Buzx Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Akşam cep telefonuma gelen bir mesajla şoka girdim. Başlığı ve içeriğini aynen veriyorum. Gönderen: YASAL UYARI 350427459524690 IMEI li cihaziniz kayit disi.Turkcell 50kontor kayıt bedeli KontorBizden inizden dusuyor.İstemiyorsaniz 2gun icinde HAYIR yazin 2448 e gonderin. Şimdi bu birinci bomba.İkinci bomba;telefonum kayıtlı bir telefon,nasıl kayıtlı;Telefon tamamen yasal bir firma tarafından ithal edilmiş,Sanayi Bakanlığı izinli Garanti Belgesi olan.Fatura ve faturasında imei numarası kayıtlı olan bir telefon. İşin komiği ben telefon sektörünce çalışmış birisiyim.Yani neyin ne olduğunuda az buçuk çoğu insandan fazla biliyorum. İşin daha bomba kısmı iste,Turkcell in bana icra emrigibi yolladığı bu mesajdaki imei numarası benim telefonumun imei numarası değil.Son rakamlar farklı. Tek kelime ile şoke oldum.Eğer telefonunuza böyle birşey gelirse kesinlikle hayır diyerek iptal edin.Aslında dava bile açılır bu adamlarada kim uğraşacak. Mobil cihazlar bölümüne yazabilirdim ama olay değişik olduğu için buraya yazmak mantıklı geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anathema Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 cehenneme (:[signature][hline]Sigara Icenlere Saygı Duy Onlar Bu Dunyada Misafirdirler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 banada aveadan geldi bugun hiç bişi yazmıcam onlra inat[signature][hline] i own j00 bLogger Mike Voys (geri sayım : 176) says: lan bana 50 mılyon versen 2 yıl köpeen olurum Kuş avcısı, yedirmem helvamı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 ya Buzx kızmışsın tamam da, belli bişey deil bu olay henüz. Ben de gazetede okudum bugün mü ne başlıyolarmış uygulamaya bu işi; hatalı gelmiştir belki sana o mesaj. İnsanları "sakın evet demeyin" diye yönlendirme. Ama sağol dikkatli oluruz, imei numarasını iyi kontrol ederiz artık.[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 bugün banada geldi o aptal mesaj numaramı yazdım kayıt et dedim zaten kayıtlı diye mesaj geldi Hey allahım ya sabırrrr Edit:Banada awea dan geldi. [Bu mesaj Whiskey tarafından 06 Aralık 2005 00:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gs_burak1905 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 banada geldi öle bir msj ama telsimden bizim operatörler ücret almıyolar. kntürde gitmiyor. turkcelli hiç sevmiyom zaten böööö turkcell [Bu mesaj gs_burak1905 tarafından 06 Aralık 2005 00:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rain_Falcon Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Valla bana gelmedi in$ da gelmez..[signature][hline]So you think you can Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buzx Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 tamam evet diyin. YASAL UYARI KOÇUM FOR YU BAK GAÇAK TELEFON GULLANUYOMUŞUN DUYDUK. 50 GONTÖRÜNÜ ALACAM ALMA DİYOSAN MESAJ AT ALMA DERSENDE 2 GONTORUNU ALACAM. HER HALUKARDA ALACAM. Devlet kaçak telefonu engelleyemesin,vergisini ödeyen yasal yolla girmiş telefon alan kullanıcıyı ENAYİ(ben-sen-o) yerine koysun. Yarı fiyatına belki daha düşüğe aynı telefonu almış kullanıcıda 50 kontöre telefonu yasal yapsın.Hemde bu işi o kadar kolay yoldan yapsınki,Türkcell gibi özel bir kuruluşa dolaylı yoldan VERGİ TOPLATSIN. Koyunuz koyun.Koyun geldi koyun gider bu millet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VipeR Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 [signature][hline]DIDO! No one ever die from wanting too much! «::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::»[Bu mesaj VipeR tarafından 06 Aralık 2005 02:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 turkcell iyidir.[signature][hline]FİLTHY PLAY / when it rains the ground gets wet! MZ : FC Antalya United / The Paticik Cup =o= II Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rarebee Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 aynı mesaj babmın telefonuna da geldi.telefon kayıtlı olduğu halde kayıtlı değil diyor.ne iş anlamadım gitti.internet sitesinde kayıtlı mesaja göre kayıtsız?