Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fate/Stay Night

kymophobia

Öne çıkan mesajlar

Valla Ever17 den sonra okuduğum en iyi visualnovel FSN olsa gerek. Nasıl desem

FSN anime 1 ise
FSN game Saber route (Fate) 2 dir
FSN game Rin route (UBW: Unlimited Blade Works) 10 dur

UBW, Fate kadar klimatik bir sona sahip değildi ama 13. gun tekbasina Fate senaryosu kadar guzeldi. Hele hele

UBW Day 13 ağır spoiler

Eizenberg kalesinde Gilgamesh Berserker'e saldırıyor 12 canınıda alıyor ... Ilya'nin gözlerinden kılıç geçirip kör ediyor ... sırtına kılıç saplıyor ... Berserker son nefesiyle Heaven's Chains'i kırıyor ve Ilya'ya doğru sürünüyor ... Ilya da sürünerek Berserker'in cesedine gidiyor ama Berserker çoktan Holy Grail'e dönmüştür

sahnesini gözümde canlandırınca oyuncağı alınmış çocuk gibi ağladım haha

7. günden UBW True ED çözümünün devamı

day 7
she is after me i'll give up and go out there
use command spell

day 8
it'll be pointless so i guess i won't ask
i'm worried about sakura i'll go to the matou household

day 9
i guess that's the only option

ED1 flag burda, bundan sonrasi UBW true endinge goturuyor ayri bir save alin sonra good ed için

Protect tohsaka

day 10
i have to talk to tohsaka

day 11
i'll make japanese food in that case
look inside
refuse

day 12
meet up with tohsaka
not yet i can't act so recklessly
help her
we can't do this by ourselves we'll cooperate with other masters

day 13
stop the man
i don't mind but under one condition
what's wrong with stopping them if i can

day 14
secim yok

day 15
go over strategy with tohsaka
no way i can't give up so easily
Sosyal ağlarda paylaş

idrak edemedim ben olayı, verdiğin link den illa bişi çıkar neşesi ile indiriyorum.

Anime i önce izliyeyim diyerekten 5.55 gb 24 bölüm indirdim, eksik gedik varmıdır? OVA sı novası movası varmıdır?

graphic novel ingilizce dimi diyerekten de sorayım da idrak edeyim bari :)
Sosyal ağlarda paylaş

Önce oyunu indirmen lazım :>

Oyun visualnovel denilen meret. Arka plan, müzik, karakterler eşliğinde ekrana gelen hikayeyi okuyorsun, sana belli noktalarda seçme şansı veriyor. Verdiğin kararlara göre hikaye dallanıyor, genel olarak visualnovel bu.

Animesi 24 bölüm, oav veya filmi yok sadece aynı evrende geçen kardeş dizisi var. Anime oyunun hikayesinin 3ündende parçalar içersede genel olarak Fate (Saber) route üstüne.

Oyun japonca ama fanların yaptığı patchlerle 2 hikayesini ingilizce oynıyabiliyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

hahah sağır duymaz uydurur misali, sen route diye yazınca dedim fate diye bi char var (tutturmuşum) bununda oyunda heralde alternatif 'route' u var :) farklı dallanma felan tutmamış.

Bitti oyunda az önce ama iş yerinde yim heh.

Anime e başlarım akşam bir 10 bölüm yerim :) OST link i mevcutmudur peki?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
heh

00:15:10 文法エラーです(syntax error, unexpected T_SYMBOL, expecting ")") at line 3856
00:15:10 不正な文字です : '' at line 3856
00:15:10 文法エラーです(syntax error, unexpected T_SYMBOL, expecting ")") at mainwindow.tjs line 3856

Diyor bu arkadaş bana startup da...

C++ debug ında ki exception nın geldiği satırlar yukarda, keskeralaka bir runtime exception ı verdi.

Nedir derdi bilgisi olan var mı?

PS: Fate in oyunun çalıştırmaya çalışıyorum, off topic oldu biraz kusura bakılmasın.
GR
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
fate stay night muzikleri dinliyordum.

Fate stay night Animation Soundtrack Collection Vol.1 [Soundtrack]Fate stay night A.OSTFate stay night A.OST

ile

http://www.gametrailers.com/player/37015.html

tomb raider underworld daki muzik ayni.

isin hikayesi nedir bilmiyorum, merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Yok sadece FSN oyununu çeksen yeter. Daha sonra illa seslendirmede istiyorsan sadece seslendirmelerin alındığı bir ps2 realta nua rip var. Onu da indirirsin patchi kurmadan önce ama ben pek tavsiye etmiyorum seslendirmeleri. Konuşmalar senin okuma hızına göre çok yavaş kalıyor.

Day 2

- I'll make one more side dish since Sakura is coming
- I'm worried about Sakura
Sosyal ağlarda paylaş

Day 3

- ...Fight
- Save Saber...!

Day 4

- Go to Shinto / Secure the neighborhood önemli değil

Day 5

- Consult her about Sakura
- I don't hate you
- I'll tell Sakura myself
- Should I go check on her...?

Day 6

- Don't lie / Evade the question önemli değil
- I'll go shopping
- Punch Shinji (en azından içiniz rahat olsun)
- ...No, I'm worried about Sakura

Day 7

- Invite her to my house as a guest

Bir yandan WoW, bir yandan aydınlatma projesi, bir yandan günlük anime, bir yandan Chaos;Head VN derken Heaven's Feele zor zaman buluyorum. Walkthrough yanlız True End için. Good End için hazırlıkları çok erkenden yapmak gerektiği ve belirli tek flagi olmadığı için walkthroughsunu daha sonra vakit bulursam yazıcam :(
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Day 8

- Investigate the Ryoudou Temple (Farketmiyor galiba)
- Trust Saber and wait for her...! (Command Spell harcamayalım ne olur ne olmaz)

Day 9

- He could afford to play around / He didn't want to kill me (farketmiyor)
- I can't do this myself. I need Tohsaka's help
- Yes
- No (Kızgın Rin = Win Rin)
- No way!
- No, I can't leave Sakura by herself
- Pull Tohsaka's hand
- I want to protect Sakura

Day 10

- More importantly, do you want something to eat, Rider ? / I really like her (tepki için 2.si derim ben)
- I should go see what's going on
- Protect Ilya...!
- I guess Ilya (Şu ana kadar yeterince Ilya puanı topluyoruz gerçi. Tohsaka'yı seçsenizde farketmiyor yani)
- Release it / Don't release it

Day 11

- I haven't seen Rider / No, I'll go check up on Sakura (Şu ana kadar yeteri kadar puan topluyoruz zaten, seçim o kadar önemli değil)

Day 12

- ...No, I can't do that / ...I nod (Yeteri kadar Sakura puanı topladığımız için farketmiyor)

Day 13

- Accept
- ...I can't do that

Day 14

- Quickly go back home

Day 15

- Save Sakura. Bring back Ilya
- Accept

Son iki gün. Bitecek bitecek :>
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
Day 15

- Save Sakura. Bring back Ilya
- Accept
- Bring Ilya Back
- ... give her the answer to the previous question
- "Will I be on Sakura's side until the very end"

Day 16

- Wait for my chance ...!
- ... bring my arm down (bir save alın seçimden önce. Bitirdikten sonra bu savee geri dönüp tekrar seçtiğiniz zaman diğer sona ulaşıcaksınız)

Ahanda son iki gün
Sosyal ağlarda paylaş

hmm, VN mi okusam Anime mi izlesem bilemedim.

hikaye ve karakterler baya bağlayıcı, büyük ihtimalle ikisini de yapıcam ama hangisiyle başlasam.

gerçi VN ile başladım. olayları izleme sırası ilginç geldi

önce Rin le başlayıp beni şaşırttı sonra Emiya ya geçti. bazı seçimler yaptım, ama olayların akışını değiştirebildim mi emin değilim.

6. gündeyim şuanda.

Sosyal ağlarda paylaş

Normalde araştırmadan soru sormam ama bu sefer araştırma daha çok kafamı karıştırdı. Fate/hollow ataraxia ve Fate/Zero animem mi yoksa oyun mu? Birde Fate/Stay Night serisinden sonra hikayenni devamı için hangi sırayı(oyun, anime) izlemeliyim?
Sosyal ağlarda paylaş

stay night animesi oyunundaki ilk Fate hikayesini anlatıyor.
hollow ataraxia ondan daa sonraki olaylar (oyunu var sadece ve japoncan yoksa oynayamıyosun :P, nitekim bende oynayamadım)
fate/zero stay night ın öncesini anlatıyor. (ne çektim ne oynadım ama buda sadece oyun galiba)

kısaca: devamı için japonca öğrenmen gerekiyor :P
Sosyal ağlarda paylaş

fate zero 4. grail savaşını anlatıyor (anime/oyundaki 5. grail savaşı) ve sadece roman olarak var ama 1.5 ciltten fazlası çevrildi

http://www.baka-tsuki.org/project/index.php?title=Fate/Zero

Yanlız FZ çok daha sert ve gerçekci FSN ye göre

FHA lethenin açıkladığı gibi sadece visualnovel ve henüz çevirisi bitmedi

FSN animesini izlediysen visualnovelına geçebilirsin. Fate route genel hatlarıyla animedeki (Saber)

İkinci route Unlimited Blade Works Rin ve Archer odaklı, gene ana kahraman shirou

Üçüncü route Heaven's Feel ise Sakura odaklı, ana kahraman gene shirou

Routelar birbirinden çok farklı. Olaylar senin verdiğin kararlara göre farklı gelişiyor ve Shirounun karakteri buna göre şekilleniyor.

Zaten FSNdeki 3 route esasında Shirounun, bir erkeğin, hayatındaki 3 dönemi anlatıyor

İlk route Fate de Shirou bildiğin idealist çocuk. Çöm, tecrübesiz, burnunun dikine geden yani bildiğin çocuk olan bir kahraman. Hiç bir şekilde ideallerinden vazgeçmiyor.

İkinci route Unlimited Blade Works teki Shirouyu 20 yaşlarındaki bir genç gibi düşünebilirsin. Bir yandan idealleri var öte yandan dünyanın gerçeklikleri var ama ikisinden de vazgeçmiyor.

Üçüncü route Heaven's Feel deki Shirou ise orta yaş yada kemale ermiş bir adam olarak görebilirsin. İşlerin kendi istediği gibi gitmeyebileceğini kabul eden, gerçekleri tamamiyle kabul eden, gerekirse sevdiği kadın için bütün hayatını üstüne kurduğu prensiplerini çöpe atabilecek bir adam HF deki shirou
Sosyal ağlarda paylaş

FSN visual novelda sona ulaştım.

animeyi izlemediğimden, şu soru aklıma geldi. acaba değişik kararlar verseydim farklı sonuçlara ulaşabilir miydim? (ölüm dışında)

toplamda 3 kere dead end'e takıldım :P

bu arada, sonu biraz ilginç geldi. Saber çoğu zaman emirlerimize itaat etti, en son kararımızda command spell kullanıp Saber'ı yolcu etmek zorunda mıydık. Holy Grail'i command spell olmadan yok edemez miydi, kendisi de bunu isterken...

dünya'da kalma şansı yok muydu? üzüldüm valla.

Rin-Archer route u da merak ediyorum ama, FSN yi bitirir bitirmez ona başlarsam sıkılırım diye düşündüm eğer hikayede paralellikler çoksa. Aynı diyaloglarla karşılaşmak bayabilir.

Tamamen farklı bi hikaye beni bekliyorsa tabi orası ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok dünyada kalamazdı

1. Holy Grail olmadan Shirounun dandirik manapooluyla Saberı ayakta tutması mümkün değil. Bunu 3. route Heavens Feel de daha rahat anlıyorsun

2. Saber için olabilecek en iyi şey oydu zaten. Bir kere heroic spirit olduktan sonra ruh normal zaman cycleından çıkıyor. Saberın huzura kavuşması ve heroic spirit olarak son bulması için tek yol heroic spirit olmadan önceki bir anda zamanın değiştirilmesi. Bedevere e kılıcı verip olacak herşeyden vazgeçiyor Saber.

Yani en azından ben böyle hatırlıyorum. Belki 1 yıldan fazla olmuştur Fate oynıyalı =/

Ayrıca için rahat olsun. Routelarun sadece ilk 2-3 günü benzer. Ondan sonra bütün olay akışları farklı. Farklı bir roman okuyormuşsun gibi düşün. Bana sorarsan 3 routeuda peş peşe oyna çünkü bazı ufak ayrıntıları hatırladınmı çok daha fazla zevk alıyorsun parçalar yerine oturdukça.
Sosyal ağlarda paylaş

mana pool olayını duygusal olarak çözdüler sanıyodum, ama belki dediğin gibi başka sebepler de vardır dünyada kalamamasını gerektiren.

heroic spirit olayına gelince, anlaşmaya göre Holy Grail i dünyada iken alması gerekiyodu Saber'ın ulkesini kurtarabilmek için. karşılığında holy spirit olacaktı. ama yaşarken alamadığından, kendisine söz verilmiş olan Grail'i almak için tek şansı bu savaşlara katılmak olduğu için katıldı diye hatırlıyorum. zaten diğer servantlardan farklı tarafı buydu.

(yanlış anlamadıysam diğer herolara yaşarken verilen güçler, onların öldükten heroic spirite dönüşüp servant olmaları karşılığındaydı. ama Saber'a kontratındaki güç, Holy Grail, verilmedi. o yüzden onun durumunun farklı olduğundan bahsetmişlerdi, diğer Holy Grail savaşlarına da Saber'ın kendisine söz verilmiş olan Holy Grail'i almak için bu haliyle katılıp o savaşlara dair hiç bişeyi unutmamasını normal bir heroic spirit olamamasına bağlamışlardı.)

o yüzden, Saber Holy Grail'i istemediğine göre artık, command spell i kullanmadan Holy Grail'i sadece yok edip Shirou ile kalmasını bekledim açıkçası.

ama tabi normalde hikayenin geçtiği zaman, başlangıcından sonuna kadar, ne kadar olağandışı olursa olsun, genelde hikaye bittikten sonrası daha gerçekçi bırakılmaya çalışılıyo. belki burda da Saber'ın Shirou'nun yaşam şartlarını ayak uydurmasının zorluğu, metabolizmaların farklılığı (Saber hiç yaşlanmıyo), ya da Sakura'nın varlığı gibi ve en önemlisi Saber'ın yaşadığı zamanda veremediği son nefesi gibi sebeplerden ötürü onu göndermek en akıllıcasıydı ve de kolayı.

neyse, Sakura belki Saber'ın yerini doldurur :P

bu arada King Arthur efsanesini nasıl Arthuria diye değiştirmişler ve hikayeye böyle güzel oturtmuşlar, senaryoyu yazan(lar)ı kutlarız. ama Lancelot ve Guinevere den bahsetmediler hiç tabi.

Sosyal ağlarda paylaş

X

aslında heavens feelda sakuranın riderı tutması gibi bi ihtimal ilya da saberı tutabilirdi fate routeunda.

heroic spiritler zamanın dışında oldugundan saber hep heroic spirit olacak (zaten ataraxia da geliyor dimi?) tek farkı yaşadıklarını hatırlaması çünkü daha ölmemişti ama f/st den sonra hatırlayamaması lazım.
heaven's feel de shirou ideallerinden vazgeçtiği halde archerın hala varolması gibi.

bilen birisi şu atlas text hookerı kullanmayı öğretsin ataraxia yı da oynayabilelim :(
Sosyal ağlarda paylaş

Mana besleme olayını öyle çözemiyorlar Kenu çünkü bir heroic spirite vücut verme olayı sandığın gibi kolay, düşük upkeepli değil. HFde 3rd sorceryyi öğrenince daha iyi anlıyacaksın. Bir ruha beden verme 3rd sorcery ile yapılabiliyor ancak o da çok absürd bir büyü. Yani normal magelerin yaptıkları büyü ile sorceryler arasında uçurum var. Şöyle diyim sayısız mage olabilir dünyada ama toplam 5 tane mi ne sorcerer var. Bir iki tane magic circuiti ile Shirounun bir sorcery upkeepi beslemesi imkansız. Rin mesela geleceği olan bir mage ama FSN zamanında toplam 20 tane mi ne magic circuiti var. Shirounun bir iki tane var. Öyle diyim.

Ilyanın Saberı beslemesi içinde Ilyanın Saberın masterı olması lazım o da mümkün değildi sonda

Saber konusunda da ben yanlış hatırlıyor olabilirim ama Holy Grail yaşamlarında kimseye ekstra bir güç vermiyor(saberın bütün başarısı kendin mitinden geliyor) Sadece ölüm anlarında onlara yaklaşıp "ikinci bir şans istermisin?" gibisinden bir soru sorup onları zaman mekan cycleından çıkartıyor. Saberın durum da öyleydi. Ülkesi ve insanları için uğraştı durdu ama yetemedi. Son anlarındaki pişmanlığıda "ah keşke burnumun dikine gitmeseydim de kılıcı göle geri verseydim. Benden daha yetenekli bir sahip bulur da ülke kurtulur" gibi birşeydi. Holy Graille de o yüzden anlaşıyor. İkinci bir şans kazanmak için. Sonunda da ölüm anına geri dönüp kılıcı göle geri göndermesi için bedevere e veriyor.

Yani Saberın dünyada kalması hem fiziksel hem ideolojik olarak mümkün değil

Yanlız FHA atlas/agth ile çalışmıyordu doğru dürüst galiba =/

F:agthagth.exe /C C:FHAFHA.exe

Bir kısayol yaratıp böyle düzenlemen lazım. /C olan yere de oyunun kodunu yazıyordun galiba. sürücü/klasörleri de kendi bilgisayarına göre ayarlarsın
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Son anlarındaki pişmanlığıda "ah keşke burnumun dikine gitmeseydim de kılıcı göle geri verseydim. Benden daha yetenekli bir sahip bulur da ülke kurtulur" gibi birşeydi

o 2. kılıç , keşke taştaki kılıcı hiç çekmeseydim diyordu sonra "son pişmanlık neye yarar" felsefesini benimsediler shirou ile birlikte (bide grail in bunu yapamayacağını öğrendiklerinde)

güç meseleside yanılmıyorsam çağrıldıkları zamandaki"ün" leriyle ilgili.
en azından bir kaçyerde öyle gçeiyor ama archerı kimsenin tanımamasına rağmen berserkerı 5-6 kere yere sermesi tutarsızlık oluyor burda

Sosyal ağlarda paylaş

said:
güç meseleside yanılmıyorsam çağrıldıkları zamandaki"ün" leriyle ilgili.
en azından bir kaçyerde öyle gçeiyor ama archerı kimsenin tanımamasına rağmen berserkerı 5-6 kere yere sermesi tutarsızlık oluyor burda

Bunun nedeni Archerın gelecekten geliyor olması değil mi?

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...