zarek Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 said: zarek, 04 Aralık 2005 01:32 tarihinde demiş ki: evet, ben çok türkçe bildiğimi sanıyorum. said: İrticanin türkce olmadigini bilmiyorsun ama ne yazikki. İrtica kelimesi türkçedir demedim g.tümüzden uydurmayalım. Arapça bir kelimedir, geriye dönüş, eskiye dönüş anlamındadır. Kelimeleri doğru imlayla yazmak türkçe bilgisine dahildir. said: Bunlarin hepsi dururken, sen güzeller güzeli bir parki cami yapmaya kalkarsan, burada ne objektifsindir, ne toplum yararini gözetiyorsundur ne de ictensindir. Senle kimi kast ediyorsun anlamadım ben şimdiye kadar camiye gidip namaz kılmış bir insan değilim bunu da övünerek yada utanarak söylemiyorum, cami yapımına da beş kuruş katkım olmadı. said: eger bir tanri varsa ve onun bir cenneti varsa, bu cami savunan sacma insanlardan binlerce kat daha fazla hakedecegime eminim o cenneti. Tanri ve din kavramini o kadar somutlastirdiniz, o kadar bayagilastirdiniz ki, kendi tanriniz bile dalga geciyordur sizin bu halinizle. Eğer bir tanrı varsa diyen adamdan ne müslüman, ne hristiyan ne de yahudi olur. Bütün semavi dinlerde içten gelen iman birinci şarttır. Bu durumda binlerce kat fazla cenneti hak edeceğin sadece senin görüşündür, ki saygı duyarım. Ama bana kalırsa "eğer bir tanrı varsa ve cenneti varsa o tanrının" diyen biri semavi dinlerde bahsedilen cennetin kapısından bile geçemez. Ha senin görüşüne de artık nasıl bir inanç bilmiyorum ama her neyse saygı duyarım. Eminim kendine göre cenneti hak ediyorsundur iyi bir insansındır. forumlara çıkıp da insanlara söverek, hakaret ederek de bir yere varılacağını sanmıyorum. o yüzden okuduğunu anlamadan ağzından salyalar saçarcasına hakaret ve amaçsız saldırı yapan mesajlara da cevap yazmayacağım yeter paticiği aşar bu tartışmalar.[signature][hline]bu ülkede yaşanmaz diyenler, bu ülkeyi yaşanmaz hale getirenlerdir. bu ülkede yaşanmaz diyenlerin suratına tüküresim geliyor. [Bu mesaj zarek tarafından 04 Aralık 2005 15:36 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj zarek tarafından 04 Aralık 2005 15:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seren000 Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Alkışlıyorum hepinizi ne diyeyim. Yazık ya.. Bir hristiyan, ülkesindeki kliselerin çok olduğunu sorgulamaya kalkışmazken, kliseleri yakalım diye bir cümle kurmaya yeltenmezken sizler ülkenizde ki camilerin gereksizliğini tartışıyorsunuz. Hatta ve hatta camileri yakmaktan bahsediyorsunuz. Etrafınızdaki camilerin dörder beşer olduğunu söylüyorsunuz. Acaba ne batıyor bu kadar size? Yazık.. Çok yazık.. İstiklal marşımızın mısralarını hatırlatayım hepinize; Rûhumun senden ilahî, şudur ancak emeli: Değmesin ma' bedimin göğsüne na-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli- Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli. Türksen, türklüğünle övünüyorsan İstiklal Marşının mısralarını hatırlayacaksın kardeşim. Hatırlayacaksın ve ona göre konuşacaksın.. Nedir sizi bu kadar kendi öz değerlerinizden utandıran? Bu ülkede yüz yıllardır cami vardır. Var olmaya devam edecektir. Siz istesenizde istemesenizde bu ülkede her daim ezan sesleri duyulmuştur ve duyulmaya devam edecektir. Duymak istemeyenler kulaklarını tıkasınlar. Yapabilecekleri tek şey kulaklarını tıkamak çünkü. Ve bu arada müslümanlık adı altında yapılan aslında tamamen başka güçler tarafından sıkı bir komplo teorisi sonucu bilinçlice hazırlanmış olan bir takım tuzaklara düşüyor, medyaya yansıyan yüzüne inanıyorsunuz ya hepiniz, size tavsiyem at gözlüklerinizi çıkarın ve olayların perde arkasını görmeye çalışın. İntihar bombacıları kim? Üsame Bin Ladin kimin adamı? Hangi amaçlarla kurulmuş bu terör örgütü? Biraz düşünün gerçeği bulacaksınız. Din adı altında yapılan terör faaliyetlerini düzenleyenlerin islam diniyle uzaktan yakından alakası yoktur. Onlar sadece piyondur. Gerçeği göremeyen, görmek istemeyen körlerin dillerine bir sebep dolamak için tezgahlanmış, dini lekelemek için düzenlenmiş bir komplo teorisidir. Düşünün arkadaşlar. Biraz düşünün... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 said: fastreload, 04 Aralık 2005 16:34 tarihinde demiş ki: ayrıca bu ülkede camiye ihtiyaç yok.. (bkz: bu kararı tek başına mı verdin)[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rarebee Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 bazılarında ya anlama sorunu var ya da anlamamazlıktan gelmek işlerine geliyor.burda kahrolsun camiler hepsi kapansın diyen yok.burda insanların sinirlendiği şey ihtiyaç olmadığı halde(üstelik olmaması gereken bir yere)bir kısım insanın oy kaygısıyla cami yaptırmak istemesi.ülkemizin camiden daha çok ihtiyacı olan şeyler var.şehrin ortasında bir sırada 3 4 kişi öğrenim gören öğrenciler var.çbir hastaneye gidip ameliyat olmayı deneyin isterseniz.6 ay sonraya gün alırsınız ameliyattan sonra 8 kişi bir odada kalırsınız(ne kadar hijyenik olur bi düşünün)bu da şansınız olursa.hastanede yatak olmadığı için normal şartlardan önce hastaneden çıkanlar var.yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı için ağır hastalar normal odalarda bakılıyor.bu kadar eksik dururken cami de cami diye tutturursanız sizin niyetiniz bellidir.bu ülkede oy için zamanında gecekondualra izin verildi İstanbul'un durumu ortada.şimdi paralar camilere gidiyor bir 20 yıl ssnra eğitimsiz,sağlıksız bir toplum olsun belki o zaman aklınız başınıza gelir diyecem ama sanmam gelmez.[signature][hline]RareBee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 yarın taksim'e okul yaptırmak için bi kaç koli bulup istiklal caddesinde kampanya başlatcam[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Ülkedeki tüm camiler kaldırılsın denmiyor zaten. Ha camileri yakalım diyenler varsa da cahilin önde gidenidir, ona benim de sözüm yok. Yahu ülkedeki camiler yetmiyor mu allah aşkına? Her adım başına cami yapılmak zorunda mı? Tamam önemli birşey, ibadet alanı ama zaten bu kadar çok cami varken, çocuklar 60-70 kişilik sınıflarda öğrenim görürken, kütüphane kavramı gelişmemişken, camiler zaten boşken yeni yeni camileri, hem de parkların yerine yapmanın mantığı nedir? Aşırı muhafazakar kesmin "din" adına yaptığı saçmalıkları göz önüne serdiğimiz zaman, dinsiz oluyoruz bi de...[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VipeR Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Türkiye'nin en büyük silahı islam dininin insanlara verdiği güçtür. bu güç sayesinde birçok savaş zaferle sonuçlarnmıştır. bunu kabul etmeyenleriniz çıkacaktır ama gerçek budur. ayrıyetten ülkesindeki camilere dil uzatan ne desem bilmiyorum ki bi sıfat yakıştıramadım o kişilere. herşeyi bildiğinizi sanıyorsunuz di mi herşeyi açıklayabiliyorsunuz. siz öyle sanın daha bilmediğimiz çok şey var daha kullanamadığımız çok fazla özelliğimiz var. bu evrenin yaratıcısı sizleri kendine ibadet edilen yerlere laf atın diye yaratmadı. artık kendinize bi çeki düzen verin ya da fazla bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın.[signature][hline]DIDO! No one ever die from wanting too much! «::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::» Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 düşünüyorum düşünüyorum düşünüyorum ve düşündüm. hala parka camii yapılmasını kabul etmiyorum. yeşil kalan 3-5 karış yere de camii yapmak anlamsız. seren ayrıca kültürümüzü dinimizi övmenin de manası yok, zira bunun ne islamla ne camiiyle alakası var, olay sadece yeri. parkın dışında olsun yeter. ha bi de aklıma geldi ben de ateist ezanı okuyabilir miyim ? allah yoktur allah yoktur diye? hmm? sırf meraktan soruyorum o zaman sen de kulaklarını tıkıycak mısın?[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 04 Aralık 2005 16:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rarebee Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 said: forgiver, 04 Aralık 2005 16:37 tarihinde demiş ki: yarın taksim'e okul yaptırmak için bi kaç koli bulup istiklal caddesinde kampanya başlatcam bir de hastane yaptırmak için bi kampanya başlatırsan sevinirim.[signature][hline]RareBee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 abi haftaya cuma günü göstepe deki bir camiye gidelim, eğer insanlar sığıyor mu sığmıyor mu diye noter den tasdikli bir belge hazırlayalım ondan sonra cami fazla veya az diyelim.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 said: VipeR, 04 Aralık 2005 16:39 tarihinde demiş ki: siz öyle sanın daha bilmediğimiz çok şey var daha kullanamadığımız çok fazla özelliğimiz var. bu evrenin yaratıcısı sizleri kendine ibadet edilen yerlere laf atın diye yaratmadı. artık kendinize bi çeki düzen verin ya da fazla bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın. bilmiyorsak öğretirsin. böyle kasınmazsın. merak ettim o özellikleri? neymiş onlar ayrıca?[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 taksimde okul var zaten. gassaray lisesi. az aşasında da itü nün kampüsü var.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 cami yapılacak yer şu an park olarak hizmet vermiyor yani insanların kullandığı bir alan deil.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive [Bu mesaj forgiver tarafından 04 Aralık 2005 16:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Tabii bu da çok farklı bir tartışma konusu forgiver Haftada sadece 1 gün dolan bir ibadethane için parktan vazgeçilebilir mi?[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 said: Rahan, 04 Aralık 2005 16:43 tarihinde demiş ki: taksimde okul var zaten. gassaray lisesi. az aşasında da itü nün kampüsü var. yetmez abi öğrenciler 325730 kişilik sınıflarda 2347237 kişi bir sıraya oturup eğitim görüyorlarmış diyosunuz kanıma dokunur, gerçekten böyleyse[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 oldu mu meleğim. düzelttim. nokta virgüle falan da bak var mı yannış[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 forgiver efendi bak yukarıya ben ne demişim? okul olur mu demişim?[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VipeR Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 @rahan; ateist ezanı yoktur ve dediğin şeyi bu ülkede yapamazsın. ayrıca gerçekten öğrenmek istiyorsan sana bildiğim kadarıyla herşeyi anlatırım. ben kasınmadım sadece inandığım değerlere laf söyletmedim.[signature][hline]DIDO! No one ever die from wanting too much! «::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::» Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 said: Asteroth, 04 Aralık 2005 16:45 tarihinde demiş ki: Tabii bu da çok farklı bir tartışma konusu forgiver Haftada sadece 1 gün dolan bir ibadethane için parktan vazgeçilebilir mi? bu ibadethanenin insanların için olan önemiyle ilgili bişeydir mesela 2 haftada dolan bir stadyum içinde futboldan vazgeçilmez di mi? bence tartışılcak bir yönü yok bu arada cami ye insanlar sığmıyor, yani bunu kabullenmekte bir sakınca yok?[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 inandığın değerler bana kutsal değil, hakaret etmediğime göre ifade özgürlüğümü isteidğim gibi kullanırım. ateist ezanı yoktur mu? e o zaman rahanist ezanı okurum, hatta ulemasına soralım yani banaa. rahanist ezanı vardır yavrucum. allah yoktur diye baarır günde 8 defa derim ben de. sen yapabiliyorsan ben niye yapamıyorum?[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 said: Rahan, 04 Aralık 2005 16:45 tarihinde demiş ki: oldu mu meleğim. düzelttim. nokta virgüle falan da bak var mı yannış gördüm ben de editliyom.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 said: Rahan, 04 Aralık 2005 16:48 tarihinde demiş ki: inandığın değerler bana kutsal değil, hakaret etmediğime göre ifade özgürlüğümü isteidğim gibi kullanırım. ateist ezanı yoktur mu? e o zaman rahanist ezanı okurum, hatta ulemasına soralım yani banaa. rahanist ezanı vardır yavrucum. allah yoktur diye baarır günde 8 defa derim ben de. sen yapabiliyorsan ben niye yapamıyorum? aihm e başvurabilirsin yapmak için? haklıysan aihm lehinde karar verirse istediğin gibi bağırırsın[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VipeR Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 @rahan; burası müslüman bi ülke buna itirazın yoktur sanırım.onun için rahanist ezanını bu ülkede topuma açık mekanlarda okuyamazsın. okursan alacağın tepkiler olur.sana saygısızlık yapabilirler. sen benim dinimi kutsal bulmuyo olabilrsin bu senin görüşündür ama burası müslüman bir ülke bu bir gerçek. yanlış anlamayın demokrasiye ve laikliğe lafım yok. herşeyin yeri ayrıdır. karıştırmamak gerek ama sen rahatça istediğini yapamazsın bunu yapmana izin verecek ülkeler var oralarda yapabilirsin tavsiyem.[signature][hline]DIDO! No one ever die from wanting too much! «::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::» Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 said: Rahan, 04 Aralık 2005 16:40 tarihinde demiş ki: düşünüyorum düşünüyorum düşünüyorum ve düşündüm. hala parka camii yapılmasını kabul etmiyorum. yeşil kalan 3-5 karış yere de camii yapmak anlamsız. http://www.yenisafak.com.tr/arsiv/2005/kasim/01/g08.html yanlış anlama seni bürokratların yaptıklarıyla itham etmiyorum ama bu haberdeki yerlerde yeşil alan sadece bilgi vermek istedim yani sadece cami yapılmıyor yeşil alanlara[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 said: forgiver, 04 Aralık 2005 16:53 tarihinde demiş ki: aihm e başvurabilirsin yapmak için? haklıysan aihm lehinde karar verirse istediğin gibi bağırırsın sanırsam almanyada bir grup başvurdu bu hakkı aldı, bağırıyorlardı bi ara sonra ne oldu bilmiyorum.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar