Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Göztepe'de cami gerginliği

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

said:
VipeR, 04 Aralık 2005 16:53 tarihinde demiş ki:
@rahan;
burası müslüman bi ülke buna itirazın yoktur sanırım.onun için rahanist ezanını bu ülkede topuma açık mekanlarda okuyamazsın. okursan alacağın tepkiler olur.sana saygısızlık yapabilirler. sen benim dinimi kutsal bulmuyo olabilrsin bu senin görüşündür ama burası müslüman bir ülke bu bir gerçek. yanlış anlamayın demokrasiye ve laikliğe lafım yok. herşeyin yeri ayrıdır. karıştırmamak gerek ama sen rahatça istediğini yapamazsın bunu yapmana izin verecek ülkeler var oralarda yapabilirsin tavsiyem.
gerçek falan değil o senin görmek istediğin o senin herkese dayatmak istediğin Türkiye Cumhuriyet Demokratik Laik Hukuk devletidir. yaptırmazlar saygısızlık ederler falan yok. inanç özgürlüğü diyorsan herkese inanç özgürlüğü, ama benim türbanım özgür olsun başkasının herşeyini istediğim gibi ezerim diyorsan yok öyle.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 04 Aralık 2005 16:46 tarihinde demiş ki:bu ibadethanenin insanların için olan önemiyle ilgili bişeydir

Evet aslında tam olarak öyle. Yalnız yine aynı hataya düşüp, olaya sadece kendi açından bakıyorsun. İbadethanenin insanlar için önemini göz önünde bulundurup, parklarınkini bulundurmuyorsun.

said:

mesela 2 haftada dolan bir stadyum içinde futboldan vazgeçilmez di mi?

Bu örnek saçma olmuş, benim örneğimle alakalı birşeyler yazarsan cevap veririm.

said:
forgiver, 04 Aralık 2005 16:46 tarihinde demiş ki:bu arada cami ye insanlar sığmıyor, yani bunu kabullenmekte bir sakınca yok?

Tabii ki bakış açısına bağlı olarak değişen bir gerçek daha...
Cami sadece cuma günler,, öğlen vakti bir, bilemedin bir buçuk saatliğine dolup taşıyor. Oysa ki park alanı 24/7 kullanımda.

Tekrar bir gözden geçir bakalım, hangisi daha mantıklı?

[Bu mesaj Asteroth tarafından 04 Aralık 2005 16:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sen de başvur sana da bi karar çıkarsınlar o zman bağırmak istiyorsan, yasalar gereği devlet izin vermek zorunda
mesela anayasa mahkemeside(bizim) yehova sahitliği kavramını dini inanç olarak kabul etmişti
nereye gelmemiz lazım burdan
bilgiden sonuca ulaşamadım :)[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

kimsenin bişeyini ezdiğim yok. Osmanlı Devleti bile din özgürlüğüne izin vermiş sende özgürsün.özgürlük sınırlarını aşmadan istediğini yapabilirsin. konuyu saptırma türban falan diye zaten sıkışınca başka yönlere çekiyosunuz konuyu. hep aynı şey nasıl yaşarsanız yaşayın ama Türkiye Demokratik,Laik ve Müslüman bi ülkedir. bunu ister kabul et ister etme bu gerçek.[signature][hline]DIDO!
No one ever die from wanting too much!
«::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::»
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Asteroth, 04 Aralık 2005 16:59 tarihinde demiş ki:
Tabii ki bakış açısına bağlı olarak değişen bir gerçek daha...
Cami sadece cuma günler,, öğlen vakti bir, bilemedin bir buçuk saatliğine dolup taşıyor. Oysa ki park alanı 24/7 kullanımda.

Tekrar bir gözden geçir bakalım, hangisi daha mantıklı?

mesela parkla stadyumu kıyaslayamasmıyız

biri 2 haftada bir 2 saatliğine doluyor, biri senin dediğin gibi 24/7[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

bu ulkede her seye ıhtıyac var ama unutmayınkı T.c nın dını islam dinidir.Ingılterede amerıkada orda burda nası kliseler varsa bızım ulkemızdede camı olucak.Yok ole yakıp yıkmak fılan her kes herkesın fıkrıne saygı duymak zorunda.Sen camıye gıtmıyormusun gitme ama gidene de karısma.Tamam kabul ediyorum kutuphane acılması lazım,okul acılması lazım.Ama sıze sole bı ornek verebılırım;ben suan lıse son dayım.Suan okudugum okulun ılk mezunları bız olucaz.Okulu biz actık.Emeklı bır doktorun yaptırdıgı okul.Bu 3 sene ıcınde cektıgımnız zorlukları bı ben bıde arkadaslarım bılırız.Okul actırmakla iş bitmiyor malesef.Benım okulumdan mezun olucam nerdeyse ama hala bi ton eksiklikleri var..Lutfen her dusunceye saygı duyalım.Ayrıca bı parkada camıı yapılmasını bende ıstemem.Yesıllık alanı yok etmeye kımsenın hakkı yok.[signature][hline]--Borgır--
[ quote ]zydar, 14 Ekim 2005 11:41 tarihinde demiş ki:

chip var ayağın daha az kokucak. yada daha rahat olucak. e o zmn bu chipten bide götümüze takalım, osur osur kokmasın.. [ /quote ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Asteroth, 04 Aralık 2005 16:59 tarihinde demiş ki:
said:
forgiver, 04 Aralık 2005 16:46 tarihinde demiş ki:bu ibadethanenin insanların için olan önemiyle ilgili bişeydir

