Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye müslüman bir ülke midir sorunsalı.

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

ben dicemi dedim, bu kaynaklar sadece aydın doğanın sahibi olduğu medya organlarında değil, her yerde yayınlandı, kaynakların aydın doğanla uzaktan yakından ilgisi yok, hala ısrarla onu araya katmaya çalışıyosunuz, konumuz o değil şu an..

"üzerime çamur atıldı, hastalandım, amerikaya gidiyorum" lafı da la fontaine'den masallar gibi bişey gerçekten..amerika 11 eylülden beri aşırı dinci müslümanlarla savaş halinde, ancak fethullah gülen'in keyfi yerinde, ona dokunan yok, mis gibi korumalı çiftliğinde oturuyodur, hiç vize problemi filan yaşamadan.

ayrıca yeri gelmişken sana yasal olmayan bir yöntem söyliyim mi?necip hablemitoğlu'na düzenlenen alçakça suikast..biliyosunuzdur, gülen davasında müdahil tanıklık yapıyordu.

bana okullarından söz etmeyin, adamın yaptıklarını/yapmaya çalıştıklarını haklı çıkaracak bişey olamaz..[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki:
Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından;
yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça
Sosyal ağlarda paylaş

guleni savunmus gibi olmim ama o donemde medyadaki yazarlar basta uzere hemen herkes icin bu tipte raporlar yazilmisti akabinde halk uzerinde psikolojik harekat yaptigini kabul etmisti ordu ve hemen hepsi ortadan kalkti gitti o raporlar .

psikolojik harekat degildi psikolojik baska birseydi o ama neyse . toplumun tepkisini olcmek babinda bir cumle oturtun iste oraya .
Sosyal ağlarda paylaş

Fetullah Gülen 11 Eylülden önce gitti. Okudğum bir kitapta bundan 7 yıl önce yazıyor.

Türkiyedeki bütün sorunların babası Türk Medyasıdır. bu suçlama değil gerçektir. Geçmişteki kirli günlerine nazaran şimdilerde daha farklı.

Senin yazdığın suikast olayı böylesne karmaşık meselelerin olduğu ve devletin iflas edip, yerini derin devlet gibi bir kurumun(özellikle kurum diyorum) aldığını düşünürsek olayların doğruluyu ve ya yanlışlığını algılamak çok zor. Buna mukabilen benim yazdıklarımı da tartışmak lazım. Ama ben kendi bildiklerimi ve medyaya yasıtılamayanları farkettim ve öğrendim. Hoca gibi aydın birinin bu farklı yerlerde taban tabana zıt açıklamalar yapması normal değildi. Kendisi yaptıkları yüzünden normalde hapsedilmesi lazımdı fakat olmadı çünkü medyaya yansıyanlar gerçek değil.

Haklılık konusunda ne derseniz diyin söylemedikleri şeyi baz alarak konuşuyorsunuz. Medyanın ve falnaca siyasetin etkisiyle.

Fetulluh Gülen okulları açtığında var olan siyasi islam kitlesinden destek aldı. Fetullah'ın kendisi bu insanların siyasi bir parçası olmadıysada bu siyasi kitlenin çocukları bu okullarda okudu. Okullar sizin yozlaşmış dediğiniz (aslında yanıldığınız) kemalist düzen üstüne kuruldu. Devlet okullarından farkı bunun vakıf okulları olması (yanılıyor olabilirim) eğitimin devletinkinden daha iyi olduğu açıktı. Okullarda siyaset yapılmadığını kesin. Fakat kaybı okullara gelen siyasi kesim. Ama artı tarafı bu okullarda bütün siyasi tabadaki insanların çocukları da bu okullarda okudu. Okulların siyasetin bir parçası olmadığına dair net kanıtıda onca olaydan sonra okulların adı geçmemesidir. Bütün bunların dışında Fetullah Gülen okullarında okuyan kitlenin nerdeyse tamamı mevcut siyasi islam partilerine oy vermek yerine Fetullah Gülen'e o oyu vermeyi tercih ederdi. Zaten bütün kavganın başlama noktası bu. Adamın çok geniş bir siyasi kitlesi vardı.

Amerikadaki çiftliğinde yaşamasının sebebi Amerikanın siyasi ve eğitimci kitleye vize sorunu çıkartmaması. O çiftlik yanlış hatırlamıyorsam bir başkasına aitdi sonradan hocanın üstüne yapıldı diye hatırlıyorum.

Konuyla lakalı olarak herkesin söylediği şey doğru. Türkiye Müslüman bir ülke fakat Müslüman bir devlet değildir. Ülke, coğrafya anlamında. Devlet ise kurum. Bu tartışılabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar türkiye ilginç bir ülke bazı insanlar hizmet ederler sonra değerleri bilinmez.... fetullah gülen şu anda amerikada hasta ve onla uğraşıorr die biliyorum... düünyanın öbür ucuna adam okul açmış ve türkçe öğreniyorlar... insanlarında türklere karşı sempatis oluoo... böle bi adamı suçlamak yalnışş... erzurumlu olduğu için söylemiyorum bu lafları...[signature][hline]1-) Bir
2-) İki

Kalp İçin Feyk açan masum pati log off olmayı unutunca :)
mamut_, 09 Kasım 2005 19:19 tarihinde demiş ki:
askımm nbr
_mamut_, 09 Kasım 2005 19:19 tarihinde demiş ki:
iyiyim cnm benim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...