Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkcell nereye koşuyor.

Buzx

Öne çıkan mesajlar

Akşam cep telefonuma gelen bir mesajla şoka girdim.
Başlığı ve içeriğini aynen veriyorum.

Gönderen:
YASAL UYARI
350427459524690
IMEI li cihaziniz kayit
disi.Turkcell 50kontor
kayıt bedeli
KontorBizden inizden
dusuyor.İstemiyorsaniz
2gun icinde HAYIR yazin
2448 e gonderin.

Şimdi bu birinci bomba.İkinci bomba;telefonum kayıtlı bir telefon,nasıl kayıtlı;Telefon tamamen yasal bir firma tarafından ithal edilmiş,Sanayi Bakanlığı izinli Garanti Belgesi olan.Fatura ve faturasında imei numarası kayıtlı olan bir telefon.
İşin komiği ben telefon sektörünce çalışmış birisiyim.Yani neyin ne olduğunuda az buçuk çoğu insandan fazla biliyorum.

İşin daha bomba kısmı iste,Turkcell in bana icra emrigibi yolladığı bu mesajdaki imei numarası benim telefonumun imei numarası değil.Son rakamlar farklı.

Tek kelime ile şoke oldum.Eğer telefonunuza böyle birşey gelirse kesinlikle hayır diyerek iptal edin.Aslında dava bile açılır bu adamlarada kim uğraşacak.

Mobil cihazlar bölümüne yazabilirdim ama olay değişik olduğu için buraya yazmak mantıklı geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

ya Buzx kızmışsın tamam da, belli bişey deil bu olay henüz. Ben de gazetede okudum bugün mü ne başlıyolarmış uygulamaya bu işi; hatalı gelmiştir belki sana o mesaj. İnsanları "sakın evet demeyin" diye yönlendirme. Ama sağol dikkatli oluruz, imei numarasını iyi kontrol ederiz artık.[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true
Sosyal ağlarda paylaş

tamam evet diyin.
YASAL UYARI
KOÇUM FOR YU BAK
GAÇAK TELEFON GULLANUYOMUŞUN
DUYDUK.
50 GONTÖRÜNÜ ALACAM
ALMA DİYOSAN MESAJ AT
ALMA DERSENDE 2 GONTORUNU
ALACAM.
HER HALUKARDA ALACAM.

Devlet kaçak telefonu engelleyemesin,vergisini ödeyen yasal yolla girmiş telefon alan kullanıcıyı ENAYİ(ben-sen-o) yerine koysun.
Yarı fiyatına belki daha düşüğe aynı telefonu almış kullanıcıda 50 kontöre telefonu yasal yapsın.Hemde bu işi o kadar kolay yoldan yapsınki,Türkcell gibi özel bir kuruluşa dolaylı yoldan VERGİ TOPLATSIN.

Koyunuz koyun.Koyun geldi koyun gider bu millet.
Sosyal ağlarda paylaş

kaçak/çalıntı telefon kullanın diyen oldu mu ;)

olay şöyledir hattı aldığında kullandığın telefonun kaçak veya çalıntıdır muhtemelen onun imei numarasıdır ha eğer ki hattını aldığından beri telefonun değişmediyse hattın daha önceden başka birine aitti o kapattırtmıştır sen o kapatılmış hattı almışsındır (daha doğrusu tğrksell sana satmıştır) ki bu hatttın bir önceki sahibinin telefonu kaçak/çalıntı dır.

ha bunların hiçbiri de değilse bir yanlışlık vardır keza türkcell artık bir avuç kullanıcının 5 milyonuna mı kaldı? kaldı ki o para zaten türkcell de kalmıyor mali,ye bakanlığına ışınlanıyor telefon operatörleri arqacı oluyor allahım emri peygamberin kavliyle

ha yok bunlara rağmen muhalefet edecek oaln varsa buyursun kullanmasın telefonun ne var eskide cep telefonu mu vardı?[signature][hline]Akıl defterim (blog)
HeadShot Studios
S.D.N.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki;
Yalayın lan beni allahsızlar!
Sosyal ağlarda paylaş

Sen okuduğundan birşey anlamamışsın bence.

Kaçak/çalıntı telefon değil.
Altına yazdıkların için;
said:
Buzx, 06 Aralık 2005 00:23 tarihinde demiş ki:
telefon sektörünce çalışmış birisiyim..

+ IMEI'nin son hanesi değişik(açık sanırım)

Muhalefetlik değil bu,seninki asıl değişik olma çabası.
"Telefon kullanmasın" güzel tabi,ilginç bi yaklaşım.

Asıl koyan kaçak telefonların yasallaştırılması.Ayrıca bana o suç duyurusu şeklinde gelen mesaj.
Devlete nasıl güvenicek bu insanlar.
Gecekondu yap,ilk seçimde tapu.
Adam öldür,ilk afta dışarı.
Hırsızlık yap,tecavüz et,ceza bile yeme.
Kaçak telefon kullan,50 kontöre yasallaşsın.

Delirdim gece gece.Neyse suç bende böyle bi konu açtım.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.yenisafak.com.tr/e03.html

said:
Eski model telefonla milyarlık 'cep' vurgunu
Bazı uyanık telefoncular 20-30 milyon liraya satın aldıkları eski telefonların seri numaralarını 1 milyar liralık cep telefonlarına klonlayıp satmaya başladılar

HAMDİ ATEŞ / ANKARA
Devlet, kaçak cep telefonlarıyla mücadele için yeni önlemler alırken, kaçakçılıktan para kazanan uyanıklar da karşı atağa geçti. Vatandaşların kullanmadığı eski telefonlarını çok cüzi fiyatlarla satın alan uyanıklar, bu telefonların IMEI numalarını (seri numarası) yurt dışından kaçak olarak getirdikleri milyarlık telefonlarla değiştiriyorlar.
Telekomünikasyon Kurumu kayıtlarına göre Türkiye'de halen 80 milyondan fazla cep telefonu bulunuyor. Bu telefonlardan yaklaşık 42 milyonu aktif halde.

Türkiye bugüne kadar cep telefonları için 20 milyar dolara yakın para öderken yaklaşık 40 milyon eski cep telefonu kullanılmıyor. Kaçak ve kayıt dışı cep telefonlarıyla mücadeleyi öngören kanuna göre 13 Temmuz'dan sonra Türkiye'ye giren kaçak cep telefonları kayıt altına alınamıyor. 13 Temmuz'dan sonra yurt dışından gelen cep telefonları ise faturaları karşılığı ancak yüzde 40'a yakın vergi ödenerek kullanılabilecek. Faturasız cep telefonları ise kullanılamayacak.

BİT PAZARINA NUR YAĞDI

Bu duruma pratik çözüm bulan kaçakçılar ise vatandaşların kullanmadığı eski telefonları toplamaya başladılar. Yıllar önce kullanılmış bugün maddi değeri olmayan bu telefonları 20-30 milyona kadar satın alan kaçaçılar, bu telefonların IMEI numaralarını alıp kaçak getirdikleri telefonun IMEI numarasıyla değiştiriyorlar. Değeri 1-1,5 milyar liraya kadar olan yeni teknoloji cep telefonları hem kayıt altına alınmış oluyor hem de değerini kaybetmiyor.

Kayıtdışı cep için son hafta

Dünden itibaren kayıt dışı veya klonlanmış cep telefonlarına mesajlar gönderilmeye başladı. 13 Aralık tarihine kadar kayıt dışı ve IMEI numarası klonlanmış telefonlara en az iki mesaj gönderilecek. Vatandaşların telefonlarını kayıt altına alması için 7 gün süresi kaldı. 12 milyon kayıt dışı telefon gelen mesaja karşılık "Evet" yazılarak kayda girecek ancak klonlanmış yaklaşık 6 milyon telefonda ise sorunlar yaşanacak.

Uzmanlar yeni IMEI numarası vermenin aylarca sürebileceğini kaydettiler. Kayıt için öngörülen 5 YTL ya faturalara yansıyacak ya da kontör değerlerinden düşülecek. 13 Aralık'ta ikinci bir uyarı mesajı daha gönderilecek. Kayıtdışı kalmaya devam eden cihazlar bloke edilecek. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 13 Temmuz 2005'ten sonra kayıtdışı telefon alanların telefonları bloke edilecek.

4 milyar $'lık maliyet

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, kaçak cep telefonlarının maliyeti konusunda "12 Temmuz itibariyle sadece kayıtdışı olan 12 milyon, klonlanmış olan da 6 milyon civarında toplam 18 milyon civarında bir telefon kayıtdışıydı. Bunların yaklaşık bedelini 4 milyar dolar olarak belirlemek mümkün. Bu süreç eğer müdahale edilmeseydi bana göre şu anda belki 5 milyar doları aşmıştı" şeklinde görüş belirtmişti.

[Bu mesaj forgiver tarafından 06 Aralık 2005 10:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bana avedan bir mesaj geldi işte yasa dışı çart curt 5 YTL falanda filan imei nosuna bi baktım ulan bu benim no değil aptal oldum bi anda bu imeiler karıştırysa kesin salağın birisi benim kini öder :)

bu arada yararlı bi link;
http://imei.tk.gov.tr/[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop
Zopik, 20 Ekim 2005 01:39 tarihinde demiş ki:
Gamze Özçelik vidyosu ile tatminkâr dakikalar dilerim sana.
Sosyal ağlarda paylaş

walla arkadaşlar benim türkcell nereye koşuyorum biraz farklı olacak. kıbrıs ta ikâmet etmekteyim ve geçtiğimiz günlerde telefonuma bir mesaj geldi. mesaj şöyle bişeydi tam hatırlamıyorum:

7 aralık 2005 tarihinden itibaren kıbrıs roaming e alınmaktadır. hede de hödö (işte sayıyo nedir roaming) artı yaptığınız cevapsız aramalar ücretlendrilecektir.

oha dedim noluyo lan yanlış mı anladım yok walla aynen böyle. hemen gidip başka hat aldım. KKTCell di aldığım hat da ama burada alternatifi yok. biz aslında bir eylem planlıyoruz. 1 gün boyunca kimse alo demiyecek (iğrenç espriler için uygun ortam). türkcell olduğu için de çoğunluğun hattı baya bi patlıcak türkcelle. ha akıllanmadılar mı akıllanana kadar periyodik oalrak tekrarlanacak bu eylem (de peheeeyyyy polyanna kıbrısta bunu yapacak kaç kişi var derseniz derim ki yorum yok...)[signature][hline]if u kill a man you are a murderer
if you kill thousands you are a leader
if you kill millions you are a god
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...