Neron Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Bugun bilgisayar hocamla konuşurken ms-dos açıldı konu olarak.Gerek dersler konuşurken vs. bir türlü sevemedim ms - dos'u.Ne kadar gerekli bilinmesi gerekir deselerde o siyah ekranı sevemedim :).bugun bir iddaam sonucu ms-dos değişen teknolojiye ayak uyduramıycak ve 10 seneye kadar bitecek dedim ve tartışma başladı :).Pc hocamız böyle birşey olamaz falan diyor.Peki siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?[signature][hline]Gelin sizde bize katılın ! Moderator olmak istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 ms-dos bitmez[signature][hline]:rock: Kings Of Metal .:. :rock: Orphaned Land .:. :rock: - ! - Grrr - ! - ! - www.ultimatr.net - ! - DIABOLICAL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 yeni yapılmaya başlanan ms işletim sistemi ms dos kullanmayacakmış gibi bi söylenti wardı.. ne kadar doğrudur bilemem tabiki.. ama ben ms dos gitmeli diyenlerdenim..[signature][hline]zZzZZZZzzzzZZzzzzZZZZZZZZZzzzzzZZZz zZzZZZZzzzzZZzzzzZZZZZZZZZzzzzzZZZz zZzZZZZzzzzZZzzzzZZZZZZZZZzzzzzZZZz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 msdos biter, unix bitmez. çünkü msdos ağırlıklı olarak disk işleriyle ilgilnenen bir işletim sistemidir. (disk operating system) yani yetenekleri çok sınırlıdır. bence biter, çünkü bu devirde multi-user bi OS lazım artık. dos'ta file ownership bile yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 windows 95 den beridir windowsun dosla alakası yok. hatta dos programlarına uyumluluk sağlayabilmek için ek kod yazılıyor (ntvdm, nt virtual dos machine çalıştırıyo dos programlarını). ntfs desteği falan da olmadığına ve görünüşe göre olmayacağına göre ms-dos ölmüş de ağlayanı yok ancak belki kurtarma falan yaparken işe yarayabilir ki onun yerine knoppix tarzı bi live cd daha çok işe yarar. kısaca bitti dos mos unutun kurcalamayın rahat uyusun. cd games cd wolf wolf3d ehu :D [signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 07 Aralık 2005 06:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Windows xp'nin çalışmayan işlevlerini gerçekleştirmek için hala "cmd"ye muhtacım. Bir windows neden "search" işlevini yerine getiremez mesela? Eğer komut satırı olmasa ben "del *.jpg/s" gibi bir işlemi yapamadığım için format mı atacağım? En son bu yüzden ihtiyacım olmuştu ama kimi var ki sürekli dos destekli çalışıyor windowsta. ftpsiydi cartıydı curtuydu... msdos sistemi iyidir.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 kendercik, explorer da ctrl+f aranacak şeye *.jpg yazıp aldığın sonuç sonrasında ctrl+a sonra da shift+del yaptın mı tam dediğine gelir.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 dos daha fantastik bi olay gerek console applere komut girmek gerek telnettir dir diğer console applerdir onları kullanmak için hala dos kullanırım severimde keratayı[signature][hline]darkening Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kymophobia Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 said: Rahan, 07 Aralık 2005 06:03 tarihinde demiş ki: windows 95 den beridir windowsun dosla alakası yok. hatta dos programlarına uyumluluk sağlayabilmek için ek kod yazılıyor (ntvdm, nt virtual dos machine çalıştırıyo dos programlarını). ntfs desteği falan da olmadığına ve görünüşe göre olmayacağına göre ms-dos ölmüş de ağlayanı yok ancak belki kurtarma falan yaparken işe yarayabilir ki onun yerine knoppix tarzı bi live cd daha çok işe yarar. kısaca bitti dos mos unutun kurcalamayın rahat uyusun. cd games cd wolf wolf3d ehu :D FAT32 sahibi tüm işletim sistemleri DOS destekler. Buna XP'de dahil... CMD komutu niye var? Ayrıca DOS biter tabi, neden bitmesin? Ama komiktir, Windows falan DOS üzerinde bir GUI olarak işliyor. Eğer tam bağımsız olabilse "DOS'ta açıp Firmware güncellemenizi yapın" gibi abuk şeyler olmazdı. Ya da Windows yüklemesi DOS ekranında başlamazdı. Diye uzar...[signature][hline] Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi... Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşivi... 3000 oyunluk PC oyun arşivi... İsteyene itinayla kafa ayarı yapılır... Beyin sahibi olmanız tercih sebebi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 windows 95 den bu yana windows tek başına ayakta duran bir işletim sistemidir. dos a ihtiyacı yoktur. dos komut satırında yazılanlar yine windows çekirdeğine iletilip işlenir. eski dos programları da çalıştırıldığında sanal bir dos sistemi oluşturulup çalıştırılır. edik; sadece Windows 3.11 ve aşşası DOS üzerine GUI olarak işler, gerisinin ihtiyacı yok böyle bişiye. firmware updateleri de windowstan yapılabilir, windowstan overclock yapan, bios update eden dvd player firmware i update eden programlar var, programcının firmware update programını DOS için yazmış olması windowsla alakalı değil direkt olarak programcıyla alakalıdır. windows yüklemesi DOS ekranından başlıyor mu ki? yoksa sadece ekran dos a mı benziyor? linux yüklerken de mi DOS tan başlıyor? veya bios da mı DOS ekranı ? yapma etme gözünü seveyim..[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 07 Aralık 2005 10:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 selam, said: mayfer, 07 Aralık 2005 00:17 tarihinde demiş ki: msdos biter, unix bitmez. çünkü msdos ağırlıklı olarak disk işleriyle ilgilnenen bir işletim sistemidir. (disk operating system) yani yetenekleri çok sınırlıdır. bence biter, çünkü bu devirde multi-user bi OS lazım artık. dos'ta file ownership bile yok. sonuna katar katılıyorum. saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com Vorsprung durch Technik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VoiceofSoul Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Dos bundan 10 sene sonrada kullanılacaktır. belki bazı arkadaşlarımız bilmiyo ama sırf windows üzerinden düşünmek birz yanlış. çoğu tekmolojik alet ve program hızından dolayı dos u kullnıyo. ha tabi bu surekli bole gidecek die bişii yok ama bence daha bi 10 sene bu bole gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 @rahan: ufak duzeltme: windows 95 in altinda dos var. hatta dos 7.0 diye gecer. windows 98 de dos tamamen terkedildi.[signature][hline]hold the line does anybody want to take it anymore? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 @wanderer; nayır, altında değil yanındadır ek bir özelliktir. yani windows 95 den sonrası windoz dos un üzerine inşaa edili değil, (yani dos üzerine bir gui değil) kanlı canlı kendi başına bir işletim sistemidir. şimdi çıkmam gerek akşama kitaplardan kaynak sunarım.aman bre acele acele cümle yazıyorm rezil gibi oluyor[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 07 Aralık 2005 11:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 @rahan: +99... ve hatta bu yüzden eski DOS virus'lerin Win95'de çalışmaz. MS windows95 ilk çıktığında şöyle tanımlıyordu "UnInfectable" :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 dos ile dosa benzeyen sistemleri karıştırmamak lazım. her komut penceresi dos, her sakallı baban değil demişler.. hem angimiz bilgisayar kurmadan önce dos yüklüyoruz ki? disket disket. yükle yükle bitmez, bitse de iflah olmaz bir şey. bitsin de biz de kurtulalım.[signature][hline]Forumlarımızda kullanılan imzanız: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Bu tartışamaya rakip olarak şunu sunuyorum ben; Commodore biter mi? Datasettelerin ömrü, devri bitti mi? ayrıca soru edatı olan -mi ayrı yazılır..[signature][hline]MONO(b)LOG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 hmm, hakliymissiniz. win95 sadece boot time da DOS u kullaniyormus, boot time dan sonra windows kerneli giriyormus.[signature][hline]hold the line does anybody want to take it anymore? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 /cmd ipconfig 192.168.1.5 that's it ![signature][hline]Night Elf - Rogue lvl 52 ( Kulak ) Magtheridon = Undead [ name : Updead] Lvl 22 tee eskiden uo oynarken nickim Azeroth du Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SunBird Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Bundan 3 - 5 sene sonra dos die bişey kalmıcak bile.[signature][hline]Söz söylemek için önce duymak, dinlemek gerek. Sen de söze, dinlemek yolundan gir. Mevlana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 said: Rahan, 07 Aralık 2005 07:20 tarihinde demiş ki: kendercik, explorer da ctrl+f aranacak şeye *.jpg yazıp aldığın sonuç sonrasında ctrl+a sonra da shift+del yaptın mı tam dediğine gelir. windows neden searc işlevini yerine getiremez acaba diye sormuştum o postumda (: çalışmıyor yani sapık windows[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar