Fly Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 (daha uygun bir başlık bulamadım) Şimdi kullandığım harddisk bana yetersiz geliyor artık, ikinci bir harddisk alacağım. Ama : -Anakartım en az 3 yıllık. SATA yoktur herhalde, yine de bunu algılayıp çalıştırabilir miyim ? -iki tane harddisk takılıp takılmayacağını nerden öğrenirim ? şimdikine işletim sistemi kurup diğerine ne kalıyorsa atacağım, sorun çıkar mı ? son olarak Maxtor 160 GB 7200 RPM, 8mb önbellekli bir hdd almayı düşünüyorum, iyi olur mu ?[signature][hline]GW:(bıraktım uzun bir süre uğramam) Marsin Coldblood L7 W/Mo Mortan Crone L18 E/Mo (rahmetli) Pharen Rendclaw L16 W/R (rahmetli) [Bu mesaj Fly tarafından 30 Kasım 2005 21:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 sata olmayan bir karta takamazsın bildiğim kadarıyla her bilgisayarın 4 tane ide slotu vardır 5.25 lik (cdrom vs.) ve hddler bu ugruba girer yani 3 tane cdromun yoksa takabilirsin. varsa da birini çıkarmak zorundasın istediğini at bişey olmaz ama gidipte program filesı falan atma arşivlik kullan ama eski olanı arşivlik kullan işletim sistemin yeniside olsun performans artışı sağalrsın son olarak maxtora artık iyi demiyorlar daha iyisi var diyolar bilemicem[signature][hline]FASTRELOAD Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S_burti Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Anakartının üzerine bak SATA slotu varmı diye. Tam hatırlamıyorum ama minik 6 pinli olması lazım. Genelde turuncu renkte oluyor ki üzerlerinde de yazar zaten. SATA olmamak koşulu ile bilgisayarına toplamları 4 ü geçmemek kaydıyla (Genelde 3 ide slotlu bi anakart pek standart degil cunkü) cd-rom ve hd takabilirsin (3HD+1CD, 2HD+2CD gibi.). Yani toplamda 2 ide slotu vardır ve bu slotlara 2 girişli kablolar girer. Kasanda mavi olan ide slotuna sistemi çalıştıracagın HDyi bağlaman tavsiye edilir.[signature][hline]Burakstlin Majere : "Hope is denial of reality" Burakstlin of FrF (SWG) (Kısaca balık da derler ) , Elenasse of Alaturqua (EQ2) , Burakstlin of Alaturqua (WoW) , Burakstlin of Alaturqua TR (GW), Burakstlin of ? (EQ1). Burakstlin of Ebonlore (D&L) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Arkadaşlar 939 pin bir anakart alacam Msi.Hard disk sata gösteriyo.Peki ide harddisk takabilecekmiyim buna yoksa sadece satamı olur.[signature][hline]Palantis Admin Türkiye'nin İlk Web Based Online Frp Oyunu. İmza İcat OLdu MertLik BozuLdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 sata controller kartı alırsın o zaman olur[signature][hline] harvester Be gone, you foul enchantress of decay! My thoughts and words will come to right In my chamber where chaos conveys Kneel down to my desire lylidn... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S_burti Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Sadece sata olan anakart yok bildigim kadarıyla al derim rahat rahat. Bende msi k8n noe2 fx var anakart ve 2 ide 2 sata girişi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 aradım anakartımı şu özellikleri buldum : [spo1=özellikler]Peripheral Interfaces : Up to seven Universal Serial Bus (USB) ports Four ports routed to the back panel Two ports routed to the front panel USB connector One port routed to the optional CNR Two IDE interfaces with Ultra DMA-33 and ATA-66/100 support One diskette drive interface One parallel port Two serial ports (one via a board connector) PS/2 keyboard and mouse ports[/spo] sata desteklemiyor sanırım, ama "Two IDE Interfaces" dediği halde benim bir cd-rom, bir cd-writer bir de harddiskim var (etti 3, 2 diyor ama ?). Kasayı açtığımda harddiskin altında bir boşluk daha var ama oraya takılır mı emin değilim. bir de aklıma geldi : hadi oldu taktım çalıştı diyelim, 160 GB'ın bir kısmını windowsa ayırmak istiyorum (C: D: diye ayırmak istiyorum, format atcağım zaman windowsla beraber geriye ne kaldıysa gitmesin istiyorum) , nasıl yapılıyor bu ? [Bu mesaj Fly tarafından 01 Aralık 2005 18:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 demiş arkadaş yukarda 2 tane slot var kartta o slotlara da 2 tane slotu olan kablolar giriyor 2x2=4[signature][hline]FASTRELOAD Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S_burti Mesaj tarihi: Aralık 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2005 Fly yanliş analama ve sakin bozulma ama bence sen bu isi kendi basina yapma. Yanina bilen birisini al ve o kursun. Sende o arada izli durumu. Simdi fdisk vs. anlatilabilir ama anlatim yerine bilen birini izlesen daha ii olur. 2 ide slot 4 cihaz bu arada yukarida anlatmistim :)[signature][hline]Burakstlin Majere : "Hope is denial of reality" Burakstlin of FrF (SWG) (Kısaca balık da derler ) , Elenasse of Alaturqua (EQ2) , Burakstlin of Alaturqua (WoW) , Burakstlin of Alaturqua TR (GW), Burakstlin of ? (EQ1). Burakstlin of Ebonlore (D&L) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VoiceofSoul Mesaj tarihi: Aralık 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2005 Benim anakartımda da ide girişi yok(intel marka) .Sadece sata bir kart benimki. [Bu mesaj VoiceofSoul tarafından 03 Aralık 2005 11:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Zaten ben takmayacağım, ama ultra ata ile serial ata uyumsuz değil mi ? alırım elimde kalır sonra.[signature][hline]GW:(bıraktım uzun bir süre uğramam) Marsin Coldblood L7 W/Mo SO: Neriba L12+ Archer/Cold(Troy) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Msi K8N SLİ aldım.İde ve Sata girişleri mevcut.Fiyatıda uygun.Bana 205 milyona geldi.Piyasada bu kadar ucuza bulamassın.240-250 civarında bişey olur bu kart.2 Pci Express 3 Pci slotu var.SLİ geçişi var.Kırmızı Renkte :P 7.1 Realtek ses o/b ses kartı var.1 gb ethernet var.Varda var.Ben çok beğendim.Tavsiye ederim.[signature][hline]Palantis Admin Türkiye'nin İlk Web Based Online Frp Oyunu. İmza İcat OLdu MertLik BozuLdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Bu hafta içinde veya haftaya alacağım, son kez soruyorum : Ultra Ata'lı bir anakart SATA harddsiki destekler mi ? Anakartımı değiştirme, vs gibi olanaklarım yok.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dagger Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 hdd alcaksan samsung alcan onu diyeyim hem garanti 3 yıl hemde piyasadaki en sorunsuz hdd markası bu arada ide girişi yok diyen arkadaşa: cdrom vs nası bağlanıyo?[signature][hline]Wanqhinox, 29 Temmuz 2005 01:55 tarihinde bana attığı özel mesajda demiş ki: bu balondan ne zaman kurtuluoz kocum ya yeni damgam ne kadar devam etcek daha ? geyk.net mizah sitesi - www.geyk.net - MSN:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar