Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harddisklerde SATA - Başka bir yöntem uyumsuzluğu ?

Fly

Öne çıkan mesajlar

(daha uygun bir başlık bulamadım)

Şimdi kullandığım harddisk bana yetersiz geliyor artık, ikinci bir harddisk alacağım. Ama :

-Anakartım en az 3 yıllık. SATA yoktur herhalde, yine de bunu algılayıp çalıştırabilir miyim ?
-iki tane harddisk takılıp takılmayacağını nerden öğrenirim ? şimdikine işletim sistemi kurup diğerine ne kalıyorsa atacağım, sorun çıkar mı ?

son olarak Maxtor 160 GB 7200 RPM, 8mb önbellekli bir hdd almayı düşünüyorum, iyi olur mu ?[signature][hline]GW:(bıraktım uzun bir süre uğramam)
Marsin Coldblood L7 W/Mo
Mortan Crone L18 E/Mo (rahmetli)
Pharen Rendclaw L16 W/R (rahmetli)

[Bu mesaj Fly tarafından 30 Kasım 2005 21:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sata olmayan bir karta takamazsın bildiğim kadarıyla

her bilgisayarın 4 tane ide slotu vardır
5.25 lik (cdrom vs.)
ve
hddler bu ugruba girer
yani 3 tane cdromun yoksa takabilirsin. varsa da birini çıkarmak zorundasın

istediğini at bişey olmaz
ama gidipte program filesı falan atma arşivlik kullan

ama eski olanı arşivlik kullan işletim sistemin yeniside olsun performans artışı sağalrsın

son olarak maxtora artık iyi demiyorlar daha iyisi var diyolar bilemicem[signature][hline]FASTRELOAD
Msn:[/b][email protected]
Gmail:[/b][email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Anakartının üzerine bak SATA slotu varmı diye. Tam hatırlamıyorum ama minik 6 pinli olması lazım. Genelde turuncu renkte oluyor ki üzerlerinde de yazar zaten.
SATA olmamak koşulu ile bilgisayarına toplamları 4 ü geçmemek kaydıyla (Genelde 3 ide slotlu bi anakart pek standart degil cunkü) cd-rom ve hd takabilirsin (3HD+1CD, 2HD+2CD gibi.). Yani toplamda 2 ide slotu vardır ve bu slotlara 2 girişli kablolar girer. Kasanda mavi olan ide slotuna sistemi çalıştıracagın HDyi bağlaman tavsiye edilir.[signature][hline]Burakstlin Majere : "Hope is denial of reality"
Burakstlin of FrF (SWG) (Kısaca balık da derler ) , Elenasse of Alaturqua (EQ2) , Burakstlin of Alaturqua (WoW) , Burakstlin of Alaturqua TR (GW), Burakstlin of ? (EQ1). Burakstlin of Ebonlore (D&L)
Sosyal ağlarda paylaş

aradım anakartımı şu özellikleri buldum :

[spo1=özellikler]Peripheral Interfaces :
Up to seven Universal Serial Bus (USB) ports
Four ports routed to the back panel
Two ports routed to the front panel USB connector
One port routed to the optional CNR
Two IDE interfaces with Ultra DMA-33 and ATA-66/100 support
One diskette drive interface
One parallel port
Two serial ports (one via a board connector)
PS/2 keyboard and mouse ports[/spo]

sata desteklemiyor sanırım, ama "Two IDE Interfaces" dediği halde benim bir cd-rom, bir cd-writer bir de harddiskim var (etti 3, 2 diyor ama ?). Kasayı açtığımda harddiskin altında bir boşluk daha var ama oraya takılır mı emin değilim.

bir de aklıma geldi : hadi oldu taktım çalıştı diyelim, 160 GB'ın bir kısmını windowsa ayırmak istiyorum (C: D: diye ayırmak istiyorum, format atcağım zaman windowsla beraber geriye ne kaldıysa gitmesin istiyorum) , nasıl yapılıyor bu ?

[Bu mesaj Fly tarafından 01 Aralık 2005 18:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Fly yanliş analama ve sakin bozulma ama bence sen bu isi kendi basina yapma. Yanina bilen birisini al ve o kursun. Sende o arada izli durumu. Simdi fdisk vs. anlatilabilir ama anlatim yerine bilen birini izlesen daha ii olur. 2 ide slot 4 cihaz bu arada yukarida anlatmistim :)[signature][hline]Burakstlin Majere : "Hope is denial of reality"
Burakstlin of FrF (SWG) (Kısaca balık da derler ) , Elenasse of Alaturqua (EQ2) , Burakstlin of Alaturqua (WoW) , Burakstlin of Alaturqua TR (GW), Burakstlin of ? (EQ1). Burakstlin of Ebonlore (D&L)
Sosyal ağlarda paylaş

Msi K8N SLİ aldım.İde ve Sata girişleri mevcut.Fiyatıda uygun.Bana 205 milyona geldi.Piyasada bu kadar ucuza bulamassın.240-250 civarında bişey olur bu kart.2 Pci Express 3 Pci slotu var.SLİ geçişi var.Kırmızı Renkte :P 7.1 Realtek ses o/b ses kartı var.1 gb ethernet var.Varda var.Ben çok beğendim.Tavsiye ederim.[signature][hline]Palantis Admin
Türkiye'nin İlk Web Based Online Frp Oyunu.

İmza İcat OLdu MertLik BozuLdu
Sosyal ağlarda paylaş

hdd alcaksan samsung alcan onu diyeyim hem garanti 3 yıl hemde piyasadaki en sorunsuz hdd markası

bu arada ide girişi yok diyen arkadaşa: cdrom vs nası bağlanıyo?[signature][hline]Wanqhinox, 29 Temmuz 2005 01:55 tarihinde bana attığı özel mesajda demiş ki:
bu balondan ne zaman kurtuluoz kocum ya yeni damgam ne kadar devam etcek daha ?

geyk.net mizah sitesi - www.geyk.net - MSN:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...