[signature][hline]RareBee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Mesajı yolluosun kayıtlıysa dü$müyor zaten.[signature][hline] www.ansalon.gen.tr ~®âi ~ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 said: Fistan, 06 Aralık 2005 02:24 tarihinde demiş ki: turkcell iyidir. İyi sömürür.[signature][hline]Fake_Malkavian 3, 12 Ağustos 2005 19:59 tarihinde demiş ki: ELVEDA ÇÜNKÜ TAVNOÇ GELDİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Turcell güzeldir.[signature][hline] www.ansalon.gen.tr ~®âi ~ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 geneçeterekecelele eziyor milletti.[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 kaçak/çalıntı telefon kullanın diyen oldu mu ;) olay şöyledir hattı aldığında kullandığın telefonun kaçak veya çalıntıdır muhtemelen onun imei numarasıdır ha eğer ki hattını aldığından beri telefonun değişmediyse hattın daha önceden başka birine aitti o kapattırtmıştır sen o kapatılmış hattı almışsındır (daha doğrusu tğrksell sana satmıştır) ki bu hatttın bir önceki sahibinin telefonu kaçak/çalıntı dır. ha bunların hiçbiri de değilse bir yanlışlık vardır keza türkcell artık bir avuç kullanıcının 5 milyonuna mı kaldı? kaldı ki o para zaten türkcell de kalmıyor mali,ye bakanlığına ışınlanıyor telefon operatörleri arqacı oluyor allahım emri peygamberin kavliyle ha yok bunlara rağmen muhalefet edecek oaln varsa buyursun kullanmasın telefonun ne var eskide cep telefonu mu vardı?[signature][hline]Akıl defterim (blog) HeadShot Studios S.D.N. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki; Yalayın lan beni allahsızlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buzx Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Sen okuduğundan birşey anlamamışsın bence. Kaçak/çalıntı telefon değil. Altına yazdıkların için; said: Buzx, 06 Aralık 2005 00:23 tarihinde demiş ki: telefon sektörünce çalışmış birisiyim.. + IMEI'nin son hanesi değişik(açık sanırım) Muhalefetlik değil bu,seninki asıl değişik olma çabası. "Telefon kullanmasın" güzel tabi,ilginç bi yaklaşım. Asıl koyan kaçak telefonların yasallaştırılması.Ayrıca bana o suç duyurusu şeklinde gelen mesaj. Devlete nasıl güvenicek bu insanlar. Gecekondu yap,ilk seçimde tapu. Adam öldür,ilk afta dışarı. Hırsızlık yap,tecavüz et,ceza bile yeme. Kaçak telefon kullan,50 kontöre yasallaşsın. Delirdim gece gece.Neyse suç bende böyle bi konu açtım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revell Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 bence çok saçma bir uygulama, yinede telefonu açıp bir bakmak var ^^[signature][hline]|Avril Lavigne| |MySpace| |The Simpsons| |WWE| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 gazetede eski dandik telefonların imei numaralarını, yeni telefonlara c/p edilip satıldığı yazıyordu.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 forgiver söylediğin olay ciddimi :)[signature][hline]Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 http://www.yenisafak.com.tr/e03.html said: Eski model telefonla milyarlık 'cep' vurgunu Bazı uyanık telefoncular 20-30 milyon liraya satın aldıkları eski telefonların seri numaralarını 1 milyar liralık cep telefonlarına klonlayıp satmaya başladılar HAMDİ ATEŞ / ANKARA Devlet, kaçak cep telefonlarıyla mücadele için yeni önlemler alırken, kaçakçılıktan para kazanan uyanıklar da karşı atağa geçti. Vatandaşların kullanmadığı eski telefonlarını çok cüzi fiyatlarla satın alan uyanıklar, bu telefonların IMEI numalarını (seri numarası) yurt dışından kaçak olarak getirdikleri milyarlık telefonlarla değiştiriyorlar. Telekomünikasyon Kurumu kayıtlarına göre Türkiye'de halen 80 milyondan fazla cep telefonu bulunuyor. Bu telefonlardan yaklaşık 42 milyonu aktif halde. Türkiye bugüne kadar cep telefonları için 20 milyar dolara yakın para öderken yaklaşık 40 milyon eski cep telefonu kullanılmıyor. Kaçak ve kayıt dışı cep telefonlarıyla mücadeleyi öngören kanuna göre 13 Temmuz'dan sonra Türkiye'ye giren kaçak cep telefonları kayıt altına alınamıyor. 