Evet aslında tam olarak öyle. Yalnız yine aynı hataya düşüp, olaya sadece kendi açından bakıyorsun. İbadethanenin insanlar için önemini göz önünde bulundurup, parklarınkini bulundurmuyorsun.

park ortadan kaldırılmyor ki ,parka ihtiyaç duyan senin benim gibi insanların ihtiyacına göz yumuyom[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:
VipeR, 04 Aralık 2005 17:01 tarihinde demiş ki:
kimsenin bişeyini ezdiğim yok. Osmanlı Devleti bile din özgürlüğüne izin vermiş sende özgürsün.özgürlük sınırlarını aşmadan istediğini yapabilirsin. konuyu saptırma türban falan diye zaten sıkışınca başka yönlere çekiyosunuz konuyu. hep aynı şey nasıl yaşarsanız yaşayın ama Türkiye Demokratik,Laik ve Müslüman bi ülkedir. bunu ister kabul et ister etme bu gerçek.
ne çekecem ya konuyu başka yöne, 3 gün önce inanç özgürlüğü diye inim inim inliyordunuz şimdi bana rahanist ezanı okuyamazsın okutturmazlar diyorsun. o özgürlükse bu da özgürlük. bağıntıyı kur iki dakka. Müslüman bir ülke değildir, nüfusun çoğunluğu müslümandır, ama bireysel hak ve özgürlükler insanların inançlarından bağımsızdır.[signature][hline]Try Reality!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Shagrath, 04 Aralık 2005 17:02 tarihinde demiş ki:
T.c nın dını islam dinidir.
yoktur böyle bir şey, bu topraklarda hiç bir inanç torpilli değildir. olmamalıdır. olması yanlıştır.[signature][hline]Try Reality!
Sosyal ağlarda paylaş

ben hiç bişey için inlemedim hiç bişeyde yapmadım sana hesap vermek zorunda diilim ama söylemek istedim sadece. sen ne sandın beni? gözünkedi müslüman imajı yanlış çizilmiş ama bu senin suçun değil müslümanlığı kullananların suçu. size göre namaz kılan,ibadet eden yobaz dimi? çok mantıksızsınız ama herşeyde de mantığı savunursunuz.[signature][hline]DIDO!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 04 Aralık 2005 17:02 tarihinde demiş ki:

biri 2 haftada bir 2 saatliğine doluyor, biri senin dediğin gibi 24/7

Ne zamanki her köşebaşına bir stadyum yaparlar, o zaman verirsin bu örneği.

Ülkede gereğinden fazla ve yeşil alan vs. gibi doğallığı bozulmaması gereken yere stadyum diktiklerinde de aynı önergeyle gelirsin bana , hak veririm.[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rahan, 04 Aralık 2005 16:42 tarihinde demiş ki:
said:
VipeR, 04 Aralık 2005 16:39 tarihinde demiş ki:
siz öyle sanın daha bilmediğimiz çok şey var daha kullanamadığımız çok fazla özelliğimiz var. bu evrenin yaratıcısı sizleri kendine ibadet edilen yerlere laf atın diye yaratmadı. artık kendinize bi çeki düzen verin ya da fazla bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın.
bilmiyorsak öğretirsin. böyle kasınmazsın. merak ettim o özellikleri? neymiş onlar ayrıca?

bence burda kımsenın kasındıgı yok adam kendı fıkrını soylemıs sende fıkrını soyluyorsun ama ole boyle kasınmazsın fılan dıyosun bence sen kasınıyosun??[signature][hline]--Borgır--

chip var ayağın daha az kokucak. yada daha rahat olucak. e o zmn bu chipten bide götümüze takalım, osur osur kokmasın.. [ /quote ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Asteroth, 04 Aralık 2005 17:11 tarihinde demiş ki:
said:
forgiver, 04 Aralık 2005 17:02 tarihinde demiş ki:
biri 2 haftada bir 2 saatliğine doluyor, biri senin dediğin gibi 24/7

Ne zamanki her köşebaşına bir stadyum yaparlar, o zaman verirsin bu örneği.

Ülkede gereğinden fazla ve yeşil alan vs. gibi doğallığı bozulmaması gereken yere stadyum diktiklerinde de aynı önergeyle gelirsin bana , hak veririm.

stadyum gerekirse yapılır, mesela gs nin stadyum yapcak parası olcakta yapmayacak mı veya mersin idman yurdunun

cami yapılmasının gereği daha önce de yazdığım gibi, insanların sığmaması, ha bir gün sığmamışlar ha her gün
önemli olan ihtiyaç duyulduğunda sığılmasıdır.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

@rahan;
tmm meleğim sorun yok o zaman hayır bazı kendini bilmezler var ibadet edene saygı duymuyolar,sadece kafalarındaki müslüman imajı yanlış.ayrıyetten ben kimseyi bişeye dayatmaya çalışmıyorum ben kendi dinime laf söylenmesine camilere gereksiz denmesine bozuldum. size göre gereksiz olabilir ama lütfen cümlelerinizi kurarken dikkat ediniz. sende beni müslümanım diye geçinip söylediklerini dayatmaya çalışan biri olarak görme,ben dinimi seviyorum asla kullanmadım ve kullanmıycam. herkesin dini kendine.

Saygılar.[signature][hline]DIDO!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rahan, 04 Aralık 2005 17:08 tarihinde demiş ki:
said:
Shagrath, 04 Aralık 2005 17:02 tarihinde demiş ki:
T.c nın dını islam dinidir.
yoktur böyle bir şey, bu topraklarda hiç bir inanç torpilli değildir. olmamalıdır. olması yanlıştır.

Var ole bısey.Bu ulkenın ınsanıyım dıyosan bı zahemt kımlık kartına bak.bu konuyuda cok tartıstık bılıyorum..Orda islam yazmasını bende hoş karsılamıyorum.Ama ıngılterenın dını ne dersek cogunlugun hrıstıyan dınıdır dıyıcegını tahmın edebılıyorum.ayrıca ulkemızın dını ıslam dınıdır bunuda ustelıye ustelıye soylerım.tmm?ayrıca ben sana ınanc torpil dir dedım mı?herkesın dusuncesı kendısıne.Ama unutmayınkı bu ulkede klisede var.Camii de onun ıcın bız burda ne kadar tartısırsak tartısalım basımızdakıler duymıcak ve gıne bıldıgını okuyucaklar ve bız gıne tartıstıgımızla kalıcas malesef..[signature][hline]--Borgır--

Sosyal ağlarda paylaş

okullara da sığılmıyor diyoruz hemde yılın 9ayı
hastanelerde millet 00:00 da başlıyor sabah kuyruğuna
sorarım size
sağlık yada eğitim mi önemli yoksa iman mı?

eğer eğitiminizi iyi aldıysanız bu soruya doğru cevabı verirsiniz[signature][hline]FASTRELOAD
Spidee, 03 Aralık 2005 00:49 tarihinde demiş ki:
Abi sevgiline atacağın mesajı Paticik'de mi soruyorsun ? Hep beraber mi çıkacağız bu kızla ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 04 Aralık 2005 17:09 tarihinde demiş ki:
abi ona bakarsan türban takamassın diyolar, taktırmıyorlar
unilerden bahsediyorum
ben de taksınlar diyorum. ama bana soran olmuyor ki¿ ne yapabilirm. (bu cümle yanlış oldu aslında takmasınlar isterim kendileri için, ama takmayı seçiyorlarsa da beni zerre ırgalamaz.)

problem sadece bana özgürlük denmesi. özgürlükse herkese özgürlük. "sadece bana olsun" "burası islam ülkesi" "islam'ın ayrıcalığı" var gibi şeyler olmaz ki.[signature][hline]Try Reality!

[Bu mesaj Rahan tarafından 04 Aralık 2005 17:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 04 Aralık 2005 17:14 tarihinde demiş ki:
stadyum gerekirse yapılır, mesela gs nin stadyum yapcak parası olcakta yapmayacak mı veya mersin idman yurdunun

cami yapılmasının gereği daha önce de yazdığım gibi, insanların sığmaması, ha bir gün sığmamışlar ha her gün
önemli olan ihtiyaç duyulduğunda sığılmasıdır.

Bak birader, stadyum yeterince büyük olmayınca ne yapıyolar? Stadyumu büyütüyolar, yenisini yapmıyolar. Camileri genişletsinler, kapasitesini arttırsınlar, sorun çözülsün. Hem siz rahat edersiniz hem biz , haksız mıyım?[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
Sosyal ağlarda paylaş

hadi ihtiyacı falan geçtim, ben göztepe parkına apartman dikebiliyor muyum bunun cevabını bilen var mı? (param olduğunu varsayıyoruz)

bakın bu soruyu çok ciddi soruyorum oraya apartman dikilebiliyorsa alın diyecem yeşil meşil ne yapacaksanız yapın çenemi kapayacam.
[signature][hline]Try Reality!

[Bu mesaj Rahan tarafından 04 Aralık 2005 17:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...