıgerlerını pet ıle veya traple tutuyoruz yoksa veya pet zıbardıysa dırek distracting ıle kendı ustume alıp hp yuzde 10 a dusene kadar ılgılenmıyorum zaten prıest de olmeme ızın vermıyor o arada yaratık prıest e gıderse bır dıstractıng daha hoop aggro bende

ama ben hunterım aımed ve scatter dan baska yetenegım gereksız kullanmam dıyen tıpler cok bocalıyor ıste ne var ne yoksa sacma bıle gelseler kullanmayı ogrenmek ve etkılı kullanmak lazım yoksa hunter ı kımse ıstemez halıyle gurubuna[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...

Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

hangi add? uzaydan mı geliyor bunlar? vahiylemi iniyor prieste. düz ilerleyen bi grupda arkadan mı dolanıyorlar. nasıl oluyorda hiçkimse görmeden priest add alıyor? birden bire yoktan var olsalar bile benim taktik yine daha geçerli, direk aggro al 5-6 adım ileri gittikten sonra at freeze trapini. hem uzaklaştırırsın daha güvenceli olur. hemde priestin yanında duran mage'in, refleks olarak atacagı frost novası yüzünden bozulma şansı yoktur.

2. olarak, hangi grup o senin trapini hatırlayıp bekleyen? özellikle yazdık işte, sen özellikle gidip söylesen bile kimse takmıyor kimse güvenmiyor senin attığın trap'a. efektif degil dedigim bu yüzden zaten. gelip vuruyorlar yaratıga. boşa gidiyor trap, yaratıkda priestin yanında kaldıgı ile kalıyor.

1 kere bile priestin önündekki trap'ın iş yaptıgını görsem eywallah diycem de, yok yani durum ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor'un c/plediği yazıyı ben de okumuştum karakter açmadan, her noktası da çok mantıklı gelmişti adamın, sonra denedim birkaç kez hakikaten de öyle.

Ben eğer lvl 30 hunterımla lvl 37 elitei sololayabiliyorsam düzgün aggro kontrolü yaoarak, bi zahmet iki tane mobu da grubuma güvenle pullamayı başarabilmem lazım mantıken zaten.

Yalnız kedi ve absonun dediği gibi, çoğu zaman gerekli değil bu olay. Adamın da yazıda dediği gibi, ancak ultimate zone of perfect safety gibi bir lüksün var ise ve karşıdaki mob grubu hakikaten ya çok ağır üst lvl ya da boss grubu falansa gerekli hale geliyor bu iş, yoksa zaten warrior ve hatta rogue öyle böyle yapıyorlar bu işi, çok çok daha hızlı da oluyor üstelik. Risk de öyle aman aman büyük değil, biraz zorlaıyor aggro kontrolden çıkarsa işin, ama yine hunter olarak moba hükmetme lüksün devam ediyor.

Warrior çektiği zaman mobu, ben bir sakatlık çıkmasını önlüyorum zaten, herşeye rağmen kontrolden çıkar ise mob o zaman da sadece growl bile yetiyor çoğu zaman kontrol altına almak için.
Sosyal ağlarda paylaş

mesajını editlemişsin ona cevaben yazayım.

10 metre ötede freeze ettigin yaratıgı, melee karakter gelip bozarsa bile sorun degil ki?
sen yaratıgı priest den uzaklaştırmış oluyorsun. varsın gidip 10 metre otedeki yaratıga dalsın meleee grubu. sen görevini yapmışsın ya daha ne?

ama melee grubu gelip vurmazsa 20 sn boyunca diger yaratıga dalıyorsunuz hep birlikte. böyle bir kazancı var.
Sosyal ağlarda paylaş

MT heallersen o mobların nerden geldiğini farkedersin. 3 mob MTdeyken daha ne oldugunu anlamadan sen, full hp bi mob hoppa diye koşar sana. Uzaya gerek yok hali hazır moblar orda.
Sen mobu priestten alana kadar priestin hpsi %60lara iner ve 2. bir benzer vakada ölme riski olabilir.
Bizzat priestim ile oynarken 50 kere o trapin mobun bana ulaşmasını engellediğini yaşadığımdan ve hunterımlar belki 1000 kere trap ile engellediğimden biliyorum.
Aynı frost mage sen mob ile uğraşırken frost nova atmıyor herhalde ne güzel magemiş bu :)
Ha ayrıca trapi sen önceden koyduğun için CD problemin yok, trap bozulursa senin dediğin metodu yaparsın gene. Nasılsa endgame instance dışında mana %50nin altına inmiyor mob gruplarını keserken.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nefr, 07 Aralık 2005 12:46 tarihinde demiş ki:
lvl 30 hunterımla lvl 37 elitei sololayabiliyorsam .

bende hunterım ama benim rekorum kendimin 2 lvl üstü elitti.. o da manamı sadece peti heallemek ve serpent sting atmakla harcadığım içindi equipmentıma da herzaman önem veririm.. gel sana daha gerçekçi bişey söyliyim.. Bu sayfa 0.069 saniyede yaratıldı[signature][hline]harbi?
Sosyal ağlarda paylaş

eliteden eliteye fark var yani 60elite giantı lvl 50-55 ikende kiting ile sololarsın ama 60 iken gidip 58+ dragonkin elitei ölmeden zar zorda kesebilirsin. Yani kendinden yüksek lvl sololamak çok önemli değil bence. Aynı anda onların kaçını alabilirsin mesela öyle diyelim :)
Kendi rekorum WSdeki kaplanlarda aynı anda yanılmıyorsam 5ini sololamaktı. Pette %15HP bende de %40-50 hp falan kalmıştı. 1 trap 2si pette 1 bende 1i sürekli fear halde. Ha ama bunu hep yapabilirmiyim o ayrı konu.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak

Sosyal ağlarda paylaş

sololar valla adam gıbı oynar ıse ben maxımum kendımden 5 level yuksek mob sololadım[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...

Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

Söz konusu elite benim rekorum kendimden üst lvl konusunda, ama kendimden üst lvl değilse dalaşmıyorum bile zaten moblara, lvla oynuyorum bu ara çünkü.

Kendileri Ruins of Alteracda ikamet eden ogre mage elitelerden biridir, karşı karşıya gelmemi gerektiren olay da bu ruins of alteracdan tome ve özel bir kitap almamı gerektiren elite questi adam bulamayarak tek basıma yapmayı denemiş ve akabinde 5 kez öldükten sonra başarmış olmamdır.

Edit: not düşmeden edemedim; bu atma sallama olayına güler geçerim, kafanıza göre de, asıl güldüğüm nokta "hunterla kendinden iki lvl yüksek mob alma rekoru"; zira ya aggro kontrolünden haberin yok ya da petini kullanmayı bilmiyorsun demek bu.

[Bu mesaj Nefr tarafından 07 Aralık 2005 13:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım sololarsın da hangi eliti sololarsın o önemli. Gidipte caster eliti sololarsın aynı anda 3-4 tanesini. Verirsin pete resist train olur biter. Hehe.

(deepnot: smartpet)[signature][hline]EU-Neptulon 60 NE Hunter, 60 NE Rogue, 51 Dwarf Paladin (Ret)
EU-Laughing Skull 42 Orc Hunter (Ret), 20 Tauren Warrior (Ret)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...