13 Temmuz'dan sonra yurt dışından gelen cep telefonları ise faturaları karşılığı ancak yüzde 40'a yakın vergi ödenerek kullanılabilecek. Faturasız cep telefonları ise kullanılamayacak. BİT PAZARINA NUR YAĞDI Bu duruma pratik çözüm bulan kaçakçılar ise vatandaşların kullanmadığı eski telefonları toplamaya başladılar. Yıllar önce kullanılmış bugün maddi değeri olmayan bu telefonları 20-30 milyona kadar satın alan kaçaçılar, bu telefonların IMEI numaralarını alıp kaçak getirdikleri telefonun IMEI numarasıyla değiştiriyorlar. Değeri 1-1,5 milyar liraya kadar olan yeni teknoloji cep telefonları hem kayıt altına alınmış oluyor hem de değerini kaybetmiyor. Kayıtdışı cep için son hafta Dünden itibaren kayıt dışı veya klonlanmış cep telefonlarına mesajlar gönderilmeye başladı. 13 Aralık tarihine kadar kayıt dışı ve IMEI numarası klonlanmış telefonlara en az iki mesaj gönderilecek. Vatandaşların telefonlarını kayıt altına alması için 7 gün süresi kaldı. 12 milyon kayıt dışı telefon gelen mesaja karşılık "Evet" yazılarak kayda girecek ancak klonlanmış yaklaşık 6 milyon telefonda ise sorunlar yaşanacak. Uzmanlar yeni IMEI numarası vermenin aylarca sürebileceğini kaydettiler. Kayıt için öngörülen 5 YTL ya faturalara yansıyacak ya da kontör değerlerinden düşülecek. 13 Aralık'ta ikinci bir uyarı mesajı daha gönderilecek. Kayıtdışı kalmaya devam eden cihazlar bloke edilecek. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 13 Temmuz 2005'ten sonra kayıtdışı telefon alanların telefonları bloke edilecek. 4 milyar $'lık maliyet Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, kaçak cep telefonlarının maliyeti konusunda "12 Temmuz itibariyle sadece kayıtdışı olan 12 milyon, klonlanmış olan da 6 milyon civarında toplam 18 milyon civarında bir telefon kayıtdışıydı. Bunların yaklaşık bedelini 4 milyar dolar olarak belirlemek mümkün. Bu süreç eğer müdahale edilmeseydi bana göre şu anda belki 5 milyar doları aşmıştı" şeklinde görüş belirtmişti. [Bu mesaj forgiver tarafından 06 Aralık 2005 10:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 bana avedan bir mesaj geldi işte yasa dışı çart curt 5 YTL falanda filan imei nosuna bi baktım ulan bu benim no değil aptal oldum bi anda bu imeiler karıştırysa kesin salağın birisi benim kini öder :) bu arada yararlı bi link; http://imei.tk.gov.tr/[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop Zopik, 20 Ekim 2005 01:39 tarihinde demiş ki: Gamze Özçelik vidyosu ile tatminkâr dakikalar dilerim sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 belki bilgiler yanlıştır veya dandikleşmeye başlayan turkcell bilgileri karıştırmıştır. 50 kontörlük fiyatı normal çünkü 5ytl gibi bir ücret tutması lazım.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!| |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 walla arkadaşlar benim türkcell nereye koşuyorum biraz farklı olacak. kıbrıs ta ikâmet etmekteyim ve geçtiğimiz günlerde telefonuma bir mesaj geldi. mesaj şöyle bişeydi tam hatırlamıyorum: 7 aralık 2005 tarihinden itibaren kıbrıs roaming e alınmaktadır. hede de hödö (işte sayıyo nedir roaming) artı yaptığınız cevapsız aramalar ücretlendrilecektir. oha dedim noluyo lan yanlış mı anladım yok walla aynen böyle. hemen gidip başka hat aldım. KKTCell di aldığım hat da ama burada alternatifi yok. biz aslında bir eylem planlıyoruz. 1 gün boyunca kimse alo demiyecek (iğrenç espriler için uygun ortam). türkcell olduğu için de çoğunluğun hattı baya bi patlıcak türkcelle. ha akıllanmadılar mı akıllanana kadar periyodik oalrak tekrarlanacak bu eylem (de peheeeyyyy polyanna kıbrısta bunu yapacak kaç kişi var derseniz derim ki yorum yok...)[signature][hline]if u kill a man you are a murderer if you kill thousands you are a leader if you kill millions you are a god Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apeiron Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 telefonumun imei nosunu nerden/nasıl öğrenebilirim?[signature][hline]Sakın üzmesin seni karşılıksız sevgiler Yormasın seni boşa geçen günler Aldatmasın seni çekip de gidenler Sakın arkana dönüp bakma Krallar önde gider!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar