Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Trafik Cezaları Listesi

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Karayolu yapısı üzerine, trafiği güçleştirecek, tehlikeye sokacak veya engel yaratacak, trafik işaretlerinin görülmelerini engelleyecek veya güçleştirecek şekilde bir şey atmak, dökmek, bırakmak v.b.hareketlerde bulunmak ve karayolu yapısı ve güvenlik tesisleri ile trafik işaretlerine zarar vermek, yerlerini değiştirmek veya ortadan kaldırmak.

Cezası: 169,400,000,-TL Ceza Puanı: 10

--------------------------------------------------------------------------------

Tescili mecburi ve ilk tescili yapılacak araçları satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tescili için, hurdaya çıkarılması halinde çıkarılış tarihinden itibaren 1 ay içinde tescilin silinmesi için, yazılı olarak tescil kuruluşuna başvurmamak.

Cezası: 83,100,000,-TL

--------------------------------------------------------------------------------

Tescilli araçları satın veya devir alarak, 1 ay içerisinde kendi adlarına tescil belgesi almamak.

Cezası: 83,100,000,-TL

Tescil edilen araçları, trafik belgesi ve tescil plakası almadan trafiğe çıkarmak.

Cezası: 340,900,000,-TL Ceza Puanı: 1

Araçları; tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakaları araç üzerinde ve uygun durumda bulundurmadan trafiğe çıkarmak.

Cezası: 41,200,000,-TL Ceza Puanı: 1

Süresi bitmiş geçici trafik belgesi ve plakası ile araçları trafiğe çıkarmak. Geçici belge ve plakaları amaç dışı veya başka araçlara kullanmak.

Cezası: 83,100,000,-TL Ceza Puanı: 1

Araçlarda bulundurulması mecburi olan trafik ayırım işaretlerini bulundurmamak.

Cezası: 41,200,000,-TL ceza Puanı: 1

Özel izin almadan, araçların dışında bulundurulması mecburi işaretlerden başka işaret v.b.donanımları bulundurmak.

Devlet malı araçların tescil plaka renkleriyle, Emniyet araçlarının renk ve ayırım işaretlerini özel kuruluşlar ile gerçek veya tüzel kişilere ait araçlarda kullanmak.

Cezası: 83,100,000,-TL Ceza Puanı: 1

Servis freni, lastikleri ve dış ışık donanımları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı araçları kullanmak.

Cezası: 41,200,000,-TL Ceza Puanı: 8

Servis freni ve ışık donanımları dışında diğer eksiklikleri bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya araç içindekileri tehlikeye sokacak süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan veya çevredekileri rahatsız edecek şekilde duman ve gürültü çıkaran araçları kullanmak.

Cezası: 83,100,000,-TL Cezası: 8

Araçlarda bulundurulması mecburi gereçleri kullanılır şekilde bulundurmamak ve kullanmamak.

Cezası: 41,200,000,-TL Ceza Puanı: 5

Kamyon, otobüs ve çekicilerde takoğraf, taksi otomobillerinde ise taksimetre kullanmamak ve kullanılır durumda bulundurmamak.

Cezası: 169,400,000,-TL Ceza Puanı: 5

Araç üzerinde yapılan teknik değişiklik ile adres değişikliğini 30 gün içerisinde tescil yapan trafik kuruluşlarına bildirmemek.

Muayene süresini geçirmek veya sahip değiştirme hali hariç, özel muayene yaptırılması mecburi olduğu halde yaptırmamak.

Sürücü belgesiz araç kullanmak ve sürülmesine izin vermek.

Cezası: 169,400,000,- ( 1-2 ay, tekrarlarında 2-3 ay hafif hapis cezası)

11 yaşını bitirmeden bisiklet kullanmak, 13 yaşını bitirmeden motorsuz taşıt kullanmak veya hayvanları tevdi etmek.

Cezası: 41,200,000,-

Sürücü belgesi sınıfına göre yetkisiz araç kullanmak.

Cezası: 169,400,000,- ( 1-2 ay, tekrarlarında 2-3 ay hafif hapis cezası)
Ceza Puanı: 5

Yetkisi olmadığı halde; B,C ve E sınıfı sürücü belgeleri ile yüklü ağırlığı 750 kg nun üs
Sosyal ağlarda paylaş

Araç üzerinde yapılan teknik değişiklik ile adres değişikliğini 30 gün içerisinde tescil yapan trafik kuruluşlarına bildirmemek.

Özel izin almadan, araçların dışında bulundurulması mecburi işaretlerden başka işaret v.b.donanımları bulundurmak.

İlginç iki ceza. Alttakine neler girio acaba :D Birde teknik değişiklik yapıldığında bildirmek lazmmış. Ne teknik değişikliği kardeşim :D Egzos taktırdım mesela, teknik değişiklikse, gidip bildirebiliomuyumm ehhehe. Arkadaşın arabayı çevirdiklerinde ayrıyetten taktığı devir saatine arabanın teknik aksamıyla oynamışsın demişti. Bu da teknik değişikliğe girio. Bildirince ne oluo ? Jant lastik aldım, arabanın yol tutuşu değişti. Dolayısıyla, benzin yakışı, son hızı felan değişti bunuda mı bildircez ?

Tamamen bazı kişilerin iradesine kalmış bazı cezalar.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 18 Temmuz 2005 10:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
polisin kafasına göre durdurup
beyefendi hız sınırını aştınız
hayır memur bey aşmadım dikkatli gidiyorum
aştınız diyosam aştınız
ozaman radar raporunu gösterin
ee radar arıza yaptı kem küm
neyse aşmadım diyorum başka bşir sorun var mı?
ozaman egzos u değiştirmişsiniz daha büyük takmışsınız neden bana bildirmediniz
izin vermiyorum bunlara

verin cezası şukadar[signature][hline]G3NK
DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
zitem illede zitem
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 18 Temmuz 2005 11:30 tarihinde demiş ki:
polisin kafasına göre durdurup
beyefendi hız sınırını aştınız
hayır memur bey aşmadım dikkatli gidiyorum
aştınız diyosam aştınız
ozaman radar raporunu gösterin
ee radar arıza yaptı kem küm
neyse aşmadım diyorum başka bşir sorun var mı?
ozaman egzos u değiştirmişsiniz daha büyük takmışsınız neden bana bildirmediniz
izin vermiyorum bunlara

verin cezası şukadar

yakında o da olur valla ne diyim geçenlerde yool çizgisi olmayan yerde çizgi ihlalinden ceza yedik...[signature][hline]@+Le'PhAnTom+@
N ¡G™ä ÂÆ©® E@╦U®£
Sosyal ağlarda paylaş

keşke yanında madde numaralarıda olsaymış.
geçenlerde başımızdan 2 olay geçti anlatıım.
1.si hız sınırının 90 olduğu bi yolda babam radar olduunu bilio orda onun için 85 le gidio geçerken polis durduruo adam hız sınırını aştınız dio nası olur 85 fln die itiraz etmiş babam polis isterseniz video sunu gösterelim demiş ok demiş bakmışlar bizim arabayı gösterio altta hızı yazı 98 km ile radara yakalanmış adamlar bizim yapabilceiimiz bişi yok fln deip almışlar muhtemelen bizim kadran bozuk 92 milyonu soku verdiler orda.
2. olay sa 1-2 gün önce bi zarf geldi açtık baktık trafik cezası bu sefer anneme gelmiş ama 2004 eylülden kalma 92 . madde yazıodu baktık kemer takmama.fahri trafik müfettişi yazmış bize daha yeni gelio pff avukat tanıdıklar fln var naapcaz katlanmışmıdır die fln sorduk hyr deie işallah öledir buda 45 milyon muş o da girdi. ayda 2 ceza pff[signature][hline]Çarşı Alayına karşı
Sosyal ağlarda paylaş

kamera goruntusunu izlediniz mi

bu bursa taraflarina gelirken cok kotu yakalananlar oluyor.

simdi duz yolda adamlar bakiyor radar yok basiyor basiyor.
sonra yol yokus assagi oluyor orda bir yerde, adamlar basmaya devam ediyor.

yokusun devaminda duz yolda kenarda radari goruyorlar yavasliyorlar yanindan yavas geciyorlar ama bilmiyorlarki radar o tepedeki firlama hizinizi kaydetmis, sonra 500 metre ilerde dur bakalim diyorlar, ve harbiden kotu oluyor.

dikkat etmek lazim yuksek hizda kullanmak sadece yol hakimiyeti gerektirmez, yol kenarlarinada hakim olmak gerekir :)[signature][hline]Love is a name.. Sex is a game..so, Forget the name... Play the Game..

Saint Joseph'li ultimacılar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ReD_DoG, 20 Temmuz 2005 15:06 tarihinde demiş ki:

hız sınırının 90 olduğu bi yolda babam radar olduunu bilio orda onun için 85 le gidio geçerken polis durduruo adam hız sınırını aştınız dio nası olur 85 fln die itiraz etmiş babam polis isterseniz video sunu gösterelim demiş ok demiş bakmışlar bizim arabayı gösterio altta hızı yazı 98 km ile radara yakalanmış adamlar bizim yapabilceiimiz bişi yok fln deip almışlar muhtemelen bizim kadran bozuk 92 milyonu soku verdiler orda.

hız sınırının 90 olduğu yerde 99 ile gidebilirsiniz o kadar izin var.

98'e de ceza kesmemeleri lazım ben istten bodrum'a cruise ile sürekli 99 ile gidiyorum 90 sınır olan yerlerde ceza filan kesmiyorlar zaten polise sormuştum o söylemişti 99 diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Hiz limitlerinde %10 luk bir extra var polisine gore daha dogrusu polisin psikolojik durumuna gore bazen uyguluyor bazen uygulamiyor...

Denizlide yeni bi yol acildi askeriyenin icinden geciyor (onceden askeriyeye ait olan bi alandan) askeri alanlarda hiz limiti 50km/h ama yol acildiktan sonra orda limit dogal olarak sehir ici limitlerine cıktı ama yoldaki 50 km yazisi degismediginden ordan her gecisimde polislerle laf dalasina giriyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

mesela bi olay var babamın arkadaşı normal binek araba kullanıomuş
minibüs ile normal binek arabanın max hız sınırı 10 km azmış
arkadaşı alışmış binek arabaya sonra minibüsle aynı hızı yapmış yakalanmış radara polise demiş euheuh bu km ile gidiom fln
böyle işte :P[signature][hline]fastreload, 02 Temmuz 2005 01:21 tarihinde demiş ki:
hocam bindiğin dalı kesiyosun çükünü keserim senin
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Apex, 25 Temmuz 2005 12:06 tarihinde demiş ki:
said:
ReD_DoG, 20 Temmuz 2005 15:06 tarihinde demiş ki:

hız sınırının 90 olduğu bi yolda babam radar olduunu bilio orda onun için 85 le gidio geçerken polis durduruo adam hız sınırını aştınız dio nası olur 85 fln die itiraz etmiş babam polis isterseniz video sunu gösterelim demiş ok demiş bakmışlar bizim arabayı gösterio altta hızı yazı 98 km ile radara yakalanmış adamlar bizim yapabilceiimiz bişi yok fln deip almışlar muhtemelen bizim kadran bozuk 92 milyonu soku verdiler orda.

hız sınırının 90 olduğu yerde 99 ile gidebilirsiniz o kadar izin var.

98'e de ceza kesmemeleri lazım ben istten bodrum'a cruise ile sürekli 99 ile gidiyorum 90 sınır olan yerlerde ceza filan kesmiyorlar zaten polise sormuştum o söylemişti 99 diye.

aaa yapma ama istanbul bodrum arasi butun yol 99 la gidersen kanser olursun ama :)

bu arada o bahsettigin olay %10 kurali eger hiz sinirini %10 dan fazla asmassan ceza yemessin yani sehir icinde 54- ile ceza yemezsin yada bulvarlarda falan 76- km/h ile ceza yemessin birde iste sehir disinda 98- ve otobanlarda falan 132- km/h ile ceza yemezsin yersende buna itiraz etme hakkin var diye biliyorum ben.[signature][hline]Fcuk The Rest

Love is a name.. Sex is a game..so, Forget the name... Play the Game..

Saint Joseph'li ultimacılar
Sosyal ağlarda paylaş

ya hepsini okumadım ama şu madde çok enteresan geldi?!?:
--------------------------------------
11 yaşını bitirmeden bisiklet kullanmak, 13 yaşını bitirmeden motorsuz taşıt kullanmak veya hayvanları tevdi etmek.

Cezası: 41,200,000,-
--------------------------------------[signature][hline]
Tekel rakısı bu be!
Tam kırkbeş derece.
İki tek attın mı
Doksan oldun demektir,
Yani dik açı,
Biz akşamları dostlarım
Böyle dönüyoruz işte köşeyi
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Admin
tatile giderken 160
gelirken 83 kaat 2 kere radara girdidim
göçertmişti benide
para neyse puan işliyor
birtanede hatalı parktan araç çekmişlerdi
şuan sınırda gibiyim hehe rezil bir durum

halbuki hatalı park dan aracı çektikleri yerde park edilmez tabelası yoktu ve 2 yıldır oraya bırakırdım aracı...

tatile giderken de bolu dagından iniyoruz sagda kamyonlar gidiyor ama sıra sıra aralarında boşluk yok
sol şerittende ben iniyorum
önümde arkamda araç yok
vites 5 de gaza basmıyorum yokuş aşagı gidiyoruz meger hız sınırı 70 mi ne yazmışlar
radar var işaretide varmış da kamyonlardan herhangi bir tabela görmem olası degildi
benim hız 130 du
radara girmişim dogal olarkada 160 kaat orda kestiler

dönerken de ist sınırına kadar 120 ile geldim bütün hız sınırlarına harfiyen uydum
ist e girdim köprüye geliyorum oh be radar fln yok artık diye köprüye gelmeden son viraja girerken 120 le giriyordum ordada 90 hız sınırı koymuslar ve 83 kaat orda kestilerdi

çöle gitsem herhalde bırak kutup ayısını ahtapot fln gelip hallederdi ne şanssızdım ozaman pehh

bunnarın dısında araba kullanmaya baslayalı 5 sene oldu ve oldukça uzun süre kullandım bir tane kazam olmadı
(inş da olmaz)[signature][hline]G3NK
DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
zitem illede zitem
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
polis çevirmesinde durmayınca cezası ne bilen var mı ? ya da bu yeni yasalara göre ceza kesebiliyorlar mı yakalayamadan ?

c.tesi levent'ten köprüye doğru giderken bi çevirdiler ehliyeti zar zor bir şekilde kurtardım. köprüde gişelerden çıktım sonra yine çevirme vardı, evet kaçtım :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
Cezası bir yana, park ettiğin yerde arabayı bulamayınca şöyle bir kalıyorsun, kan suratından çekiliyor...

1-2 dakikada ömrümün 2-3 senesini yedim.

Neyseki yandaki apartmandan bir amca ben deli gibi etrafa koşturup bakınmaya başlayınca "Ordaki arabayı çektiler" dedi...

Bir kere başıa geldi, o da yetti. Ne zaman bir Trafik Vakfı çekicisi görsem bir titreme geliyor =/
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
en uygun topic bu sanırım
96km hızla radar yedim
polisin yanından geçerken frene kıymayıp uzun mesafede fren yaptım saklayacak bişeyim yoktu yol çok düzgün olmadığı için 100~ civarında gidiyordum, genel seyir esnasında da 120 yi de fazla geçmedim
ticari araç için şehir dışı en fazla 88 miş gerçekten hız yapsam üzmezdi ama bu çok koydu

penbe bir kağıt verdiler elime, internetten ceza sorgulama yapıyorum, bişey çıkmıyor, ehliyetten de puan düşmemiş
yatırmaya gitsem alırlar mı bunu, 5 gün filan oldu
yatırılcak yerin tam ismi nedir, maliye ye yatcakmış biraz baktığım kadarıyla
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...